نامه سرگشاده مصطفی مهرآیین به خامنه ای:
از قدرت کناره گیری کن
نامه سرگشاده مصطفی مهرآیین به خامنه ای:
از قدرت کناره گیری کن
سقوط تاسف آور تلویزیون منوتو برای تبلیغ یک صادراتی
عبدالستار دوشوکی
قرار است تلویزیون من و تو که به همه مخالفان قدیمی رژیم ۵۷تی می گوید و لعن و نفرین می فرستد, شروع به پروموشن و تبلیغ کاسبی جدید حمید فرخ نژاد (برای فیلم میجر) کرده است. این تلویزیون یوتیوبی که زمانی اعتبار داشت و بنده نیز با آن همکاری داشتم و در مقابل حمله مخالفانش از آن بارها از جمله در مقاله ای بنام "حمله ناجوانمردانه «صادراتی ها» به تلویزیون من و تو" "بشدت دفاع کرده ام؛ و به دفعات از آن حتی در مقابل مجریان تلویزیون هایی مثل کانال یک دفاع کرده ام.
خامنه ای اگر سرسوزنی وجدان دارد باید...
سقوط خودکامه؛ چه پیش برود چه پس
او باید کنار رود و از مردم طلب عفو کند
پس از خیمه شب بازی انتخابات تیرماه ۱۴۰۳ که علی خامنهای خودکامه قدرتپرست ایران سناریوی آن را دیکته کرده بود جماعت صندوقمحور هم اجرای این سناریو را عهدهدار شدند و جهد بلیغی به کار بردند که با انواع و اقسام تحلیلبافیها و ایجاد هراس کاذب در بین ملت از رقیب پزشکیان، شاید بتوانند مردم را مجاب کنند و به پای صندوقهای رأی بیاورند و این انتخابات نمایشی فرمایشی را به افکار عمومی ایران و جهان بفروشند و سرخوش از این پیروزی شادی کنند و شکست تحریم ملی را نظارهگر باشند اما مردم با پاسخ قاطع تحریم اعلام کردند که فریب خیمه شب بازی انتصابات نمایشی فرمایشی را نمیخورند.
کنسرت ابی, رضا پهلوی و شگرد جمهوری اسلامی
عبدالستار دوشوکی
کنسرت ابراهیم حامدی (معروف به ابی) خواننده ۷۶ ساله در استانبول با حضور چهره های وابسته به جمهوری اسلامی در ردیف جلو بار دیگر همانند کنسرت وی در امارات جنجالی شد. وی در امارات حاضر نشد ترانه خلیج فارس را بخواند و آن را نفی کرد. قیمت بلیط کنسرت وی در استانبول از ۱۲۰ دلار تا ۵۰۰ دلار بود.
دکتر محسن بنائی: زبانی از آن همگان
بنیاد میراث پاسارگاد سال 2584 (1404 / 2025) را سال بزرگداشت زبان پارسی نامیده است. به این بهانه نوشته زیر که چکیدهای فشرده از کتابی در دست نگارش است به همه دوستداران زبان پارسی پیشکش میشود.
زبان پارسی نو به گواهی نوشتهها، گزارشها و سندهای بهجا مانده از دورانهای پس از اسلام در پی یک خاموشی سیسدساله هماره زبان دیوانی (رسمی)[i] حکومتهای ایرانی بوده است. این پدیده چنان بدیهی بود که نویسندگان متمم قانون اساسی مشروطه نیازی ندیدند آن را همچون “بیرق رسمی” و “دین رسمی” جایی فروبنویسند. پیشتر از آن مظفرالدین شاه در فرمانی بهنام “انتظامات کلیه”در شعبان 1319 (آبان 1280) نویسانده بود:
ابوالفضل محققی
دو
نوع اپوزیسیون مخالف جمهوری اسلامی داریم. یکی اپوزیسیون داخل کشور که
بهای مخالفتش با حکومت اسلامی شکنجه زندان و نهایت اعدام است. مخالفان جان
بر کف در داخل ترکیبی از زنان ومردان شجاع نسل انقلاب ونسل بعد آن با بدنه
تعین کننده نسل جوانی که سیمای امروزایران و فردای ایران را بنمایش
میگذارند. چه جانها عزیزی که طی این چهل سال از این سه نسل قربانی
نگردیده! چه گورستانهای ماتم بر انگیزی از قربانیان آزادی خواه از کشتار
شدگان فاجعه بزرگ سال شصت وهفت تا امروز در این خاک درد مند بخاک سپرده
نشدهاند.
جلال ایجادی
در میان ایرانیان در عرصه سیاسی اختلاف حاد به گرد شکل حکومتی، جمهوری یا سلطنت، دور میزند. موضع گیریهای حاد که گاه همراه با ناسزاگوئی و هیجان تند همراه است. ما نیازمند اندیشه گری بیشتری هستیم. در جامعه شناسی سیاسی و در فلسفه سیاسی یک مبحث اساسی وجود دارد که همان «جمهوریت» است. روشن است که شرایط سیاسی ایران و وجود توتالیتاریسم اسلامی شیعی، میطلبد که پس از سقوط رژیم در روند سیاسی و انتخاباتی، فرم و شکل جمهوری یا سلطنت روشن گردد. ولی در لحظه کنونی چالش پایهای در باره محتوا و مضمون و ساختار حکومت و قدرت سیاسی است. آیا قدرت آینده باید متکی بر جمهوریت باشد یا نه؟ پس جمهوریت چیست؟>>>>
"چپ" در ایران آینده،
آرمان مستوفی
توضیح:
تعیین
سال کوچ محمد بن عبدالله، بنیادگذار اسلام، از مکه به یثرب در عربستان
۱۴۰۰ سال پیش، به عنوان مبداء تاریخ، تصمیم عمر بن الخطاب، دومین خلیفه
اسلام، فاتح ایران و ویران کننده تمدن کشور ما بود. ما چرا باید ۱۴۰۰ سال
بعد، همچنان تصمیم عمر را محترم بشماریم و از آن پیروی کنیم؟ آغاز پادشاهی
کوروش بزرگ مبدأ برازندهتری برای تاریخ ایران است. از این رو، در نوشتاری
که در پی میآید، تاریخها به ایرانی نوشته و برابر هجری آن هم آورده شده
است، به این امید که تاریخ ایرانی در یاد شما بماند.
ایران در آستانه تغییر رژیم؟
اندرو نیل، روزنامهنگار، هفته گذشته در یادداشتی نوشت: «بوی تغییر رژیم در هوای تهران احساس میشود.»
جان دابسون - ایندیپندنت فارسی
جان دابسون، دیپلمات سابق بریتانیایی با اشاره به بحرانهایی که جمهوری اسلامی با آن مواجه است، در ساندی گاردین نوشت: بنا به گفته یکی از چهرههای نزدیک به دولت ایران، «کشور مانند یک بشکه باروت است و فشار اقتصادی بیشتر میتواند جرقهای باشد که انفجار بیافریند.» روزنامه جمهوری اسلامی هم هفته گذشته نوشت: «با وجود تورم رسمی ۴۰ درصدی جای تعجب نیست که نرخ فقر در کشور در حدود ۵۰ درصد است.»
استراتژی من برای سرنگونی جمهوری اسلامی
رضا پهلوی در مصاحبه با «ماریو نافال»: استراتژی من برای سرنگونی جمهوری اسلامی «فروپاشی از درون» است
کیهان لندن - شاهزاده رضا پهلوی در گفتگو با ماریو نافال یکی از پادکسترهای پرطرفدار جهان، درباره مبارزات ملیگرایانه مردم ایران، ضرورت فروپاشی کنترل شده، «ریزش حداکثری» درون رژیم و عدالت انتقالی و برقراری روابط عادلانه و منطقی با چین و روسیه در آینده صحبت کرد.
رضا پهلوی در این مصاحبه که سهشنبه ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳) منتشر شد، بار دیگر هرگونه مذاکره یا توافق با جمهوری اسلامی را بینتیجه خواند و تأکید کرد: «آنهایی که خواهان مذاکره با این حکومتاند ذات آن را درک نکردهاند؛ ذات گرگ را نمیشود به گوسفند تبدیل کرد، گرگ گرگ است و تا آخر گرگ باقی میماند.»
سفری به لاس وگاس
یوسفی اشکوری
مجال نیست از دیدنی های این «شهر ویژه» با ذکر جزئیات یاد کنم و از این رو به اختصار می گویم. این شهر طبق روایت شاکری در سال 1948 میلادی بنا نهاده شده است. شهرت آن به قمارخانه های بزرگ و خاص است که در طبقه همکف هتل ها قرار دارند. هتل ها چندان بزرگ هستند که به وصف نمی آیند.
احمد زیدآبادی
در دو ماه آینده از ورود کشور به جنگ یا توافق گریزی نیست. به ناچار باید بین یکی از این دو انتخاب کرد.
تصمیمگیران کشور آمادگی انتخاب هیچکدام از این دو گزینه را ندارند. توافق را ذلت و جنگ را ویرانگر میدانند. بلاتکلیفی، بیتصمیمی، تعلیق و تعلل آشکارا خود را نشان میدهد. شاید برخی از آنها به راه سومی میاندیشند، اما چنین راهی نه تعریف و تبیین شده و نه واقعبینانه به نظر میرسد.
قانون اساسی موقت، تا قبل از همهپرسی و تصویب قانون اساسی دائمی
(بخش دوم)، علی صدارت
در این دوران پرتلاطم، میهن ما دستخوش حوادث غیر قابل پیشبینی گوناگونی خواهد بود. کودتا، استعفای پزشکیان، حمله خارجی، تغییر و براندازیِ مسالمتآمیز نظام حاکم بر ایران،... و بسیاری دیگر، همه حوادث و سناریوهایی هستند که ممکن است به وقوع بپیوندند.
در این رابطه، برای ما مردم ایران دو راه بیشتر متصور نیست:
|
آیا انتقاد از "منوتو" حمله به ملیت و هویت ایرانی است؟
عبدالستار دوشوکی
کابوس تمامنشدنی جمهوری اسلامی
مراد ویسی - ایران اینترنشنال
چرا هر بار که ساسی مانکن آهنگی منتشر میکند، کل ساختار آموزش و پرورش جمهوری اسلامی به لرزه درمیآید؟ چرا دانشآموزان ایرانی ساسی را بیشتر از مربیان پرورشی خود دوست دارند؟ چرا ساسی مانکن تبدیل به کابوس تمامنشدنی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی شده است؟
از وقتی که یک عده بخو بریده که پشت سر خمینی پنهان شده بودند به حکومت دست یافتند و به انواع سخنان تهییج کننده و فریبنده خود را جا انداختند، یک چیز مد نظرشان بود و آنهم بقا و ماندنشان بر حکومت. خودشان هم بعضاً معترفند که مقصود از حکومت اسلامی بهبود وضع اقتصادی مردم نبود و خیلی چیزهای دیگر هم نبود.
پس چه چیز بود؟ ظلم و جور را رفع کردید وعدالت برقرار کردید؟ فاصلهُ طبقاتی را برداشتید؟ چکار کردید؟
افزایش چشمگیر حامیان براندازی جمهوری اسلامی
ایران اینترنشنال - نتایج یک پژوهش درباره وضعیت کاربران اینستاگرام در ایران نشان میدهد تعداد دنبالکنندگان صفحههای سیاسی حامی براندازی جمهوری اسلامی در این شبکه اجتماعی طی پنج سال گذشته افزایش یافته و پس از جنبش «زن، زندگی، آزادی»، از سایر جریانها پیشی گرفته است.
ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی، در گزارشی درباره روند تغییرات اینستاگرام در ایران نوشت یافتههای یک پژوهش نشان میدهد این شبکه اجتماعی در ایران طی پنج سال اخیر ابعاد سیاسیتری پیدا کرده است.
آیا نظام پهلوی تحت کنترل ساواک بود؟
صادق زیباکلام:
نظام پهلوی علیرغم پیشرفتهایی که کرده بود، یک نظام بسته و تحت کنترل ساواک بود. اثری از انتخابات و مطبوعات آزاد در آن نبود.
عده زیادی از مردم بهجای اینکه ببینند چرا در این ۴۶ سال به اهداف انقلاب ۱۳۵۷ نرسیدهایم، خواستههای مردم معترض آن زمان را نادیده میگیرند و انتقادات آنها را دروغ عنوان میکنند. حکومت پهلوی مردم را سرکوب میکرد و با بیاعتمادی گستردهای مواجه شده بود.
دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، میخواهی چه کنی؟
احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خود نوشت:
در تمام سالهای عمرم بازارِ شب عید را تا این اندازه بیرونق ندیده بودم. انگار قدرت خرید اکثریت مردم به سمت صفر میل کرده است! این موضوع از لحاظ اقتصادی فاجعهبار و از لحاظ سیاسی و امنیتی بسیار خطرناک است.
اشغالگران سرزمین مان ما را به جنگی داخلی کشاندهاند،
شکوه میرزادگی
چند ساعت وقتتان را بگذارید و در یک روز سری به تک تک رسانههای مجازی بزنید. میبینید که وضع خیلی بد است. روز به روز بدتر هم میشود، به ویژه درخارج کشور. در هر کشوری چندین سازمان و گروه و حتی حزب تشکیل شده، اما نه برای نجات ایران بلکه برای رویارویی با یکدیگر. در حدی که گاه به جان هم افتادهایم.
عملکردمان قبیلهای شده و نه عملکرد مردمان یک ملت متمدن که برای بقای خویش در حال جنگ با اشغالگرانی قرون وسطایی ست.
قانون اساسی موقت، تا قبل از همهپرسی و تصویب قانون اساسی دائمی،
علی صدارت
«پس آخوندها کی میروند؟!»
باز هم، و باز هم به تکرار این سوال پرسیده شد!!!
گرچه عملکرد
«آخوندها»، روندِ خودبراندازی و خودفروپاشی رژیم را شتابگیرتر کرده است،
ولی چنانچه انفعال برخی از ایرانیان ادامه پیدا کند، همین روند ممکن است
سالها و بلکه دههها بهطول انجامد.
طرح منفعلانهی سوالِ «پس آخوندها کی میروند؟!» از دیگران، بیش از چهار دهه است که راه به جایی نبرده است! و «آخوندها» نرفتهاند.
«کنفرانس مونیخ» و سرگذشت و سرنوشت «ائتلاف مشتاقان»،
اسماعیل نوری علا
همانگونه که اغلب خوانندگان این مطلب باخبرند، در روز 28 بهمن سال جاری کنفرانسی در شهر مونیخ آلمان با حضور شاهزاده رضا پهلوی و شرکت 33 سازمان سیاسی قدیمی و جدید برگذار شد. از طرف حزب سکولار دموکرات ایرانیان، که من هم عضو آن هستم، آقایان شهرام عباسپور (دبیر اجرائی حزب) و امیر بیگلر در این نشست حضور داشتند. من که خود نتوانسته بودم از امریکا به مونیخ بروم قرار بود به مدد نرم اقزار «زووم» در این جلسه حضور داشته باشم اما مشکلات فنی پیش آمده در مونیخ این کار را ممکن نکرد.
شخصیتپرستی،
مسعود نقرهکار
نقش "شخصیت" به عنوان رهبر یا آکتور سیاسی و محرکی مؤثر برای حرکتهای مردمی و جنبشهای سیاسی و اجتماعی انکارناپذیر است، تاریخ نمونههای فراوان بر برگهای خوددارد. این نقش به تواناییها و ناتوانیهای "شخصیت" و نیز به الگوهای پایدار فکری و رفتاری وویژگی تعاملهای اجتماعی حامیان و پیروان " شخصیت" بستگی دارد. میتوان مهاتما گاندی و پیروانش شد، و میتوان استالین وهیتلر و توده هایی که اینان را بر شانههایشان نشاندند، از آب در آمد.
پیشگویی سه سال پیش احمدی نژاد که کسی جدی نگرفت!
هشدار محمود احمدینژاد: آمریکا و روسیه بر سر ایران و اوکراین معامله کردهاند
احمدینژاد رییسجمهور اسبق مطرود ۳ سال قبل این سخنان مرموز را در جمع مدیران دولت و هوادارانش بر زبان راند، کسی فکر نمیکرد چنین روزی در ریاض پایتخت پادشاهی سعودی، وزرای خارجه آمریکا و روسیه بدون حضور اوکراین و هیچیک از طرفهای اروپایی درگیر در مساله جنگ روسیه-اوکراین با یکدیگر ملاقات کنند
کلیپ کامل:
حامی اصلی تندروی شخص رهبر است-
سیدمصطفی تاجزاده
✅به
نظر من تا زمانی که اولویت رهبر تأمین نیازهای جبهه مقاومت برای ضربه زدن
به اسرائیل، و نه توسعه ایران و رفاه ایرانیان است، تا هنگامیکه آقای
خامنهای حجاب اجباری، حصر عزیزانمان، خانم دکتر رهنورد، و آقایان کروبی و
موسوی و برقراری رابطه با آمریکا را خط قرمز خود میخواند و عملا مانع رفع
تحریمها میشود؛ تا وقتی که ولیفقیه در بالا اجازه استفاده از مدیران و
جوانان شایسته را نمیدهد و در پایین با حقوق و آزادیهای اساسی شهروندان
میستیزد، اوضاع کشور روزبهروز بدتر گرانی و تورم و رکود بیشتر، فساد
گستردهتر، سیستم فشلتررو مردم ناراضیتر میشوند.
بحران مناسبات آمریکا و اروپا حاصل تبانی ترامپ و پوتین است
شهلا شفیق:
"بحرانی که امروز در مناسبات آمریکا و اروپا بر سر اوکراین به وجود آمده نتیجۀ نوعی تبانی میان ترامپ و پوتین است که خود به منشاء نگرانی بزرگ در اروپا تبدیل شده است. امروز برای اولین بار اروپا آمریکا را متحد کسی می داند که اروپا را تهدید کرده و موجودیت آن را به خطر انداخته است. این وضعیت باید هشداری باشد به آن دسته از ایرانیانی که به این یا آن جناح از حکومتهای غربی دل بستهاند"
از نمد زلنسکی کلاهی برای روزگار سیاه شما دوخته نخواهد شد
مهدی نصیری
نظام
مقدس که حسابی در گوشه رینگ جنگ و دیپلماسی گرفتار آمده و در بدترین شرایط
سیاست ورزی منطقه ای و داخلی اش در تمام عمر خود قرار دارد، در پی رخداد
مذاکرات علنی تنش آلود بین ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید، مهدی فضائلی سخنگوی
غیر رسمی اش در شبکه ایکس نوشته:
«تحقیر خفتبار زلنسکی در مذاکره با
ترامپ عبرت است برای کسانی که بوسه بر پنجه گرگ را توصیه میکنند، هشداری
که در بیانیه گام دوم مطرح شده است.»
شاهزاده: پایان یک سفر، آغاز یکی دیگر!
احمد وحدت خواه - ویژه خبرنامه گویا
شاهزاده رضا پهلوی دوهفته گذشته را با حضور در پایتختهای اروپایی و مجامع بین المللی به صورتی خستگی ناپذیر و در میان امواج حمایت ایرانیان میهن دوستی که در او و برنامه هایش طلوع آفتاب آزادی و خوشبختی ملت ایران در فرای جهنم جمهوری اسلامی را می بینند به سر کرد.