۱۳۹۵ بهمن ۱۲, سه‌شنبه

آیا واشنگتون پست بلایی را که بر سر « نیکسون » در آورد را در مورد « ترامپ »  تکرارنخواهد کرد ؟؟؟
ترامپ گیت

شرکای تجاری ترامپ و قانون منع ورود به ایالات متّحده

زیتون: به نظر می‌رسد هفت کشوری که با امضای فرمان اخیر توسّط رئیس‌جمهور ترامپ، شهروندان‌شان اجازه ورود به ایالات متّحده را نخواهند داشت، همگی دارای یک ویژگی مشترک هستند. شخص رئیس‌جمهور در هیچ‌کدام از کشورهای مذکور منافع اقتصادی ندارد.
گفتگوی آقای مسعود صدر با عباس فخرآور در مورد ورود ایرانیان به آمریکا


با مرگ رفسنجانی  « خمینیسم  »  هم به خاک سپرده شد




آیا نظام فقیه سالار جایی برای استقلال قوه قضائیه می گذارد ؟

اکبر گنجی
آیت الله خامنه‌ای در ۱۳۹۵/۱۰/۱۹ به دفاع از استقلال قوه قضائیه و اقتدار آن پرداخت و گفت که هدف دشمن – یعنی آمریکا، “انگلیس خبیث”، و…- از بین بردن عوامل اقتدار ملی است. به همین دلیل به سپاه، بسیج، شورای نگهبان ، قوه قضائیه و رهبری حمله می کنند.

۱۳۹۵ بهمن ۱۱, دوشنبه

مرگ ستون " اصلاحات " و چاره آزادی ایران و ایرانیان

اقبال اقبالی
در باره ماهیت حکومت اسلامی بدرازای عمرش نوشته شده و تجربه نزدیک به 4 دهه بیدادگری اسلامگرایان در ایران نشان داد که آن بخش از اپوزیسیون که پرسش “فاشیسم، کابوس یا واقعیت” را در برابر مردم گذاشت و از حکومت کاست روحانیت شیعه سخن گفت، ماهیت ارتجاعی و انسان ستیزانه برپا کنندگان نظام اسلامی را بدرستی تحلیل کرده بود.

محاکمه رفسنجانی یک وظیفه « ملی » است


فرهنگ قاسمی
این روزها در ارتباط با مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی نوشته هایی انتشار یافته اند که اگر موضع گیرى های دولتی و اطلاعیه های مقامات رسمی جمهوری اسلامی و یاران و همکاران او را کنار بگذاریم، عمدتاً دو نظریه زیر قابل مشاهده است:یکی مجموعه نوشته هایی هستند که ادعا میکنند که در سال های اخیر در شخصیت هاشمی رفسنجانی “تغییراتی” حاصل شده و او به فردی اصلاح‌ طلب و خدمتگزار جامعه تبدیل شده است! سپس به همین دلیل ادعا میکنند که او در سال هاى اخیر باعث و بانى “تحولات ” مثبتى در جمهوری اسلامی گردیده است!
بیانیه انجمن نویسندگان آمریکا در حمایت از اصغر فرهادی 


اصغر فرهادی کارگردان ایرانی اعلام کرده است که در مراسم اسکار امسال شرکت نخواهد کردانجمن‌های نویسندگان شرق و غرب آمریکا طی بیانیه‌ای مشترک دستور دونالد ترامپ مبنی بر منع ورود شهروندان هفت کشور با جمعیت عمدتا مسلمان به ایالات متحده را قویا محکوم کرده اند.

۱۳۹۵ بهمن ۱۰, یکشنبه

منع ورود به آمریکا شامل افراد دو تابعیتی هم می شود
محمد اتا 

یادآور می شویم : که از 19 نفری که در عملیات تروریستی برج های نیویورک شرکت داشتند 11 نفر سعودی و 4 نفر مصری بودند 

وزارت امور خارجه آمریکا ضمن اعلام منع ورود اتباع هفت کشور مسلمان، از جمله ایران، تاکید کرد که این محدودیت شامل افراد دو تابعیتی نیز می‌شود.
از محمود صادقی چه خبر ؟؟؟؟؟؟؟؟






<< تاریخ در باره من چگونه قضاوت خواهد کرد ؟

    Comment l'histoire va me juger ?
   
   How the history will juge me ?
امنیت کدام ملت ؟


حسن بهگر
مدتی است موضوع امنیت ملی مورد توجه روشنفکران و کنشگران سیاسی واقع شده. رفتن به دنبال امنیت ملی، مستلزم اصل قرار دادن ملت است. اگر ملت را مرکز قرار ندهیم، صحبت از امنیت ملی بیجاست. ولی جمهوری اسلامی در تاریخ ایران حکومتی استثنایی است که ایران و ملت برایش اصل نبوده و نیست، مگر به عنوان وسیله و از سر ناچاری، چون وسیله ی دیگری ندارد که بخواهد از آن برای توسعه ی ایدئولوژیش بهره بگیرد. 
 ما ایرانیان چگونه باید با افتضاح ترامپ برخورد کنیم ؟

ف. م. سخن
موضوع ترامپ که براى ما ایرانیان تبدیل به کابوسى خواهد شد باید جمع شود. اما چگونه؟ موضوع ترامپ موضوع یک سیاست است. سیاستى واقعى. ما، کسانى که امروز در عرصه ى اینترنت، وجود داریم و موجودیت مان در جهان مجازى، کاملا واقعى ست، بر این سیاست واقعى باید تاثیر بگذاریم. این تاثیرگذارى، با بروز احساسات و بدون تکیه بر عقل و برنامه ریزى و شناسایى واقیت موجود ممکن نیست. 

۱۳۹۵ بهمن ۹, شنبه

نقش اسلام در واماندگی ایرانیان
پس از گذشت سه دهه ، خمینی همراه « لوطی » اش به خاک سپرده شد!


مادران پارک لاله ایران

رفسنجانی که بود و چه نقشی در سرکوب خواسته‌های دموکراتیک مردم داشت؟



دگرگون سازی ارزش ها !

فیروز نجومی

پس از یک خیزش ناگهانی در خرداد ماه 1388، خیزشی سیل آسا که بنیان حکومت اسلامی را بخود لرزاند، مردم به تدریج در پیله خود فرو رفتند. نمیتوان تنها خشونت، بیرحمی و انتقام ستانی را مسئول فرو نشست آن خیزش تاریخی، سکوت و خاموشی مردم دانست. همچنانکه ملت ایران بار دیگر به منجلاب تسلیم و اطاعت بازگشت میکرد، مردم کشورهای آفریقای شمالی به قیام بر علیه ساختار سیاسی جامعه خود برخاستند، قیامی که از تونس آغاز گردید و سرانجام به واژگونی چندین دیکتاتور انجامید، قیامی که در برابر آن جوجه دیکتاتور سوریه، بشار اسد هنوز مقاومت میکند و امیدوار است که با حمایت قمه کش و قلدر محله، ولایت فقیه در ایران، بر آن پیروز گردد. 

آقای ترامپ، مبادا خناسان عزم شما را تغییر دهند


اشک تمساح آیت اله موحدی کرمانی برای مردم آمریکا!

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: "آقای ترامپ در تشخیص تروریسم اشتباه نکنید چراکه آنهایی که در مقام دفاع از کشور و خودشان جهاد می کنند تروریست نیستند."


۱۳۹۵ بهمن ۸, جمعه

آتش سوزی پلاسکو همان قدر سیاسی است که «انتخابات »



محمدمهدی مجاهدی
کلمه
فروسوختن ساختمان پلاسکو در فیزیکی‌ترین و بیرونی‌ترین ظاهرش چیزی جز سلسله‌ای از کنش‌ها و ‌واکنش‌های فیزیکی و مکانیکی نیست: حرارتی که چارچوب‌های آهنین را ذوب می‌کند و آتشی که در خشک و تر می‌افتد و می‌سوزد و به خاکستر می‌نشاند و جان‌های عزیزی که بر باد می‌رود.

راز قتل ها

مهاجرانی ، دمی که شاهد اوست ،راز قتل ها ، و....


فرج سرکوهی
در بستر واکنش حکومتیان به انتقادهای من از رفسنجانی، آقای مهاجرانی، از اعضای دولت رفسنجانی، نیز اعلام کرد که «در بارهء داوری و نقد سرکوهی از هاشمی» خواهد نوشت. او نوشتن را در این باره در بلاگ خود، به نام «مکتوب»، با تحریف تاریخ و حمله به من آغاز کرده است و نه به تنهائی که با کمک مسعود بهنود.(1)


      قرآن ، مبلغ پیام تورات

جلال ایجادی

تحلیل هرمنوتیک قرآن نشان می دهد که عوامل تاریخی و سیاسی و روانی و جغرافیایی و نظامی و زبانی و دینی و اجتماعی گوناگونی در تکوین قرآن مداخله داشته اند. در این میان عوامل ناشی از دین و فرهنگ یهود و خواست اتوریته یهودیت برای کنترل دینی عربها و مقابله با مسیحیان نصارا، جایگاه برجسته و قطعی دارد 
از قطار سمنان تا ساختمان پلاسکو ، « مردم در آتش سومدیریت می سوزند »


عصر ایران؛ جعفر محمدی :


پلاسکو نیز دقیقاً تکرار همان قصه است اما در جغرافیایی دیگر، بازیگرانی دیگر و قربانیانی دیگر. شاید در انتهای ماجری پلاسکو نتیجه تحقیقات این باشد که خطای فردی، نشت گاز، اتصال برق یا هر علت دیگری فاجعه را رقم زده است ولی واقعیت این است این حادثه نیز مانند تصادف قطار سمنان، نتیجه یک بستر مدیریتی ناسالم بوده است.

۱۳۹۵ بهمن ۷, پنجشنبه


          من نه  « سلمان رشدی » را می شناختم و نه کتاب اورا که به خارجی نوشته بود خوانده بودم


یک روز احمد آقا و اکبر آقا آمدند پیش من ویک چیز هایی می گفتند و اخرش گفتند که: باید   فتوی قتل یک نفر را صادر کنی ، در غیر اینصورت ما شیعیان از اهل تسنّن عقب می افتیم. منهم آن « فتوی لعنتی » را که تا ابد ریشم در گرو آن خواهد ماند را صادر کردم. ا برای خود بی آبرویی و برای دیگران آبرو خریدیم ، اینست عاقبت  « نفهمی من و امثال من »! 
موج جدید اخراج دانشجویان بهایی از دانشگاه ها

کمپین بین الملل حقوق بشر

یکی از شش دانشجو بهایی که طی هفته‌های اخیر به دلیل بهایی بودن از دانشگاه آزاد رودهن اخراج شده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «حدود سه هفته پیش من به همراه سه پسر و دو دختر بهایی که در مقطع کاردانی و کارشناسی رشته‌های معماری و عمران تحصیل می‌کردند توسط حراست دانشگاه اخراج شدیم. اخراج همگی ماه طی روند مشابهی با کمی تفاوت در جزییات اتفاق افتاد.»

ما



پرویز دستمالچی
بر ما چه رفته است؟
(در حاشیه فوت هاشمی رفسنجانی)
علی اکبر هاشمی رفسنجانی ، بی شک، یکی از برجستگان جمهوری اسلامی ایران بود و باقی خواهد ماند. او که از پیروان فدائیان اسلام و نواب صفوی بود، همواره می خواست حکومت اسلامی بسازد و با تشکیل ولایت فقیه آن را ساخت. او هرگز نه آزادیخواه بود و نه عدالت طلب. آزادی خواه نبود، چون حکومت "اسلامی ناب" او هرگز "آزادی" را برنتابیده است و بر نخواهد تابید. 

۱۳۹۵ بهمن ۶, چهارشنبه

این حرفها جواب نشد

 رامین کامران

پیام فرستادن نتانیاهو که در امور سیاسی و دیپلماتیک امر غیر معمولی نیست، ناگهان بهانهُ نگارش پاسخی از سوی یکی از دختران موسوی شده که نه تنها پاسخگوی معتبری نیست، بلکه پاسخش، بر خلاف تصور بسیاری از آنهایی که وارد بحث شده اند و صرفنظر از کیفیتش، اساساً متوجه به آن پیام نیست و هدفی ورای آنرا دنبال میکند.
مژده ای دل که مسیحا نفسی می آید!


مژده ای دل كه مسیحا نفسی می آید
                                 كه ز انفاس خوشش بوی كسی می آید
از غم هجر نكن ناله و فریاد كه من
                                          زده ام فالی و فریادرسی می آید
كس ندانست كه منزلگه معشوق كجاست
                                  این قدر هست كه بانگ جرسی می آید
از ظهور بركاتش نه من خرم و بس
                                      عیسی اینجا به امید نفسی می آید
همه اعیان جهان چشم به راهش دارند
                                         هر عزیزی ز پی ملتمسی می آید
فیض دارد سر آن كه به رهت جان بازد
                                    هر كس اینجا به امید هوسی می آید
دوست را گر سر پرسیدن بیمار غم است
                                    گو بیا خوش كه هنوزم نفسی می آید

مافیای مدینه

سیامک مهر ( پورشجری )

در صفحات تاریخ اسلام بطور خلاصه خوانده ایم که مردم ساکن مکه، پس از آنکه از مزاحمت ها و خرابکاری ها و نفاق افکنی های اراذل و اوباشی که به گرد محمدابن عبدالله جمع شده بودند به ستوه آمده و تحمل تجاوزها و اخلال گری های آنان در زندگی روزمره و آرامش شهر بر مردم گران آمده بود، مصمم شدند که با دارودستهء محمد به مقابله برخیزند. تعقیب عمال و آدم های محمد با فراز و نشیب ها و هزینه ها و سختی هایی همراه بود، اما سرانجام مردم مکه موفق شدند آنها را از شهر خود برانند و آرامش را به زندگی خود بازگردانند.


پلاسکو؛ عبرتی برای آینده مدیریت بحران


فیروزه رمضان‌زاده 
زیتون
فروریختن پلاسکو به حق یک مرثیه ملی است، آن هم در شرایطی که سالانه ۱۷ هزار میلیارد تومانی در مدیریت شهری هزینه می‌شود اما تنها ۵ درصد از اعتبارات کشور به موضوع مدیریت بحران اختصاص دارد و این درد است.
پرسشی از مسلمانان « اهل وطن »



هر چند که دیگر چیزی به نام  « مسلمان از نوع سنتی » در میان ایرانیان وجود ندارد جز « شارلاتانیزم  اسلامی » ، اما اگر در گوشه و کناری هنوز کسانی همانند خانم شیرین عبادی که با صدای بلند می گفت : من مسلمانم و به مسلمانی خود افتخار می کنم، یافت شوند ، در برابراین پرسش که میان جماعت فوق چه کسانی در « عمل » به  «اسلام ومقدّسات  » آنها  توهین کرده ا ند ، چه پاسخی دارند؟؟؟  

نقد


در نقد " رویاهای رسولانه" بخش سوم، جبر و اختیار و تفویض در قرآن

محمد جعفری

آقای سروش خود باید بگوید که آیا جبری است یا اختیاری؟ قرآن جبر را آموزش می‌دهد و یا اختیار را؟ اینکه دیگران چنین و چنانند و این و آن می‌گویند نه درد سروش را دوا می‌کند و نه دوای درد دیگران است. گرچه روشن است که او به قول خودش چنین پاردوکس هایی را طرح می کند تا با کمک آن قادر شود فکر بکر خود که قرآن مغشوش، رؤیای مغشوش و مه آلود پیامبر است را به کرسی قبول بنشاند 


۱۳۹۵ بهمن ۵, سه‌شنبه

می کشمت تا مردم بهتر به نقش  « فتوا در اسلام » پی ببرند!




آیا  « جمهوری مقدّس اسلامی » جز کشتار، تخریب، شکنجه و زندان ، تا کنون چیزی برای ملت ایران به ارمغان آورده است؟؟؟؟
صادق لاریجانی و « قانون »


خشایار دیهیمی
صادق لاریجانی رییس دستگاه قضا تمام روزنامه ها ورسانه ها را تهدید کرده که اگر در زمینه فسادها و دزدیهای میلیاردی حکومتی اقدام به بزرگ نمایی کنند ، با آنها برخورد شدید خواهد شد.
خشایاردیهیمی نویسنده اصالتا تبریزی در پاسخ به تهدید لاریجانی نامه ای شجاعانه نوشته که مطالعه و  اشتراک گذاری آن حداقل قدردانیست که ازاین مرد آزاده میتوان انجام داد.
آیا انقلاب بعدی ایران طبقاتی خواهد بود ؟

 رامین کامران

گفتار مربوط به انقلاب طبقاتی برای همۀ ما آشناست چون از طریق مارکسیسم، به طور مستقیم و غیر مستقیم، در همه جا رواج یافته است در زمرۀ مضامین رایج بحث و تفکر سیاسی، جا گرفته است. من اصولاً به این بینش عقیده ای ندارم و اینکه قرار باشد طبقۀ کارگر در خیزشی همگانی به پا خیزد و زنجیرهای بردگی بشریت را پاره کند، بیشتر از مقولۀ اعتقاد شبه مذهبی میشمرم تا تحلیل سیاسی و تاریخی. 

آیا

آیا خدا ایران را فراموش کرده است ؟


فرزانه روستایی

زيتون :

با اعلام عزای عمومی به خاطر کشته‌شدن آتش‌نشانان ایرانی٬ پس از سه روز سوگواری برای هاشمی رفسنجانی و نیز در بیان اینکه چرا جامعه ایران با چنین تنش‌های فرساینده سریالی یکی پس از دیگری مواجه است و فاصله بحران‌ها مرتبا کوتاه و کوتاه‌تر می‌شود، توجه به چند نکته شاید بد نباشد.


۱۳۹۵ بهمن ۴, دوشنبه


شاخصه های تکرار یک تاریخ!

وحید فرخنده خوی فرد

با نگریستن به بیانیه اصلاح‌طلبان پس از مرگ هاشمی رفسنجانی، اولین نکته‌ای که از تاریخ به ذهنم خطور کرد، پیشنهاد و انتقاد سران جبهه ملی به محمدرضا شاه پهلوی بود. فضای سیاسی غالب بر امروز کشور و اواخر دهه پنجاه به اندازه‌ای به یکدیگر شبیه شده‌اند که نگاه و بررسی به این موضوع، می‌تواند بازخوانی پیدایش و تکرار یک تاریخ باشد  همه چیز از یک نامه آغاز شد.درست یک سال ونیم پیش از انقلاب ایران؛ یک هشدار ،یک اخطار و شاید آخرین اعلان خطر از سوی اپوزسیون آن دوران. در روزهایی که شاه سرش را همچون کبک در زیر برف کرده بود و قصد جداکردن پنبه ها را از گوش خود نداشت ،مردم از شرایط حاکم بر کشور به ستوه آمده و هرروزی که سپری میشد بیش ازپیش جذب سازمانها،احزاب وتشکیلات علیه سلطنت می شدند.

ترس از شهری که در آن « زندگی » می کنیم

کیان صداقت
یکی از شلوغ‌ترین و پر‌رفت‌وآمدترین مناطق تهران حالا به منطقه ممنوعه تبدیل شده است. بسیاری در تلاش برای ورود به این نقطه هستند که دست رد به حضورشان زده می‌شود. آنچه از ساختمانی که تا همین دو روز پیش برج نام آشنای تهران بود، از فاصله نه چندان دور تنها دودی عظیم پیداست که تا مسافتی زیاد گسترده شده است. آسمان تیره و تاری که رد فاجعه‌ای را یادآوری می‌کند که ارکان مختلف را درگیر خود کرده است.

۱۳۹۵ بهمن ۳, یکشنبه

کودک فروشی در ایران به «  تجارت » تبدیل شده است


بهمن طاهرخانی نماینده مجلس

رادیو فردا
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رواج «کودک‌فروشی» در ایران٬ گفته است که این پدیده برای برخی در کشور به «تجارت» تبدیل شده و باید با به روز کردن قوانین٬ «حاشیه امن متخلفان را از بین برد».
درد ما دستگاه آتشنشانی است یا ماشین آبپاش « ضد شورش »؟؟



کلمه - زهرا امیری: 
یکی از توییت هایی که در مورد حادثه پلاسکو در دو سه روز اخیر در بسیاری از شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شد و البته اعتراضات زیادی به آن شد، توییت مرتضی (سردار) طلایی بود.
سردار طلایی نوشته بود:

بهانه

ایران بهانه است، مقصود شما همان « نظام اسلامی » است !


بهزاد صمیمی
از آورندگان پیام آقای « تاجزاده » خواهشمندم که این پاسخ را به ایشان برسانند.
تا زمانی که ملت ایران «نظام اسلامی» را از اریکه‌ی قدرت بر نچیده، جمله‌ی معروف «حفط نظام اوجب واجبات است» برای هر اسلامی‌ست شیعی و از جمله شما میزان و راهنمای عمل خواهد بود. آقای تاجزاده استمرارطلبی کافی‌ست. ایران با ارزش‌تر از آن‌ست که سکوی پرش اسلام سیاسی شما باشد.

۱۳۹۵ بهمن ۲, شنبه

سکولاریسم


عدم همخوانی اسلام و سکولاریسم !


سیامک مهر ( پورشجری )

در سپهر مغازلات روشنفکران سکولار با به اصطلاح نواندیشان دینی که پس از خیزش خرداد به فراز تازه ای ورود کرده، نوعی دریوزگی از و خاکساری به آستان مسلمانان نیرنگباز به چشم می خورد. برخی از ایشان با خواهش و تمناهای مشمئز کننده چنین می نمایند و چنان جلوه می دهند که گویا جامعهء ما در تمامی عرصه ها و حوزه هایش متوقف و معطل و منتظر سفسطه ها و مغالطات، احتجاجات دروغین و بی اساس، و فلسفه بافی های پوچ و عوامفریبانهء نواندیشان دینی و اسلامباره های ریاکار است که خوبی های نظام سکولار را تأیید کنند و مرحمت فرموده مجوز شرعی و فتوای ورود به بحث سکولاریزاسیون را صادر فرمایند.
آیا نشانی از آزادیخواهی می یابید؟
«آشتی نسبی » حول محوریّت « رهبر » باید تداوم یابد


در خواست آقای ممنوع التصویر
آیا باید براین در خواست مذبوحانه که تا کنون راه « رفسنجانی »  بوده است ، نام « اصلاح طلبی »  نهاد یا « استمرار طلبی» برای تداوم ظلم و جور وفساد ؟؟



 درخواست محمد خاتمی ناشی از ترسی است که برایش رقم زده اند ! محمد نوری زاد