۱۳۹۷ دی ۱۷, دوشنبه

 نماینده مجلس :

شوروی با وجود 13 هزار "کلاهک اتمی" در خیابان های مسکو تکه پاره شد

bisabeghe_010619.jpg
دویچه وله - یک نماینده مجلس ایران در سخنانی کم‌سابقه نسبت به احتمال "زمین‌گیر شدن" نظام در خیابان‌های تهران هشدار داد. به گفته رحیمی جهان‌آبادی، شوروی سابق نیز با وجود داشتن ۱۳ هزار کلاهک اتمی "در خیابان‌های مسکو تکه‌پاره شد".

جلیل رحیمی جهان‌آبادی، رئیس کمیته بین‌الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه ۱۶ دی (ششم ژانویه) درباره خطر "زمینگیر شدن" نظام در "خیابان‌های تهران" هشدار داد.
رحیمی جهان‌آبادی ضمن اشاره به اینکه "در زمینه سیاست خارجی هزینه‌های زائد زیادی وجود دارد" هشدار داد: «اگرچه نفوذ و حضور ما در منطقه مهم است، اما یک نکته را نباید فراموش کرد و آن این است که بعضی اوقات ممکن است هزینه‌های زائد ما را در خیابان‌های تهران زمین‌گیر کند».
"تکه‌پاره شدن شوروی در خیابان‌های مسکو"
رئیس کمیته بین‌الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: «زمانی که اتحاد جماهیر شوروی سرنگون شد ۱۳ هزار کلاهک اتمی داشت، در بیش از ۲۰ کشور نفوذ خارجی داشت، ایستگاه فضایی داشت، اما در خیابان‌های مسکو تکه پاره شد و امنیت و تمامیت ارضی خود را از دست داد.»
این نماینده سنی‌مذهب مجلس با اشاره به وضعیت نابسامان اقتصادی در ایران گفت: «امروز مردم برای تامین معیشت خودشان و برای پر کردن شکم‌های فرزندان خود مشکل دارند. ما اگر نتوانیم هزینه‌های اضافی سیاست داخلی و خارجی را درمان کنیم، هزینه‌های سنگینی را تقبل خواهیم کرد. آسیب به امنیت ملی ما نه توسط دشمنان که در خیابان شهرهای ما رخ می‌دهد.»
این عضو کمیسیون حقوقی وقضایی مجلس ایران افزود: «آن چه در خانه واجب است در خانه مصرف کنیم و تلاش کنیم که برای هزینه‌های زائد داخلی و خارجی چاره عقلانی پیدا کنیم. ما به دوست‌یابی، تنش‌زدایی و افزایش همکاری‌ها در منطقه و توجه به اقتصاد به عنوان اولویت اول در داخل نیاز داریم.»
نماینده تربت‌جام همچنین ضمن اشاره به وظیفه مجلس در تنظیم بودجه گفت: «هزینه‌های زائد و غیراولویت‌دار کشور باید حذف شده و به جای آن به معیشت مردم، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، گازرسانی وآبرسانی روستایی توجه شود.»
جلیل رحیمی جهان‌آبادی با بیان اینکه "هر رأی موافق یا مخالف در کارنامه اعمال نمایندگان ثبت خواهد شد" خطاب به نمایندگان مجلس گفت: «چشم انسان‌هایی که صدا و فریادشان به گوش کسی در تهران نمی‌رسد به رای نمایندگان است تا این هزینه‌های زائد را حذف کرده و اقتصاد کشور را از این وضعیت نجات دهند.»"
این نماینده مجلس زمانی نسبت به احتمال "زمین‌گیر شدن" نظام در خیابان‌های تهران هشدار می‌دهد که جامعه ایران در روزها و ماه‌های گذشته شاهد اعتراض‌های وسیع مردمی به وضعیت اقتصادی و معیشتی بوده است. اعتصاب کامیون‌داران، تجمع‌ها و تظاهرات اعتراضی کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه و گروه ملی صنعتی فولاد اهواز، طرح مطالبات کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و نیز همبستگی عمومی و حمایت‌های دانشجویی از کارگران نیشکر هفت‌تپه و فولاد اهواز، از جمله این اعتراض‌ها بودند که به بازداشت شماری از کارگران و فعالان مدنی نیز انجامیدند.
پیش از این نیز ده‌ها هزار نفر از مردم ایران در دی‌ماه سال ۹۶ در نزدیک به ۱۰۰ شهر کشور دست به تظاهرات زده بودند. "نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران" و "سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن" از جمله شعارهای مردم در جریان این حرکت‌های اعتراضی بود. در جریان این اعتراض‌های خیابانی ده‌ها تن کشته و هزاران نفر بازداشت شدند. چند نفر از بازداشت‌شدگان این ناآرامی‌ها نیز سپس به شکل مشکوکی در زندان درگذشتند. تابستان گذشته نیز حرکت‌های اعتراضی مشابهی در ایران به وقوع پیوست.
تظاهرات سراسری دی‌ماه و مردادماه گذشته در ایران گرچه با طرح مطالبات معیشتی و در اعتراض به وضعیت وخیم اقتصادی آغاز شد، اما شعارهای مردم در جریان آنها به سرعت رنگی سیاسی به خود گرفت و مقام‌های بلندپایه ایران همچون رهبر جمهوری اسلامی و مجموعه ساختار نظام را هدف قرار داد.
این اعتراضات و به همراه آن گسترش بی‌اعتمادی عمومی، به‌خصوص نسبت به توانایی حکومت در مدیریت معضلات اقتصادی، "زنگ خطر" را برای مسئولان دولتی و حکومتی و دیگر پیرامونیان نظام به صدا در آورد. بسیاری از مقام‌های جمهوری اسلامی پس از این ناآرامی‌ها نسبت گسترش فزاینده نارضایتی عمومی و خطر "سقوط" و "فروپاشی" هشدار دادند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول روحانی، پس از ناآرامی‌های دی‌ماه گفته بود: «آنچه ما را باید نگران کند نفرت، خشم و کینه مردم نسبت به مسئولان و نظام است». رحمانی فضلی، وزیر کشور نیز از پا بر جا بودن عوامل نارضایتی‌های دی‌ماه سخن گفته و هشدار داده بود که "یک جرقه کافی است تا شعله‌ور شود".
جدیدترین هشدار اما از سوی نوه روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، مطرح شده است. حسن خمینی هشتم دی‌ماه گذشته ضمن برشمردن "علایم فروپاشی" حکومت‌ها، از جمله گفت: «هیچ تضمینی وجود ندارد که ما بمانیم و دیگران بروند. اگر قواعد را رعایت نکنید، عرصه را از شما می‌گیرند.»
نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی حدود یک سال پیش نیز هشدار داده بود، چنانچه "طبقه ضعیف اقتصادی" پاسخ به گفته‌ی او "مطالبات غیرسیاسی و غیرفرهنگی" خود را نگیرند، جمهوری اسلامی یا با "فروپاشی" و یا با خشونت عریان "نوعی پوپولیسم اقتدارگرا" مواجه خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر