محمد خاتمی: فضایی فراهم شود که مردم خواستهایشان را بدون لکنت بیان کنند
زیتون- محمد خاتمی، رییس جمهوری اصلاحات٬ خواست تا همه دستگاههای حکومتی سهم خود را در «قصور و تقصیر منجر به نارضایتیها بپذیرند» و باید فضایی فراهم شود تا «مردم بتوانند خواستها و مطالبات خود را با امنیت و حتی بدون لکنت به زبان آورند.»
محمد خاتمی در ادامه پیامی که برای تسلیت به بازماندگان حادثه کشتی سانچی منتشر کرد؛ تاکید کرد: «در چندین شهر کشور تظاهراتی صورت گرفت، در فضایی که کمبودها و نارساییها در عرصه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و طبیعی فراوان است و انتظارهایی که نوعاً به حق است، ولی برآوردن آنها بخشی بیرون از قدرت مسؤولان و بخش دیگر ناشی از ضعفهای ساختاری و رفتاری و سیاستها و رویکردهایی است.»
به نوشته رییس جمهوری سالهای اصلاحات باید دستگاههای مسؤول را ملزم به پاسخگویی و اصلاح بینشها و روشها و نیز برنامه ریزی سنجیده برای حل مشکلات کنند و نهادها و دستگاههای مسؤول نیز بهجای تحقیر مردم و نمک پاشیدن بر زخمهای آنان با هدف سیر به سوی همبستگی اجتماعی و ملی به شناخت مشکلات و دردهای مردم و نیز اطلاعرسانی درست بپردازند. مبادا که نومیدی از اقدامها و دلخوری از تبلیغات رسمی و بی توجهی به رأی و اراده ملت سبب کاهش امید به آینده شود و مردم رو به رسانهها و پایگاهها و محافلی بیاورند که خیر مردم را نمیخواهند و هدفی جز تضعیف اصل نظام، مأیوس کردن مردم از بهبود اوضاع و حتی تحریک عمومی به خشونت و افراط گرایی و تخریب ندارند.
او در ادامه تاکید کرد که البته دشمن از هر زمینه و فضا سوء استفاده می کند و در این موقعیت ممکن است بسیاری از کسانی که درد و درخواست بهحقی دارند نیز از مدار مدارا و قانون و انصاف خارج شوند.
رییس بنیاد باران «آشوبگر و اغتشاشگر» خواندن گروههای اجتماعی و کسانی که درد و مطالبهای دارند و حتی معترضاند را فاجعه خواند.
خاتمی همچنین هشدار داد که نومیدی از «اقدامها و دلخوری از تبلیغات رسمی و بی توجهی به رأی و اراده ملت» سبب کاهش امید به آینده میشود و باعث میشود »مردم رو به رسانهها و پایگاهها و محافلی بیاورند که خیر مردم را نمیخواهند و هدفی جز تضعیف اصل نظام، مأیوس کردن مردم از بهبود اوضاع و حتی تحریک عمومی به خشونت و افراط گرایی و تخریب ندارند.»
مجمع روحانیون مبارز به ریاست محمد خاتمی دوازدهم دی ماه طی بیانیهای ضمن تایید «حق مردم بر پیگیری مطالباتشان از مجاری قانونی» عناصر «فرصتطلب و عوامل آشوبگر» را به ایجاد آشوب و ناامنی متهم کرده بود.
تجمعها و تظاهرات از روز پنجشنبه گذشته در شهر مشهد آغاز شد که شرکتکنندگان در آن ضمن اعتراض به گرانی و مشکلات اقتصادی، شعارهایی علیه رهبر و رییس جمهوری سر دادهاند.
دامنه این اعتراضات به سرعت بالاگرفت و به شهرهای مختلف ایران سرایت کرد.
در طی روزهای اعتراض٬ بر اساس اخبار صدا و سیما حداقل ۲۱ تن کشته شدند. محمود صادقی٬ نماینده مجلس تعداد بازداشت شدگان را حداقل ۳۷۰۰ نفر ذکر کرده است.
همچنین به گفته علی مطهری٬ نایب رییس مجلس حداقل سه نفر از بازداشت شدگان در طول مدت بازداشت درگذشتهاند.
دیگر داستان ژاندارم خوب و ژاندارم بد به سرآمده است
امامی کاشانی: مشکلی در کشور نیست
خطیب نماز جمعه این هفته تهران ضمن تاکید بر اینکه باید دلیل تعطیلی کارخانهها و بیکاری کارگران را جستجو کرد، گفت که طبق فرموده رهبری، راه باز است و در کشور مشکلی نیست.
به گزارش ایسنا، آیتالله امامی کاشانی در خطبههای این هفته نماز جمعه تهران با تسلیت به خانوادههای شهیدان کشتی سانچی، به نامه حضرت علی (ع) به مالکاشتر که در نهجالبلاغه آمده اشاره کرد و گفت: در حکومت باید به طبقهای که ندارد یا سوال میکند و یا به خاطر آبرو سوال نمیکند، رسیدگی شود. این نکتهای است که امیرالمومنین (ع) بسیار روی آن تکیه کرده است و نکته دیگری را با عنوان عامل اصلی حکومت مطرح میکند، اینکه حدود و حقوق کشور اسلامی باید مصون باشد که هر کس از دور نگاه کرد بگوید که این کشور علی (ع) است و این کشور اسلامی است.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران خاطرنشان کرد: اگر محتاج و گرفتاری را مراعات نکردیم چه بسا دشمنان از این موضوع علیه امیرالمومنین(ع) شعار میدهند و اگر آنها بیایند و این حرکات را انجام دهند، دشمنان روی دوش گرفتاران و روی آه و ناله آنها سوار میشوند و به عبارتی روی موجی که افراد قانع و گرفتار یا کم درآمد دارند سوار خواهند شد.
امامی کاشانی همچنین تصریح کرد: با این روش مردم را علیه امیر المومنین(ع) به راه میاندازند و این نکته مهمی است که حضرت علی (ع) آن زمان به مالکاشتر متذکر شده است که باید این افراد را دید و در مشکلات با درستی برخورد کرد.
وی ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) نیز همواره میگشت و زخمها را میدید و نوع زخمها را میشناخت و برای هر زخم مرهم درست میکرد که این مرهمها مطابق با زخمها بود.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران تاکید کرد: حالا فرض کنید که در یکی از استانهای کشور ما یک کارخانه تولیدی تعطیل شد، پیامبر اکرم (ص) و امیر المومنین(ع) اگر بودند میرفتند و میدیدند که باید چطور آن مساله را حل کرد.
امامی کاشانی خاطرنشان کرد: اکنون نیز باید دید این تعطیلی کارخانه چه مشکلی داشته که باعث تعطیل شدن آن شده است. مدیریت مشکل داشته، اجناس قابل عرضه و صادرات شدن نبوده، نقدینگی نبوده یا چیز دیگر؟ هر چه بوده باید به آن رسیدگی شود. راه بسته نیست و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند راه باز است و مشکلی نیست و این همه مشکل را با این همه جوانان و مردم بامعرفت و دانشگاهیان میتوان حل کرد.
امام جمعه موقت تهران یادآور شد: همه هدف دشمنان، اسلام و ایران است و تلاش میکنند اسلام از بین برود. در همین چند روزه که اجلاس بینالمجالس کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد دیدیم که طبق گفته رهبر انقلاب، آنها درباره میانمار و کشمیر قطعنامه نوشتند اما نسبت به فلسطین و یمن سکوت کردند.
وی گفت: باید شجاعت و قدرت و وحدت کلمه و دلسوزی برای جهان اسلام باشد. در دنیایی که اسلام و ایران اینچنین غریب شده این دلسوزیها مهم است چرا که از یک طرف صهیونیست میخواهد ریشه بکند و از سوی دیگر آمریکا حمایت میکند. همچنین آلسعود خبیث هزینهها را پرداخت میکند که در این دنیا جهان اسلام به شجاعت و انسجام احتیاج دارد. در کشور ما نیز انسجام و وحدت بر محور ولایت وجود دارد نه فقط اینکه حرف بزنیم بلکه ولایت میگوید ببینیم مشکل چیست تا مشکل را حل کنیم.
امامی کاشانی خاطرنشان کرد: چه باید کرد که این کارخانه تعطیل نشود و کارگرها بیکار نشوند. این موضوع باید هدف باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر