آیا رضا پهلوی یک "قانون اساسی خواه دموکرات" است؟
اگر او چنین بود، هرگز بخود اجازه نمی داد که پیمانی با محوریت شخص خودش، شکل بگیرد!
قانون اساسی خواهی یا پیمان همه در پشت "من"
عبدالحمید وحیدی
دوست ارجمندم جناب سیاوش لشگری بیانیه جمعی ازایرانیان را جهت انتشار در دگرباوران ارسال داشتند ، از آنجائیکه در حسن نیت ایشان و شماری دیگر از امضاء کنندگان که آنها را می شناسم ، تردید ندارم، ضمن انتشارآن یاد آورمی شوم که اقدام آنها در همبستگی با جناب آقای رضا پهلوی ، مرا به یاد زمانی می اندازد، که همگان برای رفتن شاه به درگاه شیخ پناه بردند. دوستان، نه شاه دیکتاتور بود و نه خمینی، این ما هستیم که دیکتاتورمی سازیم. شما در آستانه بستن پیمانی نوین برای ساختن دیکتاتوری نوین هستید و از آن غافل هستید!! اما، بدانید که ما "قانون اساسی خواهان دموکرات"به خواب نرفته ایم!!
عنوان اصلی بیانیه:
هدف ملی: برپاداشت دمکراسی، انتخاب فردی: پادشاهی یا جمهوری!
ما نگارندگان بر این باوریم که کهنسرزمین ما در نظام ولایی هر روز بیش از روز پیش فرومیپاشد و منافع ملی از دست میشوند. نیز بر این باوریم که رهایی ایران از نظام ولایی و برپایی دمکراسی جز به دست ایرانیانی که پشت به پشت هم میدهند شدنی نیست [۱].
پرسشها و پاسخ در باره بیانیه شماره یک
متعاقب انتشار بیانیه شماره یک سیل پرسشها و و بعضآ ناسزاها به وب سایت دگرباوران ارسال شد.اما، در میان آنها شماری این پرسش را نموده اند که این جبهه مقاومت ملی برای تغییر " قانون اساسی" چه صیغه ای است ؟ آعضای آن کدامند؟ در تنظیم متن بیانیه چه کسانی شرکت کرده اند؟
بايكوت و ممنوعيت خريد و ورود واكسن كرونا توسط آرهبر جمهوري اسلامي!
نیره انصاری حقوقدان
حق بر سلامت، تعهد دولت ها به تامین بهداشت و سلامتی مذدم از منظر قوانین بین المللی....
شیوع گسترده کروناویروس و طرح موضوع« بیوتروریسم کروناویروس»، از زمره موضوعات حقوقی و بینالمللی است که میتوان از منظر حقوق بین الملل مورد بررسی و تفحص قرار داد.
بیانیه شماره یک
جبهه مقاومت ملی برای" تغییر قانون اساسی" به اطلاع می رساند که آقای رضا پهلوی درصورتی می توانند خود را بعنوان کاندیدای پادشاهی معرفی نمایند که پیش از آن در یک دادگاه صالحه، در مورد اموال به ارث رسیده به خود و خانواده اشان که در واقع متعلق به مردم ستم کشیده ایران بوده اند ، پاسخگو و شفاف سازی نمایند. اگر ایشان محکوم به استرداد آن اموال شدند. تنها در صورت استرداد و تسویه حساب ، قادر خواهند بود خود را بعنوان کاندیدا معرفی نمایند. زیرا اگر چنین اقدامی صورت نگیرد، چه تفاوتی میان ایشان و مجتبی خامنه ای که او نیز از رانت پدرش به ثروت هنگفت دست یافته و روزی باید در برابر همان دادگاه مورد پاسخگویی قرار بگیرد، وجود دارد؟
قانون اساسی خواهان دموکرات
قانون اساسی و حقانیت دموکراسی
منوچهر یزدیان
میخ انقلاب ۵۷ کجا و چگونه کج کوبیده شد؟
:حشمت اله طبرزدی
پرویز دستمالچی
العربیه - علی یونسی وزیر اطلاعات سابق ایران در دولت محمد خاتمی و مشاور اسبق امور اقوام و مذاهب در دولت حسن روحانی در مصاحبهای با مهدی نصیری در سلسله برنامههای «عصر حیرت» خبر از وجود افرادی در سازمانهای اطلاعاتی-امنیتی ایران داد که معتقدند «دشمنان جمهوری اسلامی را باید با کمترین هزینه از سر راه برداشت».
