۱۳۹۶ خرداد ۱۶, سه‌شنبه

اتهام های سنگین نماینده خامنه ای علیه « حلقه نیاوران  »


دویچه وله: 
به گفته علی سعیدی، گروهی نزدیک به روحانی موسوم به "حلقه نیاوران" در راستای سازش با غرب و "انقلابی‌زدایی از انقلاب و مقدسات" حرکت می‌کند. او تلاش برای رابطه با آمریکا و کاهش قدرت دفاعی را هم از دیگر وجوه مشترک آنان نامید.
علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، روز یکشنبه (۱۴ خرداد/ ۴ ژوئن) "در جمع برخی از نخبگان" در اصفهان، بدون آوردن نام حسن روحانی، مدعی شد که گروهی موسوم به "حلقه نیاوران" در پیرامون رئیس جمهوری ایران، در راستای "تحریف انقلاب و سازش با غرب" حرکت می‌کند.

نماینده خامنه‌ای در سپاه تاریخ را به پنج مقطع تقسیم کرد: بعثت پیامبر، غدیر، عاشورا، جمهوری اسلامی همچون بسترساز ظهور امام زمان و در نهایت "قیام موعود". سعیدی تلویحا گفتمان "اعتدال" را مانعی در برابر این روند تاریخی دانست.

خطر "سرنوشتی مشابه شوروی"

او از جمله ضمن برشمردن "اعتدال" همچون چالشی در برابر "انقلابی‌گری"، نتیجه فعالیت‌های "حلقه"ی پیرامونی روحانی را گرفتار شدن به سرنوشتی مشابه "فروپاشی شوروی" ارزیابی کرد.

علی سعیدی هشدار داد: «اگر چاره‌اندیشی نکنیم، این انقلاب به سرنوشت انقلاب‌های پیشین گرفتار خواهد شد».

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در ادامه سخنانش به بررسی فعالیت ۱۰ ساله "حلقه نیاوران" پرداخت و با اشاره به اینکه "امروزه این جبهه خود را به عنوان جناح داخلی معرفی می‌کند"، گفت: «همزیستی مسالمت‌آمیز با غرب نتیجه فعالیت این حلقه است؛ آنها معتقدند نباید با غرب مقابله کنیم؛ خروشچف و گورباچف هم همین اعتقاد را داشتند و با غرب به تعامل پرداختند و نتیجه آن فروپاشی شوروی شد».

"وجوه مشترک حلقه نیاوران"

سعیدی سپس وجوه مشترک "حلقه نیاوران" را که او در طول سخنرانی‌اش از آن به عنوان "جبهه" یاد می‌کرد، برشمرد.

از نگاه نماینده خامنه‌ای در سپاه، اولین نقطه مشترک حلقه پیرامونی روحانی «تغییر محاسبات در مورد مبانی و اصول، سیاست‌های کلان و نگرش به دشمن است و دومین نقطه مشترک آن حرکت به سمت انقلابی‌زدایی از انقلاب، مقدسات، نهادها و شخصیت‌هاست».

علی سعیدی با اشاره به اینکه "آنها می‌خواهند حتی واژه انقلاب را تحریف کنند"، سومین وجه مشترک این "حلقه" را "غرب‌گرایی" نامید.

نقطه مشترک بعدی "جبهه"ی مورد نظر نماینده ولی فقیه "تبعیت گزینشی از ولایت فقیه و نگاه نفاقی به ولی فقیه است"؛ به گونه‌ای که به گفته سعیدی، "جایی که به نفعشان باشد می‌پذیرند و اگر نباشد نمی‌پذیرند".

علی سعیدی "تلاش جدی برای رابطه با آمریکا و کاهش قدرت دفاعی" ایران را نیز از دیگر نقاط مشترک این "جبهه" نامید.

"عدم اعتقاد به دین در جامعه"


اعتقاد به "اقتصاد آزاد به جای آزادی اقتصادی"، مخالفت با دخالت ایران در سوریه و عراق و "عدم اعتقاد به دین در جامعه" سه محور دیگری بودند که از نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی، از وجوه مشترک و صفات مشخصه "حلقه نیاوران" محسوب می‌شوند.

رسانه‌های اصول‌گرای نزدیک به محافل امنیتی و اطلاعاتی و مخالفان تندروی دولت حسن روحانی، افرادی را در سیاهه طولانی "حلقه نیاوران" جای می‌دهند که عموما از طرفداران مناسبات متعارف دیپلماتیک، پرهیز از رفتارهای تحریک‌آمیز در برابر غرب و به گفته آنها، از "حامیان اقتصاد لیبرالی" و کارگزاران و مشاوران اقتصادی دولت اعتدال هستند. ترکیب "حلقه نیاوران" البته اینک کاربرد عمومی‌تری یافته و به دیگر رسانه‌ها نیز راه یافته است.

رسانه‌های اصول‌گرا از جمله از محمد جواد ظریف (وزیر خارجه)، محمد رضا نعمت‌زاده (وزیر صنعت)، محمود واعظی (وزیر ارتباطات)، محمد باقر نوبخت (سخنگوی دولت)، حسن فریدون (برادر و دستیار ویژه حسن روحانی)، علی یونسی (دستیار ویژه رئیس جمهور)، محمد نهاوندیان (رئیس دفتر روحانی) و مسعود نیلی (مشاور اقتصادی روحانی و معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه) به عنوان اعضای "حلقه نیاوران" نام می‌برند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر