اگر چه از تکوین جریان روشنفکری لائیک بیش از یک قرن می گذرد اما ادبیات موجود در بارهء این نحلهء فکری هنوز جایگاهی شایسته در پژوهش های مربوط به تحولات جریانات روشنفکری نیافته است، امری که یکی از علل آن را می توان ناهمگونی این جریان دانست. برای فهم بهتر تحولات فکری جریان روشنفکری لائیک، ما دو دوره را از هم تفکیک کرده ایم که نقطهء گسست آن انقلاب ایران است.
نقش خامنه ای و سپاه پاسداران در نابودی تولید و اشتغال
ناصراعتمادی
علی خامنه ای در پیام نوروزی اش سال ١٣۹۶ را مجدداً سال “اقتصاد مقاومتی” با تمرکز بر “تولید و اشتغال” تعریف کرد. او با این شعار اعتراف کرد که مشکلات اساسی اقتصاد ایران همچنان به قوت خود باقی است و بیلان نظام اسلامی دست کم در دو حیطۀ کار و اشتغال رضایت بخش نیست. او با این شعار برای چهارمین سال متوالی اقتصاد – و نه مثلاً “تهاجم فرهنگی” – را در صدر اولویت ها و مسائل کلیدی قدرت سیاسی ایران قرار داد و همزمان حسن روحانی را مسئول از میان برداشتن موانع تولید و اشتغال دانست.
آستان قدس رضوی تحت سرپرستی ابراهیم رئیسی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به فکر متبرک شدن سفره های مردم افتاد و تحت عنوان طرح نسیم کرامت! صدها تن آرد رایگان توزیع کرد!
رئیس قوه قضائیه ایران روز دوشنبه، سوم آبان، از رسانهای شدن پرونده سعید طوسی، قاری مشهور قران، طی روزهای اخیر انتقاد کرده و گفته است که رسانههای معاند با طرح مطالب کذب نسبتهای دروغ به رهبری و رئیس قوه قضاییه و نظام قضایی کشور میدهند. آیتالله لاریجانی مختومه شدن این پرونده توسط خود را «دروغ بزرگ و عجیب و غریب» و «کذب محض» خواند و شاکیان این پرونده را تهدید کرد که «همکاری با رسانههای معاند، معاونت در جرم و قابل پیگرد است».
مائده سلطانی فرزند عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری که از ۱۹ شهریور ۱۳۹۰ در زندان به سر می برد و از یکسال پیش به تقاضای آزادی مشروط و همچنین مرخصی درمانی او موافقت نشده است به کمپین حقوق بشر در ایران گفت:
در جستجوی « آشتی ملی » آنهم با چه کسی! دست مریزاد!
ای کاش ، این دو « فرصت طلب» به این گفته های نوری زاد گوش فرامی دادند!
محمد نوری زاد ، پیشگام استقرار « سکولاریسم » در ایران
محسن رضایی :
فردی در خوزستان حرف هایی زده ، زودتر اظهاراتش را « تکذیب » کند
محسن رضایی هنوز فرق احمدی نژاد با محمد رضا عارف را نمی داند!
سایت الف
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سالن آمفی تئاتر باشگاه مرکزی شرکت نفت شهرستان مسجد سلیمان با تبریک عید نوروز گفت: شهرستان مسجد سلیمان به عنوان شهری که اقتصاد ایران را به راه انداخت، مستحق تحقق شعار سال است. در طول سالهای انقلاب زحمات زیادی کشیده شده اما نیاز به تحول احساس می شود.
در دید و بازدید های نوروزی که برنامه ی ان از سوی ،همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر،اعلام شد و پس از حدود ۹ ماه ازادی از زندان،اولین بار امکان دیدار با چند تن از دوستان را پیدا کردیم، بازار تحلیل های سیاسی به شدت داغ بود.یکی از موضوعات محوری، چشم انداز رویداد های سیاسی و اجتماعی کنونی بود.
کلمه جریان وابسته به محمود احمدی نژاد، دوباره فعال شدهاند. هیچ کس نمیداند چقدر جاذبه دارند و در گردآوردن بخشهایی از مردم چقدر موفق خواهند بود. اما با اطمینان میتوان گفت بعد از اعتدالیون و نیروهای حامی آنها، تنها صدای قابل شنیده شدن صدایی است که از خیمه آنها بلند میشود.
نیروهای حزب اله به آدمک های داستان جورج اورل تبدیل شده اند
سعید زیباکلام، فعال سیاسی محافظهکار و برادر صادق زیباکلام با انتشار یادداشتی کوتاه اعلام کرد که «نیروهای انقلابی و حزبالله در جمهوری اسلامی به 'آدمکهای داستان ۱۹۸۴ جورج اورول' تبدیل شدهاند.»
زیباکلام در این یادداشت موارد بسیار تندی را مطرح کرده است که متن کامل آن در پی میآید:
یشتر حکومت های تماميت خواه، به ويژه در خاورمیانه، نشان داده اند که نه تنها دلسوز میراث فرهنگی و تاریخی مردمان کشورشان نیستند، بلکه خود در ویرانی این میراث های ملی و بشری نقشی اساسی داشته و «پاکسازی فرهنگی» را جزیی از سياست های خود می دانند.
احمدی نژاد خطاب به خامنه ای : من به قدرت کذایی تو پی برده ام، مرا با با یک « اصلاح طلب ، استمرار طلب » اشتباه نگیر!
صدور سه حکم اعدام برای توهین به « مقدسات »
کدام مقدسات ؟
حقوق بشر ایران، ۷ فروردین ماه ۱۳۹۶: سه زندانی بنامهای سینا دهقان، محمد نوری و مرجان داوری تنها به دلیل اعتقادات و یا بیان نظراتشان به اعدام محکوم شدهاند.
واژگونی نظم سیاسی کنونی در ایران اجتناب ناپذیر است
اقبال اقبالی
یکشنبه, مارس 19, 2017 – 15:07
در آستانه نوروز مردمان فلات ایران ایستاده ایم. باشندگان ایران هنگامی سال نو را آغاز می کنند که زمزمه های واژگونی این نظم کهنه، پیشاقرون وسطائی و انسان ستیزانه از سراسر میهن بگوش میرسد. اما انچه راه واژگونی حکومت اسلامی را تیره و تار کرده، همانا سرنوشت ایران در فردای واژگونی حکومت اسلامی است.
واژگونی نظم سیاسی حاکم بر ایران و ایرانیان، اجتناب ناپذیر است!
محمود احمدی نژاد در حیات سیاسی اش از سه نفر حکم گرفت و رشد کرد: اکبر هاشمی رفسنجانی که تا استاندار شدن او را بالا کشید، احمد جنتی که مامور ویژه اش کرد در بازرسی های انتخاباتی شورای نگهبان و همراه اصولگرایان، پشت او ایستاد برای شهردارشدن و علی خامنه ای که او را دو دوره رییس جمهور کرد و سپس عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام.
بازرگان بنویسیم، هاشمی بخوانیم ، بهشتی را ستایش کنیم
تقی رحمانی
مصاحبه تاج زاده و کرباسچی در باره هاشمی در مهرنامه ۵۱ قابل تامل و هم تاسف است.انگار قرار نیست کسی به گذشته نگاه انتقادی و رو راست داشته باشد. تحریف تاریخ و نصفه و نیمه گقتن وقایع و غایب بودن طرف نقد شده از ویژگی این مصاحبه های مفصل است که در مهرنامه یا اندیشه پویا در اختیار افراد درون حکومت قرار می گیرد تا هرچه می خواهند بگویند البته در این میان تاج زاده که می خواهد منصف باشد یا تلاش می کند منصف باشد به خاطر همان مصلحت و موقعیت درون حکومتی تلاش می کند نیمی از وقایع را بگوید و باقی را هم به خاطر مصلحت در حکومت بودن در سکوت برگزار کند.
قدیم ها مردم از عفت و پاکدامنی چیز درستی سرشان نمی شد و چشمشان به دهان آخوندها بود که راهنمایی شان کنند. البته در جبهه ی مقابل، دشمنان ناموس هم تبلیغات مخربی علیه شرع انجام می دادند که با مجاهدت علما تیر آنان به سنگ می خورد. بعد از انقلاب، خوشبختانه مشکل اصولاً حل شد، چون دشمنان تار و مار شدند و علمای اعلام همه کاره.
مجمع « ستیزه گران علیه شارلاتانیزم دینی و غیر دینی»
:مهدی خزعلی
برجام نبود خامنه ای دچار سرنوشت « قذافی» می شد
بیست سال پیش نظر رهبری به چه کسی نزدیکتر بود ؟
محمد جواد اکبرین
بیست سال پیش در چنین روزهایی سید محمد خاتمی و علیاکبر ناطق نوری دو رقیب اصلی انتخابات ۱۳۷۶ بودند. اما تلویزیون شبانهروز برنامههایی علیه شعارهای خاتمی پخش میکرد و هشدار میداد که نگذارید ضدانقلاب و لیبرالها سر کار بیایند؛ از سوی دیگر صداوسیما عملا به یکی از ستادهای تبلیغاتی آقای ناطق تبدیل شده بود و و این باعث شد رسانهها و ستادهای آقای خاتمی به شدت نسبت به رفتار جانبدارانهی تلویزیون اعتراض کنند.
آیا این عالیجنابان می توانند احساس خانواده « سینا » را درک کنند ؟؟؟
« تلاش جمعی » برای نجات جان « سینا »
نجات جان « سینا » به اراده و وجدان « جمعی » ما نیازدارد
دیوان عالی کشور حکم اعدام سینا را به جرم اهانت به « پیامبر اسلام » را عینآ « تآئید کرد »
رادیو فردا: بر اساس گزارش چند وبسایت حقوق بشری، دیوان عالی جمهوری اسلامی حکم اعدام سینا دهقان، جوان ۲۱ ساله زندانی در اراک، را به اتهام « سبالنبی»، توهین به پیامبر اسلام، تائید کرد.
وبسایت کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران به نقل از«یک منبع مطلع» خبر داد که دیوان عالی کشور اوایل بهمنماه ۹۵ حکم اعدام سینا دهقان را که در شعبه اول دادگاه کیفری اراک صادر شده بود، «عینا» تایید کرده است.
بر اساس این گزارش، سینا دهقان «در هیچ یک از مراحل بازجویی، بازپرسی و دادگاه دسترسی به وکیل انتخابی نداشته» و وکیل تسخیری که از طرف دادگاه انتخاب شده بود نیز «به خوبی از او دفاع نکرده و درباره اطلاعرسانی نسبت به وضعیت موکلش نیز کوتاهی کرده است».
آگر در این کتاب آمده است که : کشتن یک انسان همانند کشتن مردم جهان است ، پس چرا مسلمانان 1400 سال است که برعلیه این دستور عمل می کنند؟؟؟؟ یا مسلمانان دروغ می گویند یا دیگر آیات قرآن که خلاف را ثابت می کند بنابراین ، ما اگر نجات « سینا ها » را می خواهیم، راهی جز انتخاب نداریم، یا باید علیه چنین مسلمانانی قیام کنیم یا علیه خود « قرآن » اکنون نجات جان « سینا دهقان » در دست و اراده ما است
خداوندا!! این سرزمین را از « فرهنگ چاکر صفتی» برهان!
آقای خاص و سوگولی رهبر« استمرار طلبان » بخوانید « اصلاح طلبان »
اول ، رئیس جمهور ، دوم ، رئیس مجلس ، نهایتآ ، رئیس فراکسیون « ناامیدی »
۱۳۹۶ فروردین ۵, شنبه
بوی عطر بهاران
شورای شهر و روستا
محل سهم خواهی احزاب ، اشخاص و آقازاده ها
زیتون–ثبت نام برخی چهره های ورزشی، هنری و فرزندان چهرههای اصلاح طلب، برای نامزدی انتخابات شوراهای شهر و روستا واکنشهای بسیاری بر انگیخت.
با تبریک مجددسال جدید و امید به توفیق ملت بزرگ ایران در تقویت بنیادهای استوار بنا شده بر منافع ملی.
رییس سالمند شورای مرکزی جبهه ملی ایران «استاد مسلم ادبیات و شاعر ملی » ایستاده جا ن به جان آفرین تسلیم کرد، بر پیکراودعایی که در این وانفسا کمتر به آلودگی ها تن داده ودر واقع همچون کاکویش محمد خاتمی ممنوع التصویر، مبرا از پیرایه ها مانده، در صحن منزل زنده یاد استاد عبدالعلی برومند بر پیکر او نماز میت را آنهم بنظر نگارنده بطور سمبلیک خواند، حرف و حدیث های گوناگونی به مصداق هر کسی از ظن خود شد یار من به دنبال آورد.
آیا هنوز کسی هست در جامعه ما که فکر کند آئین اسلام بر
جامعه ما حاکم نیست؟ آیا هست منفذی در تمام عرصه های مختلف اجتماعی، از قوای سه
گانه گرفته تا نهادها و سازمانهای فرهنگی و اقتصادی و انتظامی که از ان بوی دین بر
نخیزد؟ آیا برنامه و یا سیاسیتی هست که از فیلتر شریعت اسلامی که مظهر آن شورای
نگهبان است، نگذرد؟ آیا کسی هست که بگوید در این 38 سال مناقع دین که متولی آن
"روحانیت" است، ارجح بر منافع ملت نبوده و نیست؟
کلمه-گروه خبر: حسامالدین آشنا مشاور رییس جمهوری با انتشار یک نظرخواهی در توییتر خود از مخاطبان پرسیده است: سخنرانی احمدینژاد در اهواز را بیشتر علیه چه کسی می دانید؟ ۱: رییسجمهور۲؛ مقام معظم رهبری ۳؛ اصولگرایان
به گزارش کلمه، اگرچه اظهارات احمدی نژاد در ظاهر دکتر روحانی را مخاطب گرفته است اما محتوای نقدها و صحبتهای احمدینژاد از جمله مقایسه مدل تصمیمگیری دوران سلطنت و امروز و نیز تصمیمگیری انفرادی برای کشور، برای مخاطبان و نیز صاحبنظرانی که با روحیات احمدینژاد آشنایی دارند به صورت کاملا آشکار نشان دهنده خط و نشان کشیدن او برای آیتالله خامنهای دارد و به قول معروف به در گفته است که دیوار بشنود. نظرخواهی اخیر مشاور آقای روحانی نیز در همین راستا ارزیابی میشود.
احمدی نژاد که توسط رهبری از ورود به انتخابات نهی صریح شده است با حمایت از بقایی گفته اینبار در مقابل رد صلاحیت افراد صالح! سکوت نمیکند.
همزمان روزنامه جوان ارگان سپاه در مقالهای از تصمیم احمدینژاد برای دورزدن نهی صریح رهبری گفته و نوشته است: یک ضلع رقابت آینده احمدینژاد است و بقایی صرفا ماسک شفاف و توری شکلی را به صورت دارد که احمدینژاد در آن دیده میشود.
احمدی نژاد :
این چه « سلطنتی » است که در وجود« بعضی ها » پیدا شده است ؟
اگر مردم « سلطنت » می خواهند،پس چرا بساط آن یکی را برچیدند ؟
مگر احمدی نژاد! در برابر ولی سفیه « قد علم » کند!
اصلاح طلبانمسند طلب که چنین « شهامتی» را ندارند !!
محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه امروز در جمع فرماندهان گفت: «احدی در سپاه چه از پاسداران و چه از فرماندهان « مانند گذشته » حق دخالت سیاسی و جناحی در انتخابات و تخریب کاندیداها را ندارند».(خبرگزاری فارس)
کار زار« ملی » و« بین المللی » برای « آزادی» حقوقدانان و مدافعان حقوق بشر
۱۳۹۶ فروردین ۳, پنجشنبه
نوروز ؛ قباله « خانه » هر ایرانی است
محمد بقایی ماکان
چنین سرزمینی و چنین فرهنگی دارای چنان قدر و بهاییست که سبب شده تا سرزمینی به نام ایران پس از گذشت هزاران سال بر جای بماند. یکی از بزرگترین عوامل ماندگاری این خانهی ده هزار ساله؛ نوروز است که با پیدایی خود در آغاز هر بهار به هر ایرانی به قول خیام نیشابوری در نوروزنامهاش این ماندگاری را هربار تایید میکند….
مى گويند سياست پدر مادر ندارد. مى گويند در سياست راستى و درستى مطرح نيست، هدف مطرح است. مى گويند در سياست تعارف جايز نيست، نفع من، كه همان نفع جامعه است (!) ارجح است. مى گويند در راه هدف سياسى، مى توان پدر و مادر خود را هم معامله كرد...