جبهه مقاومت ملی برای "تغییر قانون اساسی"
ما اعلام می داریم که به رغم اختلاف در نگرشها که امریست بسیار طبیعی، در یک موضوع حیاتی با یکدیگر اتفاق نظر داریم:
"قانون اساسی باید "تغییر" کند"
در ایران آینده تنها "شورای نظارت بر قانون اساسی و دادگاه قانون اساسی" بر آمده از اراده واقعی مردم، حاکمیت خواهند داشت و لا غیر..
پاسخ به مخالفان نامه 38 امضاء
برخی از ما که خود را اوپوزیسیون میخوانیم، معنای این واژه را درست درک نمیکنیم. اوپوزیسیون در ذهن ما "من آنم که رستم بود پهلوان" است! یعنی در امنیت رفتار و گفتارمان، شعارهای امن مخالف بدهیم. هرچند که میتوانیم با حفظ افتخارات گذشته، توجه خود را به شرایط موجود و نیازهای کشور در زمان حال معطوف کنیم و از نواندیشی و نوآوری سیاسی نهراسیم.
تا استبداد مضاعف دین و قدرت!
فیروز نجومی
تحول و دگرگونی بزرگی که در چهار دهه گذشته بوقوع پیوسته است آن است که مردم ایران دیگر بدیکتاتور بدهکاری ندارند و یا قربانی نظام استبداد سیاسی نیستند. یعنی که در دوران شاه به پیش مرفتیم، اما، نه در آزادی، از حق و حقوقی برخوردار بودیم، اما، نه در عرصه سیاسی. کسب قدرت نمیتوانست مورد مذاکره قرار گیرد. جامعه را اراده شاه و خواست ها و آرزوهای او به پیش میبرد. این واقعیتی بود سیاسی و نقد ناپذیر. چرا کلا دیکتاتور از نقد می هراسد چون نیازمندی آزادی ست. دیکتاتور، هرگز نمی اندیشد که نقد بآزادی ممکن است، بر شان و منزلت و مشروعیت او بیافزاید. در نظام دیکتاتوری، همین بس که بواقعیت سیاسی نیاندیشی و بپذیری که هرچه داری و هرچه که هستی، باید مدیون دیکتاتور بدانی.
آیا اعتراضات مردم تبریز به اصل ولایت فقیه، فتنه بود؟
حسین منتظر حقیقی
اما واقعه خلق مسلمان چه بود؟: فتنه بود؟
قانون اساسی و حقانیت دموکراسی
منوچهر یزدیان
پیش زمینه ای بر قانون اساسی سکولار دموکراتیک نوین در ایران آینده
آیا باید به «مطالبات حداقلی» رضایت داد؟
جمهوری اسلامی، حاصل استبداد، عامل بحران مداوم!
تلاشهای مردم کشور ما برای رسیدن به آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی، سابقه ای دیرینه دارد و ایران شاید جزو معدود کشورهایی باشد که در صد سال اخیر، از انقلاب مشروطیت تاکنون، جنبشهای متعدد و انقلاب دیگری را تجربه کردهاست. در انقلاب بهمن ۵۷ نیز که به روی کار آمدن جمهوری اسلامی انجامید، مردم مهمترین مطالبات انقلاب مشروطه یعنی آزادی و عدالت را در فضائی دیگر و با شرکت وسیعتر مردم، این بار با حضور موثر زنان، که برخلاف انقلاب مشروطه از حق رای نیز برخوردار بودند، تکرار کردند.
و حکومت ولایت تا قیامت!
فیروز نجومی
پس از چهل و دو سال سلطه دین بر جامعه، بدرستی روشن نیست مردم به چه چیزی باور دارند و یا وقتی در باره حال و احوال و موقعیت خود در جامعه می اندیشند به چه چیزی می اندیشند؟ چه عواملی را مسئول شرایط فلاکت بار خود و جامعه میدانند؟ در یافتن پاسخ، معلوم است که مجاز نیستی که رسمی و یا غیر رسمی به نظر سنجی اقدام نمایی. اگرچه با روشهای دیگری هم میتوان به این سوال پاسخ داد. با این وجود، از یک واقعیت میتوان خاطر جمعی داشته باشیم و آن این است که زندگی اکثریت مردم با درد و رنج، با مصیبت و نکبت، با گسترش فقر و فحشا و فساد و افسردگی آغشته گردیده است.
این بازتاب تاریکی حاکم بر جامعه ماست، تاریکی ای ناشی ازتثبیت هژمونی دین، دینی که مظهر آن ولی فقیه است و نهاد فقاهت. هژموننی دین ضرورتا جامعه را هر چه عمیقتر بسوی تاریکی به پیش رانده و میراند، بسوی تسلیم و اطاعت و فرمانبری از قواعد و مقررات شریعت اسلامی. مگر سلطه دین در اروپا نیز بجز تاریکی چیزی دیگری هم با خود بارمغان آورد؟
خدایا تکلیف ما با علمای شما چیست؟
بارالها از روزی که انقلاب شد یا بهتر بگویم از روزی که حکومت دینی برگزیدیم و مقید به فتوای فقها گردیدیم درمانده و بیچاره گشته ایم.ای یزدان پاک یکی وظیفه ذاتی امامان شیعه را دخالت در امارت و سیاست می پندارد و لذا حماسه حسین، صلح حسن و کلاس امام صادق را در همین راستا تفسیر و تاویل می نماید و بدین لحاظ باور دارد که اصلی ترین تکلیف خلق الله قیام برای تاسیس حکومت علوی است و دیگری با ارائه فکت های متعدد تاریخی مستند به احادیث شأن ائمه را فراتر از آن می دانند که بخواهند در امور دنیوی دخالت کنند چه رسد به اینکه برای سیادت سیاسی خود را به آب و آتش بزنند.
فاضل غیبی
در سالگرد انقلاب اسلامی باری دیگر در رسانهها اختلافات میان مخالفان، عامل اصلی بقای رژیم اسلامی قلمداد میشود. اما مادامیکه تصورات گوناگون از رژیم اسلامی وجود دارد، اتحاد عمل مخالفان آرزویی برآوردنی نیست. اتحاد «اپوزیسیون» به داشتن شناختی مشترک بستگی دارد و بنابراین مشکلی معرفتی است. بی سبب نیست که نخبگان ما، صرفنظر از برخی کوششهای خجولانه برای تشخیص ماهیت رژیم اسلامی، هنوز هم مشغول کشمکش دربارۀ انقلاب اسلامی هستند.
خمینی و "حاکمیت قانون"
جبهه مقاومت ملی، برای تغییر " قانون اساسی"
سایت دگرباوران، هیچ موضعی از نظر شکلی و محتوایی در باره "قانون اساسی آینده ایران" ارائه نداده و نخواهد داد! بنابراین، در برابر دیدگاه ها و نظریات نویسندگان و گویندگان، هیچ مسئولیتی ندارد!
ما و مجلس موسسان قانون اساسی آینده ایران
تشریح چارچوب "قانون اساسی" آینده ایران
دکتر محمد سیف زاده
حفظ قدرت، از اوجب واجبات است!
خمینی پدیده تاریخی که ایران را ویران کرد؛
اکبر کریمیان
بررسی تاریخی هر "پدیدهای" از این نظر مفید است که به ما کمک میکند تا چگونه شکل گیری و تا چه حدی بر مردم یک جامعه تاثیر گذاشته است را، درک کنیم. در این بررسی چند خطی، سعی شده که نشان داده شود چه عوامل و جریاناتی در بوجود آمدن «پدیدهای به نام خمینی» نقش داشتهاند.