۱۴۰۴ خرداد ۱۸, یکشنبه

 محاکمۀ یک گروه مخفی ضداسلام در فرانسه: طرح ترور ۲٠٠ امام تندرو

از روز سه‌شنبه ۲٠ خرداد، محاکمۀ ۱۶ عضو گروهی که نام «اقدام نیروهای عملیاتی» (AFO) را برای خود انتخاب کرده بود، در فرانسه آغاز می‌شود. اعضای این گروه قصد داشتند با ایجاد وحشت در میان مسلمانان، از گسترش اسلام در فرانسه جلوگیری کنند.

عید قربان در یکی از مساجد فرانسه
عید قربان در یکی از مساجد فرانسه AFP - SAMEER AL-DOUMY

متهمان که در ظاهر به شهروندان کاملاً معمولی شبیه‌اند مهندس، حسابدار بازنشسته، دیپلمات یا پرستارند: ۱۳ مرد و ۳ زن که خود را قبل از هرچیز «وطن‌پرست» و دوستدار ارتش معرفی می‌کنند. آنان در سال‌های ۲٠۱۷ و ۱٨ به عضویت گروه «اقدام نیروهای عملیاتی» درآمدند. این گروه که دارای ساختار و سلسله‌مراتب دقیق و منضبط بوده، «اقدامات خشنی را در مکان‌های نمادین اسلامی» برنامه‌ریزی کرده بوده است.

اکثر اعضای گروه گفته‌اند که سوءقصدهای تروریستی اسلام‌گرایان در سال‌های ۲٠۱۵ و ۱۶ جرقه‌ای بوده که به آنها فهمانده که «جنگ شروع شده» و باید دست به عمل زد.

حملۀ تروریست‌های جهادی به تحریریۀ نشریۀ فکاهی «شارلی هِبدو» در ژانویۀ ۲٠۱۵ که به قتل ۱۷ نفر – از جمله چند تن از برجسته‌ترین طراحان و کاریکاتوریست‌های فرانسوی – انجامید، باعث می‌شود که اعضای گروه «اقدام نیروهای عملیاتی» به نیروهای راست افراطی متمایل شوند. سپس حملات تروریستی روز ۱۳ نوامبر همان سال که توسط داعش در چند نقطۀ پاریس – از جمله سالن کنسرت باتاکلان – انجام شد و ۱۳٠ قربانی گرفت، گروه «اقدام نیروهای عملیاتی» را متقاعد می‌کند که تنها راه چاره، مقابله به مثل و خشونت است.

بر اساس تحقیقات پلیس فرانسه، هدف این گروه «آگاه کردن جامعه از خطر نفوذ اسلام‌گرایان» بوده، با این آرمان که «میراث گذشتگان را سالم به دست فرزندان‌مان برسانیم.»

نیکلا لوبور، کارشناس جریان‌های راست افراطی که در بارۀ گروه یادشده تحقیق کرده می‌گوید: «این افراد در خیالات‌شان خود را با نهضت مقاومت فرانسه (علیه آلمان نازی) مقایسه می‌کرده‌اند.»

برخی از متهمان، در نخستین بازجویی‌ها، مستقیماً به رویدادهای جنگ جهانی دوم ارجاع داده‌اند. یکی از زنان عضو گروه گفته است: «در برخی لحظات، مثل فیلم‌ها، واقعاً احساس می‌کردم که عضو نهضت مقاومت ملی هستم.»

طرح‌های جنون‌آمیز

گروه «اقدام نیروهای عملیاتی» طرحی به نام «عملیات حلال» در دست بررسی داشته که بر اساس آن، زنان گروه می‌بایست با پوشش و مقنعۀ اسلامی به سوپرمارکت‌ها بروند و با سیانور و مرگ موش، قسمت مواد غذایی حلال را آلوده کنند. بنا بر اعترافات آنها، «هدف، کشتن مشتریان نبوده، فقط می‌خواستیم مواد غذایی حلال را بی‌اعتبار و بدنام کنیم.»

همچنین گروه «اقدام نیروهای عملیاتی» قصد داشته برای ترساندن مسلمانان، ۲٠٠ امام مساجد فرانسه را که تندرو محسوب می‌شوند به قتل برساند و درِ مسجد «کلیشی لا گارِن» - حومۀ شمال غربی پاریس - را منفجر کند.

فردی که «گی اس.» نامیده می‌شود و بازنشستۀ پلیس فرانسه است، با اسم مستعار «ریشلیو»، به عنوان پایه‌گذار گروه «اقدام نیروهای عملیاتی» شناخته شده است. همسر وی نیز مسئولیت وبلاگی را به اسم «بیداری وطن‌پرستان» به عهده داشته است.

وکلای مدافع این زوج به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که اتهام «تروریسم» علیه موکلان‌شان را رد می‌کنند. به ادعای آنها، متهمان هیچ طرح خشونت‌آمیزی در سر نداشته‌اند.

خبرگزاری فرانسه یکی دیگر از متهمان را با اسم «فیلیپ ث.» معرفی می‌کند و می‌نویسد این مرد ۶۱ ساله که شب‌ها به عنوان تلفنچی یک شرکت تاکسی‌رانی کار می‌کرده و علاقۀ زیادی به تیراندازی و اسلحه دارد خود را فردی «وطن‌پرست» می‌داند و مطمئن است که در فرانسه جنگ داخلی رخ خواهد داد. او تأکید کرده است که وقتی کشورش در خطر باشد آمادۀ دست گرفتن سلاح خواهد بود.

تعاد زیادی سلاح گرم، هزاران فشنگ و همچنین مواد اولیه برای ساخت بمب از این گروه به دست آمده است.

از نظر دادسرای ضد تروریسم فرانسه، ایدئولوژی این گروه متکی بر خلط تروریسم جهادی با اسلام به معنای کلی آن است. این ایدئولوژی معتقد است که جایگزین شدن سریع جامعۀ اصیل فرانسوی با جمعیت مسلمان و خارجی‌، خطر انحطاط کشور را جدی کرده و بنابراین باید خود را برای زندگی و مقاومت  در شرایط اضطراری (Survivalisme) آماده کرد.

دادسرای ضد تروریسم تأکید می‌کند که اگرچه متهمان طرح قتل و جنایت ریخته بودند اما با توجه به اینکه هیچیک از نقشه‌هایشان به اجرا درنیامده، پرونده به دادگاه جنایی نرفته و محاکمه در سطح جنحه برگزار می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر