نشانه های گردش به راست روحانی
صفحات
▼
۱۳۹۶ مرداد ۹, دوشنبه
عبداله نوری :
اخبار کابینه نگران کننده است
اعتماد ـ «شما نمیتوانید رای خود را از ۲۴ میلیون نفر بگیرید و حرف آن ۱۶ میلیون نفر را عمل کنید».
این را عبدالله نوری خطاب به حسن روحانی گفته است. درست در روزهایی که اخبار منتشر شده از کابینه احتمالی دوازدهم از نگاه عموم اصلاحطلبان نگرانکننده است». نگرانیای که شاید درست یا نادرست بودن آن شش روز دیگر و زمانی که حسن روحانی لیست وزرای پیشنهادیاش را به مجلس میبرد روشن شود اما اصلاحطلبان و پایگاه رای او نگران هستند.
مم
محمد رضا تاجیک :
روحانی به وعده هایش عمل نکند، اصلاح طلبان باید بروند خانقاه و دعا کنند!
محمدرضا تاجيک در گفتوگو با ايسنا هشدارهايي را هم به دولت داده و هم به اصلاحطلبان و گفته است اگر آقاي روحاني در دور دوم به وعدههايش عمل نکرد، اصلاحطلبان بايد بروند به مسجد و خانقاه و خلوت و دعا کنند. اين گفتوگو را صدف صميمي انجام داده که اهم آن را در پي ميخوانيد.
سناریو
سناریو نویسان شایعه ای را طراحی و بر اساس آن تصمیم می گیرند
کلمه – گروه خبر: فائزه هاشمی میگوید برخوردها با خانواده مرحوم آیتالله هاشمی افزایش یافته، او همچنین خبر میدهد که به دلایل واهی ممنوعالخروج شده است. دختر مرحوم آیتالله هاشمی معتقد است سناریونویسان برای پیشبرد اهداف خود دروغها و شایعاتی مطرح کرده و بر اساس همان شایعهها تصمیم میگیرند.
آیا دگردیسی اقتدارگرایان ممکن است ؟
مصطفی قهرمانی
جوامع متکثر صحنه پیکار و همآوردی اردوگاه های سیاسی رقیب با انگاره و دیدگاه های ویژه اشان در رابطه با ساماندهی سپهر عمومی می باشد. بسیارند کسانی که از نبود و حذف جناح ها و اردوگاه های سیاسی رقیب ازچپ و راست، اصلاح طلب و اقتدارگرا و خودی و غیرخودی خرسند و شاد می گردند.
ماجرای آزاده نامداری از منظری دیگر
دوگانگی فرهنگ رسمی و عمومی
عصر ایران؛ جعفر محمدی :
اگر مردم از سر ترس،طمع،محافظه کاری و...،تظاهر به پذیرش فرهنگ رسمی و حکومتی کنند،"ریاکاری" نه پدیده ای زشت و نابهنجار که یک رویه عمومی و ناگریز خواهد بود که در آن، اگر پرده از زندگی یکی از ریاکاران بیفتد،بقیه ریاکاران در نهایت ریاکاری،او را تمسخر و نکوهش خواهند کرد و چون به خلوت می روند،خود "آن کار دیگر" را تکرار می کنند.
۱۳۹۶ مرداد ۶, جمعه
انحطاط نسلی که آبستن تناقصات شد !
وحید فرخنده فرد
خواستیم ورزش کنیم گفتند درس واجب تره ، رفتیم درس بخونیم گفتند این چیزها واسه فاطی تمبون نمیشه! برو ببین پول کجاست ! رفتیم پول دربیاریم گفتند علم بهتر است یا ثروت!؟ در تکاپوی این فلسفه قفل کرده بودیم که ناگهان به سیاست برخوردیم ،گفتند پسر جان سیاست آب و دون نمیشه! اصلا سیاست پدر و مادر نداره ! وارد دانشگاه شدیم گفتند زیاد سوال می کنی و باید ستاره دار شوی، سیگار بر گوشه لب پدرمان بود که گفت سیگار نکش ضرر داره
۱۳۹۶ مرداد ۵, پنجشنبه
جنتی :
مهمترین مشغله رهبری، نگرانی از« براندازی » است
رادیو فرانسه - احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، در نشست مشترک هیئت رئیسه و کمیسیون های داخلی این مجلس گفت : مجلس خبرگان رهبری بالاترین نهاد در قیاس با مهمترین ارکان نظام جمهوری اسلامی یعنی مجلس شورای اسلامی، قوۀ قضاییه و حتا شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
سرچشمه « آقا زاد گی » کجاست ؟؟
احمد علوی،
طرح موضوع «ژن و خون خوب» از سوی یکی از آقازادگان حاکمیت «جمهوری اسلامی» به بحثهای دامنه داری در رسانههای داخلی ایران و همچنین رسانههای مجازی دامن زد. البته این نخستین باری نبود که چنین اظهاراتی در رسانهها بازتاب یافت. پیش از این هم جنجال پیرامون دفاع از «بر سر سفره» نشستن یکی دیگر از آقازادهها که نماینده مجلس است، فضای رسانهای را تحتالشعاع قرار داد.
نا کجا آباد توزیع مواد مخدر دولتی
سعید مدنی
پس از برخی اقدامات اصلاحی در زمینه مدیریت مبارزه با موارد مخدر از اواسط دهه۱۳۷۰ تا اواسط دهه ۱۳۸ و پس از بیش از یک و نیم دهه (از اوایل دهه ۱۳۸۰ تا امروز) سکوت و انفعال و اتلاف وقت این مدیریت و ستاد مبارزه با مواد مخدر گویی، به یکباره اغلب مدیران ستاد، نمایندگان عضو کمیسیون حقوقی مجلس، کارشناسان مجمع تشخیص مصلحت و برخی دستگاههای اجرایی از خواب زمستانی برخاسته و به این نتیجه رسیده اند که تنها راه رهایی مردم از شر اعتیاد و مواد، آزاد سازی آن است.
واکنش تند علم الهدی به رشد فزاینده « سکولاریسم » در دانشگاه ها
مهر :
آخوند سیداحمد علمالهدی دوشنبه شب در دیدار با اعضای جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاههای کشور اظهارکرد: «اینکه رهبری فرمودند «افسر جنگ نرم» به این جهت است که توده جامعه انقلابی، سرباز انقلاب هستند، و شما بهعنوان توده دانشجویی باید جلودار این حرکت باشید، توده سرباز پشت سر شما بیاید و هر نقشه و برنامهای شما ریختید، جامعه انقلابی عمل کند.»
جرم
زن بودن در ایران « جرم » است !!
مهشان امیری
فعال حقوق زنان در ایران
پشت پرده ی همین نظام به ظاهر اسلامی، اتفاقات و فجایع نا جوانمردانه تری، رخ میدهد.اینکه زنان را بالاجبار در سایه ای از نقاب ها و دسیسه های شیطانی و غیر انسانی خودخواهانه ی رژیم کردن، وجود فحشا، فساد و تجاوز، دروغ و خیانت و غارت را به اوج خود رسانده است.
۱۳۹۶ مرداد ۳, سهشنبه
پایان شوهای تبلیغاتی با چهره کریه « فقر»
نرگس نامدار
کلمه
دو روز مانده به پایان تیرماه سال جاری دو کودک شش و سه سال به بیمارستان منتقل میشوند در حالی که به کما فرو رفته بودند. پدر ۲۵ ساله آنها از شدت فقر و نداری و صد البته ناامیدی به کودکانش قرص برنج میخوراند و خود نیز به همان شیوه به مرگ خودخواسته تن میدهد.
۱۳۹۶ مرداد ۲, دوشنبه
نسلی که در میان تناقصات یک « جمهور » دینی، و خرافه و خیال بافی های نخبگانش غوطه می زند!
نیکروز اعظمی
بزرگان هر نسلى در نسبت و نوع رابطه شان با رفتارهاى ارزشى پيشينيان، تأثيرگذارانِ زمان خويشند. اين بزرگان همان خواص هستند كه در انواع حوزه هاى مربوط به جامعه و انسان، نقش اساسى و تأثير گذار ايفاء مى كنند. براى مايى كه همواره در نظام هاى تك صدايى و نيز بى حقوقى روزگار سپرى كرديم، حوزه سياست و تب و تاب آن فعالترين حوزه و تعيين كننده بود.
۱۳۹۶ مرداد ۱, یکشنبه
چ
چگونه حجاب اجباری را می فروشند ؟
رادیو فردا، مجید محمدی:
با تغییر نسل به نظر میآید که توجیهات گذشته در مورد اجباری بودن حجاب (سنت و غیرت)، گروههایی از زنان حتی اعضای خانوادهٔ روحانیون و اسلامگرایان نزدیک به آنها را قانع نمیسازد. از همین جهت دستگاه تبلیغاتی حکومت به توجیهات غریب، شگفتانگیز و مغالطهآمیزی برای اعمال حجاب اجباری متمسک میشود.
ربا در اسلام حرام است یا بی حجابی ؟
حسن بهگر
ملایان شیوه ی حکومت
خود را با عنوان اسلامی از سایر حکومت های رایج متمایز ساختند. این تمایز دوری هرچه
بیشتر از تمدن غربی و گرایش به گذشته ای دور و ارتجاعی را در برداشت. بر این نگرش چند
تنی ازآل قلم مانند آل احمد، شایگان. تاثیر بسزایی داشته اند و آن را تقویت کرده اند
و بدیهی است این نگرش خیلی زود به شکست و ناکامی در عرصه های اجتماعی و فرهنگی انجامید
و جز افزایش تنش و اختلال در روابط اجتماعی نتیجه ای نداشت.
به فکر کوچ مریم ها باشیم!
پروانه سلحشوری – رئیس فراکسیون زنان مجلس
مرگ مریم میرزاخانی مرثیهای است بر ملتی که نوابغش، قهرمانانش و نخبگانش را بهراحتی از دست میدهد. برای ایران مریم مدتها پیش از دست رفته بود؛ آن موقع که به هر دلیلی از ایران خارج شد. حالا همه از مردم تا نمایندگان و سایر مسئولان در سوگ او بیانیه میدهند و مردم در ماتم او داغدارند. بهراستی ما داغدار مریم هستیم یا سوگوار گناه خودمان که بهراحتی گذاشتیم او و مریمهای دیگر بروند.
چالش تصویر مریم وشکست گفتمان حجاب و عفاف
محسن حسام مظاهری
(نویسنده و پژوهشگر علوم اجتماعی)
«هر سال فصل گرما که میرسد، تنور بحث حجاب هم گرم میشود. فضای رسانههای رسمی و غیررسمی میشود عرصهی مجادلات موافقان و مخالفان حجاب اجباری، مسئولین انتظامی در تریبونها مدام و با تهدید، قوانین مربوط به حجاب را یادآوری میکنند؛ مراجع تقلید و خطبای جمعه بر ضرورت مقابله با بیحجابان تاکید میکنند؛ در قاب تلویزیون، کارشناسان فرهنگی حاضر در صحنه به سرودن متنهای ادبی در مدح حجاب با استفاده از واژگانی چون «متانت» و «کرامت» و «مصونیت» و «زیبایی» و «آرامش» سرگرم میشوند. و درودیوار شهر پر میشود از تصاویر گرافیکی تبلیغ حجاب و کرامت زن و صدف و گوهر و غیره.
۱۳۹۶ تیر ۳۰, جمعه
به بهانه دیدار سفیران خارجی از زندان اوین
حسن یوسفی اشکوری
اخیرا در خبرها بود که حدود چهل تن از سفیران خارجی از زندان اوین بازدید کرده اند و برخی از آنها نیز پس از بازدید از اوین اظهار رضایت کرده و شرایط زندانیان را مناسب دانسته و اقدامات حکومت را در این باب ستوده اند. این ماجرا خاطره ای را به یادم آورد و اندیشیدم شاید بد نباشد در این باب چیزکی بنویسم و به تعبیر جوانان فیسبوکی با شما به اشتراک بگذارم.
آتنا
قتل آتنا یا قتل آتناها ؟
عمادالدین باقی
سال گذشته بود که خبر کشتن دخترکی به نام ستایش درست همانند امروز فضای اجتماعی ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داد. در چند روز گذشته هم فراوان در این زمینه سخن گفته اند. دختران خودم از جمله نخستین کسانی بودند که در پست های اینستاگرامی واکنش نشان دادند. فکر می کنم سخنی نمانده که دیگران نگفته باشند اما پرسش گذشته من درباره این مسئله هنوز پابرجاست.