قانون اساسی خواهان سکولار دموکرات
۱۴۰۰ تیر ۸, سهشنبه
جایگاه قاضی در استانداردهای بین المللی
تجربه ارزشمند را پاس بداریم و ارتقاء دهیم
۱۴۰۰ تیر ۷, دوشنبه
اعتصابهایِ گسترده در ایران، کوروش گلنام
اعتصاب گسترده و تاریخی کارگران صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، از مهمترین بخشهایِ صنعتی ایران در شهرهایِ گوناگون از آن میان آذربایجانِغربی، اصفهان، خوزستان، ایلام، بوشهر، بهبهان و تهران، امروز همچنین پیوستن شرکت گاما و دامداران نیز به اعتراضها همچنان ادامه دارد و با همبستگی و پشتیبانیِ شماری از مردم: آموزگاران، دانشجویان، پازنشستگان و ... روبرو شده است.
۱۴۰۰ تیر ۶, یکشنبه
۱۴۰۰ تیر ۵, شنبه
برندگان و بازندگان این “انتخابات”
سیاست چیست مگر داشتن داعیه و ارایه آن و پذیرش مسئولیت صریح در قبال پیشنهادی که عرضه میشود؟ سیاست، عمل مشخص به سخن معین و به چالش کشیدن سیاست آلترناتیو و نقد سیاستی دیگر است. اینکه گفته شود هم این سیاست حق دارد و هم آن سیاست و نیز اینکه همه برنده شدیم یا همگی بازندهایم نشان از نوعی سرگشتگی دارد! این نوع کلی گفتنها اگر هم موجب گیج سری و تولید ابهامات نشوند که میشوند، دستکم کمکی هم به روشن کردن صحنه نمیکنند. اصولاً وقتی نتوان در مواجهه با نتایج یک سیاست، برندگان و بازندگان را شناسایی و داوری کرد، ورود در سیاست هم بی معنی است!
بهزاد کریمی
چیز چندانی رخ نداده است؟!
پردههای پی در پی نمایش رسوای حکومتی و نیز نتیجه از پیش معلوم این “انتخابات” فرمایشی، بقدری روشنگر صحنهاند که نیازی به تفسیر ژورنالیستی آن احساس نمیشود. در همین زمینه انصافاً تا اینجا هم کم نگفتهاند. آنچه در این رابطه لازم است همانا رفتن به کنه موضوع و واکاوی ژرف پس زمینه و پیامدهای رخداد عدم مشارکت در چنین ابعاد ملی است. این پشت کردن دامنگستر به برنامه حکومتی را باید نقطه چرخشی مهم در سپهر سیاسی ایران ارزیابی کرد و به شناخت چیستی واقعه روآمده برخاست. امید که مباحث در باره انتصابات صورت گرفته چنین جهت و عمقی به خود بگیرند.
نتیجه انتخابات:
اراده ولایت،
فیروز نجومی
آخوندهای زیرک و هوشمند، آخوندهایی که در فریبکاری به قله اجتهاد رسیده اند، اخوندهای حاکم، بویژه آنان که در معماری "جمهوری اسلامی" نقش کلیدی بازی کرده اند، هرگز فکرنمیکردند، روزی فرا خواهد رسید که مردم سالاری دینی، نه بنفع حکومت آخوندی بلکه بضرر و زیانش کار کند. یعنی که آخوندهای حاکم حساب بزرگی برای برگزاری "انتخابات" بازکرده بودند. چون انتخابات میتوانست و هنوز هم، سند انکار ناپذیری باشد مبنی بر "سالار" بودن مردم و بنیان "جمهوری" در یک نظام "دینی،" دین اسلام.
۱۴۰۰ تیر ۳, پنجشنبه
۱۴۰۰ تیر ۲, چهارشنبه
سقوط دولت استفان لوون در سوئد
نیم درصد امروز، 100% فردا!
دکتر نیره انصاری
در ژانویه2021 دولت قراردادی مشتمل بر73 ماده را با سنترپارتی و لیبرال پارتی منعقد نمود.
یکی از آن مواد مربوط به « میزان اجاره بهای امکان مسکونی» است.
ماده(44) این قرارداد اعلام می دارد:« مالکین ساختمان های نوسازی اختیار افزایش اجاره بهاء را دارند»
۱۴۰۰ خرداد ۳۰, یکشنبه
در جوامع امروز ما انواع مختلف جنبش های اجتماعی وجود دارد. اگر جنبش اجتماعی را کوشش دستجمعی برای پیشبرد منافع مشترک یا تأمین هدفی مشترک از طریق عمل گروهی بدانیم، جنبشی که هم اکنون برای تحریم انتخابات راه افتاده یک جنبش اجتماعی است. این جنبش حتا بخشی از اصلاح طلبان را هم دربرمی گیرد ولی به جنبشی همگانی تبدیل نشده اما این آغاز فصل جدیدی است.
۱۴۰۰ خرداد ۲۹, شنبه
ای فقیه:
شمشیر از گردن مردم برگیر اگر خواهان انتخابات اصیلی!
در حالیکه چند روزی بیش به برگزاری مراسم انتخابات ریاست جمهوری نمانده است، آخوند خداوند خامنه ای بار دیگر، بندگان خود را به شرکت در انتخابات فرا خواند. معلوم بود که فراخوانی بود از سر نگرانی در باره عدم شرکت وسیع مردم در انتخابات، تعین کننده ادامه “شکوه” و “شوکت” جمهوری اسلامی. نگرانی و اضطرابی، بسی بسیار بجا! اما، تا زمانیکه شمشیر از پس گردن مردم بر گرفته نشود، تنها انانی بپای صندوق رای روند که ترس و نگرانی از خشونت و انتقام ستانی نظام در درونشان لانه کرده است.
۱۴۰۰ خرداد ۲۸, جمعه
۱۴۰۰ خرداد ۲۶, چهارشنبه
صندوق رأی و حق حاکمیت ملی، امیر بیگلری
در آستانهٔ رأیگیریِ دیگری در جمهوری اسلامی قرار گرفتهایم و بحثهایی بر سر رأی دادن یا رأی ندادن جریان دارد. این نوشتار در صدد پاسخ دادن به دیدگاهی است که معتقد است با حضور در پای صندوقهای رأی و گزینش نامزدی «بد» در مقابل نامزدی «بدتر» است که میتوان حکومت را به عقب راند، یعنی با اصلاحات تدریجی و از درون نظام است که استقرار یک دموکراسی ممکن میشود.
۱۴۰۰ خرداد ۲۵, سهشنبه
نامه سرگشاده به مولانا عبدالحمید در مورد حمایت از ابراهیم رئیسی
عبدالستار دوشوکی
جناب حضرت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی گرامی و بزرگوار حفظهالله ـ دامت برکاتهم
با آرزوی سلامتی و عرض سلام و ادب و احترام به محضر حضرتعالی و بقیه علمای اهل سنت، اطلاعیه دفتر حضرتعالی در مورد تایید تصمیم شورای هم اندیشی اهل سنت و حمایت از ابراهیم رئیسی در انتخابات آتی را ملاحظه کردم که در آن با استناد به وعدههای رئیس قوه قضاییه حمایت خود از ایشان را اعلام فرموده اید.
۱۴۰۰ خرداد ۲۳, یکشنبه
حقوق بشر و انتخابات ریاست جمهوری در ایران
دکتر نیره انصاری
پس ازسقوط نظام پادشاهی سال۵۷، برای نخستین بار نظام جمهوری اسلامی در ایران تاسیس شد که پس از فراز و فرودهای منتهی به تغییر نظام سیاسی سرانجام به تدوین قانون اساسی تازه انجامید. اما به جای رئیسجمهور، ولی فقیه جانشین مقام پادشاهی شد و اختیارات رئیس جمهوری در نظام تازه تاسیس جمهوری اسلامی محدود به اختیارات ولی فقیه و مجلس شورای اسلامی شد. به دیگر سخن نوع ساختار حکومت اسلامی عین پادشاهی بوده است.
سخنی با موافقان و مخالفان رأیدادن، حسن یوسفی اشکوری
۱۴۰۰ خرداد ۲۲, شنبه
مردم سالاری دینی
یا استبداد مضاعف دین و قدرت!
فیروزنجومی
خطبه ایکه آخوند خامنه ای در 14 خرداد، مصادف با پیوستن امام مقدس باسفل السافلین ، ایراد نمود، دین اسلام را نیز در معرض براندازی قرارداد. چرا که با دفاع از جمهوری اسلامی و یا آنچه مردمسالاری دینی مینامد، در واقع بر استبداد مضاعف دین و قدرت، بر اساس وحدت و یکتایی و یگانگی آندو، مهرتایید و تصدیق میکوبد.
۱۴۰۰ خرداد ۲۰, پنجشنبه
چرا ساختار نظام ولایت فقیه، بانی ناتوانی هر "رئیس جمهوری" است؟
در وضعیت سنجی قبلی قرار شد که در این شماره به شکل مفصل تر به سابقه رئیسی کاندیدای نظام و نیز بررسی وضعیتی که دو رئیس جمهور ناتوان و تدارکاتچی قبلی برجای گذاشته اند بپردازیم،.تا معلوم گردد چرا در نظام ولایت فقیه هر کس در مقام ریاست جمهوری قرار گیرد ، یا بایستی از چارجوب این نظام خارج شود و یا صرفنظر از اینکه چه وعده و وعیدی بدهد از اجرای آن ناتوان خواهد بود و عملکرد دولت وی در راستای تحکیم مبانی و ادامه عمر نظام حاکم خواهد بود و بالتبع بر ضد حقوق ملت عمل خواهد کرد.
۱۴۰۰ خرداد ۱۹, چهارشنبه
چاره کار جنبش اجتماعی است
اخیراً محسن اراکی عضو مجلس خبرگان گفتهاست: «معنای انتخابات این است که مردم اعلام کنند که فرمانبر این نظامِ تشکیلاتی هستیم و برای کمک به فرمانروای فعلیِ ما که ولیفقیه است یک بازوی اجرایی خوبی میخواهیم انتخاب کنیم». چند روز بعد حسین اشتری فرمانده پلیس ناجا گفت: «با کسانی که مردم را به عدم شرکت در انتخابات دعوت میکنند برخورد میشود».
هفت تپه و جولان منتقدین
از دوستی خاله خرسه تا افشاگری خصمانه!
آذر ماجدی
تمام چشم ها به هفت تپه دوخته شده. هر حرکت کارگران و بویژه فعالین و رهبران زیر ذره بین گذاشته می شود؛ مورد تحلیل و بحث قرار می گیرد. هفت تپه موضوع همیشه حاضر نیروهای چپ، و اپوزیسیون در سوسیال میدیاست. این ویژگی ناشی از روند مبارزات کارگران هفت تپه در سه سال اخیر، طرح و پیگیری مطالبات اساسی جنبش کارگری از جمله شوراها و مجمع عمومی و دستاوردهای این مبارزات است.
۱۴۰۰ خرداد ۱۸, سهشنبه
.
چرا جمهوری و انتخابات آزاد مجلس موسسان؟
چرا جمهوری؟
اجازه بدهید بین ماهیت یا محتوی حکومت و شکل آن تمیز قائل شویم. ماهیت حکومت به این بستگی دارد که آیا حکومت تابع قانون و اراده و رای مردم هست یا نه. وقتی حکومت برخاسته از اراده و رای مردم و تابع قانون باشد، میگوئیم حکومت بر پایه جمهوریت مردم استوار است و استبدادی و خودکامه نیست.
۱۴۰۰ خرداد ۱۷, دوشنبه
وقتی که نقاب می افتد!
حسن بهگر
جمهوری اسلامی حکومتی است که با تفکیک مذهبی ، جنسیتی و اعتقادی ملت را به پاره های گوناگون تقسیم کرده است . حق سیاسی برابر برای همه وجود ندارد همانطور که حقوق برابر شهروندی در آن بی معناست ولی نزدیک به نیم قرن است نمایشی بنام انتخابات برگزار می کند که کاربرد آن فقط برای مشروع جلوه دادن حکومت در داخل و خارج است .
۱۴۰۰ خرداد ۱۵, شنبه
ریشه و منشأ این فاجعه کجاست؟
جلال پورالعجل
اگر رئیس جمهور نه یک بار که صد بار هم تغییر کند، اگر تمامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری کنار گذاشته شوند و نمایندگان جدید انتخاب و جایگزین آنها شوند باز هم شرایط کشور اصلاح نخواهد شد. دلیل این مدعا برگزاری دوازده دوره انتخابات ریاست جمهوری، ده دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنج دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری است.
۱۴۰۰ خرداد ۱۴, جمعه
تعارض بین عقلانیت مجلس و شورای نگهبان
دکتر نیره انصاری
با توجه به زمان باقی مانده به انتخابات/انتصابات ریاست جمهوری در ایران که قرار است در آن جانشین «حسن روحانی» مشخص گردد، شورای نگهبان در اقدامی مغایر با«قانون اساسی»، وارد حیطه قانونگذاری شده و بدون تصویب و اطلاع مجلس شورای اسلامی، در مصوبهای شرایط افرادی که میتوانند برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند را تغییر داده است. مندرجات این مصوبه چیست و چگونه می تواند بر زندگی ایرانیان تاثیر میگذارد؟
برخیز
تا قشر مفتخوار و انگل جامعه را روانه زباله دان تاریخ کنیم!
فیروز نجومی
براستی که زمان انقراض حکومت روحانیت فرا رسیده است. هماکنون پس از گذشت بیش از 42 سال، کارنامه حکومت دین در پیش روی ما است. سراسر سیاهی ست و تباهی، خشونت است و انتقام ستانی. حکومت آخوندی با سرکوب و کشتار و جنگ و خونریزی، آغاز و در سالهای اخیربویژه در داخل در 96 و 98، باوج خود رسید و صد ها جوان معترض را بخاک خوند کشانده و صدها دیگر را دستگیر و روانه سیاهچالهای حکومت اسلامی نمودند.
خطر پوپولیسم و پایان دمکراسی
فاضل غیبی
اوان دهۀ بیست که در ایران کار حزب توده بیکباره بالا گرفت، لطیفهای بجا مانده بدین مضمون که: پسری به خانه آمده به مادرش میگوید: «شنیدهام میتینگ میدن! کیسهای بده بروم، شاید چیزی نصیبمان شد.» اما همینکه میخواهد از خانه خارج شود، مادرش صدایش میکند:« بیا یک کاسه هم ببر، شاید «میتینگ» آبکی باشد!»
۱۴۰۰ خرداد ۱۲, چهارشنبه
پایان یک توهم
یک همت ملی لازم است
پرویزدستمالچی
در حکومت دینی و تامگرای ج.ا. اصولا «جمهوریتی» که برآمده از اراده ملت باشد وجود ندارد، آنچه هست بیعت مردم با (جمهوریت دین سالاران) به امامت ولی امر در شکل «صوری- دمکراتیک» است. حکومتی که در آن قانون نه منتج از اراده نمایندگان منتخب ملت، بل الاهی و برفراز او باشد، اصل و اساس جمهوریت مردم را نقض کرده است. نازیسم و فاشیسم هر دو پشتیبانان توده ای- میلیونی داشتند و تامگرا (توتالیتر) بودند.
۱۴۰۰ خرداد ۱۱, سهشنبه
نرگس محمدی:
با تحریم ناقضان حقوق بشر موافقم!
قرار گرفتن موضوع نقض حقوق بشر در کانون توجه دولتهای غربی در مذاکره با جمهوری اسلامی یکی از مواردی است که نرگس محمدی بارها برای آن تلاش کرده و مصرانه پیگیر آن بوده است. او در پاسخ به خبرنگار ایران وایر درباره چرایی این موضوع، به سه رویکرد رایج در جهان در حمایت از حقوق بشر اشاره کرد: «در دنیای امروز، برای دفاع از حقوق بشر، ما شاهد سه رویکرد هستیم.
وقتی اصلاح طلبان استدلال های «تحریمیان» را تکرار می کنند!