حسن روحانی :
سپاه نه تنها در میان ایرانیان بلکه در منطقه نیز محبوب است
حامد آینه وند
پس از گزارش رسانه های امریکایی مبنی بر تصمیم ترامپ برای خروج از برجام و قرار دان احتمالی نام سپاه پاسداران در لیست گروه هایی که امریکا آنها را تروریستی قلمداد می کند، حسن روحانی در طی سخنانی در جلسه هیات دو لت سپاه را محبوب دلهای نه تنها ایرانیان که مردم خاور میانه خواند.
خوشبختانه در عصری زندگی می کنیم که به مدد تکنولوژی دیگر نمی توان حرفها را باد هوا خواند چون همه حرفهای سیاستمداران نه تنها در آرشیو ملی صدا و سیما نگهداری می شود بلکه با یک سرچ ساده در اینترنت و شبکه های اجتماعی همه فایل های صوتی و تصویری قابل دسترس است. بنابراین بر زبان راندن سخنانی که دروغ بودن آنها وضوح دارد نه تنها برای سیاستمداران وافی به مقصود نیست بلکه آبروی سیاستمداران را می برد و محبوبیت آنان را به شدت خدشه دار می کند وسبب می شود که اعتماد عموم مردم از آنها سلب شود که این سلب اعتماد تاثیر مستقیم کاهنده ای بر سرمایه اجتماعی کشور دارد.
بی تردید مهمترین دلیل انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری از سوی کسانی که به او رای دادند چه در 92 و چه در 96 ، تصویری بود که او از خود در مقابل چشم مردم نشان داد. این تصویر نشان دهنده مردی بود که دست کم در گفتار خودش را مقابل هسته سخت قدرت که شامل سپاه ، بیت رهبری و کلیه نهادهای انتصابی نظام است تعریف می کرد و یا حداقل می خواست به مردم نشان بدهد که از سایر نامزدها به هسته سخت قدرت دورتر است تا آنان را قانع کند که به لحاظ بینش و تفکر متفاوت با آنهاست و می تواند منافع مردم را از رهگذر این تقابل معنادار تامین کند.
کمتر کسی در ایران هست که از نقش سپاه در سپهر اقتصاد و سیاست ایران و به ویژه قدررتمند شدن آن طی 8 سال ریاست جمهوری احمدی نژاد و نقش کلیدی در سرکوب جنبش سبز بی اطلاع باشد.قابل درک است که حسن روحانی با مقدورات کم و معذوریتهای بی شماری در قدرت روبه روست و به ویژه نمی تواند در شرایطی که سپاه در لیست تروریستی قرار بگیرد در دفاع از سپاه به عنوان نیروی رسمی نظامی کشور در کنار سایر نیروهای نظامی که ما شا.. تعداد شان کم نیست،سخنی نگوید.
کسی که سپاه را به درستی دولت با تفنگ خوانده و از اینکه دولت با تفنگ عرصه اقتصادی را برای خود غُرق کرده گله کرده است ، و با کنایه گفته اگر پو ل و سرمایه و رسانه و ... در اختیار یک نهاد بگذاریم ابوذر هم باشد فاسد می شود، سلمان هم باشد فاسد می شود نباید از محبوبیت سپاه در میان ایرانیان صحبت کند.
حسن روحانی باید به این بسنده می کرد که قرادادن نیروی رسمی نظامی کشور در لیست تروریستی مورد قبول دولت ایران نیست. این جمله نه تمسخر او در فضای مجازی را در پی داشت و نه حامیان او را آزرده خاطر می کرد . بعید است که یک حقوق دان مدعی چون رو حانی از بار معنایی که کلمات در هر زبانی دارند بی خبر باشد.
چنانچه این جمله برای دلربایی از سپاه هم گفته شده باشد حکایت عذر بدتر از گناه است. محبوبیت تعریف مشخصی دارد که با هیچ متر و معیاری در ایران شامل سپاه نمی شود،ضمن آنکه سپاهیان که خیز بلندی برای ریاست جمهوری رئیسی برداشته بودند بچه نیستند که با سخنان این چنینی از زبان روحانی فریب بخورند.
به کار گیری ادبیاتی این چنین باعث نخواهد شد که سپاه از حذف روحانی و یا سنگ اندازی در مسیر دولت او،صرف نظر کند اما به یقین باعث خواهد شد که مردم از حسن رو حانی روی گردان شوند و پایگاه اجتماعی او در غیاب هاشمی ،خاتمی و رهبران محصور جنبش سبز به شدت آسیب بیند. رسانه های اصلاح طلب چون دیدند ماله کشی بر محبوبیت سپاه از زبان روحانی شدنی نیست این بخش از صحبتهایش را پوشش ندادند . شایسته است حسن روحانی به بار معنایی کلمات توجه کند و در شرایطی که وعده رفع حصر محقق نشده و برجام جز نجات جمهوری اسلامی از بحران مالی، دست آوردی برای مردم عادی کوچه و خیابان نداشته است صحبت از محبوبیت سپاه در میان مردم نکند. این حرفها همان حکایت نمکی است که به زخم می پاشند...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر