محمدباقر نوبخت با محاسباتی عجیب اعلام کرده مبلغی که به عنوان یارانه معیشتی در آبانماه پرداخت شد باید در آذرماه پرداخت میشد ولی دولت آن را آبان به حساب مردم واریز کرد! در نتیجه آذرماه یارانه معیشتی در کار نیست و موعد پرداخت بعدی ۲۴ دیماه خواهد بود.
محمدباقر نوبخت گفته است که پایان ماهی که درآمد حاصل از گران شدن بنزین به جیب دولت میرود ۲۴ آذر و یک ماه پس از اجرای قانون قیمت جدید بنزین است و چون دولت یارانه معیشتی را «زودتر از موعد» و «از محل تنخواه» در ۲۴ آبان پرداخت کرده بنابراین آذرماه یارانه معیشتی در کار نخواهد بود و یارانه بعدی ۲۴ دیماه پرداخت میشود.
جمهوری اسلامی در حالی در ابتدا با یکشبه گران کردن ۳۰۰درصدی قیمت بنزین زیر نظر و با حمایت علی خامنهای و سران قوا به جیب مردم شبیخون زد که حالا دقیقا در نخستین ماه این گرانی تحملناپذیر، به آنها یارانه معیشتی را که وعده داده بود نیز پرداخت نمیکند! یادآوری میشود که پرداخت یارانه معیشتی آبان هم مانند دیگر اقدامات جمهوری اسلامی با نابسامانی و بینظمی زیادی روبرو بود و اعتراضات مردم به این شیوه پرداخت در ماه گذشته همچنان ادامه دارد.
بر اساس مصوبه دولت قرار بود ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور کمکهزینه دولتی به صورت ماهانه دریافت کنند. پرداخت یارانه نقدی از روز ۲۸ آبان آغاز شد و دولت اعلام کرد این پرداخت در سه مرحله انجام میشود و هر بار به حساب ۲۰ میلیون نفر واریز خواهد شد. دولت مدعی است یارانه نقدی در تاریخهای ۲۸ آبان و ۳۰ آبان و دوم آذر هر بار به حساب ۲۰ میلیون نفر واریز شده و در مجموع ۶۰ میلیون نفر این کمک نقدی را دریافت کردهاند.
مقامات دولتی مدعی هستند که برای ۶۰ میلیون کمدرآمد، که در مقایسه با جمعیت هشتاد و اندی میلیون نفر ایران رقم بسیار وحشتناکی است، کمک معیشتی ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومانی واریز شده ولی با وجود این، گزارشها حاکی از آنست که میلیونها نفر از افراد واجد شرایط این مبلغ را دریافت نکردهاند. تعداد این افراد آنقدر زیاد است که برخی خبرگزاریهای داخلی از جمله خبرگزاری مهر گزارشهایی در این مورد منتشر کردهاند.
طبق گفته مسئولان دولت، روستاییان و عشایر، مستمریبگیران، مددجویان کمیته امداد، کارگران، معلمان، مددجویان بهزیستی، کارمندان، زنان سرپرست خانوار، قشرهای کمدرآمد و بازنشستگان مشمول طرح دولت میشوند که ۱۸ میلیون خانوار را در بر میگیرد.
قابل توجه آنکه گزارشهای فعالان کارگری نیز حاکی از آنست که بخش زیادی از افرادی که همچنان در انتظار یارانه معیشتی هستند، کارگران هستند.
گزارشها از نمونههای دیگری چون رانندگان تاکسی، زنان سرپرست خانوار و بازنشستگان نیز نام میبرند که با وجود اقدام برای دریافت یارانه، این مبلغ ناچیز به حساب آنها نیز واریز نشده است.
دولت در توجیه این موضوع گفته است که افرادی که یارانه نقدی دریافت نکردند باید کد ملی سرپرست خانوار را به سامانه پیامکی ۶۳۶۹ ارسال کنند تا طی ۲۴ ساعت کد رهگیری برای آنها ارسال شود و با این کد رهگیری جویای وضعیت یارانه خود و زمان پرداخت آن شوند. با وجود این، بخش زیادی از معترضانی که کد ملی خود را به این سامانه ارسال کردهاند، تا کنون حتی کد رهگیری را هم دریافت نکردهاند.
هادی ابوی دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با انتقاد از روند پرداخت یارانه معیشتی از سوی دولت گفته است: «در حالی که کمک معیشتی باید به قشر محروم و کم درآمد جامعه اختصاص داده شود ولی این مبلغ به بخش اعظمی از خانوارهای کارگری که زیر خط فقر هستند تعلق نگرفته است.»
این در حالیست که محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته است که ضریب خطای دولت در پرداخت یارانه معیشتی تنها چهار درصد است: «نزدیک به ۶۰ میلیون نفر کمک دریافت کردهاند و تردیدی در آن نیست. در اینکه دولت حتی یک ریال از افزایش قیمت بنزین را در بودجه عمومی مصرف نمیکند، نیز تردیدی وجود ندارد. ضریب خطا در طرحهای اجتماعی وجود دارد و این میزان همانند تمام کشورهای جهان حدود ۴ درصد است.»
این سخنان شریعتمداری نشان میدهد که دولت پرداخت نشدن یارانه معیشتی دو میلیون و ۴۰۰هزار نفر را که معادل چهار درصد جمعیت ۶۰ میلیون یارانهبگیر است، جزو «ضریب خطا» و عادی ارزیابی میکند اما چنانکه گزارشها نشان میدهد، تعداد افرادی که یارانه معیشتی آنها پرداخت نشده خیلی بیش از این رقم است.
حسین میرزایی سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی از اعتراض ۵.۴ میلیون سرپرست خانوار به دریافت نکردن یارانه بنزین خبر داده است. اگر بطور متوسط هر خانواده را سه تا چهار نفر در نظر بگیریم، ۱۶ تا ۲۱ میلیون نفر یعنی حدود یک سوم از جمعیتی که قرار بود یارانه معیشتی دریافت کنند، آن را دریافت نکردهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر