صفحات

۱۳۹۸ آبان ۹, پنجشنبه

قاسم سلیمانی به مقامات امنیتی عراق:

 ما در ایران می‌دانیم چه رفتاری با معترضان بکنیم

سفر قاسم سلیمانی به عراق برای آموزش مقابله با اعتراضات
دویچه وله - آسوشیتدپرس از سفر فرمانده نیروی قدس سپاه به بغداد یک روز پس از شروع اعتراضات در عراق خبر داده است. به گزارش این خبرگزاری به نقل از دو مقام امنیتی عراقی، قاسم سلیمانی گفته "ما در ایران می‌دانیم چه رفتاری با معترضان کنیم".
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی که چهارشنبه ۳۰ اکتبر منتشر کرده نوشته است که قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، یک روز پس از آغاز اعتراضات ضد دولتی در عراق با پروازی شبانه خود را به بغداد و سپس با هلیکوپتر به "منطقه سبز" پایتخت رساند.
خامنه ای:
اعتراضات عراق و لبنان کار سرویس های غربی است
فرزانه روستایی


آیا آرمان مشترکی برای همبستگی ایرانیان وجود دارد؟


ترانه خاک خوبان با صدای ماندانا خضرایی، کارگردان: رایان سیف
حاکمیت قانون
ترجیح می دهم خود را وکیل بنامم تا پادشاه
با یاری حقوقدانان تلاش خواهیم کرد تا در جامعه قوانین شرعی به قوانین عرفی تبدیل شود!
 قوانین شریعت هرگز قادر نخواهد بود "برابری حق زن و مرد" را تضمین نماید!


۱۳۹۸ آبان ۸, چهارشنبه

یک فکر! یک نظر: باید از جمهوری اسلامی گذر کرد
جلال ایجادی

۱۳۹۸ آبان ۷, سه‌شنبه

نگرانی سپاه از افتادن چادر از سر زنان در ماموریت‌های دیپلماتیک

pooshesh_102319.jpgایندیپندنت فارسی - انتشار عکس‌هایی از «لعیا جنیدی» معاون رئیس جمهور ایران، در سفر به ژاپن حاشیه‌های زیادی را به دنبال داشت. او که به نمایندگی از ایران برای شرکت در مراسم تاجگذاری و آغاز به کار رسمی امپراطور جدید ژاپن به توکیو سفر کرده بود، به دیدار«آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن و وزیر دادگستری این کشور نیز رفت.

۱۳۹۸ آبان ۶, دوشنبه

جامعه به سمتی می رود که نه اصولگراها را می خواهد و نه اصلاح طلبان را!

شرق در سرمقاله خود نوشت: شور و شوق هزاران تماشاگر ورزشی که به خیابان‌ها می‌آیند و از غرور «من ایرانی‌ام» سرشار می‌شوند، همان‌قدر به جناح سیاسی اصلاح‌طلب ربطی ندارد که حضور سه‌ونیم میلیون زائر در کربلا و حرم حسینی ربطی به جناح سیاسی اصولگرا ندارد.

۱۳۹۸ آبان ۴, شنبه

شورای حقوقی گذار از قوانین شرعی به قوانین عرفی

تنها نهاد رسمی

آخوند
 را نباید دست کم گرفت!


فیروز نجومی
دیر زمانی ست این سوال بکرات شنیده میشود که مردم چگونه توانسته اند، حکومت آخوندی را پذیرفته و بر علیه آن تا کنون نشوریده اند؟ آیا زمان آن فرا نرسیده است که مردم به پا خیزند؟ اصلا چرا تا کنون بر نخاسته اند؟ چرا اکنون دست روی دست گذاشته سکوت میکنند، آیا صدای کار گران و معلمان و کشاورزان و بسیار دیگری از معترضین را نشنیده اند؟

پیاده‌روی اربعین:

قدرت‌نمائی خرافات و تحمیق در برابر دانش و آگاهی، 

احد قربانی دهناری

Ahad_Ghorbani_Dehnari.jpgجمهوری اسلامی از همان دوران همه‌پرسی «آری» یا «نه»، به پذیرش نظام جمهوری اسلامی از سوی مردم نامطمئن بود و بنا را بر تزویر، تحمیق، ارعاب و حذف فیزیکی مخالفان گذاشت نه رای مردم، سازندگی و رفاه و سرفرازی مردم ما.

۱۳۹۸ آبان ۳, جمعه


اندیشه های نوین کورش کبیردرپاراگراف هایی از منشور



نیره انصاری حقوقدان

اندیشه غربی، ایده های شکل گرفته درحدود سال پانصد وهشت پیش از میلاد در دموکراسیِ آتن را به عنوان منشأ حقوق بشر تلقی می کند. حال آنکه دموکراسی مدرن و حقوق بشر مکمل یکدیگر هستند. اما واقعیت های تاریخی نشانگر این امر هستند که سی سال پیش از تولد دموکراسی آتنی، حقوق بشر در خارج از قاره اروپا و در منشور کوروش معنا و مفهوم یافته است.
کتیبه کوروش رویکردی عمل گرایانه دارد و برخی از پیشنهادات آن عینی است. هرچند در بخش سوم می توان رگه هایی از اصول نظری را یافت که پیشقراول اصول پایه حقوق ‌بشر امروزی اند همچون: آزادی های اندیشه، وجدان و دین، حفاظت از غیرنظامیان و حفاظت از دارایی ها.

دوران گذار از قوانین شرعی به قوانین عرفی 


توضیحات کاوه موسوی حقوقدان
در باره پرونده ربایش روح اله زم


۱۳۹۸ آبان ۲, پنجشنبه

سایۀ سنگین انقلابِ ایران و افسونِ روشنفکران، نقد و نگاهی به برنامۀ «پرگار» بی‌بی‌سی، علی میرفطروس

Ali_Mirfetrous.jpg*شاه،چندسال پیش ازانقلاب اسلامی گفته بود:«بین قدرت های امپریالیستی و ما برخوردی روی می دهد!»
*اگر«فقدانِ منزلت وشرافت انسانی درزمان شاه»!!،عاملِ مهمّی در وقوع انقلاب اسلامی بود،چرا در ۴۰ سالۀ اخیر- که منزلت وشرافت انسان ها(خصوصاً زنان وکارگران)مورد شدیدترین توهین ها و سرکوب ها قرار دارد-هیچگونه انقلابی درایران صورت نگرفته است؟

کمپین حرف می‌زنم برای شکستن تابوی افسردگی؛ 

۱۰ میلیون نفر در خطر خودکشی


«به افسردگی می‌گویند سرماخوردگی روانی؛ یعنی به اندازه سرماخوردگی رایج است.»
«افسانه» بعد از گفتن این جمله، مکث کرد، نفسی عمیق کشید و ادامه داد: «من خودم بعد از زایمان دچار افسردگی شدم اما هیچ آگاهی نسبت به آن نداشتم. اصلا ورود من به دنیای روان‌شناسی از تلاش خودم برای درمان شروع شد.»

۱۳۹۸ آبان ۱, چهارشنبه



برگزاری دادگاه تعدادی از امضا کنندگان نامه «استعفای خامنه‌ای»


۱۴ کنشگر زن از خواسته خود برای استعفای خامنه‌ای می‌گویند
بر اساس گزارش‌ها دادگاه چندین نفر از نویسندگان نامه «استعفای خامنه‌ای» برگزار شده است. محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری، در مصاحبه با وب‌سایت رادیو فردا خبر داد که روز دوشنبه، ۲۹ مهر، دادگاه گیتی پورفاضل، شهلا انتصاری و زهرا جمالی برگزار شده است.

BREXIT

چرا و چگونه بریتانیا در برزخ برگزیت گرفتار آمد؟


عبدالستار دوشوکی
دقیقا ١٢١٤ روز از رفراندوم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) گذشته است, اما هنوز مشخص نیست در چه تاریخی این خروج عملی خواهد شد. مشاجره و مناقشه ظاهرا بی پایان, و تاخیر مکرر و تصویب ماده‌ های الحاقی و لوایح اصلاحی متعدد و پیچیده و گیج کننده توسط نمایندگان, و بخصوص کارشکنی های بیمورد و غیر اصولی حزب کارگر, گذرگاه قانونی بریتانیا را تبدیل به آزارگاه برزخ گونه ابدی کرده است.

۱۳۹۸ مهر ۳۰, سه‌شنبه

محمد رضا فقیهی وکیل دادگستری بازداشت شد


استان‌وایر- محمد رضا فقیهی وکیل حقوق بشر در اردبیل بازداشت شد.
گزارش شده که بازداشت این وکیل روز یک‌شنبه پس از حضور در دادستانی اردبیل صورت گرفته است.

Ali_Kashgar.jpg
شورای مدیریت گذار...؛ حاکمیت برای «مناطق اتنیکی» امری الزامی است، علی کشگر

«شورای مدیریت گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی در ایران» متشکل از فعالان سیاسی و اجتماعی با گرایش‌های گوناگون در روزهای ۲۸ و ۲۹‌ام سپتامبر در لندن برگزار شد. این شورا پیش از برگزاری جلسه خود سه سند؛ به عنوان مبانی فعالیت و بنیان‌های ارزشی و استراتژی خود منتشر و در دسترس عموم قرار داد.
خروج دکتر الهیار کنگرلو وهودتشیان از پروژه ققنوس


پاسخ کاوه موسوی در باره استرداد زم از عراق به ایران


۱۳۹۸ مهر ۲۸, یکشنبه

1

“هر فرد یک قانون گذار است” ایمانوئل کانت

عطا هودشتیان –

نخست یک یادآوری تاریخی: پس از خاتمه جنگ جهانی دوم، زمانیکه “آدولف آیشمن” یکی از دست اندر کاران جنایات نازی، مسئول اداره امنیت رایش و از افسران بلندپایه ارتش، در دادگاه از خود دفاع میکرد، چندین بار در سخنانش به ایمانوئل کانت اشاره نمود. وی مدعی شد که در زندگی و انجام وظیفه اش، همواره از اصول اخلاق کانتی پیروی کرده و معنای واقعی آن را راه نمای عمل خود قرار داده بود. از این طریق آیشمن، برآن بود که تنها از فرمان رهبر خود پیروی کرده و خطایی مرتکب نشده است.

۱۳۹۸ مهر ۲۷, شنبه

هشدار به آلترناتیوسازان توهم گرا!

درشرایط اضطراری و خیزش عمومی واجتناب ناپذیر،
 تنها "کانون وکلای دادگستری" بعنوان یک نهاد رسمی ، مردم نهاد، مسئول ، وخارج ازقدرت حاکم، صلاحیت دارد تا بطور موقت وظایفی را زیر نظارت حقوقی خود کانون به 
کسی یا گروهی تنها برای "مدت معین" تنفیذ نماید


"راه سوم!"

فیروز نجومی
این روزها، رهبران نظام مقدس اسلامی، دیگر روضه "مصیبت،" نمیخوانند، امام حسین را در صحرای کربلا سلاخی نمیکنند و علی اکبر و علی اصغر، طفلان معصوم را زیر دست و پای اسبان وحشی خلیفه یزید به هلاکت نکشانند. اشک گیری را ظاهرا بزمانی دیگر موکول کرده اند.

۱۳۹۸ مهر ۲۵, پنجشنبه

رضا پهلوی:
آیا در ایران قحط الرجال است که برخی در خارج از کشور، پس از چندین دهه ، هنوز برای آینده آن نسخه می پیچند؟؟
نیروهای خارج ازکشور تنها باید صدای گویای مردم درون مرزباشند و لا غیر....


شورای نگهبان و سرنوشت ما
وای بر ما ، وای برما!


شورای نگهبان یکی از بحث برانگیزترین نهادهای جمهوری اسلامی ایران است که از دیدگاه حقوقدانان از موانع عمده حاکمیت قانون و توسعه سیاسی و اجتماعی در ایران است. این شورا نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را که مورد پسندش نباشند، رد صلاحیت می‌کند و قدرت دارد تا مصوبه‌های مجلس را رد کند و حتی مفاد قانون اساسی را مطابق نظر خود تفسیر کند.

۱۳۹۸ مهر ۲۴, چهارشنبه


آقای حسن شریعتمداری و یک ناراست گویی تاریخی
محمد امینی
در هیچ کجای این قانون یا متمّم قانون اساسی مشروطه، نامی از ولایت یا ایالت عربستان به چشم نمی خورد که اقای حسن شریعتمداری با چهره ای حق به جانب ادّعا کنند که «اصطلاح استان عربستان ایران، عیناً اصطلاحی است که در متمّم قانون اساسی است، از خودم درنیاورده ام». راستی این است که از خوشان درآورده اند!

۱۳۹۸ مهر ۲۳, سه‌شنبه


کانون وکلا و مفهوم " استقلال"

سیاوش هوشیار وکیل دادگستری

صدر مادۀ یک لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری تنها به توصیف «کانون وکلا» در قالب مؤسسه‌‌ای مستقل و دارای شخصیت حقوقی اکتفا شده و شاید همین اجمال، موجب غفلت از عمق و ابعاد مفهوم «استقلال» شده باشد.برای شناخت مفهوم «استقلال» بی‌نیاز از توجه به ظرف زمانی وضع آن نخواهیم بود. لایحه قانونی در شعاع باریکی از جنبش ملت ایران در ظلمت تاریخی آکنده از استبداد وضع می‌شود؛ مقطعی که تلاش برای ایجاد سازوکارهای تقویت ساختار مدنی و رهایی از میراث شوم استبداد در حال انجام است.

انگ و تهمت زدن، سدِ راه پیشرفتِ کار! کوروش گلنام

Kourosh_Golnam.jpg
چرا حکومتِ اسلامی از داشتن چنین اپوزیسیونی، خشنود نباشد؟
۱ ـ نگارنده نمی‌داند"نقد و انتقادِ سازنده" را چگونه باید معنا کرد؟ ما همه مرزها را بهم ریخته‌ایم. اکنون هر گونه ناسزا و انگ و تهمت جانشین نقد سازنده شده است.
کاوه موسوی حقوقدان:
جنایات جمهوری اسلامی بی پاسخ نخواهد ماند!
شورای حقوقی دوران گذار

۱۳۹۸ مهر ۲۲, دوشنبه

Hamid_Farkhondeh_2.jpg بیم و امید تشکیل "شورای مدیریت گذار"،

 حمید فرخنده

درپی اعلام موجودیت "شورای مدیریت گذار" گروهی اندکی به نقد مواضع سیاسی و برنامه‌های سیاسی اعلام شده از سوی آنها یا نحوه شکل گیری این تشکل جدید اپوزیسیون پرداختند. گروه بزرگتری از جمله سلطنت طلبان افراطی و کاربران فضای مجازی اما با ادبیاتی سخیف به شخصیت‌ها و سازمان‌های گرد آماده در این تشکل جدید تاختند. عوض نقد راه نفی پیش گرفتند و بجای اندیشه خوانی انگیزه خوانی کردند. 

سرنوشت مبهم استقلال کانون وکلا

سهیلا رحیمی
وکیل دادگستری
کانون وکلای دادگستری ایران، یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های مردم‌نهاد و دارای شخصیت حقوقی مستقل، مانند نظام حقوقی تمام کشورهای مدرن وظیفه مهمی در پشتیبانی از وکلا و نظارت بر عملکرد آن‌ها دارد.

۱۳۹۸ مهر ۲۱, یکشنبه

نقش آفرینان دوران گذار از جمهوری اسلامی
تا زمانیکه "نظارت استصوابی" وجود دارد، انتخابات معنی و مفهومی ندارد
قاسم شعله سعدی

    اولین گام جمهوری اسلامی بعد از انقلاب 
    اقداماتی بود که علیه کانون وکلای دادگستری صورت داد


    حسین رئیسی، وکیل دادگستری و استاد دانشگاه کالرتون کانادا 

    در گفت‌وگو با صدای آمریکا گفت، اولین اقدام جمهوری اسلامی پس از انقلاب۵۷ علیه وکلا اقداماتی بود که علیه کانون وکلا صورت گرفت. پاکسازی و زندانی کردن روسای کانون وکلا، جلوگیری از برگزاری انتخابات هیات مدیره کانون به مدت ۱۸ سال و نهایتا گذاشتن تنگناهای متعدد بر سر راه وکلا و کانون‌های وکلا در ایران، روند همیشگی حاکمیت پس از انقلاب ۵۷ بوده است.


    حق طلاق باعث کاهش شوهرکشی می شود
    تقدس بکارت ، فکری ضد انسانی و ضد اخلاقی است

    حسن محدثی جامعه شناس
     نشست «حق طلاق، نگاهی متفاوت» با سخنان متفاوت پژوهشگران دینی برگزار شد؛ حسن محدثی، پژوهشگر جامعه‌شناسی دین که ۹ سال بر پدیده شوهرکشی تحقیق کرده، معتقد است اگر زنان در این‌ سال‌ها حق طلاق داشتند، شوهرکشی کمتر اتفاق می‌افتاد.

    ۱۳۹۸ مهر ۲۰, شنبه

          حاشیه‌ای بر «شورای مدیریت گذار»

                           
     اکبر کرمی یکم. هم‌سویی و هم‌کاری جریان‌های سیاسی خواهان گذار از جمهوری اسلامی در اساس بسیار خوش‌گوار و شادی‌آفرین است و باید آن را جشن گرفت؛ چه، این دست هم‌کاری‌‌ها در نهایت آب به آسیاب تعبیر رویاهای شیرین مردم می‌ریزد. این‌که نیروهای گوناگون و رنگارنگ سیاسی توانسته‌اند در چهار حلقه‌ی کلیدی دمکراسی، حقوق بشر، جدایی دین از دولت و یک‌پارچه‌گی ایران هم‌پوشانی داشته باشند بسیار اهمیت دارد و می‌تواند راه‌نشان و نقشه‌ی راه آینده باشد. امید که این‌ هم‌کاری و هم‌راهی ادامه داشته باشد و همانند بسیاری از هم‌آیش‌های وطنی فصلی و زودگذر نباشد.

    وارداتِ چمدانی دارو به ایران!

    نیره انصاری حقوقدان
    قانون مربوط به مقررات امور پزشکی، دارویی، خوردنی و آشامیدنی مصوب 29،3،1334 است که برخی مواد آن در سال‌های ( 5،8،1362، 23،1،67، 6،2،74 و 10،8،1379) همچنین قانون تعزیرات حکومتی اور بهداشتی و درمانی مصوب 23،12،1367 مجمع تشخیص مصلحت نظام اسلامی مورد اصلاحات قرار گرفت.
    مخالفت با " گذار" یا مبارزه با "شورای مدیریت گذار"؟؟
     قاسم شعله سعدی
    مردم خودشان در حال "گذاراز نظام" هستند

    دوران گذار از این نظام قرون وسطایی فرارسیده است


    mv_101119.jpgمبارزه با فساد یا آخرین تلاش یک‌ رهبر مستاصل؟ 

    مجتبی واحدی - دیدگاه نو
    در اوج افتضاحات حکومتی در داخل و خارج کشور و همزمان با افشای روز افزون مفاسد کلان در راس حاکمیت، نمایش مبارزه با فساد در جمهوری‌اسلامی نیز ابعاد جدیدی پیدا کرده است.

    ۱۳۹۸ مهر ۱۹, جمعه

    هجوم مصادره‌ کنندگان دولت به نخستین ورود زنان

    zanan.jpg


    ایران وایر تمام فشارهایی که فدراسیون جهانی فوتبال برای ورود زنان به ورزشگاه‌های ایران آورد سرانجام مدیران دولت را بر سر یک دو راهی قطعی قرار داد؛ یا درهای ورزشگاه به روی زنان باز می‌شود، یا فوتبال ایران تعلیق خواهد شد.


                                           
    نواندیشان نامحبوب
    رامین کامران
    انتشار اعلامیۀ اول نوآندیشان دینی راجع به جدایی دین و دولت، به دو سه ماه پیش بازمیگردد و اعلامیه ای هم که در مخالفت با مجازات توهین کنندگان به مقدسات دادند، کمی بعد منتشر شد.همه میدانند که جبهۀ جمهوری دوم این اتفاق را بسیار در خور توجه شمرد و چند برنامۀ تلویزیون دیدگاه به این امر اختصاص یافت تا مردم هر چه بیشتر از وجود این گروه و نظراتش که به طور جدی راهی برای مدرن شدن گفتار دینی شیعی باز کرده است، مطلع گردند. اما همانطور که باز هم همه شاهد بودند، هیچکدام از رسانه های بزرگی که بیست و چهار ساعت در بارۀ  اسلام و انواع نوآوریهای تقلبی و بنجل در این مذهب داد سخن میدهند، به این اتفاق مهم توجه چندانی نکردند.

    ۱۳۹۸ مهر ۱۸, پنجشنبه

    2

    Masoud_Noghrehkar_3.jpg

     "بیانیه ۱۴ نفر" و اپوزیسیون خارج از کشور، 

    مسعود نقره‌کار

    به داخل کشوربیاندیشیم، به داخل کشور چشم بدوزیم، وهمه توان و ظرفیت فکری و نظری، و بنیۀ و امکان‌های عملی و مالی مان را درجهت حمایت و تقویتِ حرکت‌ها و جنبش‌های سیاسی، مدنی و صنفی داخل کشور به کار اندازیم.
                    سیاست بی پدر و مادر در راه ایران!!                                                                          
    سیاوش لشگری

    دقت کرده اید چند ماه است آقای ترامپ نه از عربستان و بن سلمان و نه از اسراییل و نتانیاهوهیچ نامی نمیبرد و گویی با آن ها قهر کرده است آنها هم دیگر نامی از آمریکا و پرزیدنت ترامپ بزبان نمی آورند .

    ۱۳۹۸ مهر ۱۷, چهارشنبه


    ایدئولوژی‌های غرب‌ ستیز از نفس افتاده‌اند!‏

    محمد ارسی

    ایدئولوژی آمریکا ستیزی و مکتب‌های ضدغربی با وجود اینکه هنوز پیروانی دارند ولی از نفس افتاده‌اند و دیگر خریداری ندارند. در همین اوضاع و احوال کنونی که دشمنی حکومت اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا به سطح تهدیدهای تند نظامی کشیده حتی درگیر شده‌اند، مثل زدن پهپاد آمریکايی، امّا می‌بینیم ‏که رجزخوانی‌های ایدئولوژيکی و ضدآمریکايی نظام فقاهتی تاثیری در جامعه‌ی ما نمی‌‌گذارد و توده جوان و آگاه امروزی را دیگر جذب نمی‌‌کند؛