۱۴۰۳ اردیبهشت ۶, پنجشنبه

 گوهر عشقی :

 در دفاع از جان توماج فرزند مردم ایران به خیابان‌ها بیاییم


در ایران، گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، وبلاگنویس کشته شده در زندان جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به محکومیت توماج صالحی به اعدام بار دیگر گفت که "رژیم خامنه‌ای به سیم آخر زده است." او از جوانان ایران خواست که در مقابل "حکم ننگین" دادگاه انقلاب اصفهان سکوت نکنند.

گوهر عشقی سپس افزوده است که رژیم اسلامی می‌خواهد با این دست احکام مردم ایران را بترساند و "کشور را به قبرستانی بزرگ تبدیل کند." او گفته است : "توماج فرزند همۀ مردم ایران است. امروز وظیفۀ ما اعتراض به این حکم بی رحمانه از هر طریق ممکن است."

گوهر عشقی از مردم ایران خواسته است که به خیابان‌ها بریزند و نگذارند "اوباش حکومت" خامنه‌ای "حکم ننگین" دادگاه انقلاب اصفهان را علیه توماج صالحی "فرزند انقلاب مهسا" اجرا  و او را "قربانی کینۀ این رژیم منحوس" کنند.

حسین رونقی، فعال سیاسی، حکم دادگاه انقلاب اصفهان را "نشانۀ فروریختن شاکلۀ حکومت اسلامی" دانسته و افزوده است که حکم اعدام توماج صالحی شامل همۀ مردم ایران می شود، زیرا همانند توماج صالحی بسیاری در ایران نه سکوت می‌کنند نه نسبت به وضعیت موجود بی تفاوت می مانند.

رسانه‌های فرانسوی نیز یک صدا محکومیت توماج صالحی به اعدام توسط دادگاه انقلاب اصفهان را تاوان حمایت این هنرمند از نهضت زنان ایران برای رهایی از بند اجبارها و زورگویی‌های استبداد دینی در این کشور توصیف کرده‌اند.

"ار.ت.اِل" از پرشنونده‌ترین برنامه‌های رادیویی فرانسه از توماج صالحی به عنوان قهرمان ایران و سخنگوی خیزش "زن، زندگی، آزادی" یاد کرد و افزود که بی دلیل نیست که ملاهای حاکم بر ایران از آغاز کوشیده‌اند صدای او را خاموش کنند.

"ار.ت.اِل" ضمن اشاره به دستگیری‌های متعدد توماج صالحی و شکنجه‌های سختی که او در زندان‌های جمهوری اسلامی متحمل شده، افزوده است : همانطور که جوانان ایران می‌گویند، "توماج خط قرمز آنان است" و هر اقدامی علیه جان او بدون واکنش از سوی جوانان و جامعۀ ایران و همچنین جامعۀ جهانی نخواهد ماند.

لیبراسیون روزنامۀ صبح پاریس نیز یادآوری کرده است که توماج صالحی در ترانه‌های خود صریحاً ملاهای حاکم بر ایران، فساد و استبداد و بردگی کودکان کار در این کشور را آماج انتقادهای صریح خود قرار می‌دهد. لیبراسیون همچنین نوشته است که علت دستگیری، شکنجه‌ها و بالاخره محکومیت توماج صالحی به اعدام علاوه بر فاش‌گویی‌های او در اعتراض به جمهوری اسلامی محبوبیت فوق‌العادۀ وی در بین ایرانیان از جمله در شبکه های اجتماعی است.

به نوشتۀ لیبراسیون، برغم سرکوب بی‌رحمانۀ نیروهای رژیم اسلامی، توماج صالحی در قلب جنبش اعتراض جاری در ایران علیه ملاهای حاکم است. نشریۀ صبح پاریس سخنان توماج صالحی در ٢۸ اکتبر ٢٠٢٢ در گفتگو با شبکۀ کانادایی "سی‌بی‌سی" را یادآوری کرده است که در آن جوان خوانندۀ رپ ایرانی ضمن توصیف روش‌های بی‌رحمانۀ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در انتقاد از رهبران این نظام گفته بود که "مردم ایران در مکانی دهشتناک زندگی می‌کنند. آنان با مافیایی سروکار دارند که حاضر است برای حفظ قدرت، پول و اسلحه کل ملت ایران را از دم تیغ بگذراند." لیبراسیون همچنین یادآوری کرده است که دو روز بعد از این مصاحبه توماج صالحی از نو دستگیر و متحمل سخت ترین شکنجه ها شد.

در خارج حامد اسماعیلیون از توماج صالحی به عنوان نماد مبارزۀ قهرمانانۀ مردم ایران یاد کرده و افزوده است که توماج تنها نیست و حکومت اسلامی در مقابل او نیز تسلیم خواهد شد. مسیح علینژاد از توماج صالحی به عنوان صدای بی صداها یاد کرده و رضا پهلوی از جامعۀ جهانی خواسته است که برای لغو فوری حکم شرم‌آور دادگاه انقلاب اصفهان علیه توماج صالحی و آزادی او تلاش کند.

عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کومله کردستان ایران با ستایش از شهامت خوانندۀ جوان ایرانی خواستار کارزاری گسترده و فراگیر برای نجات جان این هنرمند شده است. او گفته است که توماج نماد مقاومت و دلیری و با سلاح صدای خود فریاد درد مشترک همۀ ایرانیان است.

در اروپا، جک لانگ، وزیر پیشین فرهنگ فرانسه و رئیس بنیاد "جهان عرب" محکومیت توماج صالحی را شدیداً محکوم کرد. مقامات مختلف دولت آمریکا حکم اعدام توماج صالحی را از مصادیق رفتارهای وحشیانۀ حکومت ایران با شهروندان این کشور دانستند و خواستار آزادی فوری هنرمند زندانی، توماج صالحی، شدند.

 در آلمان، یه وان ری، نمایندۀ پارلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی حکم اعدام وی را "غیرانسانی، غیرمسئولانه و خودسرانه و نشانۀ ترس جمهوری اسلامی از توماج صالحی" دانست. یک نمایندۀ دیگر پارلمان آلمان، نوربرت روتگن، توماج صالحی را "نماد مقاومت کل مردم ایران" خواند و هشدار داد که اجرای حکم اعدام توماج صالحی برای جمهوری اسلامی بی پی‌آمد نخواهد بود.

کفیل توماج صالحی در پارلمان اتریش نیز از وزارت امور خارجۀ این کشور خواست که صریحاً به جمهوری اسلامی ایران پیام بدهد که اتریش نقض حقوق بشر در ایران را به این شکل تحمل نخواهد کرد.   


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر