عبدالحمید وحیدی پس از طرح نظریه " همه با هم " که ازسوی برخی ، صرفآ جهت ایجاد یک هماهنگی منسجم برای پیشبرد مبارزات علیه این نظام قداره بند ارائه شد ، طبق روال همیشگی شماری از اپوزیسیون سیاسی کار خارج از کشور، نطفه اختلاف را طراحی کرده و با تشبیه آن به همان راهی که خمینی از آن استفاده کرد ، به تخطئه آن پرداختند.
همگان آگاهند که نطفه حکومت آخوندی با بحران بسته شده است، با بحران پا بعرصه وجود گذارده و بر دروش بحران، ساختار قدرت را بزیر سلطه خود کشیده و بقای حکومت فقیه را تداوم بخشیده است. اما، هیچیک از آن بحران ها، همچون بحرانی که هم اکنون گریبان نظام ولی فقیه را گرفته، بحران "امریکا ستیزی،" چندان حیاتی نبوده اند.
بیانیه ۱۴ کنشگر سیاسی، آینه ای در برابرِ اپوزیسیون
چهار شنبه ۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۸ اوت ۲۰۱۹
مسعود نقره کار
انتشار"بیانیه تکمیلیِ" ۱۴ کنشگر سیاسی و مدنی در داخل کشور (۱) با واکنشهای متفاوتی از سوی اپوزیسیون خارج از کشور مواجه شده است. بخش بزرگی از اپوزیسیون، که طیف متنوع و گستردهای را شامل میشوند، از این بیانیه و تدوین کنندگان آن حمایت کردهاند.
نیره انصاری جدال
دوشیخ (محمد
یزدی و صادق لاریجانی)
که
در دوره هایی عضو شورای نگهبان، مجلس
خبرگان و هر یک به مدت ده سال رئیس قوه
قضاییه بودهاند و [محرم
اسرار حکومت اند]
این
روزها بالا گرفته است.
کانون نویسندگان ایران به مناسبت بازداشت عضو خود گیتی پورفاضل، نویسنده و حقوقدان، بیانیه منتشر کرد. در بخشی از بیانیه که دیروز منتشر شد، آمده است: « فارغ از قضاوت در بارهی محتوای خواستهای امضاکنندگان نامهی سرگشاده، انتشار آن حق هر شهروند است و مقابله با آن سرکوب آزادی بیان.» در پایان بیانیه، کانون بازداشت «گیتی پورفاضل و همهی کسانی را که به سبب ابراز نظر و عقیده زندانی شدهاند» محکوم کرده و خواهان «آزادی بیقید و شرط بازداشتشدگان و همهی زندانیان سیاسی و عقیدتی» شده است.
خبری از سوی معاون حقوقی قوه قضائیه برای جامعه وکلا
حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق معاون حقوقی قوه قضاییه صبح امروز( پنج شنبه) در مراسم تحلیف 245 نفر از کارآموزان وکالت که در محل دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد ضمن تبریک هفته دولت اظهار کرد: خوشحال هستم که امروز این توفیق برای من حاصل شد تا در جمع فرهیختگان علمی حضور داشته باشم. وکیل کلمه مقدسی است و همه ما موظف هستیم این کلمه را پاس بداریم. این کلمه در زبان فرانسه به عنوان یاری مظلوم تعبیر می شود و در زبان انگلیسی به نام حقوقدان یاد می شود و در لسان قرآن نیز خداوند تبارک و تعالی خود را وکیل نامیده است.
یک بیانیه حقوقی در چارچوب حقوق ملت می باشد و به هیچ گروه و دسته سیاسی خاصی تعلق ندارد. این بیانیه همه ، خاصه حقوقدانان را دعوت به مشارکت در پی ریزی قانون اساسی آینده ایران می کند!
اعلام موجودیت قریب الوقوع شورای دوران گذار در لندن
گذار از قانون اساسی نظام ولایت
روحانی و«تابوی رفراندوم»
گزارش دویچه وله فارسی
شواهد نشانگر قصد روحانی برای برگزاری رفراندوم «بنبستشکن» است. او «اختیارات ویژه» هم میخواهد. مخالفان او اما اختیارات رئیس جمهوری ایران را تعریفشده میدانند و از نتیجه نامعلوم هر رفراندومی هم هراس دارند.
سخنان ده روز پیش حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در محل وزارت خارجه و طرح مجدد ضرورت رفراندوم در کشور از سوی او به بحثها در این خصوص دامن زده و واکنشهای بسیاری برانگیخته است.
جمعیت حقوقدانان ایران سمینار خواسته های ملت از قانون اساسی
چند ما پس از انقلاب ۵۷
عبدالحمید وحیدی
متعاقب گفتگوهایی که هراز چندگاه با همکار و دوست دیرینه ام آقای محمد رضا روحانی وکیل دادگستری ، پیرامون دو نهاد مکمل، شورای نظارت بر قانون اساسی و دادگاه عالی قانون اساسی می کنیم ، ایشان با وجودیکه که با زیربنای این موضوع کاملا موافق می باشند، اما بر این باورند که این موضوع مربوط می شود به آینده و ما اکنون باید با این نظام قداره بند مبارزه سیاسی کنیم. در این راستا ایشان لطف کرده و برای من لینک pdf شده ای که مربوط می شود به سمیناری که چند ماه پس از انقلاب از سوی جمعیت حقوقدانان ایران ترتیب داده شده بود را ، که نگارنده و قطعآ بسیاری دیگر از محتوی آن آگاه نیستند را ، برای من ارسال نمایند.از آنجائیکه این سند گواه بسیارمهمی در راستای اهمیت دادن به دو نهاد مکمل می باشد، بنده لینک آنرا در اختیار دوستان قرار می دهم ، تا بعد ها در باره ابعاد آن بیشتر صحبت کرده شود.
هەنگاو: آخوندی کە چند روز پیش بە یک دختر ١١ سالە یتیم تجاوز کردە بود، از سوی نیروهای انتظامی بازداشت شدە و مردم خواهان محاکمە علنی وی هستند.
برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، طی روزهای گذشتە امام جماعت روستای هزار خانی علیا از توابع شهرستان سنقر در استان کرمانشاه، بە یک دختر بچە یتیم ١١ سالە با هویت "ک . ف" تجاوز کردە و پس از آنکە این دختر موضوع را با مادرش در میان گذاشتە بود، این آخودن با هویت "علی فدایی" اقدام بە فرار کردە بود.
تا جایگاه "حقوق" از "سیاست" بدرستی تفکیک نشود، هر اقدامی در بهبود اوضاع اجتماعی جامعه غیر ممکن است! بسیاری هنوز نمی دانند که بیانیه ۱۴ نفر یک اقدام حقوقی بوده است نه سیاسی!
آرامش دوستدار «دینخویی» را بهدرستی مهمترین مانع ایرانیان در راه پیشرفت دانسته است. او دینخویی را «برخوردی عاری از سنجش و شک با امور»(۱) تعریف میکند. یعنی اینکه نتوانیم در باورهایی که دین در ما نهادینه کرده شک کنیم و در آنها بازنگری نماییم. البته چنین برخوردی نه ویژگی عوام است و نه منحصر به افراد مذهبی:
«دینخویی که زمانی از شکم دین زاده، در دامن آن .. بالیده، در روزگار ما .. به نوعی استقلال نیز دست یافته است.
به میزانی که رابطه سیستم و زیست جهان پارادوکسیکال می شود کار اصلاحطلبان حکومتی هم دشوارتر میشود. به میزانی که به سیستم نزدیک میشوند از مردم دور میشوند و به میزانی که به مردم نزدیک میشوند از سیستم دور میشوند. بالاخره این نیرو در نقطهای دوپاره میشود و یک پاره آن در سیستم جذب میشود و یک بخش آن در زیست جهان و مردم ادغام میشود. در این خصوص اصلاحطلبها باید به این پرسش پاسخ بدهند که سیستم قابل اصلاح است یا نه؟ با روشن شدن این پرسش حداقل این امکان را فراهم میکند که از یک توهم بیرون بیایند و خروج از توهم موجود خود میتواند مقدمهای برای پیدا کردن راهحل بدیل باشد.
شنیده بودیم که پول آدمی را می رقصاند اما باور نمی کردیم آیات عظام و روحانیان که با عالم غیب امام زمان مرتبطند و در عوالم روحانی بسر می برند نیز با پول اینطور قر بدهند که الحمدالله دیدیم و فهمیدیم که حضرات آب نمی دیدند وگرنه شناگران قابلی هستند و ما نمی دانستیم.
اخیرآ تعداد هفت تن از همکاران حقوقدان ما ، انتقاد های صریح خود را در باره " حذف جلسات تجدید نظر، با این پرسش: تسریع در رسیدگی یا نقض قانون توسط عالیترین مقام قضایی کشور؟" اظهار داشته اند. هریک از آنان مضرّات این تصمیم را در راستای پایمال شدن حقوق حقه مردم را به شیوه ای برشمرده اند.
برای پیش برد دموکراسی، به وجـود قوانین و مقـررات نیاز است. قوانیـن اسـاسی از مهـمترین قـوانیـن هستند. قـوانیـن اساسـی، زیربنـایی برای قوانین دیگر در جـامعـه هستند و چارچوب هـای نحـوه اداره کشور را مشخـص می کنند. این قـوانـیـن از دمـوکراسـی حفـاظت کـرده و ورای قوانین دیگر جــامعـه هستنــد. این بدین معنی است که محتــوای دیگر قوانین کشور نمی تواند در تضاد با قانون اساسی باشد.
برای نمونه؛ قانون اساسی سوئد، نحوه حاکمیت در کشور را تعریف میکند. در قانون اساسی، رابطه میان تصمیمگیری و قدرت اجرایی و نیز حقوق اساسی و آزادیهای شهروندان، مشخص شدهاست. تغییر یا اصلاح قانون اساسی نسبت به سایر قوانین، دشوارتر است اصلاح یا فسخ قانون اساسی تنها در صورتی امکان دارد که کمیسیون نظارت بر قانون اساسی پارلمان سوئد (ریکسداگ،Riksdagen) در دو دوره متوالی، اصلاحات مشخص و واحدی را تصویب کند و یک انتخابات عمومی در میان این دو دوره نیز برگزار شود. هیچ قانون یا فرمان دیگری نباید با قانون اساسی تعارض داشتهباشد
چه بسا بودند بسیاری که فکر میکردند با روی کار آمدن "روحانیت،" کسانی که زهد و تقوا پیشه شان است و چشم بر روی زر و زیور دنیای فانی و مادی بسته، بر خواهشها و تمناهای وسوسه بر انگیز خویش فائق آمده و واراسته گشته از تمامی کژی ها و کاستی ها، جامعه به گلستانی تبدیل شود که از آن چیزی جز بوی عطر بمشام نرسد، جامعه ای که در ان نه سفره ای تهی ماند نه دستی تنگ، نه مریضی بی طبیب ، نه دهانی دوخته و نه قلمی شکسته گردد.
روز تولد ستار را «روز دوستی مردم ایران و مردم آمریکا» بناميد!
سايت توانا- گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی - بلاگر معترضی که زیر شکنجه در زندان کشته شد-، در نامه ای به دونالد ترامپ خواهان این شد که روز تولد فرزند او، یعنی اول شهریور به نام «روز دوستی میان مردم ایران با مردم آمریکا» انتخاب شود. نامه خانم گوهر عشقی توسط «انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر» به وزارت خارجه آمریکا ارسال شده است.
پایان اعتصاب غذای محمد نجفی وکیل دادگستری در زندان اراک
خبرگزاری هرانا – محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر زندانی در زندان اراک با انتقال به بند عمومی به اعتصاب غذای خود پایان داد. وی روز شنبه ۲۶ مرداد در پی انتقال به قرنطینه زندان اراک دست به اعتصاب غذا زده بود. آقای نجفی پیشتر در چند پرونده مختلف مجموعا به ۱۹ سال حبس محکوم شده و هم اکنون در زندان اراک در حال تحمل حبس است.
تلاش زنان برای «آزادی» و «حق انتخاب پوشش» را تحسین می کنم
نسرین ستوده» وکیل دادگستری و فعال مدنی زندانی در اوین با انتشار نامهای تلاش زنان برای «آزادی» و «حق انتخاب پوشش» را تحسین برانگیز توصیف و از صدور احکام طولانی برای این زنان انتقاد کرد.نسرین ستوده در نامه خود که روز سهشنبه ۲۹ مرداد ماه در تارنما و شبکههای اجتماعی سازمان «عفو بینالملل» منتشر شده است، نوشت: «تلاشی که امروزه بانوان ایرانی برای آزادی و حق انتخاب پوشششان میکنند، تحسینبرانگیز است. این تحسین بیش از هر چیز به دلیل روش مسالمتجویانهای است که انتخاب کردهاند و در مقابل با احکامی مجموعا چند صد ساله مواجه شدهاند.»
حمایت خوانندگان وآهنگسازان از "بیانیه تکمیلی" ۱۴ کنشگر سیاسی در داخل کشور
ما امضا کنندگان زیر، حمایت خویش را از"بیانیه" ۱۴ کنشگر سیاسی و مدنی در داخل کشوراعلام می کنیم. ما نیز بر"مخالفت با کلیت حکومت اسلامی و همه نهادها و قوای آن " تاکید می کنیم و خواستار" گذاروعبورکامل ازجمهوری اسلامی" هستیم.
آلفرد دریفوس زندانی جزیرۀ شیطان، همزمان که دنیا را "سیاهچاله ای تهی" می دید در یادداشت هایش ازباورش به عشق و عدالت نیز می نوشت، گوئی تردیدی نداشت قلب هائی که بیرون از زندان او، برای عشق و عدالت می تپند، بسیارند.
اصل چهل و هشتم: اعلیحضرت همایون شاهنشاهی میتواند هریک از مجلس شورای ملی و مجلس سنا را جداگانه و یا هردو مجلس را درآن واحد
کلیات
اصل اول: مدهب رسمی ایران اسلام و طریقه حقه جعفریه اثنی عشریهاست باید پادشاه ایران دارا و مروج این مذهب باشد.
اصل دوم: مجلس مقدس شورای ملی که به توجه و تأیید حضرت امام عصر عجل الله فرجه و بذل مرحمت اعلیحضرت شاهنشاه اسلام خلدالله سلطانه و مراقبت حجج اسلامیه کثرالله امثالهم و عامه ملت ایران تأسیس شدهاست باید در هیچ عصری از اعصار مواد قانونیه آن مخالفتی با قواعد مقدسه اسلام و قوانین موضوعه حضرت خیرالانام صلی الله علیه و آله و سَلم نداشته باشد ومعین است که تشخیص مخالفت قوانین موضوعه با قواعد اسلامیه بر عهده علمای اعلام ادام الله برکات وجود هم بوده و هست
جزئیات شکایت مهرانگیز کار از جمهوری اسلامی در دادگاه فدرال آمریکا
ویچه وله - مهرانگیز کار به خاطر ظلمی که بر او رفته و شکنجه و قتل همسرش از حکومت جمهوری اسلامی، خامنهای و سپاه شکایت کرد. او در بیانیهای نوشته که این شکایت را به عنوان شهروند آمریکا به دادگاه فدرال حوزه واشنگتن ارائه کرده است.
گیتی پورفاضل وکیل مدافع مسیح علی نژاد در ایرانشکوه میرزادگی
پس از اولتیماتوم «رییس دادگاه انقلاب اسلامی»، مبنی بر این که: «ارسال ویدئو به مسیح علی زاده جرم است.» انگشت شماری از ایرانیان خارج کشور (از جمله مجریان تلویزیون های بی بی سی و ایران اینترنشنال) به تکاپو افتاده و از مسیح خواسته اند که کمپین چهارشنبه های سفید را رها کرده و به انتشار ویدئوهایی که از ایران می رسد خاتمه دهد. ظاهرا آن ها پخش ویدئو را خطری برای فرستندگان آن دانسته و نگران وضعیت آن ها شده اند!
اخیرا در داخل کشور دو گروه از مردان و زنان ایرانی از طیفهایی با مشربهای مختلف، بیانیههایی انتشار داده و در آن خواستههایی را به طور روشن و شفاف مطرح کرده و در پی آن همین افراد و نیز حامیانشان در رسانهها،امواج تبلیغاتی نسبتا گستردهای را تدارک دیده اند.
اگر تاریکی، سایه شومش را همچنان بر سر ملت گسترده است؛ اگر چهل سال پس رفته و بسوی مردگان روانیم؛ اگر شان انسان تا حد حیوان نزول کرده و از ابتدایی ترین حق و حقوق خود محروم گردیده است و همچون حیوانی انگاشته میشود که به تعالی و کمال رسد در "تسلیم " و "اطاعت" و در تعطیلی نیروی عقلانیت؛ اگر چنان خوار و ذلیل گشته ایم و تن بقواعد و مقررات پوچ ضد بشری شریعت اسلامی داده ایم؛
“گیرم که می زنید، گیرم که می برید، گیرم که می کشید، با رویش ناگزیر وشادی جوانه ها چه می کنید”
پاسداران نکبت و سیاهی ۱۰ نفر از ۱۴ نفر و طبق آخرین اطلاعات درمجموع ۱۵نفراز کسانی که بی واهمه فریاد “نه به جمهوری اسلامی” را در فضای خفقان آلود جمهوری اسلامی بلند کرده اند دستگیر و زندانی میکنند تا به شیوه دیرینه خود،
تقاضا برای استعفای خامنهای، گذار خشونتپرهیز از تمامیت جمهوری اسلامی و تغییر قانون اساسی حق شهروندان است؛
ما چهار سازمان و حزب جمهوریخواهِ سکولارِ معتقد به موازین دموکراسی، قویا این برخوردهای ناقض حقوقبشر و غیرانسانی را محکوم نموده و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط بازداشتشدگان هستیم.
وای به حال جامعه ای که در آن هم مذهبی سیاسی کارباشد و هم حقوقدان
۱۳۹۸ مرداد ۲۳, چهارشنبه
چرا حقوقدانان مقصران اصلی نابسامانی در آینده خواهند بود؟
موضوع "قانون اساسی" به مساجد کشیده شده است
«چهل سال از انقلاب می گذرد، چه کردید؟ مسؤولین چه کردند؟ اولین نقد باید متوجه آنها باشند. هر فسادی از بیکاری است.
عبدالحمید وحیدی امروز، برهرکسی آشکارشده است که آنچه طی این چهاردهه برسرمردم آمده و هنوزادامه دارد، ناشی از یک قانون اساسی معیوب و ناکارآمد بوده است . بنابراین، درآینده ای نه چندان دور، باید درساختار این قانون اساسی تغییرات اساسی صورت بگیرد.
"بیانیه ۱۴ نفر" مشارکت جمعیع حقوقدانان برای " تغییر در ساختارمعیوب قانون اساسی" اولین معترض خود خامنه ای بود؟
شورای نظارت بر قانون اساسی
دادگاه عالی قانون اساسی
خاتمی و درهایی که بر پاشنه سابق می چرخد
مجتبی واحدی
دوم بهمن ماه نود و شش گفتگویی با بیبیسی فارسی داشتم. موضوع گفتگو، اظهارات خاتمی در مورد اعتراضات دی ماه همان سال بود. چند روز قبل از آن – دوازدهم دی ماه- مجمع روحانیون مبارز، به ریاست محمد خاتمی تشکیل جلسه داده و بیانیهای خشمآلود در مورد اعتراضات صادر کرده بود. در بخشی از این بیانیه – که هیچ تفاوتی با اظهارات عقدهگشایانه رهبر جمهوری اسلامی و حامیان اصولگرای او نداشت – آمده بود: ”بلافاصله پس از بروز اولین تجمعات و اعتراضات مردمی، دشمنان قسم خورده و کینهتوز ملت ایران و در رأس آنها آمریکا و عوامل زبون آنان همچون تروریستهای منافق و برخی مزدوران منطقهای آنان به حمایت و تشویق آشوبگران و اقدامات خشونت بار آنان پرداختند و عمق فریبکاری خود در ادعای دموکراسی و دلسوزی برای مردم ایران را به نمایش گذاشتند.
گیتی پورفاضل وکیل دادگستریعبدالحمید وحیدیزمانیکه متن خام ( عبور از استبداد و دستیابی به دموکراسی ) را تهیه و برای تعدادی از دوستان صاحب نظر، از جمله آقای یوسفی اشکوری ارسال کردم ، ایشان در کمال بزرگواری با ارائه پیشنهادات و ایرادهایی با ارزنده ، مرا یاری رساندند. پس از ارائه پیشنهادات سایر دوستان ، متن تکمیل و منتشر شد.
اجرای
قانون اساسی، برای پیشگیری از
بازتولید"استبداد"،
چگونه باید تضمین شود؟
ما عدالت می
خواهیم
بی تردید، تنظیم و تدوین یک
قانون اساسی دموکراتیک،
چه در نوع پادشاهی (
انگلستان
)،
جمهوری(
فرانسه
)،
فدراتیو (
سوئیس
)
کاری
ساده و از عهده بسیاری،
نه تنها حقوقدانانی که تحصیلات عالیه خود
را در مشهورترین دانشگاههای جهان با
بهترین " پایان نامه" به پایان رسانده،
بل، اینکار، حتی از عهده
یک مهندس همچون سهراب چمن آرا که تمامی
عمر خودرا در مهندسی برق سپری کرده، یا
آقای حسن نائب هاشم پزشک که بعلت حس
انساندوستی و میهندوستی،
بخش عمده ای از زندگی و فعالیت خود
را در راستای مسائل حقوق بشری گذرانده
اند، میسر است.