کلمه – گروه خبر: ” تمام تلاش خود را برای برداشتن موانع فعالیت محمدرضا شجریان میکند تا آثار او به دست مخاطبانش برسد.” این اولین موضعگیری مدیرکل دفتر موسیقی در سال جدید و تصدیاش در این مقام است.
پس از آن که محمدرضا شجریان استاد آواز ایران در پیام نوروزی خود خبر از بیماری خود داد اولین نگاهها به سالها ممنوعالکاری او معطوف شد.
محمدرضا شجریان پس از آن ممنوعالکار شد که از جنبش سبز حمایت و درباره وقایع و اعتراضات سال ۸۸ موضعگیری صریح کرد. این ممنوعیت تا جایی پیش رفت که علاقمندان او حتی از شنیدن “ربنا”ی او در ماه رمضان هم محروم شدند.
خبر بیماری او چنان شوکی به علاقمندان و جامعه هنری وارد آورد که حتی صدا و سیما هم از موضع خود پایین آمده و پس از سالها خبری از او در رسانه ملی پخش شد و در برنامههای مختلف نوروزی مجریان تلویزیونی درباره او سخن گفته و توانستند آرزوی سلامتی برای او داشته باشند.
حال در دومین روز کار رسمی در سال جدید فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی که پس از دو دوره سرپرستی دفتر موسیقی سرانجام از وزیر ارشاد برای این سمت حکم گرفت به ایلنا گفت که همه تلاش خود را برای برداشتن موانع فعالیت محمدرضا شجریان میکند تا آثارش به دست مخاطبان برسد.
این اظهار نظر در حالی عنوان میشود که محمدرضا شجریان، اسفند ۹۴ در گفتوگو با نشریه مهرنامه با اشاره به محرومیت خود از کار هنری در ایران گفته بود: “رئیسجمهور و وزیر ارشاد مخالف ممنوعیت من از کار هستند. گروههایی هستند که با اسمهای مطرح مشکل دارند. برای خودشان خبرگزاری، روزنامه و رسانه هم دارند. علت اینکه مشکلشان با من چیست، نمیدانم؛ همان طور که نمیدانم چرا تا این اندازه کینهتوزانه رفتار میکنند.”
کمتر از یک سال پیش، اواخر فروردین سال ۹۴ سخنگوی وزارت ارشاد با یکی از روزنامهها گفت و گو و در آن به صراحت به ممنوعیت فعالیت محمدرضا شجریان در ایران اشاره کرده بود. حسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مصاحبه خود با روزنامه آرمان در برابر این سوال که: “با این شرایط اگر شخصی مثل محمدرضا شجریان درخواست مجوز برای برگزاری کنسرت دهد، شما مجوز میدهید؟” با اشاره به ممنوعالفعالیت بودن او در ایران پاسخ میدهد که: “من به همین دلیل میگویم به لحاظ قانونی؛ یعنی برخی افراد برای اجرای کنسرت دارای محدودیت قانونی هستند و ما براساس آن ضوابط مجوزها را صادر میکنیم که بخشی از آن شامل همین مساله است یعنی افرادی که محدودیت و ممنوعیت دارند نیز لحاظ میشود که دست ما نیست و ما تنها موظف به رعایت آنها هستیم. ممنوعالفعالیت شدن افراد ربطی به وزارت ارشاد ندارد. ایشان محدودیتهایی دارند که توسط نهادهای دیگر قرار داده شده است و دست ما نیست.”
این صراحت باعث شد که رسانهها و فعالان عرصه هنر از رییسجمهور بخواهند تا در رفع این محدودیت کوشا باشد و آن را پیگیری کند. به خصوص آنکه این محدودیتها اساسا قانونی اعمال نشده بود.
همان زمان بلافاصله رسانههای تندرو واکنش نشان دادند. سایت رجانیوز که نزدیک به محمود احمدینژاد است در مطلبی با عنوان “تلاش روشنفکران برای احیای شجریان در موسیقی ایران” نوشت: ” همین اعلام رسمی ممنوعالفعالیت بودن شجریان اما تبدیل به بهانهای شد برای رسانههای ضدانقلاب و شبهروشنفکران داخلی برای تحت فشار قرار دادن وزارت ارشاد و تلاش برای احیای مجدد شجریان در فضای موسیقی ایران. تا پیش از این، هرسال و با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، شاهد تلاش رسانههای ضدانقلاب و شبهروشنفکران داخلی و سعی آنها برای مطرح کردن دوباره شجریان و بازگرداندن دوبارهی «ربنا»ی او به باکس صداوسیما و احیای مجدد او در بین مردم بودیم، اما حالا و پس از ناکام بودن این تلاشها، طرفداران وی از هر بهانهای برای مطرح کردن دوبارهی وی و همچنین فشار به دولت برای برگزاری حداقل یک کنسرت برای بازگشت او به موسیقی ایران استفاده میکنند.”
اما اتفاقی که در نوروز ۹۵ در رسانه ملی افتاد و پخش خبر بیماری محمدرضا شجریان از تلویزیون این گمانه را جدیتر میکند بیماری استاد آواز بتواند او را دوباره به مردم برگرداند.
هرچند وزارت ارشاد برای برداشتن ممنوعیت در عرصه موسیقی راه بسیار خطیر دارد، چراکه محمدرضا شجریان یکی از دهها خوانندهای است که در سالهای گذشته به دلایل نامعلوم یا ممنوعالکار شدند یا کنسرتهایشان پس از اخذ مجوز لغو شده است.
ننگ و نکبت بر نظامی که برای هنرمندان خود ارزش قائل نیست !
ننگ و نکبت بر نظامی که برای هنرمندان خود ارزش قائل نیست !
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر