۱۴۰۰ اردیبهشت ۱۰, جمعه

.

 آن چیست که لائیسیته نامند؟

سه اصل تعریف‌گر و تفکیک‌ناپذیر لائیسیته

شیدان وثیق

مقدمات

1- موضوع لائیسیته: لائیسیته تنها به موضوع  آزادی وجدان و عقیده، برابری دین‌باوران و دین‌ناباوران در برابر قانون و به مناسبات بین دولت و بخش عمومی از یک‌سو و دین و نهادهای دینی از سوی دیگر می‌پردازد. با حرکت از این توضیح، اموری چون «دموکراسی»، »جمهوری»، «برابری زن و مرد» و غیره موضوعِ لائیسیته قرار نمی‌گیرند. اما پیش‌شرط‌های لائیسیته وجود آزادی، دموکراسی و قانون‌مداری است. بدون این‌ها، برآمدنِ لائیسیته ممکن نیست.

۱۴۰۰ اردیبهشت ۹, پنجشنبه

قانون اساسی ولی فقیه وتوهمّ تاجزاده 

پرویز دستمالچی


مصطفی تاج زاده وحدت اضدادی را می خواهد که در چهل و دوسال کذشته از یکسو منافع و منابع ملت ایران را بر باد داده و از دیگر سو کشور را به ویرانی کشانده است. به اصول «حاکمیت اللهّ» (حکومت دینی) که به معنای حق ویژه حکومت دین سالاران بر مردم و در پی آن سلب کامل حق حاکمیت ملت بر سرنوشت خویش است، سیاست های راهبری کاملا نادرست، دشمنی با جهان و ملت خود، بی دانشی، بی لیاقتی، دروغگویی سیستماتیک، فساد، دزدی، ثروت اندوزی افسانه ای، خشونت و سرکوب، جنایت و تجاوز و شکنجه، اعدام و ترورهای درون و برون مرز مخالفان و… را نیز بیافزایید، همراه با یک سیستم قضایی فاسد و قوانین ارتجاعی و قوه اجرایی که وظیفه اش اجرای سیاست های کلان رهبر مذهبی نظام است.

درفقدان یک قانون اساسی دموکراتیک 

چنین تجاوزاتی امرعادی می باشد !

یک

حق شدن آزادی، قانون شدن حق

حقوقدانی که با فلسفه آزادی و فلسفه عدالت در مفهوم جدید آشنا نیست، در بهترین حالت فقیهی قرون وسطایی است. بر این اساس بسیاری از قضات شاغل در دستگاه قضای جمهوری اسلامی حقوقدان نیستند. 
برتراند راسل که در آتئیست بودن او جای تردید نیست، زمانی این پرسش برایش مطرح شده بود که اگر روزی پس از مرگ با خدا ملاقات کند به او خواهد گفت:

۱۴۰۰ اردیبهشت ۷, سه‌شنبه

«تاریخ را عوض نکن. تاریخ خود تویی که لکه ننگ آن هستی».

فایل افشاشده سخنان محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، با خشم برخی از اعضای خانواده کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی مواجه شد.حامد اسماعیلیون که همسر و دخترش در آن پرواز کشته شدند خطاب به ظریف نوشت: «تاریخ را عوض نکن. تاریخ خود تویی که لکه ننگ آن هستی».

۱۴۰۰ اردیبهشت ۶, دوشنبه

 سازمان دول یا سازمان ملل؟

در اعتراض به پذیرفتن حکومت اسلامی در ایران به عضویت در کمیسیون مقام زن در شورای اقتصادی و اجتماعیِ سازمان ملل متحد 

دکتر نیره انصاری
این کمیسیون در سال 1946 تاسیس شده و برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان را در دستور کار خود دارد و برخی آن را کمیسیون مقام نظارتی در حوزه زنان در سازمان ملل متحد توصیف می کنند ، افزون بر این:

۱۴۰۰ اردیبهشت ۴, شنبه

                                                         شاهزاده و "فیل بانان" رنگارنگ

نقدی بر نوشتار آقای میرفطروس


        عبدالحمید وحیدی

قانون اساسی خواه سکولار دموکرات

اقای علی میرفطروس در تازه ترین نوشتار خود تحت عنوان " آیران باید صدا داشته باشد" چنین می فرمایند: 

به شاهزاده رضا پهلوی گفتم:

وظیفۀ شما این نیست که هر از گاهی بیائید و «فیل»ی هوا کنید و بروید! وظیفۀ شما تشکیل «کمیتۀ نجات ملّی» یا یک«دولت موقّتِ در تبعید» است.بقول محمدعلی فروغی: ایران باید صدا داشته باشد!

 نامه  تعدادی از وکلای دادگستری در ایران در اعتراض به زندانی بودن همکارانشان و تعدادی از دیگر فعالان سیاسی در ایران.


ریاست محترم قوهٔ قضائیه؛

 با سلام و احترام؛

  چنانچه مستحضر هستید چهار همکار ما، خانم‌ها گیتی پورفاضل و نسرین ستوده و آقایان محمد نجفی و امیرسالار داوودی در کنار شماری از فعالان مدنی و سیاسی نظیر آقایان محمد نوریزاد، اسماعیل عبدی، فرهاد میثمی، کیوان صمیمی و … در مسیر انتقاد از حکمرانان، به ناروا در زندان به سر می‌برند.

  اینجانبان شماری از وکلای دادگستری حسب وظیفهٔ انسانی و مسئولیت اجتماعی خود، خواهان دستور پیگیری و اقدام عاجل ذیل هر عنوان قانونی که صلاح می‌دانید جهت آزادی افرادی که دغدغه خیر عمومی داشته و مورد تعقیب کیفری واقع شده‌اند، هستیم.

 

 ● جمعی از امضاکنندگان:

 

عبدالفتاح سلطانی / سعید دهقان / آرش کیخسروی / مصطفی ترک همدانی / بابک پاک‌نیا / محمد اولیایی‌فرد / محمد مقیمی / ...

 



                     

                         فرمانبر خدا یا فرمان روای خود! 


فیروز نجومی

 چرا باین روز دچار شدیم، دچار مصیبت و نکبت، دچاربیماری و افت زده، گرسنه و حیران و درمانده که چه میشود و بکجا میرویم؟ مگر ملت ایران، ملت بزرگی نیست؟ چه شد که زیر بار حکومت فرومایه ترین قشر جامعه، قشر آخوندها رفیم و به ذلت و خواری تن دادیم؟

 


۱۴۰۰ اردیبهشت ۳, جمعه

 

ولایت فقیه چگونه وارد قانون اساسی شد؟

اعضای مجلس خبرگان بررسی قانون اساسی. از راست: علی مشکینی، محمود طالقانی، محمد بهشتی – عکس از مشرق نیوز

۱۴۰۰ اردیبهشت ۲, پنجشنبه

 «ایران باید صدا داشته باشد!»،علی میرفطروس

* به شاهزاده رضا پهلوی گفتم:

وظیفۀ شما این نیست که هر از گاهی بیائید و «فیل»ی هوا کنید و بروید! وظیفۀ شما تشکیل «کمیتۀ نجات ملّی» یا یک«دولت موقّتِ در تبعید» است.بقول محمدعلی فروغی: ایران باید صدا داشته باشد!

                                                    قانون اساسی خواهان سکولار دموکرات؛ 

تنها نیروی قابل اعتماد که قادر است ایران را از شرّ این جنایتکاران نجات دهد 

۱۴۰۰ اردیبهشت ۱, چهارشنبه

 آقای تاج‌زاده برای چه کسی رئیس‌جمهور می‌شوید؟


زیتون - شایعه‌ هایی از از تمایل مصطفی تاجزاده، برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۰ به‌ گوش می‌رسید و ما هم با کابینه و دولت آقای تاجزاده و حرفهایی که میان رئیس جمهوری آینده و رهبر رد و بدل می شود، شوخی ها می کردیم که ناباورانه دیدیم در توییتر و اینستاگرام خودِ خودش نوشته است:

۱۴۰۰ فروردین ۳۱, سه‌شنبه

ازمصاحبه ای ساده تا جنجالی بی معنی! 

محمد امجد و سیروس گنگرلو


امروز نظام از آن کسانی در هراس است که روزی قدرت خود را تنها در گرو "جهل مطلق" آنان بنا نهاده بود! 

دیالکتیک درون و بیرون یک اقتصاددان سرشناس!!

منوچهر صالحی لاهیجی

در ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ در سایت «اخبار روز» متن مصاحبه‌‌ای با آقای محمد مالجو انتشار یافت. سایت «اخبار روز» آقای مالجو را «اقتصاددان سرشناس» نامیده است. شاید کم‌آگاهی من باشد، اما تا کنون از آقای مالجو هیچ‌ تئوری اقتصادی که تکرار باورهای دیگران نباشد، نخوانده‌ام و نمی‌دانم کدام بررسی اقتصادی او از اقتصاد ایران و یا جهان سبب «سرشناس» گشتن ایشان شده است! دیگر آن که در این مصاحبه آقای مالجو به‌جای بررسی اقتصادی «قرارداد» و یا «تفاهم‌نامه» ایران و چین، ارزیابی سیاسی خود از این پروژه را عرضه کرده است که بدان خواهم پرداخت. 

.

تبریک به علی خامنه ای 


۱۴۰۰ فروردین ۲۹, یکشنبه

 مطلوب رضا پهلوی؛ پادشاهی مداخله‌گر اما انتخابی برای همیشه

آیدا قجر ۲۷ فروردین، مصاحبه‌ «سیامک‌ دهقان‌پور» روزنامه‌نگار تلویزیون «صدای آمریکا» با «رضا پهلوی» آخرین ولیعهد نظام پادشاهی ایران پخش شد. گفتوگویی یک ساعته که در آن، «رضا پهلوی» به مواضع‌اش در قبال رویکرد جمهوری اسلامی با معضلاتی مثل مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا، نگرانی‌های مالی کارگران در حین اعتصابات، مذاکرات هسته‌ای و آینده برجام، روابط ایران و اسرائیل، مخالفت با مبارزات خشونت‌محور، توافق‌نامه چین و ایران و نمونه‌هایی که پیش‌تر هم موضع‌گیری کرده بود، پرداخت.

 قانون اساسی خواهان سکولار دموکرات:

برای دستیابی به یک "قانون اساسی سکولار دموکرات" چه باید کرد؟

 roosdar.jpg

"شبح اجماعی خطرناک علیه "ملت بزرگ ایران،

 بهروز فتحعلی

کنسانسوس* یا اجماع و آئین وفاق دسته جمعی, بنابر تعریف علمی آن, یکی از قدیمی ترین رفتار های انسانی است که اقشار و گروه های مختلف یک جامعه نسبت به مسائل درگیر با آن همواره در پیش گرفته اند. این اجماع یا آئین وفاق جمعی, می تواند توسط گروه‌های گوناگون عقیدتی، مالی, اجتماعی یا سیاسی بکار آید.

۱۴۰۰ فروردین ۲۸, شنبه

 آخوند خامنه ای:

طلب از قران کریم!


فیروز نجومی
فرا رسیدن ماه رمصان، فرصتی دیگری را برای ولی فقیه، آخوند، خدا سید علی خامنه ای فراهم آورد تا بر فراز منبر قدرت، یک خطبه درخشان دیگر ایراد نماید. شاید که رزمندگان و مخالفین و دگراندیشانرا قانع کند که با حکومت دین است، با حکومت اسلام است که سر و کار دارند، دینی که دربافتهای وجود باورمند لانه میکند، بر باورها و انیشه ها و بر ذهن ما مهر خود را می کوبد، ئمانی که ما از خویشتن هیچگونه آگاهی ای نداریم. 

رضا پهلوی در گفتگو با صدای آمریکا 


درخواست اعاده دادرسی امیر سالار داودی وکیل دادگستری در دیوان علی کشور پذیرفته شد


 استان‌وایر- درخواست اعاده دادرسی پرونده «امیرسالار داودی»، وکیل دادگستری که در زندان «رجایی‌شهر» کرج دوره محکومیت خود را سپری می‌کند، در دیوان عالی کشور پذیرفته شد.

«طناز کلاهچیان»، همسر امیرسالار داودی روز چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ با اعلام این خبر در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «به زودی پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه از دادگاه انقلاب فرستاده خواهد شد.»

۱۴۰۰ فروردین ۲۶, پنجشنبه

هشدار!

هر گونه مماشات در برابر نظام جور و فساد حاکم بر ایران، خیانت علیه بشریّت است!

  نقدی بر کتاب «مشروطه نوین» نگارش رامین پرهام


فاضل غیبی

معمولاً هنگام خواندن کتابی ارزشمند مطالب جالب و نو را یادداشت می‌کنم. اما پس از چند صفحه خواندن و یادداشت‌برداری از «مشروطه نوین»، متوجه شدم که کتاب چنان پرمحتواست، که تقریباً مشغول رونویسی آن هستم! 

فائزه هاشمی: 

 حتی به برادرم که قبولش دارم، اگر کاندید شود، رای نخواهم داد!


۱۴۰۰ فروردین ۲۵, چهارشنبه

فائزه هاشمی:

من در مجموع با "کلیّت نظام" مشکل دارم 


 تحلیلی بر چگونگی تنظیم و تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی و ایرادهای وارده بر آن


دکتر نیره انصاری

بر اساس اسناد طبقه بندی شده ی محرمانه در واشینگتن ابراهیم یزدی رابط میان دولت وقت امریکا( جیمی کارتر) و [آقا] ی خمینی بنیانگزار جمهوری اسلامی بوده و در فرانسه تحت عنوان رئیس ستاد طراحی و برنامهریزی، با مشاور سیاست خارجی آمریکا «ریچارد کاتن» به رایزنی و تنظیم برنامهها مشغول بود.

۱۴۰۰ فروردین ۲۴, سه‌شنبه

 نهاد عدالت برای ایران


قانون اساسی خواهان سکولار دموکرات:

 در آینده تنها کسانی می توانند درفعالیت سیاسی خود موفق بشوند که از دانش کافی نسبت به "قانون اساسی" برخوردار باشند.

۱۴۰۰ فروردین ۲۳, دوشنبه

۱۴۰۰ فروردین ۲۲, یکشنبه

 


قانون اساسی خواهان سکولار دموکرات: 

همه گفتارها ورفتارهای انسان در یک کشور فاقد یک "قانون اساسی" معتبر، مصداق این عبارت مشهور است: خانه از داربست ویران است ، خواجه دربند نقش ایوان است! مگر اینکه آنها برای دستیابی یک قانون اساسی معتبر پیش برود!

وحیدی

۱۴۰۰ فروردین ۲۱, شنبه

  احمد توکلی:

 وضعیت آنقدر خراب است که حکومت باید اصولش را زیرپا بگذارد


اعتمادآنلاین نوشت: احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص گفت: در این ۴۰سال وضع مملکت این‌قدر بد نبوده است. 
احمد توکلی در نشست انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل از میزان فقر در کشور آماری تکان‌دهنده داده و گفته که «متاسفانه گرسنگی و فقر در ایران معنادار شده و تعداد کسانی که زیر خط فقر فرضی هستند ۶۰ درصد جمعیت کشور است».

 بر طبل پیروزی باید کوبید و یا بر طبل عزا؟



فیروز نجومی

بار دیگر طبل پیروزی، در حکومت اسلامی، بصدا در آمد، پیروزی، پیروزی، پیروزی بر ابر قدرت امریکا. که پشیمان از کرده خویش با خروج از برجام، امده توبه کند.  البته، اینبار آخوند شیخ حسن روحانی، رئیس جمهور حکومت دین است که بر طبل پیروزی میکوبد. چرا نکوبد؟ او مدعی ست که توانسته است در سه سال جنگ با تحریمات امریکا، کالاهای ضروری را فراهم نماید بدون اینکه به جیره بندی تن بدهد. اگرچه اعتراف هم میکند که قیمت نامتعادل بوده است. چنانکه گویی که آخوند شیخ روحانی با تدابیر داهیانه مانع گسترش فقر و فساد و فحشا گشته و شکم های گرسنه را سیر کرده است در حالیکه تحت تحریمات امریکا بوده است

 در ادامه سخنانش در هئئت دولت، رئیس جمهور، آخوند شیخ روحانی، همچنان تا پایان بر طبل پیروزی میکوبد. که دولت پیشین امریکا را در جهان ایزوله و منفور کردیم. که فشار حداکثری را شکست دادیم، کالاهای ضروری را بفور در اختیار مردم نهادیم و از تن دادن به کوپنی کردن کالاهای معیشتی اجتناب کردیم.. اما، فراموش نکرد که بیافزاید بدون رهبری ولی فقیه، هیچ یک از این پیروزیها رخ نمیداد. بقول معروف، توپ رئیس جمهور، پر پر بود.

۱۴۰۰ فروردین ۲۰, جمعه

 کانون 

قانون اساسی خواهان سکولاردموکرات

 روایات مختلف از ترکمانچای چینی 

 
 کاوه آل حمودی 

رتقای روابط راهبردی ایران و چین از سفر رسمی رئیس جمهور چین به تهران در زمستان 1394 شکل جدی تری به خود گرفت, پس از آن سفرهای مکرر مقامات دو  کشور شدت گرفت و در نهایت به امضای قرارداد جامع راهبردی 25 ساله بین چین و جمهوری اسلامی منجر گردید. 

۱۴۰۰ فروردین ۱۹, پنجشنبه

 "جنبش همبستگی ملی برای دستیابی به یک قانون اساسی سکولار دموکراتیک در ایران"

آقای رضا پهلوی؛ 

امروز، باید به حال آن کسانی خون گریست که شما و یاران نا شناخته اتان را صالح برای اداره امور کشور بشمارمی آورند!


 در باره رفراندوم ١٢ فروردین ٥٨ 

اتابک فتح اله زاده

شوخی شوخی چهل و یک سال از همه پرسی به نظام جمهوری اسلامی گذشت. ۱۲ فروردین ماه ۱۳۵۸ بود. آیت الله خمینی به قول آذربایجانی‌ها به روش (بو دور کی وار) یعنی همین که هست خطاب به مردم ایران گفت: فقط جمهوری اسلامی، نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر.

۱۴۰۰ فروردین ۱۸, چهارشنبه

"کانون"

"قانون اساسی خواهان سکولار دموکرات"

"جنبش همبستگی ملی برای دستیابی به یک قانون اساسی سکولار دموکراتیک در ایران"


۱۰۲ کنشگر سیاسی و مدنی ایران در نامه سرگشاده‌ای به شورای امنیت خواستار حمایت از "همه‌پرسی خشونت‌پرهیز" در ایران شدند. آنها جمهوری اسلامی را حکومتی "دزدسالار" خوانده‌اند.

۱۴۰۰ فروردین ۱۷, سه‌شنبه

 سکولاریسم در کشورهای عربی

با تشکر از دوست عزیزم عمار كاظم محمد برای معرفی اندیشمندان سکولار عرب

احد قربانی دهناری

مکه قبل از تسلط محمد شهری نسبتن آزاد بود و ادیان مختلف و بت‌پرستان صلح‌آمیز کنار هم زندگی می‌کردند. با گسترش تنگ‌نظری اسلام و آشکارشدن بیشتر محتوی شریعت اسلامی مخالفت‌های نظری، فرهنگی، اجتماعی و عملی علیه شریعت آغاز شد. هر چند مسلمانان کتاب‌های مخالفان فکری خود را از بین بردند ولی، ما با سرکوب‌ها، اعدام‌ها، جلای وطن‌ها و کتابسوزان‌ها و کتابشوران‌های اسلامی این واکنش را به روشنی می‌بینیم.

۱۴۰۰ فروردین ۱۶, دوشنبه

 طبرزدی مردم را برای رهایی از فقر و فلاکت به اتحاد دعوت کرد!


 آيا مي‌توان اصول قانون اساسي را نقد و يا تغيير داد؟


مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات
به عنوان يك قاعدة كلي مي‌توان گفت كه چون قانون اساسي يك قانون ساختة دست بشر است و انسان جايز‌الخطا است لذا احتمال وجود اشتباه و ضعف در اين قانون وجود دارد. اين موارد ضعف و اشتباه به مرور زمان و در برخورد  با مشكلات نظام ويا معضلات آن  ويا در حوادث موضوعات جديد خود را نشان خواهد داد علاوه بر اين هر روز شاهد پيشرفت‌هاي جديدي در علوم مختلف هستيم،

۱۴۰۰ فروردین ۱۴, شنبه

.

«نه» گفتن شاهزاده بعد از ۴۲ سال؟ هادی خرسندی

khorsandi.jpg• چرا از خانم فاطمه سپهری یاد نگیریم؟

شاه زنده می‌شود!

از چند میلیون ایرانی در خارج کشور، تاکنون ۱۴۰۰ نفر (با ۱۴ هزار نفر، اشتباه نشود!) نامه یا کارزارِ «نه به جمهوری اسلامی» را امضا کرده‌اند. امیدوارم جمهوری اسلامی با این سندی که بی‌بی‌سی و رادیو فردا هم اعلام کرده و در دانشنامه اینترنتی هم ثبت شده، ادعا نکند که باقی این چند میلیون نفر، بله گویان به جمهوری اسلامی‌اند!

 نیره انصاری: درباره ی پیشنویس قانون اساسی آینده

سام قندچی


   


 

دوست عزیز دکتر نیره انصاری، در 30 سال گذشته در اینترنت تلاشهایی را که برای تهیه پیشنویس قانون اساسی ایران آینده انجام شده، دنبال کرده ام و دلیل توجه به آن نیز این بوده که دوباره شرایطی نظیر 1357 پیش نیاید و تازه بخواهیم آنوقت فکر تهیه و توافق در مورد متن پیشنویس قانون اساسی باشیم.

.


گفتگو با آقای اسماعیل نوری علا  در باره
قانون اساسی خواهی دموکراتیک





                              قانون اساسی خواهان سکولار دموکرات

در عالم "سیاست ورزی" غیرمعقول ما، معمول است که بسیاری از گروه ها یا افراد حاضر نیستند که در کنار هم جهت تبادل نظر  قرار گیرند. اما آیا درعالم "حقوق" ممکن است ، خاصه در بحث از "قانون اساسی" حتی یک فرد را ، فارغ از دیدگاه او، نا دیده گرفت ؟ 

پس، نباید پیوند ما از همکنون بر محور دستیابی به  "قانون اساسی سکولار دموکراتیک استوارشود؟ مگر در آینده قرار نیست یک قانون اساسی مردمی جایگزین این قانون اساسی منحوس شود؟

دگرباوران (degarbavaran.blogspot.com)

 امریکا ستیزی در بیرون

 و دشمنی با آزادی در درون!


فیروز نجومی

این روزها، رابطه جمهوری اسلامی و کشور چین موضوع روز است در درون و همچنین در بیرون. چرا که دو کشور رسما پیمان 25 ساله ای را امضا کرده اند که محتویات ان نزد مردم ایران مضنون و مشکوک است. بهمین دلیل، بسیاری این عهد و فراردارد را برابر با پیمان ننگین ترکمانچای میدانند. گویا بنا برملاحظاتی، این چین است که در مخفی نگاهداشتن خرد و ریز عهدنامه اش با جمهوری اسلامی اصرار میورزد، چنانکه گویی همان ملاحظات کافی است که جمهوری اسلامی را وا دارد که سکوت بر گزیند و رازی را بر ملا نکند که چه معامله ای کرده است، چه داده است و چه گرفته است. بعضا، بر آن باورند که اعداد و ارقام و زمان قید شده در پیمان، از ضعف جمهوری اسلامی خبر میدهد و گسترش اقتدار جهانی چین.

۱۴۰۰ فروردین ۱۳, جمعه

 ما و الفبای "قانون اساسی مدرن"

1. جدایی دین از سیاست     2. برابری جنسیتی

آیا شما یک قانون اساسی خواه سکولار دموکرات هستید؟  یا خیر!
آگر پاسخ شما منفی است، پس شما را به خیر و ما را به سلامت!
اما اگر پاسخ شما مثبت است ، آیا نباید برای دستیابی به چنین قانون اساسی تلاش کرد؟
ایا یک قانون اساسی سکولار دموکرات از آسمان به زمین می افتد؟

۱۴۰۰ فروردین ۱۲, پنجشنبه

زمانیکه قانون اساسی در جمهوری اسلامی یک کاغذ پاره بیش نیست!

  اصولی از مفاد قانون اساسی که در تضاد با قرار داد 25 ساله با چین می باشد را در زیر می آوریم  :

اصل 146: استقرار هرگونه پایگاه نظامی خارجی در کشور هرچند به عنوان استفاده های صلح آمیز باشد ممنوع است.

اصل 153: هرگونه قرارداد که موجب سلطه بیگانه بر منابع طبیعی و اقتصادی ، فرهنگ ، ارتش و دیگر شئون کشور گردد ممنوع است.

اصل 76: مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد.

اصل 77 :”عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، قرارداد‌ها و موافقت‌نامه‌هاي بين‌المللي بايد به تصويب مجلس شوراي اسلامي برسد”.

اصل 125:  “امضای عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، موافقت‌نامه‌ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت‌ها و همچنین امضای پیمان‌های مربوط به اتحادیه‌های بین‌المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور یا نماینده قانونی اوست”.


                                                                          حاصل بیانیه ١٤ نفر در ایران

 جنبش همبستگی ملی برای دستیابی به قانون اساسی سکولار دموکراتیک

 قرارداد 25 ساله نظام اسلامی با چین

وکشتی های صیادی ترال نابودی صیادان نوار جنوب ایرا!

دکتر نیره انصاری
شی جین پینگ رئیس جمهوری رژیم کمونیستی جمهوری خلق چین بهمن

1394 درسفری به ایران با صدور بیانیهای مشترک با جمهوری اسلامی اعلام کرد که سطح روابط دو کشور را به مشارکت جامع راهبردی ارتقاء دادهاند و با پیشنهاد مقامات جمهوری اسلامی توافقی به منظور تنظیم روابط بلندمدت با چین در بازه زمانی 25 ساله امضا شده است. بخشی از قرارداد به سرمایهگذاری120 میلیارد دلاری برای ارتقای زیرساختهای حمل و نقل طی یک دوره پنج ساله است و مانند قرارداد نفت، گاز و پتروشیمی در صورت موافقت هر دو طرف، در هر دوره پنج ساله بعدی افزایش مییابد.