محمد ملکی پیشتاز جنبش سکولار دموکراسی در ایران
دکتر محمد ملکی در مصاحبه با شبکه «دُرّ تی وی» در آستانه روز دانشجو گفت، من بیانیه ای به مناسبت این روز منتشر کرده ام که در این بیانیه با اشاره به وضع موجود و رسالت دانشجویان، کاری را که دانشجویان باید در شرایط خاص امروز انجام دهند توضیح داده ام.
دکتر محمد ملکی در این مصاحبه با بیان تاریخچه مختصری از روز دانشجو گفت، درست ۱۰۰ روز بعد از کودتای ۲۸ مرداد بود که فضای رعب و وحشت در جامعه حاکم بود و عده زیادی از فعالان زندانی شده بودند، در حالی که زمزمه های محاکمه دکتر مصدق به گوش میرسید نهضت مقاومت ملی در اعتراض به سرکوبهای حکومت تظاهراتی را تدارک دید۰
دکتر محمد ملکی گفت، تظاهرات دانشگاه تهران در اعتراض به ورود «دنیس رایت» کاردار انگلستان روز ۱۴ آذر ۱۳۳۲ آغاز شد و روز ۱۵ آذر این تظاهرات به خارج از دانشگاه کشیده شد و ماموران انتظامی عده ای از دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و عده ای را بازداشت کردند، و سرانجام روز دوشنبه ۱۶ آذر سربازان به دانشگاه وارد شدند و با دانشجویان درگیر شدند که در نتیجه آن درگیری عده زیادی مجروح و سه دانشجو با نامهای احمد قندچی، مهدی شریعت رضوی و مصطفی بزرگ نیا به شهادت رسیدند.
دکتر محمد ملکی گفت، رئیس دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۲«دکتر علی اکبر سیاسی» بود که نقش به سزایی دردفاع از حریم دانشگاه ایفا کرد، و به سپهبد زاهدی و شخص شاه اعتراض کرد که در نتیجه شاه دستور داد نظامیان از دانشگاه خارج شوند، و این واقعه در جهان مورد توجه قرار گرفت و این گونه شد که روز ۱۶ اذر به عنوان روز مقاومت دانشجویان برگزیده شد.
دکتر محمد ملکی گفت، من شنیدم که فضای دانشگاهها در آستانه ۱۶ آذر امسال بسیار امنیتی شده و قرار است که دکتر روحانی هم فردا در همین ارتباط در دانشگاه تهران سخنرانی کند، حال باید دید که چه اتفاقی میافتد.
دکتر محمد ملکی گفت، کشته شدن این سه دانشجو در ۱۶ اذر ۱۳۳۲ در مقابل کارهایی که این نظام انجام داده هیچ است! روز دانشجو روز بسیار عظیمی است و من از دانشجویان عزیزم میخواهم که در این ارتباط مطالعه کنند و بلایی را که بر سر دانشگاهها و دانشجویان در این سالها آمده را مورد توجه قرار دهند، دانشگاهها همیشه مظهر مقاومت بوده و توقع من از دانشجویان این است که این ملت ستم دیده را تنها نگذارید.
دکتر محمد ملکی گفت، از همه دانشجویان میخواهم که با همه مردم و سایر گروهها متحد شوند تا بتوانند این مملکت را نجات دهند، و شرایط امروز شرایط مناسبی است و نگذارید شعله های جنبش دادخواهی قربانیان تابستان ۶۷ فروکش کند و تا برقراری دادگاههای عادلانه از پای ننشینید.
دکتر محمد ملکی در پایان گفت، وقتی قاضی القضات با بیت المال اینگونه رفتار میکند و قاری قرآن لواط کار از کار درمی آید و هر روزه شاهد افشای این همه فساد هستیم و در یک کلام شاهد به زمین افتادن تشت رسوایی این نظام می باشیم، نباید ساکت نشست و این بهترین موقعیت برای اعتراض همگانی است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر