۱۳۹۴ اسفند ۱۰, دوشنبه
ابقای معنا دار جنتی !
بودن یا نبودن احمد جنتی٬ مساله این است. ایا معاملهای برای ابقای او در مجلس خبرگان صورت گرفته است؟ آیا دولت حاضر شده به شورای نگهبان امتیاز بدهد و جنتی را در لیست خبرگان تهران نگه دارد؟
سالی که هنوز پاسخاش مشخص نیست و به نظر هم نمیرسد که پاسخ مشخصی برای آن پیدا شود. نتیجهای که دست آمده اما پرسشبرانگیز است. آنها که در روز جمعه به لیست ائتلاف اصلاحطلبان در تهران رای دادهاند حالا میپرسند که چطور ممکن است تمام افراد این لیست در انتخابات مجلس موفق به کسب کرسیها شده باشند اما در لیست خبرگان اتفاق مشابهی نیفتاده باشد. بر اساس نتایج نهایی که ستاد انتخابات وزارت کشور بامداد دوشنبه اعلام کرد٬ ۱۵ نفر از۱۶ برگزیده خبرگان در شهر تهران همگی از چهرههایی هستند که توسط اصلاحطلبان حمایت شده بودند و فقط نام احمد جنتی دبیر شورای نگهبان قانون اساسی به عنوان کاندیدای اصولگرایان در این لیست به چشم میخورد.
حذف آقایان یزدی و مصباح تاسف بار است
احمد خاتمی
سیداحمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با بیان اینکه با ترکیبی که تاکنون اعلام شده این وفاداری به انقلاب در ترکیب خبرگان دیده میشود در عین حال یادآور شد: نیامدن یزدی و مصباح دو فقیه وارسته ولایی مایه تأسف است ولی آنچه که مایه سپاس از خداوند است اینکه خبرگانی که تقویت رهبری است، شکل گرفت.
سید علی ماند و حوضش
«رادیوی انگلیسی دارد به مردم تهران دستورالعمل میدهد به فلانی رأی بدهید، به فلانی رأی ندهید! معنای این چیست؟»
معنای سیاسی این جمله که علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی صبح روز 28 بهمن 94 گفت، مشابه همان سخنی بود که صبح 29 خرداد 88 در خطبه های نماز جمعه تهران ایراد کرد: «نظر آقای رییس جمهور [محمود احمدی نژاد] به نظر بنده نزدیک تر است.»
صبح 28 بهمن 94 علی خامنه ای دوباره بازیگر انتخابات شد؛ در قامت یک رقیب، مانند انتخابات 88. جمله اش شعار انتخاباتی اصول گرایان را ساخت: «فهرست انگلیسی».
۱۳۹۴ اسفند ۹, یکشنبه
محمد تقی مصباح یزدی از مجلس خبرگان حذف شد
انتخابات
خبرگان استان تهران نیز از مجموع ۱ میلیون و ۵۰۶ هزار و ۸۸۳ رای شمرده شده نام نفرات اول تا شانزدهم به این ترتیب است. استان
تهران در مجلس خبرگان شانزده کرسی دارد.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی
و محمد آقا امامی به ترتیب حائز اکثریت نسبی آراء در شمارش آرای خبرگان تهران شدند
و محمدتقی مصباح یزدی از مجلس خبرگان حذف شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از مجموع آرای
ماخوذه، در تهران کاندیداهای زیر به ترتیب حائز اکثریت آرا شدهاند:
۱۳۹۴ اسفند ۸, شنبه
کلاه مخملی و اسب براق پیامبر
مسعود نقره کار
چند کلاه مخملی بساط مشاطهگران حکومت اسلامی را نه با چاقو و قمه، با کلاه و سبیلشان بههم ریختند، کلاه مخملیهائی که سالیانیست بازیگران نمایشهای حکومتی بهویژه انتخاباتهای اسلامی هستند. شوکی که عکسهای کلاه مخملیهای هیئت حدادعادل با شرکت در یکی از همایشهای انتخاباتی به برخی از تحلیلگران و کنشگران سیاسی داخل و خارج کشور وارد کرد شوک فهم نشدن تاریخ وفقدان حس شرم است
۱۳۹۴ اسفند ۷, جمعه
در انتظار داوری تاریخ !
شهباز نخعی
دوشنبه گذشته، نود و پنجمین سالگرد کودتای سوم اسفند 1299 بود. در تاریخ صدسال اخیر ایران، این روز درزمره مهم ترين و اثر گذار ترین روزهای سرنوشت ساز است و می توان آن را هم سنگ – وحتی پیش درآمد – 28 مرداد 1332 و 22 بهمن 1357 به حساب آورد. همچنین، کمتر روزی در تاریخ 100 سال اخیر ایران است که در مورد آن رأی و نظرهایی کاملاً متناقض و متضاد وجود داشته باشد، تا جایی که یک طرف آن را رویدادی صرفاً میهن پرستانه و برای نجات ایران قلمداد کند و طرف دیگر آن را کاملاً وابسته و به فرمان و برنامه ریزی شده ازسوی انگلستان بنامد.
فقاهت در نمونه خامنه ای : تقلب و دروغ است
دیدگاه
تجربه فقیه سالاری، تجربهای پربار و پر هزینه بود. آن تصورات ساده لوحانه قبل از انقلاب درباره صنف آخوندها، با این تجربه، دود شد و به هوا رفت.
بینش فقیهانه به کلی معیوب و ضد اخلاقی است. از این میان، فقط و فقط به رذیلت اخلاقی دروغ گویی بنگرید. فقیهان برای دروغ گویی روایت هم ساختهاند تا بتوانند دروغ گوییهایشان را تبعیت از فرمان پیامبر اسلام به شمار آورند و مقلدان را هم وادار به دروغ گویی کنند. مهمترین برساخته آنان به قرار زیر است:
۱۳۹۴ اسفند ۶, پنجشنبه
جنگ بزرگی در راه است
اگر ازدل نظارت شدید استصوابی بازهم لیست انگلیسی بیرون می آید ، پس حاصل نظارت استصوابی چیست ؟
شکوری راد
دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: اگر شورای نگهبان صلاحیتها را تایید کرده و معتقد است افراد تایید شده، صلاحیت دارند دیگر بحث لیست انگلیسی چیست؟ اگر از دل نظارت شدید استصوابی باز هم لیست انگلیسی بیرون میآید، پس نتیجه و حاصل نظارت استصوابی چیست؟ ما با شورای نگهبان مشکلی نداریم، بلکه با رویکردهای شورای نگهبان مشکل داریم.
به گزارش ایلنا، علی شکوریراد دبیرکل حزب اتحاد ملت در نشست خبری خود در دفتر این حزب، با اشاره به تلاش اصلاحطلبان برای همگرایی از انتخابات ۹۲ تاکنون گفت: با انتخاب آقای روحانی حملهها به دولت ایشان و به اصلاحطلبان آغاز شد و اقتدارگرایان تلاش کردند نتیجه و دستاورد انتخابات ۹۲ برای اصلاحطلبان محدود باشد. در موضوع توافق هستهای نیز از وارد کردن فشار کوتاهی نکردند.
سخنرانی صادق زیبا کلام در مسجد جامع بهبهان به تشنج کشیده شد
به گزارش ایسنا، «پارسینه» خبر داد: پس از به تشنج کشیدهشدن سخنرانی زیباکلام در مسجد جامع بهبهان که به دعوت ستاد اصلاحطلبان استان خوزستان برگزار شده بود، نیروهای امنیتی از ورود وی به رامهرمز نیز ممانعت کردند.
بر اساس گزارشهای واصله، پس از این رویداد این استاد دانشگاه و همراهان وی با اسکورت بیش از یکصد مأمور نیروی انتظامی به بیرون از شهر هدایت شدند.
گفته میشود که این مأموران اظهار کردند که تصمیم فوق طبق دستور شورای تأمین صورت گرفته است.
احیای دین یا جنبش هزاره ای ؟
رامین کامران
پیش درآمد
جنبشی که خمینی به راه انداخت، معمولاً از دیدگاه سیاسی تحلیل میشود و باید هم چنین باشد، چون این حرکت، اگر زبانش مذهبیست، سخنش سیاسی است و از این دیدگاه است که میتوان نقش تاریخیش را درست سنجید. در گفتار خمینی ـ درست بر خلاف ادعای وی ـ این مذهب است که نسبت به سیاست تنظیم شده است: تمامی نظریۀ ولایت فقیه از دل این مشکل بیرون آمد که وقتی نهاد سلطنت اعتنا به خواستهای روحانیان نمیکند، چه باید کرد؟ چاره ای که خمینی جست این بود که روحانیت باید خود حکومت را به دست بگیرد و خواستهای خود را به موقع اجرا بگذارد. بعد نشست بر سر توجیه این امر که شد نظریۀ ولایت فقیه. راه حلش به عبارتی حداکثری بود و جایی برای حرف و نظر دیگر باقی نمیگذاشت، بیان رادیکالیسم خودش در درافتادن با رژیم شاه.
۱۳۹۴ اسفند ۵, چهارشنبه
شهرزاد رفعتی برنده جایزه کارآفرینان کانادا شد
خبرگزاری ایرانشهر
شهرزاد رفعتی مالک ایرانی کانادایی موسسه چند رسانهای BroadbandTV که از ونکوور برای 319 میلیون کاربر خود برنامه پخش میکند به عنوان برترین کار آفرین زن کانادا انتخاب شده و در 27 آوریل 2016 جایزه خود را در پایتخت این کشور دریافت خواهد کرد.
این جایزه به پاس موفقیت و مدیریت زنان در کانادا هر ساله به کارآفرین برتر کشور اهدا میشود و میتواند الگویی برای همه زنان در راه رسیدن به قله موفقیت و افتخار تلقی شود.
مشکل ایران تنها سیاسی نیست
محمد علی مهرآسا
من بارها در میان نوشته هایم، گاه روشن و گاه مبهم، اشاره کرده ام آن مسئله ی اصلی و کلیدی که بن بست دموکراسی را در جامعه های دینسالار سبب می شود، فرهنگ غالب شریعت است بر لایه های گوناگون اجتماع؛ فرهنگی که برمبنای دانش نیست؛ ریشه در استبداد دارد و بر بنیاد باورهای متافیزیک قوام گرفته و دوام یافته است.
شیاطین می خواستند به خبرگان رهبری وارد شوند ، تا توانستیم رد صلا حیتشان کردیم
دبیر شورای نگهبان در مراسمی انتخاباتی که با بودجه بسیج و سپاه در ورامین برگزار شد، ضمن ادعای اینکه مجلس خبرگان می تواند اختیارات رهبری را کم و زیاد کند، به ردصلاحیت همه حامیان جنبش سبز اعتراف کرد و گفت: یک عدهای شیاطین میگفتند ما باید عدهای را وارد مجلس خبرگان کنیم که درباره رهبری فکر کنند، اما شورای نگهبان تا آنجا که میتوانست صلاحیت آنها را رد کرد.
۱۳۹۴ اسفند ۴, سهشنبه
می خواهند با پول بیت المال یک میلیون نفر را از روستاها به تهران بیاورند
رسول منتخب نیا
قائممقام حزب اعتمادملی گفت: تندروها در جلسات سری تصمیم گرفتند جمعیتی بالغ بر ۱ میلیون نفر را از روستاها به تهران بیاروند و بودجهای هم برای آن در نظر گرفتند تا آنها در تهران رای بدهند و آرای خود را بالا ببرند، لذا برای این مسئله باید وزارت کشور فکری کند چراکه برخی نهادها از پول بیت المال هزینه میکنند تا مردم را برای رای دادن به تهران بیاورند.
حجتالاسلام رسول منتجبنیا در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به لیست اصلاحطلبان و چهرههای حاضر در آن اظهار داشت: درست است افرادی که در لیست اصلاحطلبان هستند، در غیبت چهرههای شاخص انتخاب شدهاند، اما این لیست در حد خود لیست قابل قبولی است؛ به ویژه اینکه در بخشهای اقتصادی دارای تجربه و مهارت لازم هستند، ضمن اینکه نباید اعضای اصلاح طلب را منحصر به لیست تهران کنیم.
۱۳۹۴ اسفند ۳, دوشنبه
جبهه ملی و حزب ملت در انتخابات شرکت نمی کنند
حزب ملت ایران در بیانیه ای اعلام کرد، به دلیل اینکه انتخابات و شرایط گزینش سراسری را در شرایط موجود ایران سالم و رقابتی نمی داند، در آن شرکت نخواهد کرد.
به گزارش رادیو فردا، جبهه ملی ایران نیز پیشتر در اعتراض به نظارت استصوابی و آنچه نادیده گرفته شدن آزادیهای اساسی خوانده بود، در بیانیه ای اعلام کرد که اعضای جبهه ملی به صورت تشکیلاتی برای نامزدی در انتخابات پیش رو ثبت نام نکرده اند.
به گزارش رادیو فردا، جبهه ملی ایران نیز پیشتر در اعتراض به نظارت استصوابی و آنچه نادیده گرفته شدن آزادیهای اساسی خوانده بود، در بیانیه ای اعلام کرد که اعضای جبهه ملی به صورت تشکیلاتی برای نامزدی در انتخابات پیش رو ثبت نام نکرده اند.
مواجهه جامعه ایران با مجلس دهم چگونه است
مجید محمدی
رادیو فردا
مباحث مربوط به انتخابات مجلس دهم تا کنون عمدتا بر رد صلاحیتها و فهرستهای نامزدها و انتظارات حکومت از انتخابات و مجلس آینده تمرکز داشته است. اما به جای نگاه به انتخابات مجلس دهم و مجلس آینده از چشم حکومت و نهادهای حکومتی میتوان از چشم انداز جامعه و خواستههای آن به این موضوع نگاه کرد: جامعهٔ ایران به این انتخابات و مجلس برآمده از آن چگونه نگاه میکند و از آنچه انتظارات و مطالباتی دارد؟ و این انتخابات و مجلس دهم چه حاصلی برای جامعهٔ ایران خواهد داشت؟
اپوزیسیون معلق و پفی !؟
حشمت طبرزدی
حرف آشکاری است که تنها با تبدیل شدن به نیرو، امکان به وجود آوردن تغییر خواهی یافت. این امر از دیدگاه نیروی حاکم ،متشکل از روحانیت سیاسی،نظامی های سیاسی و بازاریان و شبکه یرانتی و دلالی سیاسی حاکم، بسیار بدیهی است و خامنه ای به صورت اشکار تاکید کرد که رای مخالفین را می خواهیم اما حضور انها در قدرت را هر گز تحمل نمی کنیم.
۱۳۹۴ اسفند ۲, یکشنبه
۱۳۹۴ اسفند ۱, شنبه
دیکتاتوری منتخب
دعوت به حضور گسترده و رای ندادن به عده انگشت شماری از نماد های ارتجاع مذهبی حاکم بر میهن ما که گویا قرار است به تضعیف استبداد دینی بیانجامد خلاصه کردن ساختار واقعی این «دیکتاتوری منتخب» و مجهز به لشگری از نیروهای سرکوبگر نظامی و امنیتی به چندآخوند پا لب گور است که در لفافه «استراتژی» و «تحلیل از شرایط» توسط پوزش خواهان این دیکتاتوری تبلیغ می شود.
در گیری در شورای نگهبان و نامه تند رهبری
در پی انتشار اخباری مبنی بر اختلاف میان اعضای شورای نگهبان و سخنان بیسابقه نجات الله ابراهیمیان سخنگوی این شورا پیرامون تصمیمات اقلیتی قدرتمند در آن شورا به نام ۱۲ عضو آن، رهبر ایران در نامهای تند خطاب به اعضای شورای نگهبان از انتشار اختلافهای آن شورا و علنی کردن مسائل آن در رسانهها گلایه کرده است.
منابع «سحام» تاکید کردهاند که مهمترین محور اختلاف اعضای شورای نگهبان با احمد جنتی، مربوط به موضوع احراز صلاحیت سیدحسن خمینی بوده است.
جنبش مدنی ربطی به اصلاح طلبی مذهبی ندارد
سام قندچی
یکی از نزدیکان خانوادگی ام که 12 سالی است درگذشته، حتی پیش از 15 خرداد 1342 از فعالان جنبش مدنی در ایران زمان شاه بود. او انسانی با صداقت بود و برای سازمان دادن صندوق های قرض الحسنه و کمک به خانواده های بی سرپرست بسیار فعالیت می کرد و به یاد دارم همیشه می گفت این خانواده ها بسیار آبرودار هستند و نمی آیند در مورد نیار مالی شان حرفی بزنند. در نتیجه کمکهایی را که برای آنها تهیه می کرد، خیلی بی سرو صدا به دستشان میرساند.
۱۳۹۴ بهمن ۳۰, جمعه
نگاهیتطبیقی به سیاست خارجی و انسان مومن سازی جهمهوزی اسلامی
بر مبنای شعارهای تقابل با استکبار جهانی از یک سو، و تلاش برای جلب سرمایه خارجی به ایران از سوی دیگر، روشن است که تغییر سیاست خارجی کشور در جهت “نرمش قهرمانانه” واکنش ضروری به پیامدهای مسئلهساز “ام القراء” بودن ولایت فقیه است
قرن بیستم شاهد چهار انقلاب فراگیر ایدئولوژیک در جهان بود که بعد از تثبیت قدرت هر نوع دگراندیشی را نامشروع و سرکوب منتقدین را ضرورت تاریخی یا اعتقادی میدانستند. این انقلابها در روسیه، چین، کوبا و ایران بوقوع پیوست و اگر چه هر یک از آنها ویژگیهای بومی خود را داشت، ولی جملگی دو رسالت مشابه برای خود قائل بودند:
انتخابات در جمهوری اسلامی : مسخ یک مفهوم
سعید بشیرتاش
نتیجهی سیاست کلى اصلاحطلبان در ١٨ سال گذشته تقلیل پیوستهی مطالبات مردم بوده است، بیآنکه کوچکترین اصلاحى در حکومت رخ دهد.اگر هم این مسئله را به آنان تذکر دهیم، پاسخ میدهند که اصلاح طلبى روندی طولانیمدت است. اما واقعیت این است که آنان در گذرِ زمان خود را «اصلاح» کردهاند و نه حکومت را
دعوتی به بی اعتباری
اسماعیل نوری علا
در حکمت دعوت
در کارهای اجتماعی، دعوت سازمان ها و شخصيت های اجتماعی (بخصوص مذهبی و سياسی) از مردم امری مرسوم است. کسی که خود را «مرجع» (محل رجوع) می پندارد از مردم برای انجام کاری دعوت می کند و آنانی که برای دعوت کننده مرجعيت و اعتباری قائل هستند به اين دعوت پاسخ مثبت می دهند. حتی خدای مسلمانان هم خود را «داعی» (دعوت کننده) می داند و بهمين دليل مثلاً، آنان که به حج می روند از لحطهء پوشيدن «احرام» (حرام شدن هر مايملک) تکرار می کنند که: «اللهم لبيک» و لبيک گفتن به معنای اجابت دعوت است: دعوت کردی و من آمدم!
