۱۳۹۷ خرداد ۹, چهارشنبه

شماری از سینماگران سرشناس از شرکت در مهمانی افطاری حسن روحانی امتناع کردند 


شماری از سینماگران سرشناس ایرانی در اقدامی اعتراضی٬ اعلام کردند که در مهمانی افطاری حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، که قرار است چهارشنبه شب ۹ خرداد برگزار شود حضور نخواهند یافت.
مهناز افشار،‌ پرویز پرستویی، آناهیتا همتی، مازیار میری،‌ برزو ارجمند، شیلا خداداد، سارا بهرامی،‌‌ پرستو گلستانی٬ احسان کرمی و فلور نظری از جمله هنرمندانی هستند که با انتشار متن‌هایی اعتراضی در شبکه‌های اجتماعی٬ این تصمیم خود را اعلام کرده‌اند.
این هنرمندان در نوشته‌هایی با هشتگ «ما به افطاری نخواهیم رفت»،‌ دلایل شرکت نکردن خود در این مراسم را ‌مشکلات اقتصادی و اجتماعی ایران و رسیدگی نشدن به آنها عنوان کرده‌اند.
این اقدام در حالی صورت گرفته که شمار زیادی از هنرمندان و سینماگران ایرانی از جمله گروه‌هایی بودند که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ از حسن روحانی حمایت کردند.
با این حال در دور دوم ریاست‌جمهوری آقای روحانی٬ انتقادهای آنها به دلیل محقق نشدن وعده‌های رئیس‌جمهوری ایران افزایش یافته است.
مهناز افشار در صفحه توئیتر خود خطاب به حسن روحانی نوشته که به جای وی آتنا دائمی٬ فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی، را که «به تازگی در زندان قرچک ورامین ۳۰ ساله شده و اکنون در زندان اوین به سر می‌برد٬ دعوت کنید».
خانم افشار افزوده که دائمی٬ «جنایتکار نیست٬ فقط برای حقوق انسان‌ها در این سرزمین تلاش کرده {است}.»
سلام آقای روحانی

با تشکر از دعوت حضرتعالی از شما می‌خواهم به جای من آتنا دائمی (فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی) که به تازگی در زندان قرچک ورامین ۳۰ ساله شده و اکنون در زندان اوین به سر می‌برد را دعوت کنید. او جنایتکار نیست فقط برای حقوق انسان‌ها در این سرزمین تلاش کرده.

پرویز پرستویی نیز در پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشته که «با توجه به شرایط بد اقتصادى و روحى مردم کشورمان باور این حقیر بر این استوار است که چنین گردهم‌آیى‌هایى که مستلزم صرف هزینه‌هاى زیاد است (و تعدادشان هم کم نیست) شاید حداقل از نگاه بنده و تعدادى از همکارانم چندان ضرورى نباشد».
وی با اشاره به اینکه هدف روحانی از این مهمانی٬ «شنیدن حرف‌ها و بیان مشکلات جامعه هنرى از زبان آنهاست»٬ افزوده که «تجربه چند سال اخیر نشان داده که شما حتى بیش از ما به این مشکلات واقفید و آنها را به بهانه‌هاى مختلف بیان می‌دارید».
این بازیگر شناخته‌شده سینمای ایران اضافه کرده که «ظاهرا ما باید فقط دلخوش باشیم که شما در کنار ما هستید و این مشکلات را می‌دانید و می‌گویید. چرا که ظاهرا شما هم دنبال گوش شنوایى هستید که مشکلات را حل کند».
وی از روحانی خواسته رد دعوت هنرمندان را «درک» کند و نوشته که شاید اگر وی رئیس‌جمهور نبود٬ «همین امکان براى ابراز نظر نیز فیلتر شده بود».
برزو ارجمند٬ مازیار میری و احسان کرمی نیز با انتشار متن مشابهی اعلام کرده‌اند که در مهمانی افطاری حسن روحانی شرکت نخواهد کرد.
آناهیتا همتی٬ بازیگر سینما، نیز نوشته است: «در شرایطی که مردم با فقر دست‌وپنجه نرم می‌کنند و کوچکترین اعتراضی سرکوب می‌شود حضور خود را در مراسم افطاری رئیس‌جمهوری جایز نمی‌داند».
پرستو گلستانی نیز نوشته که «وقتی مردم ما به سختی زندگی می‌کنند٬ و حتی دسته‌ای از مردم سفره سحری‌شان خالی است٬ این افطاری‌ها از گلویم پایین نمی‌رود. پس نخواهم آمد».
شیلا خداداد هم خطاب به روحانی نوشته که «باز چه کمکی از دست ما بر می‌آید؟ باز هم نیاز به حمایت هنرمندان و نخبگان و ورزشکاران دارید؟»
وی به کنایه اضافه کرده که آیا دعوت از هنرمندان برای «کوچک‌تر شدن سفره مردم یا گران‌تر شدن دلار یا بی‌اهمیتی به کودکان بدسرپرست یا کودک‌آزاری یا کمبود و گرانی دارو یا مواد مخدری که به راحتی در اختیار نوجوانان و جوانان قرار دارد٬ {صورت گرفته است؟}»
خانم خداداد افزوده که به عنوان عضو جامعه هنری از رئیس‌جمهوری ایران٬ «گله‌مند» است و از آن رو در این ضیافت شرکت نخواهد کرد که «صبح روز پنج‌شنبه می‌خواهد باز در چشمان هموطنانم نگاه کنم و شرمنده نباشم».
محمدباقر نوبخت٬ سخنگوی دولت روحانی، در واکنش به تحریم مهمانی افطار رئیس‌جمهوری از سوی شماری از هنرمندان گفته که «نفی نمی‌کنیم این روزها کسانی که حامی ما بودند چنین اظهار نظرهایی می‌کنند».
آقای نوبخت افزوده که دولت «همه تلاش» خود را کرده تا «اقتصاد رشد داشته باشد، ولی دولت چه کاری می‌توانسته انجام دهد و آن را انجام نداده است؟»
این مقام ارشد دولتی گفته دولت از جمله٬ «متوسط حقوق‌ها را ۱۰ درصد افزایش» داده و «بیش از ۹۷ هزار میلیارد تومان برای امور رفاه اجتماعی» هزینه کرده است.
وی در واکنش به اعتراض هنرمندان مبنی بر وضعیت بد اقتصادی شماری از مردم ایران نیز اضافه کرده که «سفره‌های مردم در اردیبهشت سال قبل خیلی پر رنگ‌تر بود که الان کمرنگ‌تر شده باشد ؟… چه کسی دوست دارد سفره مردم پر بارتر نباشد؟»
تحریم مهمانی افطاری حسن روحانی از سوی رسانه‌های مخالف دولت و نزدیک به سپاه پاسداران همچون خبرگزاری‌های تسنیم و فارس پوشش داده شده و شماری از فعالان حزب‌الله در شبکه‌های اجتماعی این موضوع را به دستاویزی برای انتقاد از حمایت هنرمندان از حسن روحانی در دو انتخابات ریاست جمهوری تبدیل کرده‌اند.
فرید ابراهیمی٬ یکی از این افراد نوشته است:‌ «یه تعداد از هنرپیشه‌هایی که سال قبل آواتارشون تا ۱۴۰۰ با روحانی بود، دعوت افطاری امسال روحانی رو تحریم کردن. بزرگوارا! لطف می‌کردید تا سال بعد تشریف داشتید تا حداقل بهتون بگن رفیق نیمه راه. الان که تا ۱۴۰۰ سه سال دیگه مونده چی باید بهتون بگن آخه؟ رفیق یک چهارم راه؟ رفیق ربع راه؟!»
صادق نیکو نیز نوشته که «تحریم افطاری روحانی و نطق آزادانه سحر محرابی {در حضور علی خامنه‌ای} صرفا یه خط تحلیل داره: اصلاح‌طلب‌ها اگر دنبال گوش شنوایی هم باشن سراغ بیت رهبری رو می‌گیرن! از روحانی آبی گرم نمیشه».
اشاره وی به اظهارات سحر مهرابی، نماینده مدیران مسئول در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم در دیدار با رهبر جمهوری اسلامی است که عدم امکان عملی تحقیق و تفحص از برخی نهادهای تحت نظر وی همچون سپاه پاسداران، قوه قضاییه، صداوسیما، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان «امام خمینی» را «مشکل‌آفرین» عنوان کرده است.
امروز در دیدار با از دغدغه های خود درباره ، حقوق شهروندی، ،عدالت اجتماعی، ،آموزش عالی رایگان، ،لزوم پاسخگویی مسئولان، ،نشر آزادانه اطلاعات و نظرات و ضرورت گفتم.
http://www.  
این سخنان موجب شد تا بسیاری از فعالان حزب‌الله در شبکه‌های اجتماعی از رهبر جمهوری اسلامی و منش وی که آن را علاقمندی به «رک‌گویی» نامیده‌اند٬ تعریف و تمجید کنند.
برخی از هواداران دولت و اپوزیسیون جمهوری اسلامی نیز از این اقدام شماری از هنرمندان انتقاد کرده‌اند و آنها را افرادی «خودنما» معرفی کرده‌اند و از آنها خواسته‌اند اگر به افطاری خامنه‌ای دعوت شدند٬ آن را رد کنند.
آزاده نامداری٬ مجری تلویزیون ایران که پیشتر به دلیل برداشتن حجاب در خارج از کشور همراه با همسرش٬ و تبلیغ چادر در داخل کشور٬ مورد انتقاد جدی قرار گرفته بود نیز از این اقدام هنرمندان انتقاد کرده است.
خانم نامداری٬ این اقدام را «سطحی‌نگری» و «عوامفریبی» دانسته و نوشته که حق حسن روحانی نیست که «خستگی» تلاش برای باقی‌ماندن در برجام٬ بر تنش بماند.
این متن وی با انتقاد شدید کاربران شبکه‌های مجازی مواجه شده و آنها وی را که در داخل و خارج از کشور٬ پوشش متفاوتی دارد٬ به «عوام‌فریبی» متهم کرده‌اند.
از: رادیو فردا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر