۱۳۹۶ اسفند ۹, چهارشنبه

تفسیر علیرضا نوری زاده از پشت پرده دستگیری وحید حقانیان، از مقامات دفتر خامنه‌ای


مخ

مخملباف و معمای ژنتیک استبداد !

اسماعیل نوری علا
من هم نامهء سرگشادهء آقای محسن مخملباف به شاهزاده رضا پهلوی را، در «وبسایت رسمی خانهء فیلم مخملباف»(۱)، با دقت تمام خواندم. ايشان را در اين حد می شناسم که هم فيلمساز مبتکر و استحاله يافتهء ايرانند، هم نمايندهء آقای ميرحسين موسوی در جريان جنبش سبز، هم صاحب مقام نصيحت گوئی به محبوب شان، آقای محمد خاتمی، رئيس جمهور اسبق ايران؛ و زندگی سياسی شان را با لقب «محسن چريک» آغاز کرده و بابت فعاليت های خود در رژيم گذشته زندانی و شکنجه شده اند. و در خوانش نامهء سرگشاده ايشان، وصفی را که ايشان در مورد ماهيت استبدادی سلطنت کرده اند با عقايد خود موافق يافتم.
بیش از 4000 آقازاده در انگلیس تحصیل می کنند

اکبر ولی زاده
اکبر ولی‌زاده استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران از جمله افرادی است که به فراخور مسؤولیت‌هایی که برعهده داشته و دارد معتقد است ناآرامی‌های دی ماه جدی‌ترین بحران نظام جمهوری اسلامی پس از انقلاب اسلامی به دلیل وسعت اعتراضات بوده است.
واکنش ها به چالش برداشتن روسری

شرق
دو تصوير؛ اولي جوشکاري كه حجم مثلثي شکلي شبيه شيرواني را روي جعبه مخابرات نصب مي كند تا به اين وسيله مانع از ايستادن افراد روي اين جعبه ها شود و تصوير دوم، فيلمي است که در آن يکي از همين دختران به نام مريم شريعتمداري، از روي يک جعبه مخابراتي به پايين پرتاب شد و ظاهرا زانوي او آسيب ديده است.
اطلاعیه کدیور و قدیانی در باره بیانیه :

هم با نظام سلطنت مخالفیم هم با نظام جمهوری اسلامی


دویچه وله:
دو تن از امضاکنندگان بیانیه "فراخوان برگزاری رفراندوم" در توضیحی بر این بیانیه تاکید کرده‌اند که "هر تغییر و تحولی در ایران می‌باید درون‌زا، با حاکمیت ملت ایران بر سرنوشت خود، به دست و با سرمایه ایرانی صورت گیرد".
ابوالفضل قدیانی و محسن کدیور روز سه‌شنبه (۸ اسفند/ ۲۷ فوریه) در اطلاعیه‌ای به توضیح بیشتر بیانیه "فراخوان برگزاری رفراندوم" پرداخته‌اند. فراخوان یادشده روز ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ با امضای ۱۵ نفر از جمله ابوالفضل قدیانی و محسن کدیور منتشر شده بود. متن این اطلاعیه و خلاصه آن در کانال تلگرام و سایت محسن کدیور آمده است.

۱۳۹۶ اسفند ۸, سه‌شنبه

آقای حسن شریعتمداری و اسماعیل نوری علا در کجا « توافق »  و در کجا « اختلاف » دارند ؟! 

هر دو جمهوریخواه
هر دو سکولار دموکرات 
هر دو اعتقاد دارند که این نظام اصلاح پذیر نیست ، بنابراین باید از قدرت کنار برود.

آقای  نوری علا می گویند: در شرایطی که مردم بپاخواسته و درحال سرنگونی نظام هستند، چرا باید موضوع رفراندوم را پیش کشید ، بگذارید این نظام سرنگون شود، سپس یک «آلترناتیو سکولار دموکرات » جایگزین آن خواهیم کرد. تصور می کنم که اگر« آلترناتیو سکولار دموکرات» مورد نظر آقای نوری علا  به همان میزان که موضوع « گذاراز نظام با اهرم  رفراندوم » در سپهر سیاسی ایران طنین انداخته بود، نه تنها آقای شریعتمداری بلکه هیچکس به خود اجازه نمی داد سخنی از « رفراندوم » یر زبان جاری کند.
دگرباوران
ضعف ها و ضروت های « فراخوان رفراندوم »

علی میرفطروس
*مناظرات و منازعات جاری دربارهء رفراندوم،نمونهء تازه ای ازعصَبیّت ها و فرصت سوزی های ما و فرونهادنِ ادب وُ استدلال وُ انصاف توسطِ مباشران و مُبشّرانِ «آزادی» درمقابله با«حریفان»است.
صادق زیبا کلام :
وضع اقتصاد را باید به چه کسی بگوئیم ؟


صادق زیباکلام در جمع دانشجویان دانشگاه لرستان با بیان اینکه چه کسی مسئول اقتصاد ایران است و یا واقعاً مسئولیت اقتصاد ایران با کیست اظهار داشت: وضع اقتصاد را باید به چه کسی بگوییم؟ رئیس‌جمهور، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشگاه تهران، ائمه جمعه؟ کدام‌یک؟ مسئولیت وضعیت اقتصاد ایران متوجه چه کسی است؟


سایت ملیون ایران: شهادت نامه دکتر شهرام اعظم حکایت از آن دارد که مرگ زهرا کاظمی بر خلاف ادعای آقای علی یونسی وزیر اطلاعات دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی، ناشی از روزهای متوالی شکنجه وحشیانه در زندان بوده و نه معلول اصابت مغز نامبرده با جدول خیابان. مضافا این سوال مطرح است که چرا آقای یونسی امروز به افشاء این جنایت میپردازد و نه در زمان وقوع آن.
گزارش زیر از سایت عدالت برای ایران است.

انتقاد یک روحانی:

 فساد شما بسیجی ها بیشتره!


رضا پهلوی ،
ماجرای شاه قانونی از زبان خودش


محمود دلخواسته
شش سال پیش آقای رضا پهلوی در مصاحبه با سایت معروف آلمانی فوکوس، خود را شاه قانونی ایرانمعرفی کردند که به عنوان شاهنشاه، قسم نیز خورده است:
رفراندوم :
به چه منظور ، چگونه ،در چه زمان ، به دست کدام حکومت ؟

علی شاکری زند

در هفته‌های اخیر گروهی از هموطنان با انتشار بیانیه‌ای‌خواستار انجام یک همه‌پرسی تحت نظارت سازمان ملل متحد گردیده‌اند. در میان امضاءکنندگان این بیانیه چند تن از شخصیت‌های مدنی بسیار قابل‌احترام دیده‌می‌شوند که به‌دلیل ایستادگی بر سر باورهای آزادیخواهانه‌ی خود، یا مانند خانم نرگس محمدی سالهاست در زندانی جانفرسا به‌سر می‌برند(و، ضمناً باید خواست ایشان در مورد جدایی دین از حکومت را، اگر فرض کنیم که پیش از این بدان اعتقاد نداشته اند، به ایشان تبریک گفت) یا همچون خانم نسرین ستوده و آقای محمد سیف‌زاده پس از تحمل چندین سال زندان ظالمانه و محرومیت از بدیهی‌ترین حقوق انسانی و شهروندی خود از مبارزه در راه حقوق بشر و آزادی مردم ایران دست‌نکشیده‌اند.

۱۳۹۶ اسفند ۷, دوشنبه

اندرباب فراخوان 15 نفره
 دردیدگاه ها و روش های ما هیچ چیز تغییر نکرده است

ابوالفضل محققی
این فراخوان ۱۵ نفره به موضوغ بحث و جدال افرادی بدل شده که چیزی جز همان دعوا‌های روشنفکری سالیان سال نیست. بهانه‌ای که هر فرد «مثل من» زیر عنوان نقد این بیانیه مطلبی بنویسد و ساز خود را بزند. بازی خنده داری که به آن صورت جدی می‌دهیم.
نامه سرگشاده مخملباف به رضا پهلوی

سيمرغ ايرانى، نه سلطنت موروثى!

