۱۳۹۸ خرداد ۱, چهارشنبه

ه

آخرین وضعیت کارگران بازداشت شده عضو سندیکای شرکت واحد



صالح نیک بخت وکیل کارگران سندیکای شرکت واحد

امتداد، محمد جعفری: در جریان برگزاری مراسم روز جهانی کارگر (اول می) در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی و اتفاقات پس از آن، تعداد زیادی از کارگران بازداشت و احضار شدند. در همین رابطه، صالح نیکبخت، وکیل کارگران سندیکای شرکت واحد در گفت‌وگو با امتداد، ضمن اشاره به آخرین وضعیت این کارگران، اظهار داشت: 

حدود ۱۰ روز پس از دستگیری و بازداشت کارگران در اول ماه می، رضا شهابی، فعال کارگری با معرفی کفیل آزاد شده و با اطلاع کارگران و هماهنگی‌های بعدی، برای شرکت در یکی از کنفرانس‌های کارگری به فرانسه سفر کرد.  
به غیر از وی، چند نفر دیگر از کارگران که همان روز بازداشت شده بودند، با مبالغ اندک، به عنوان وجه‌الکفاله و معرفی کفیل در ۳ روز نخست آزاد شدند.  
حدود یک هفته پس از آن، سیدرسول طالب‌مقدم، یکی دیگر از کارگران عضو سندیکا نیز با معرفی کفیل آزاد شده است. اما متاسفانه، حسن سعیدی، عضو دیگر سندیکا، همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازداشت به سر برده و حسب اعلام همسر وی به بنده، تحقیقات از او پایان یافته، اما دادسرا همچنان از آزادی این فعال کارگری امتناع کرده است. در حالی که بازداشت یکماهه، سقف بازداشت برای اتهاماتی نظیر اتهامات این زندانی است، ولی بر اساس آنچه در قانون آئین دادرسی کیفری پیش‌بینی شده، به محض پایان تحقیقات و عدم لزوم نگهداری فرد بازداشتی، باید برای این‌گونه افراد قرارهای تامین خفیف‌تر صادر شده و از نگهداری فرد بازداشتی خودداری شود.  
کارگران شرکت واحد دارای سندیکایی با قدمت حدود ۶۰ سال سابقه هستند و این سندیکا، هم توسط وزارت کار و هم در احکام محاکم عالی قضایی کشور، در جایگاه قانونی شناخته شده است. متاسفانه دیدگاه‌هایی وجود دارد که با مطالبات صنفی کارگران به صورت امنیتی و سیاسی برخورد می‌کند و همین امر نیز سبب شده تا در طول دو دهه گذشته، چند نفر از اعضای هیئت مدیره این سندیکا و کارگران عضو آن، بازداشت و محکوم شوند.  
بر این اساس، این مسئله موجب شده که در سازمان بین‌المللی کار و اتحادیه‌های سندیکایی بین‌المللی در صنایع مختلف، ایران را به این دلیل محکوم کنند. در حالی که بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران(اصل ۲۷) تشکل‌های کارگری در قالب سندیکا، انجمن و یا سایر تشکل‌‌ها به رسمیت شناخته شده و مسائل صنفی را نمی‌توان با مسائل سیاسی یکسان کرده و با آن برخورد امینتی کرد.  
اکنون هم ابراهیم مددی، یکی دیگر از اعضای ارشد هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد به ۵ سال و ۳ ماه زندان در مرحله تجدیدنظر محکوم شده است. او، درخواست اعاده دادرسی خود را به دیوان عالی کشور تقدیم کرده و بنده به عنوان وکیل این پرونده، در مراحل بدوی و تجدیدنظر، این انتظار را از مقام قضایی دارم که مسائل مربوط به امور صنفی کارگران و معلمان را صرفا به جهت ماهیت صنفی اقدامات آنان مورد رسیدگی قرار داده و این‌گونه اقدامات را در محور سیاسی قرار ندهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر