۱۳۹۵ تیر ۲۷, یکشنبه

صداقت در اجرای وظایف اوامر رهبری ؟


عیسی سحرخیز

دیر زمانی پیش آنگاه که «محمد یزدی» ـ همان که دست‌کم دوبار مردم ایران در انتخابات دست رد به سینه‌اش زدند ـ بر مسند قضا تکیه داده بود و در جایگاه بالاترین مقام قضایی کشور به تعبیر آیت‌الله شاهرودی جانشین قوه قضاییه را به ویرانه تبدیل کرده بود، نویسنده در یادداشتی بر این نکته پافشاری کرد که مسوولیت اصلی این مقام اجرای عدالت است و کاستن از پرونده‌های قضایی و خلوت کردن زندان‌ها، نه سخنرانی هفتگی در مورد همه کس و همه چیز و از همه مهم‌تر دخالت غیر قانونی در امور اجرایی و به ویژه سیاست خارجی که در نهایت ملت ایران باید تاوان آن را بپردازد.
اکنون با گذر زمان، «آیت‌الله صادق لاریجانی» هرروز بیشتر، پا جای پای سلف مردود خویش می‌گذارد و در جلسات هفتگی مسوولان قضایی کشور به همه چیز می‌پردازد ـ غیر از تشریح ماموریت‌هایی که به‌عهده دارد اما به آنها نمی‌پردازد.
البته این سخنرانی‌ها در اتاقی در بسته و تنها در برابر دوربین صداوسیما بیان می‌شود و دریغ از حضور روزنامه‌نگاران آزاد و مستقل و پرسش‌های روشنگرانه، افشاگرانه، حقیقت جویانه و …آنان!
می‌توان سیاهه‌ای از این سخنان را ردیف کرد و در برابرش پیامدهای منفی داخلی و خارجی این اظهارنظرهای غیرکارشناسانه در امور داخلی و خارجی را قرار داد و میزان ضرر و زیان ملت به علت سخنان غیر ضروری آیت‌الله املی لاریجانی را.
البته اکنون جای آن نیست و از آن مهم‌تر ضعف و ناتوانی نویسنده در دسترسی به منابع خبری و آرشیوی به علت موقعیت خاص که در شرایط حاضر دارد.
اما سخن اصلی بر سر دو موضوع است که اجرای آن از وظایف اصلی رییس قوه قضاییه، به‌ویژه در جایگاه مقامی ذوب در ولایت و منتصب و مجبور به اجرای فرامین رهبر جمهوری اسلامی.
مورد اصلی، چرایی عدم اجرای دو ماده ۵۰۲ و ۵۲۲ قانون آیین‌نامه دادرسی کیفری مصوبه سال ۹۲ است که اجرای دقیق و به موقع آن موجب می‌شود که تعداد زیادی از زندانیان از جمله محکومان سیاسی، عقیدتی، امنیتی و … از قید زندان برهند و خانواده‌هایشان بی سرپرست نمانند و از تراکم زندان‌ها کاسته شود.
در این موارد بر ضرورت آزادی و تبدیل قرار و مرخصی بیمار، تاکید شده است؛ چه به‌صورت موقت و چه دائم و در کنار آن وجوب تبدیل حکم حبس و بازداشت به دیگر مجازات‌های مناسب یا اعطای مرخصی استعلاجی.
اما نکته دوم و مهم‌تر که به نوعی نقض حقوق زندانی است و زیر پا گذاردن فرمان رهبری، عدم اجرای دقیق و کامل ـ عامدانه یا مصلحت‌گرایانه ـ دستورالعمل عفو و مجازات محکومان است ـ فرمان «عفو و تخفیف مجازات زندانیان» به‌مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) در استانه ۱۲ فروردین ۹۵ که متاسفانه بسیاری از مشمولان این فرمان اکنون پس از گذشت یکصد روز هنوز در زندان‌های اوین، رجایی‌شهر . …محبوسند، به‌دلیل تعلل یا عدم اقدام به‌موقع آیت‌الله آملی لاریجانی. به‌عنوان مثال دو نمونه از مشت برابر خروار بیان می‌شود تا شاید رییس قوه قضاییه بیشتر به کارهای خود بپردازد تا ورود به حوزه اجرایی دو قوه دیگر!
دو گروه که مشمول این فرمان می‌شوند عبارتند از:
۸ ـ باقیمانده محکومیت حبس محکومان بیمار صعب‌العلاج یا مبتلایان به بیماری‌های غیر قابل علاج یا بیمارانی که اجرای مجازات موجب تشدید بیماری می‌گردد و …
۱۰ ـ باقیمانده محکومیت حبس محکومان ذکور بالای ۶۵ سال تمام و اناث بالای ۵۵ سال تمام…

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر