دکتر کاوه موسوی:
ابعاد حقوقی دادگاه حمید نوری و تسری آن به جرائم متهمین در آینده
دادخواهان سلامت؛ تفکیک غیرقانونی رسیدگی به پرونده ۵ وکیل و فعال مدنی در دادگاه انقلاب
خبرگزاری هرانا – در جریان برگزاری جلسات دادگاه رسیدگی به اتهامات ۵ وکیل و فعال مدنی، امروز یکشنبه ۷ آذرماه، محمدرضا فقیهی وکیل دادگستری، در اعتراض به تفکیک غیرقانونی رسیدگی به پرونده از حضور در جلسه دادگاه که پیشتر به آن احضار شده بود امتناع کرد. همچنین وکیل مدافع او با حضور در دادگاه و اعلام اعتراض نسبت به جداسازی غیرقانونی رسیدگی به پرونده این شهروندان، جلسه را ترک کرد.
شریعت اسلامی
خصم آشتی ناپذیر تحول و دگر گونی!
چه جای حیرت و تعجب است اگر امروز جامعه خود را سراسر غرق در مصیبت و نکبت، روی بافول و تاریکی می بینیم. نزدیک به نیم قرن حکومت آخوندی، قشر مفتخوار جامعه، قشری که بخرج ملت، در حوزه های علمیه میاموزند هر آنچه را که در گذر تاریخ کهنه و پوسیده، مرده و بیجان گردیده است زنده نگاهدارند و با هر تعییر و تحولی در روابط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی به مخالفت برخیزند، از این قشر واپسگرا چه انتظاری میتوان داشت؟ آیا از حکومت آخوندی، حکومتی که خود را از تبار امامان مقدس و معصوم و مظلوم میداند، میتوان انتظار داشت بجای بکارگیری علم فقه و اجتهاد، علمی ریشه برگرفته از خرافات، امداد از عقل و خرد انسانی بطلبد؟
چهل و چهارمین جلسه دادگاه حمید نوری در استکهلم!
bahram.rehmani@gmail.com
چهل و چهارمین جلسه دادگاه حمید نوری، متهم به مشارکت در اعدامهای تابستان ۶۷، روز پنجشنبه ۵ آذر ۱۴۰۰ برابر با ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱ در استکهلم آغاز شد.
امروز نوری در سومین جلسه دفاع، به اتهامات جنایت جنگی و قتل پاسخ داد. او در پاسخ به سئوال دادستان درباره حضور در زندان گوهردشت ادعا کرد یک بار که به آن زندان رفته بود متوجه شد، فردی به نام حمید آنجا حضور دارد که نام مستعارش «عباسی» بود و او بوده که زمستان ٦٧ه آنجا در «مصاحبه» از زندانیان مشارکت داشته است.
و کشتار سلطه ستیزان!
فیروز نجومی
آیا میتوان آنچه را که درآبان 98 بوقوع پیوسته است، چیز دیگری جز عاشورا خواند، عاشورایی که با هر معیاری بسنجی، صدها بار خونین تر و خشونت بارتر از عاشورایی بود که در آن امام سوم، امام حسین، همراه 72 تن از یاران و اعضای خانواده بخاک و خون کشیده شدند. عاشورایی که هر سال در گرامیداشت آن، چه مراسمی از سکواریها، عزاداریها و خود زنیها که در سراسر کشور برپا نشود.
محاکمه جنایتکاران آبان ٩٨ در دادگاه مردمی
دادگاه بینالمللی مردمی آبان برای رسیدگی به «جنایات» سال ۹۸ امروز (چهارشنبه) در لندن آغاز شد.
فیروزنجومی
هم اکنون، بوی گندی که ازتقدس بمشام میرسد، نه تنها مشام مردم را در درون بسختی آزار میدهد، بلکه مشام دوست و دشمن را در سراسر جهان نیز میازارد. دولت جدید، دولتی برگزیده فرمانروای کل، آخوند خامنه ای، بربوی گندی که از تقدس بر میخیزد شدت بیشتری بخشیده است. در حالیکه جهان همچنان بآینده مینگرد و به چالش هایی میاندیشد که جغرافیای طبیعی و سیاسی در برابرش نهاده است، نطام مقدس ولایت روی بگذشته دارد. آرمان نظام، بازگشت است بدوران رسالت وامامت و خود را ادامه آن دوران میداند تا قیامت.
البته که ارمان بازگشت بگذشته وبی اعتنایی بآینده، تنها عواملی نیستند که سبب شده اند که از تقدس بوی گند برخیزد که در شرایط کنونی غیر قابل تحمل شده است. هم اکنون بجای آنکه شاهد شکوفایی تقدس و بازتاب آن، پاکی و راستی، در گفتار و رفتار باشیم، همه چیز دچار فساد و پوسیدگی گردیده است. هیچ چیز پایدار نیست، بویژه قیمتهای کالاهای ضروری زندگی، قیمتهایی که افزایش روزانه آن مصرف بسیاری از کالاها را برای قشر وسیعتری از جامعه ناممکن میسازد. در زمانی که بیش از 75 درصد مردم مشکل معیشتی دارند، ما شاهد تمرکز ظهور ثروت و ثروتمندانی هستیم که مستقیم و یا غیر مستقیم راه بدربار تقدس و یا بارگاه ولایت دارند.
حمید آصفی، روزنامهنگار و فعال سیاسی از بازتاب برگزاری دادگاه بینالمللی مردمی آبان در ایران میگوید
گفتگو با تلویزیون ایران اینترنشنال
دادگاه بین المللی مردمی آبان
سی و پنجمین جلسه دادگاه حمید نوری در استکهلم!
بهرام رحمانی
bahram.rehmani@gmail.com
سی و پنجمین جلسه دادگاه حمید نوری، متهم به مشارکت در اعدامهای تابستان ۶۷، روز چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ برابر با ۱۰ نوامبر ۲۰۲۱ در شهر دورس در آلبانی، برگزار شد. دلیل پیگیری پرونده حمید نوری به مدت یک هفته در آلبانی استماع شهادت هفت تن از شاهدان مقیم این کشور است. نخستین جلسه این دادگاه در آلبانی به شنیدن شهادت محمد زند، از زندانیان سیاسی زندانهای گوهردشت، اوین و قزلحصار اختصاص داشت.
قسامه، حکمی مرگبار در نظام قضایی ناکارآمد ایران
نیره انصاری
چه بسیار اند آنان که نام الله را با بیم و امید، با حرمت و احترام بزبان میآورند. با نام الله برخیزند و بخسبند، در برابر او خود برشکنند و به خواری و حقارت بر آستانش سر تسلیم و اطاعت فرو آورند، نه یکبار و دو بار در روز بلکه حداقل پنج بار، در طلوع و غروب آفتاب، در نیمه روز و هنگام فرود آمدنن شب. بعضا، بویژه آنانکه عمر عزیز خود را در ارتقا شناخت عمیقتر به الله سپری میکنند، برآن باورند که نماز و نیایش شب است که الله گرامی دارد و برای آن ارزشی خاص قائل است.
روحیّه خانم در ۸ اوت ۱۹۱۰ در نیویورک به دنیا آمد. پدر او، یعنی ویلیام ساترلند ماکسوِل، یک آرشیتکت برجسته بود. او و همسرش مِی ماکسوِل در مونترال، مرکز کبک، خانوادهای سرشناس بودند. مری از طرف پدر، اصل اسکاتلندی و از طرف مادر، تبار انگلیسی داشت.[۱] در سال ۱۹۱۲ میلادی، عبدالبهاء از کانادا بازدید کرد و در منزل خانوادهٔ ماکسوِل اقامت داشت.
چرا مسلمان نیستم؟
علیرضا موثق
به نظرم عللِ پدیدار اجتماعی و فرهنگیِ اسلامگریزی در کشورمان را نمیتوان به «ظلمهای حکومت اسلامی» و یا «مشکلات اقتصادی» تقلیل داد. حداقل راقم این سطور به عنوان یک مصداق، وقتی «خودنگری و درونکاوی» میکند، علت را در جای دیگری میبیند. من اساساً نمیتوانم مسلمان باشم، به همان دلیل که به اقتضای طبع، یک انسان در قرن بیست و یکم و در کلان شهری مدرن و در شرایط نرمال، هیچ تمایلی ندارد تا «آدمخوار» باشد و همنوعش را سلاخی و کباب کند و سپس، میل نماید.
درسهای خیزش دیماه ۹۶ و آبانماه ۱۳۹۸ فراموش شدنی نیستند!
بهرام رحمانی
bahram.rehmani@gmail.com
بیتردید مردم درمند و جان به لب رسیده به اعتراضی فراتر و گستردهتر از آبانی دیگر میاندیشند. چرا که زخمهای عمیق و دردناک آن سال نه تنها بهبود نیافته بلکه متاسفانه زخمهای جدیدتری نیز بر آنها وارد شده است. اما با این وجود تجارب و درسهای دیماه ۹۶ و آبانماه ۹۸ فراموش شدنی نیستند.