جناب آقاى رضا پهلوى عزيز!
با سلام و احترام
محسن مخملباف هستم. شهروند ايرانى كه مدت چهار سال و نيم براى مبارزه با استبداد شاه در زندان پدر شما بوده ام. هنگام دستگيرى گلوله خوردم و براى مداوا تنها دو هفته در بيمارستان ماندم، اما در زندان شاه در ١٧سالگى چنان شكنجه شدم كه براى آنكه بتوانم دوباره روى پاى خودم راه بروم، چهار بار جراحى شدم و مدت صد روز در بيمارستان بسترى شدم. اكنون بعد از ٤٣ سال هنوز به اندازه ٢٠ سانت در ٢٠ سانت، يادگارهاى شكنجه دوران شاه بر بدنم باقى مانده است.


توهین بی سابقه کیهان به حسن روحانی :
کج فهم ، بی عقل، دیوانه


گفت: این کدام آدم کج‌فهم و کم‌عقلی بوده که گفته است با گذاشتن یک جلد قرآن توی داشبورد ماشین، آن ماشین اسلامی می‌شود؟!

زنان و دختران در صف اول علیه تحجّر اسلامی در جهان



۱۳۹۶ اسفند ۶, یکشنبه

وزیر راه و شهرسازی :
ایران در حال زوال اجتماعی است


رادیو فردا - عباس آخوندی، وزیر راه‌وشهرسازی ایران، می‌گوید که کشور در حال زوال اجتماعی است و جامعه دیگر نمی‌تواند امید را به خود تزریق کند. اظهارات آقای آخوندی روز شنبه پنجم اسفند در خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، بازتاب یافته است که تاکید می‌کند باید راه درمانی برای این شرایط پیدا کرد و قدم اول در این راه هم این است که موضوع علنی بیان شود.

خلاصه پیام بیانیه 15 نفره رفراندوم
« نیروی مردم »  
1 این نظام اصلاح پذیر نیست .

2 اعتراضات و نافرمانی ها ی مدنی مردم باید ادامه بقای نظام را به صفر برساند ، تا کناره گیری یا رفراندم را پذیرا شود.

2 جایگزین این نظام باید نظامی باشد مبتنی بر دموکراسی سکولار پارلمانی « چه پادشاهی چه جمهوری » فرقی ندارد،
زیرا هردو مقام تشریفاتی خواهند بود. بنابراین، انتخاب نوع تشریفاتی این مقام را مردم انتخاب خواهند کرد. 


بیانیه ای از زندان اوین


عبدالفتاح سلطانی ، اسماعیل عبدی ، بهشتی لنگرودی
عبدالفتاح سلطانی، محمود بهشتی لنگرودی و اسماعیل عبدی درمورد وقایع اخیر یعنی اعتراضات دی ماه ۹۶ و نامه احمدی نژاد خطاب به رهبری بیانیه‌ای از داخل زندان صادر کردند.
به گزارش کلمه، در بخشی از بیانیه این زندانیان سیاسی آمده است: “مردم بزرگ ایران! ما معتقدیم که دوره‌ی شعار و عوام‌فریبی به پایان رسیده و زمان آن شده که تمامی گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و اشخاص حقیقی و حقوقی ضمن نقد افکار و عملکرد گذشته‌ی خود وعذرخواهی صریح از ملت بابت هزینه‌هایی که به آنان تحمیل کرده‌اند، گام‌های عملی و جدی در جهت جبران آن بردارند.”
نرگس محمدی خطاب به  صادق لاریجانی :
شما مسئول همه رفتارهای غیر قانونی و غیر انسانی هستید


نرگس محمدی
نامه‌ای که اخیرا از طرف نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر به رییس قوه قضاییه ارسال شده است، استیلای نهادهای امنیتی بر قوه قضاییه، نقص حقوق زندانیان و مدافعان حقوق بشر، فعالان مدنی و سیاسی را که بدون هیچ تردیدی به صورت غیرقانونی زندانی شدند محکوم می‌کند.

۱۳۹۶ اسفند ۵, شنبه

« حق مقاومت » بسی فراتر از « دفاع از حق خود »


کیهان لندن ـ «دفاع از خود» یک اصل حقوقی- قضایی است که در چهارچوب تعریف جرایم مورد بررسی قرار می‌گیرد.«حق مقاومت» یک اصل حقوقی- سیاسی است که در چهارچوب مسائل سیاسی و اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
نقدی بر نوشتار آقای کوروش اعتمادی
"رفراندم " یا بی تدبیری ما 

عبدالحمید وحیدی
ازسه سال پبش که « نشریه دگرباوران » را راه اندازی کردم ، هدف را بر این اصل استوار گذاشتم تا باورهای متفاوت را در کنار هم منتشر نمایم ، تا بدینگونه « اصل دگرباوری و احترام به آنرا » در جامعه ای که همواره از فقدان آن رنج برده و می برد را توسعه دهم . طی این مدت تلاش کرده بودم و می کنم که  خودم که همانند هر انسان دیگر باور و اعتقادی دارد ، کمتر ابراز نظرنمایم .

ليست مسیح علی نژاد از رفتارهای داعشی جمهوری اسلامی و چند سوال از عطاالله مهاجرانی


نوحه خوانی برای دلار!


ضرورت گذار از « اصلاح طلبی » به  « تحول خواهی »


عیسی سحر خیز
بحث گذر و گذار از اصلاح‌طلبی به تحول خواهی هر چند بحث جدیدی نیست، اما در شرایط کنونی به ویژه پس از اعتراض‌های خیابانی دی ماه ٩٦ و کنش و واکنش‌های طیف‌های مختلف اصلاح‌طلبان در قبال آن و رویدادهای محتمل آینده، توجه و پرداختم به آن جای طرح بیشتری دارد، به خصوص آن گاه که بسیاری از دوستان اصلاح‌طلب حرفه‌ای و کارکشته‌ی ما هنوز نمی‌توانند بپذیرند که می‌توان «در هدف انقلابی بود و در شیوه و عمل اصلاح‌طلب»!
نقدی بر بیانیه 15 نفره برای همه پرسی


اتابک فتح زاده
ی کاش برگذاری رفراندم برای تغییر حکومت جمهوری اسلامی به این سادگی‌ها بود و مردم ایران با یک رفراندم، صاحب دموکراسی و نظام پارلمانی می‌شدند. اما بر من معلوم نیست که امضا کننده گان بیانیه چگونه می‌خواهند برای برون رفت از مشکلات بنیادین با گذار مسالمت آمیز از نظام جمهوری اسلامی به یک دموکراسی سکولار و پارلمانی دست یابند؟
بدفاع از آزادی
در پرستش و پوشش!



فیروز نجومی

در جامعه ما کمتر اتقاقی بوقوع می پیوندد، یا پدیده ای ظهور مییابد و یا تصمیمی با پی آمدهایی تاثیر گذار، اتخاذ میگردد که ناشی از ساختار نظام استبداد دین و قدرت نباشد. در نظام استبداد سیاسی، همچون نظام شاهنشاهی، برغم ابهاماتی که در مورد وقایع اتفاقیه وجود داشت، ساختار قدرت کم و بیش از شفافیت برخوردار بود.

۱۳۹۶ اسفند ۴, جمعه

جدال

جدال با درویشان؛ نگاهی در اعماق




حسن یوسفی اشکوری
درآمد
دیری است که در جمهوری اسلامی بین نظام حکومتی و گروه‌هایی از صوفیان و درویشان جدال و درگیری در جریان است. البته صادقانه‌تر است که بگوییم حکومت و حاکمان‌اند که با اهل تصوف ناسازگاراند و حدود چهل سال است که اینان را به بهانه‌های مختلف تحت تعقیب و آزار قرار داده و بارها حسینیه‌های این طایفه را تخریب کرده و شمار قابل توجهی از درویشان را به زندان افکنده و از حقوق اجتماعی و شهروندی‌شان محروم کرده و می‌کنند. اما این روند سرکوب اخیرا به جدال خشونت‌بار طرفین کشیده شده است و با توجه به نوع تفکر صوفیانه و صدور جواز دفاع شخصی از سوی مرشد این طایفه می‌تواند به پیامدهای دهشتناکی منتهی شود.

۱۳۹۶ اسفند ۳, پنجشنبه

 :رضا پهلوی
مقاومت مدنی « کلید عبور» از این نظام است


 انتقاد محمد نوریزاد از سخنان محسن مخملباف 
دماوند، محمد نوریزاد، فعال سیاسی و از امضاکنندگان نامه ۱۵ نفره رفراندوم، با انتقاد از سخنان محسن مخملباف، یکی دیگر از امضاکنندگان این نامه علیه شاهزاده رضا پهلوی، گفته که این حق مردم ایران است که در یک «همه‌پرسی بزرگ و ملی» بین نظام پادشاهی و جمهوری، یکی را انتخاب کنند.
نامه تند احمدی نژاد به رهبر


احمدی‌نژاد در نامه‌ای تند از علی خامنه‌ای به شدت انتقاد کرد. او خواستار آزادی منتقدان، تغییر سیاست‌های کلان نظام، برکناری رئیس قوه قضائیه و برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری شد. او گفت کسانی که در اعتراض به شرایط و نحوه اداره کشور، زندانی هستند باید آزاد شوند.

لیلا

لیلا حاتمی در جشنواره برلین
شرم آور است که در کشورم مردم فقط به بهای جان خود می توانند اعتراض کنند


کیهان لندن - لیلا حاتمی بازیگر سینمای ایران در کنفرانس مطبوعاتی فیلم «خوک» در فستیوال فیلم برلین می‌گوید: خجالت‌آور است که در کشور من مردم فقط می‌توانند به بهای جان خود اعتراض کنند.

۱۳۹۶ اسفند ۲, چهارشنبه

ساده سازی معادله پیچیده تغییر در ایران

کورش عرفانی
شرایط ایران بسیار سخت و پیچیده جلوه می کند. «ساده سازی» آن، یکی از ضروریات فهم و یافتن راه برون رفت از بن بست فعلی می باشد. اما این را نباید با «ساده نگری» اشتباه گرفت. ساده سازی عبارت است از تبدیل معادله پیچیده به پارامترهای بدیهی و قابل حل. و این با تقلیل معادله به شبه بدیهیات ذهنی فرق دارد.
شریعتمداری :
نظام آینده ایران می تواند جمهوری یا پادشاهی باشد ، در قالب سکولار دموکراسی پارلمانی 






گزارش ماهانه وضعیت حقوق بشر در بهمن 96

مجموعه فعالان حقوق بشر
آنچه در پی می‌آید گزارش ماهانه و اجمالی از وضعیت حقوق بشر در ایران در دوره زمانی بهمن ماه ۹۶ است که به همت نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تهیه‌ شده است، این گزارش با توجه به حجم محدود آن و نیز به دلیل عدم اجازه فعالیت گروه‌های مستقل مدافع حقوق بشر در ایران نمی‌تواند بازتاب‌دهنده کامل وضعیت حقوق بشر در ایران باشد.

از

از بیانیهء رفراندوم استقبال می کنیم
شورای ملی ایران برای انتخابات آزاد


در این زمان که کنشگران سیاسی و مدنی ایرانی بر حول محور همه پرسی و برگزاری انتخابات برای تشکیل مجلس موسسانی تکثرگرا فراتر از نظام جمهوری اسلامی در گفتمان هستند، حسن روحانی در روز بیست و دوم بهمن ماه سخن از رفراندوم به میان می‌آورد و بر خود فرض می‌داند که توجه عموم را به اصل ۵۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران سوق دهد:

۱۳۹۶ اسفند ۱, سه‌شنبه

صریح و شفاف در مورد اصلاح طلبان منتظر الحکومه


مجتبی واحدی - دیگربان
سالها از نزدیک با اصلاح طلبان ، حشر و نشر داشته ام. بسیاری از آنان نسبت به سالهای گذشته تغییر کرده اند ؛ همانطور که نگارنده این سطور نیز دچار تغییرات عمده شده است. اما به نظر می رسد تغییر آنان در یک عرصه ، تشدید و کارآزمودگی بیشتر بوده است .
مردم دیگر این «  حکومت » را نمی خواهند


انتقاد تند طبرزدی به محسن مخملباف در مورد رضا پهلوی



دماوند، حشمت طبرزدی یکی از امضاکنندگان بیانیه ۱۵ نفره رفراندوم، از حمله اخیر محسن مخملباف، یکی دیگر از امضاکنندگان این بیانیه به شاهزاده رضا پهلوی انتقاد کرده است.

۱۳۹۶ بهمن ۳۰, دوشنبه


                          نگاهی دیگر به سانحه داده شده
از دیدگاه یک کارشناس هوایی
ویژه خبرنامه گویا
سانحه اخیر و تاسف بار هواپیمای ای تی آر ۷۲ شرکت آسمان و جان باختن تعدادی از هموطنان ارزنده نه فقط مشکوک بلکه قابل تامل و بررسی عمیق میباشد. ادعاهای عجولانه مقامات جمهوری اسلامی بخصوص تاکید قاطعانه بر"کشته شدن تمامی سرنشینان" هواپیما هم تردید ها را درباره صداقت مقامات جمهوری اسلامی صد چندان میکند.

۱۳۹۶ بهمن ۲۹, یکشنبه


از طریق :



نشست کلن :
 تمرکز بر جمهوری ایرانی و دولت ملی و نه براندازی


دویچه وله

شهر کلن آلمان روز ۲۸ بهمن میزبان ابوالحسن بنی‌صدر، محمد امینی، پرویز دستمالچی، ناصر کاخساز و بهمن مبشری بود. این افراد در سخنرانی‌های خود درباره چگونگی گذار از حکومت دینی به دموکراسی صحبت کردند.

تفاوت رفراندوم پیش از سرنگونی با رفراندوم پس از سرنگونی



سیاوش لشگری

بیانه درخواست رفراندوم گروه پانزده نفری مردم ما را دوقسمت کرده است .عده ای که میگویند رفراندوم باید پیش از سقوط رژیم صورت گیرد ودسته دیگری که می گویند رفراندوم باید پس از واژگونی انجام شودپرسش و روی سخن با آنهایی است که با عصبانیت می گویند انجام رفراندوم باید پس از سرنگونی رژیم اسلامی باشد

ضرورت تشكيل "شوراى تفاهم ملى ايرانيان" از سوى سكولارهاى مخالف حكومت دينى در ايران

نیکروز اولاد اعلمی 
پس از آنكه فعاليت سياسى نيمه فعالم را در "اتحاد جمهورى خواهان ايران" كنار نهادم به اين نتيجه رسيدم كه ديگر زير هيچ بيانيه سياسى امضاء نگذارم و نمى گذارم وليكن سياست و تحولات سياسى ايران با همه ما كار دارد و همه ما نيز با آن. پس نمى توان نسبت به آن بى تفاوت بود.

۱۳۹۶ بهمن ۲۸, شنبه



 بیانیه 15 نفره از این جهت دارای اهمیت است که هشداری است به مسئولین نظام که :
آقایان

شما امروز در برابر خشم روز افزون مردم جان به  لب رسیده قرار گرفته اید. حتی اگر بخواهید از این پس صادقانه عمل نمائید ، دانش و توان آنرا ندارید! 


بنابراین،  مردم دو راه به شما پیشنهاد می کنند :
1.  کناره گیری مسالمت آمیز از قدرت 
2.  مقاومت عبث در برابر طوفانی که هر لحظه سهمگین ترمی شود .
از انجائیکه مستبدان تمایلی ندارند از قدرت کناره گیری کنند، بنابراین ، باید خود را آماده  روبرویی با مردمی که راه انسانی را پیش روی آنها گذاشته اند، آماده کنند   

زمانیکه علم الهدی  ، رفراندم طلبان را « سکولار ها » معرفی می کند، نباید آنرا به فال نیک گرفت و با تمام توان بر طبل رفراندوم کوبید، هر چند که شکل اجرایی آن   دارای اشکال و حتی غیرممکن  باشد!؟ 
دگرباوران