۱۳۹۴ بهمن ۲۹, پنجشنبه
زدم به سیم آخر
محمد نوری زاد
یک: مرا چاره ای نمانده جز این که برای واخواهی خواسته های شخصی و قانونی ام، صورت به سیلیِ حادثه ها بسپرم. مرا چاره ای نمانده جز این که برای رساندنِ صدایِ خراش خورده ام به همگان، از نردبانِ حادثه ها بالا بروم و از همان بالا داد بزنم: آهای ای همه ی آنانی که بر برج های بلند مسئولیت لمیده اید، این منم، انسان. و از همان بالا بر سرِ همه ی لمیدگان فریاد برآورم: آهای ای نرم تنانِ این روزهای وادادگی، هشیار باشید که من از همین شنبه ای که در راه است، برای پس گرفتنِ هرآنچه که سرداران سپاه از من ضایع کرده اند، دست به کاری تازه می زنم. چه کاری؟ خواهم گفت. پس، تک به تکِ شما در هر چه که بر سرِ من آید مسئولید و باید در بزنگاه های روبرو پاسخگو باشید.
چرا اصلاح طلبان و اعتدالیون به دنبال حذف صادق لاریجانی هستنید ؟؟؟
اکبر گنجی
رادیو فردا
جمهوری اسلامی رژیمی دیکتاتوری است که به نحو سیستماتیک حقوق بشر را نقض میکند. قوه قضائیه مستقل رکن رکین نظام دموکراتیک است که از مردم در برابر تجاوز رژیم سیاسی دفاع میکند. دخالت خودسرانه رژیم سیاسی در زندگی مردم، سلطه نامیده میشود. آزادی، آزادی از دخالت خودسرانه نظام سیاسی است.
جمهوری اسلامی قدرت مطلقه را به ولی فقیه واگذار کرده تا سبک زندگی مردم را به مردم به زور تحمیل کند. آن سبک زندگی را به قانون تبدیل کردهاند و قوه قضائیه با کمک نظامیان آنها را به همگان تحمیل میکند.
۱۳۹۴ بهمن ۲۸, چهارشنبه
کمپین تعییر چهره مردانه مجلس ، گامی برای مشارکت سیاسی زنان
مدرسه فمینیستی: بیش از دو دهه است که جنبش زنان ایران برای رفع تبعیض و تامین حقوق برابر، فراز و فرودهای زیادی را از سر گذرانده و درعین ناملایمات و تنگناها، دوران پرشور و پر دستاوردی هم داشته است. این جنبش در حال حاضر ویژگی های مختلفی دارد: از یکسو مطالبه محور است و برای رفع تبعیض جنسیتی در جامعه تلاش می کند و از سوی دیگر متشکل از طیف های فکری، عقیدتی، فرهنگی و اجتماعی گوناگون است.
در سالهای پس از انقلاب، از اواخر دهه پنجاه و بعد در دهه شصت، فعالیت زنان پیشرو در سایه منازعات حاد سیاسی در جامعه و مسئله جنگ قرار گرفت و زنان در گروه ها و گرایش های جداگانه و بر مبنای تفکر و گرایش سیاسی خود، در فعالیت های مختلف فکری و فرهنگی شرکت داشتند. ا
شکنجه روزنامه نگاران در بند برای اعتراف اجباری
سازمان گزارشگران بدون مرز از مقامهای حکومت ایران خواست سلامت عیسی سحرخیز، روزنامهنگار زندانی را که دست به اعتصاب غذا زده تضمین کنند. امیر گلستانی نیز که به دلیل نوشتههایش در فیسبوک زندانی است، اعتصاب غذا کرده است.
به گزارش دویچه وله، این سازمان مدافع آزادی مطبوعات در اطلاعیهای رفتار مقامات امنیتی با عیسی سحرخیز، روزنامهنگار زندانی را محکوم کرد. سحرخیز در اعتراض به رفتارهای مسئولان زندان اوین، از پنج روز پیش دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
اشتراک در:
پستها (Atom)