صفحات
۱۴۰۰ فروردین ۱۱, چهارشنبه
آیا رأی مردم به «جمهوری اسلامی» همچنان «آری» است؟
ایندیپندنت فارسی - امیر سلطانزاده - فردا دوازدهم فروردین، روزی است که بنا به تقویم رسمی، روز «جمهوری اسلامی» نامگذاری شده است. بر اساس ادعای دولت موقت، در ۴۲ سال پیش و در چنین روزی، بیش از ۹۸ درصد از مردم با تغییر نظام پادشاهی به جمهوری و با تأکید بر «اسلامی» بودن آن، موافق بودند. اما امروز پس از چهار دهه گذر از فراز و نشیب تاریخ، به نظر میرسد شرایط تغییر کرده است.
۱۴۰۰ فروردین ۱۰, سهشنبه
اظهارات وزارت خارجه درباره قانونی بودن سند ۲۵ ساله مغایر با قانون اساسی است
در پی اعتراضهای صورت گرفته به سند توافق ۲۵ ساله ایران و چین، سرانجام سخنگوی وزارت خارجه با انتشار توییتی تلاش کرد تا فضای ملتهبی را که در سطح افکار عمومی بوجود آمده آرام کند، اما در کلیات مطرح شده نیز ابهاماتی وجود دارد.
در جستجوی راه نوین برای گذار از حکومت اسلامی
فاضل غیبی
هرچه بیشتر از عمر حکومت اسلامی میگذرد، روشنتر میشود که گذار از آن با تدابیر سادهای که اپوزیسیون تصور میکند، ممکن نخواهد بود. ایرانیان مخالف این رژیم در 42سال گذشته همۀ روشهای شناخته شده برای مبارزه با رژیم جهل و جنایت را بکار گرفتهاند. با اینهمه رژیم اسلامی با استفاده از امکانات تبلیغی گسترده و ترفندهای ضدبشری بسیار ، از گروگانگیری و باجخواهی تا ترور و کشتار جمعی، توانسته است خود را حفظ کند.
فیروز نجومی
امسال نیز همچون سال گذشته آخوند سید علی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب، مجبور بود خطبه نوروزی خود را بار دیگر در شرایطی دلناپذیر و نامطلوب ایراد نماید. در این دو سال اخیر ظاهرا شرایط کرونایی، رهبر معظم را از سفر به مشهد و گذراندن ایام نوروز در محضر مقدس امام هشتم محروم نمود و همچنین از ایراد خطبه ی سالیانه خود در شبستان امام رضا، فضایی وسیع مملو از جمعیتی انبوه که بسیاری از انها کرایه ای بنظر میرسیدند و برخاسته از قشر مستظعفین، قشری که مثلا، انقلاب اسلامی بنام آنها بوقوع پیوسته است.
۱۴۰۰ فروردین ۶, جمعه
حاجیفیروز یا ولایتفقیه،
کدام یک توهینآمیز است و باید حذف شود؟
هیچ نهادی در ایران برای مردم ایران توهینآمیزتر از ولایتفقیه نبوده و نیست
ایندیپندنت فارسی - مجید محمدی
بعد از جامعه مدرسین که رئیسجمهور فرانسه را برای مخالفت با قبیلهگرایی و جداییطلبی بخشی از مسلمانان فرانسوی، نژادپرست خوانده بود، حالا نوبت به شهرداری تهران رسیده است که حاجیفیروز را دارای مضامین نژادپرستانه بداند و از برنامههای شهرداری تهران حذف کند.
۱۴۰۰ فروردین ۵, پنجشنبه
قانون اساسى جمهورى اسلامی ايران
فصل اول
اصول کلى
اصل ١
نوع حكومت ايران جمهورى اسلامى است که ملت ايران، بر اساس اعتقاد ديرينهاش به حكومت حق و عدل قرآن، در پى با اميد کسب آن، انقلاب بهمن ۱۳۵۷ را به پیروزی رساند. اسلامى پيروزمند خود به رهبرى مرجع عاليقدر تقليد آيت الله العظمى امام خمينى، در همهپرسى دهم و يازدهم فروردين ماه يكهزار و سيصد و پنجاه و هشت هجرى شمسى برابر با اول و دوم جمادى الاولى سال يكهزار و سيصد و نود و نه هجرى قمرى با اكثريت ۹٨/ ٢ % كليه كسانى كه حق رأى داشتند، به آن رأى مثبت داد.
۱۴۰۰ فروردین ۴, چهارشنبه
نقدی بر همبستگی سکولار ایرانیان ، به قلم آقای نیکروز اعظمی
عبدالحمید وحیدی
قانون اساسی خواه دموکرات
آقای نیکروز اعظمی اخیرآ در مقاله ای تحت عنوان " همبستگی سکولار ایرانیان ، «آشتی ملی» ، خاتمی و جمهوریخواهان" نوشته اند. لینک آن در پائین دیده می شود. بحث همبستگی ایرانیان سخن تازه ای نیست و میلیون ها بار از زبان این و آن شنیده شده و راه حل هایی ارائه شده است ، اما پس از گذشت چهاردهه هنوز جامعه روشنفکری ما در همان روز نخسین است. آقای اعظمی در آغاز نوشتار بدرستی از اهمیت همبستگی ملی در چهارچوب منافع ملی سخن گفته اند، مخصوصآ آنجا که چنین آورده اند:
۱۴۰۰ فروردین ۲, دوشنبه
یکی از بحث های مهم در قانون اساسی آینده ما
روز منع تبعیض نژادی؛ ایران کشوری است مولتیاتنیک نه کثیرالمله، گفتوگوی جوادعباسی توللی با مهرداد درویشپور
رادیو زمانه - برخی از فعالان گروههای قومی در ایران بر این باورند که ایران بهعنوان کشوری متشکل از اتنیکها و اقلیتهای قومی گوناگون، در صد سال گذشته و در فرایند شکلگیری آمرانه دولت -ملت توسط حکومتهای مرکزی، دچار اشکالی از تبعیض نژادی شده است. ادعایی که مخالفانی هم دارد
۱۴۰۰ فروردین ۱, یکشنبه
.
" نه به جمهوری اسلامی" محتوائی مبهم درفرمی فاخرانه
۱۳۹۹ اسفند ۳۰, شنبه
۱۳۹۹ اسفند ۲۸, پنجشنبه
امروز بر محور آن بیانیه ، مردم بدرستی می دانند که خواستار یک قانون اساسی که پایه های آن بر دموکراسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر استوار شده باشد، می باشند.
بنابراین ، شعار نه به جمهوری اسلامی به هیچ گروه و دسته سیاسی و عقیدتی خاص وابسته نیست و هر گروه و سازمانی که بر خلاف آن عمل نماید، به آرمان قانون اساسی خواهی دموکراتیک مردم خیانت کرده است. در راستای آن خواست، ضرورت دارد که همه افراد و گروه ها در تعمیق قانون اساسی خواهی دموکراتیک تلاش نمایند.
قانون اساسی خواهان دموکرات
۱۳۹۹ اسفند ۲۷, چهارشنبه
.
قانون اساسی و اصول دهگانه
نقدي بر مقاله " قانون اساسي خواهان دموكرات" به قلم آقای عبدالحميد وحيدي، حقوق دان
دکتر نیره انصاری حقوقدان
همانطور که اولوف پالمه نخست وزیر فقید سوئد در سال (1969) تعریف نویی از دموکراسی در سوئد رابا عنوان “محفل مطالعه ای” ارائه داد.این سال ها نیز نظریه های آقای عبدالحمید وحیدی، هم به حیث حقوقی/علمی و هم ازجهت سیاسی دوره برجسته ای را بنيان نهاده است.
۱۳۹۹ اسفند ۲۶, سهشنبه
انتشار فایلی صوتی از رضا پهلوی سلطنتطلبان را نگران کرده است
رادیو زمانه - انتشار یک فایل صوتی از شاهزاده رضا پهلوی در فضای مجازی پربازتاب شده است. سخنان منعکس شده در این فایل ظاهرا در روز ۸ مارس امسال یا اندکی پیش از آن ایراد شده چون در آن مشخصا به روز زن اشاره میشود. شاهزاده در این سخنان، که هنوز مشخص نیست در حضور چه کسانی بوده، از طرفدارانش میخواهد ایفای نقش معینی را به او تحمیل نکنند، چون همین تحمیل نقش به یک خانواده نقض حقوق انسانی آن خانواده است.
۱۳۹۹ اسفند ۲۵, دوشنبه
۱۳۹۹ اسفند ۲۴, یکشنبه
یکبار هم به خودتان نامه بنویسید!
قانون اساسی خواهان دموکرات چه می خواهند؟
قانون اساسی خواهان دموکرات، خواهان آنند که اصل به اصل و بند به بند قانون اساسی آینده ، مورد بحث و بررسی در جامعه قرار بگیرد و پیش از تشکیل مجلس موسسان ، تفاوقات صورت گرفته تحت عنوان یک " پیمان نامه" تقدیم آن مجلس شود، زیرا با شرایط نابسامانی که امروز جامعه گرفتار آن شده است بیم آن می رود که در آینده قانون اساسی ما نیز در دست کسانی قرار بگیرد که همه چیز را به انحصار خود در آورند. دیگر نباید اجازه دهیم تا ازما بهتران بر مقدّرات ما حاکم شوند. در جامعه ای که دیگر برادر به برادر رحم نمی کند، باید بسیار هوشیار باشیم!
آنچه آقای جمشید اسدی تا کنون نیاموخته اند
عبدالحمید وحیدی
آقای جمشید اسدی اقتصاد دان که به شکرانه زبان شیرین و ورود به مسائل متفاوت توانسته اند از خود چهره ای شناخته شده بسازند و در بسیاری از مسائل نیزاشراف کافی دارند، می توان اذعان نمود که در یک زمینه بسیارمهم تا کنون چیزی نیاموخته اند.آقای اسدی هنوز نیاموخته اند که در چه کشوری زندگی می کنند، و چرا خانه و کاشانه خودرا رها و به آنجا پناه آورده اند.
۱۳۹۹ اسفند ۲۱, پنجشنبه
۱۳۹۹ اسفند ۲۰, چهارشنبه
.
قاسم شعله سعدی را باید از چه منظری نگریست؟
حقوقدان، سیاستمدار، شاعر
عبدالحمید وحیدی
در یکی از این برنامه های تلویزیونی، مصاحبه گر از اقای قاسم شعله سعدی می پرسد:
چگونه است که در "راه سوم" تنها شما معرف منشور و از آن دفاع می کنید، آیا براستی شما طرفدارانی دارید؟
آقای شعله سعدی با لبخندی پاسخ می دهند:
۱۳۹۹ اسفند ۱۹, سهشنبه
.
اطلاعیه دگرباوران
چه کسانی می توانند در باره "قانون اساسی آینده ایران" وارد بحث و گفتگوی دگرباوران شوند و با چه شرایطی ؟
همه افراد با هر گرایش عقیدتی و سیاسی می توانند وارد این گفتگو بشوند، مشروط به اینکه حداقل دانش را در مورد قانون اساسی داشته و به اصول خدشه ناپذیر وپایه ای آن اعتقاد نظری و عملی ابراز نمایند و سخنگوی هیچ گروه یا دسته ای نباشند.
اصول خدشه ناپذیر عبارتند از:
۱۳۹۹ اسفند ۱۸, دوشنبه
.
۱۳۹۹ اسفند ۱۷, یکشنبه
در پاسخ به جمشید اسدی
از دموکراسی خواهان امام زمانی تا قانون اساسی خواهان دموکرات
عبدالحمید وحیدی
آقای اسدی مطلب بلند بالایی در دفاع از "نامه پا داشت دموکراسی" تحت عنوان" آنکه امضاء کرد و آنکه امضاء نکرد " نوشته اند که در دگرباوران منتشر شد. روی سخن انتقادی ایشان نسبت به کسانی است که متن پیشین ایشان را امضاء نکرده اند.
من تنها به اولین پاراگراف نوشتار ایشان می پردازم تا متوجه شوند که اگر بخواهم به هریک از دیگر پاراگراف ها بپردازم ، نیازمند نگارش کتاب قطوری است. و در انتها گریزی خواهم داشت به بخش سرخوردگان از شاهزاده ایشان.
فرو غلتیدن دین در مفاسد قدرت و ثروت!
فیروزنجومی
کار جمهوری اسلامی به راه های باریک و دلانها تنگ و تاریک کشیده شده است و، عرصه برش سخت تنگ گردیده است. اگرچه، از آغاز باستقبال بحران رفته و در تولید آنها نقش مهمی را ایفا کرده است. اما، هماکنون در شریطی بحرانی تر از هرزمان دیگری روی در روست. از درون ویران است و در بیرون رسوا. اما، نظام مقدس اسلامی خمی هم بابرو نیاورد. در نزد مقدسین حاکم، چه باک از ویرانی، از ویرانی ست که سازندگی بر میخیزد، البته نه از ساختن جهان هستی بلکه از سازندگی در عالم نیستی. اکنون این نگاه بجهان هستی است که در بحران فرو رفته است، بحرانی که فقیه پیوسته آنرا انکار میکند.
۱۳۹۹ اسفند ۱۶, شنبه
۱۳۹۹ اسفند ۱۵, جمعه
.
گزارش به مردم:
آن که امضا نکرد و آن که امضا کرد!
جمشید اسدی
این نوشته گزارش کسانی است که نامه «هدف ملی: برپاداشت دمکراسی، انتخاب فردی: پادشاهی یا جمهوری!» را بر نتافتند و دست «ردّ» بر آن زدند و نیز کسانی که بر آن دستینه (امضا) نهادند و پشتیبانی کردند.
پیوستن به این نامه که ایرانیان را از همین امروز به برپایی دمکراسی و پاسداشت یکدیگر در درازنای مبارزه فرا میخواند، سودهای فراوانی دارد. نخست این که راستآزمایی مدعیانی است که وعده دمکراسی پس از سرنگونی نظام ولایی میدهند.
۱۳۹۹ اسفند ۱۴, پنجشنبه
محمد خاتمی و آلترناتیو سکولار، نیکروز اعظمی
میزان معنای لغوی آلترناتیو که یعنی جایگزینی، برای رساندن منظور ما در این بحث کفایت میکند. آلترناتیو و سکولاریسم به مانند بسیاری از مفاهیم دیگر غرب در جامعه جمهوری اسلامی وارونه جلوه داده میشوند و ذهن علیل و کج فهم نیز همین لقلقه زبانی و مفهومی سکولاریسم را میگیرد و آن را طوطی وار تکرار میکند.
۱۳۹۹ اسفند ۱۳, چهارشنبه
معما و معضل قانون اساسی
.
ما و معضل "قانون اساسی"
حسن یوسفی اشکوری
۱۳۹۹ اسفند ۱۱, دوشنبه
.
قانون اساسی خواهان دموکرات چه می خواهند؟
مبارزه برای " یک فرد" یا مبارزه برای"یک نهاد"
عبدالحمید وحیدی
دوست ارجمندم جناب سیاوش لشگری که تنها دغدغه نجات ایران را از این شرایط نکبت بار دارد، و صادقانه تلاش می کنند که میان ایرانیان وحدت ایجاد نمایند ، مرا اینچنین مورد پرسش قرار دادند که من با شناختی که ازمواضع شما طی این چندین سال دارم و با یکدیگر تبادل اندیشه کرده بودیم ، نمی دانم چرا به یکباره مواضع شما تغییر پیدا کرد، تا حدی که شما بخود اجازه داده اید که آقای چمن آرا در باره شما و مواضع جدید شما سخن بگوید؟
جناب آقای حسن اعتمادی
رمز پیروزی را از چه کسانی باید بیاموزیم ؟
عبدالحمید وحیدی