صفحات

۱۳۹۵ آبان ۱۳, پنجشنبه

چرا جمهوری اسلامی از مقبره « کورش کبیر» می هراسد ؟

گزارش از ایران وایر
 درست یک روز بعد از انتشار انتقاد تند آیت الله حسین نوری همدانی، مرجع تقلید شیعه ساکن قم از برگزاری تجمع در پاسارگاد، دادستان استان فارس از دستگیری و برخورد با عوامل این تجمع خبر داد.
نوری همدانی افرادی که در تجمع پاسارگاد شرکت کرده‌ بودند را ضد انقلاب نامید و علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس گفته تجمع روز جمعه با هنجار شکنی همراه بوده است، برگزارکنندگان این تجمع  دستگیر شده‌اند و با آن‌ها برخورد قضایی صورت گرفته است.
 حدود ده سالی می‌شود که هفتم آبان به شکل غیر رسمی روز کورش نام‌گذاری شده و بسیاری از دوستداران این پادشاه هخامنشی در این روز برای بزررگداشت کورش؛ بنیانگذار سلسله هخامنشی و پادشاهی که اولین منشور حقوق بشر را نوشته کنار آرامگاه او در پاسارگاد جمع می‌شوند.
جمعه گذشته هم شمار قابل توجهی از مردم ایران از شهرهای مختلف به خاطر این روز راهی پاسارگاد شدند، تجمع آن‌ها با شعارهایی مثل «کورش پدر ماست، ایران وطن ماست» آغاز شد و سپس به شعارهای انتقادی از حکومت جمهوری اسلامی رسید: «هرگز نخواب کورش ایران پدر ندارد»، « نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران»، «من ایرانی هستم، عرب نمی‌پرستم»، «آزادی اندیشه با ریش و پشم نمیشه» و ...
به گفته یکی از حاضران در مراسم، حضور نیروهای امنیتی و لباس شخصی در این تجمع کاملا مشخص بود و زمانی که شعارها به مذاق‌شان خوش نمی‌آمد از بلندگوهای سراسری آهنگ‌هایی برای شنیده نشدن این شعارها پخش می‌کردند. او به ایران وایر می‌گوید: «مردمی که امده بودند کورش را پدر معنوی ایران می‌دانند و معتقدند باید در تقویم رسمی جایی برای بزرگداشت کورش کبیر باز شود، عمده سخنرانی‌های کوتاهی که در این مراسم  انجام شد هم درباره همین موضوع یعنی  اختصاص یک روز رسمی در تقویم ایرانیان برای بزرگداشت کورش بود.»
 این خواسته چند سالی است که از سوی فعالان فرهنگی و دوستداران کورش مطرح می‌شود  اما تا الان از سوی مسئولان نادیده گرفته شده است. یکی از فعالان فرهنگی شهر شیراز که بارها برای ثبت رسمی این روز تلاش کرده به «ایران وایر» می‌گوید: «دلیل مخالفت با نام گذاری روز رسمی به نام کورش این است که شاه به کورش احترام می‌گذاشته. چون بعد از انقلاب هر کاری را که شاه انجام می‌داده، بد می‌دانند، پس تاریخ را  هم کنار می‌گذارند و کورش را نادیده می‌گیرند.»
اشاره او به ادای احترام محمدرضا شاه؛ آخرین پادشاه ایران به کورش کبیر در طول برگزاری جشن‌های 2500 ساله شاهنشاهی است. محمدرضا شاه در یکی از جشن‌ها  کنار مقبره کورش در پاسارگاد به عنوان بنیانگذار شاهنشاهی متنی در ستایش کورش خواند: « كورش! ما امروز در برابر آرامگاه ابدی تو گرد آمده‌ایم تا بتو بگوئیم: آسوده بخواب كه ما بیداریم، و برای نگاهبانی میراث پرافتخار تو همواره بیدار خواهیم بود.»
نوری همدانی هم در انتقاداتش به این جملات محمدرضا شاه اشاره کرده: « شاه می‌گفت کورش آسوده بخواب، ما بیداریم، اکنون عده‌ای دور مزار کورش جمع شدند و طواف کردند و در این تجمع دستمال درآوردند و گریه کردند.» او با ذکر خاطره‌ای نظر  آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی درباره طرفداران کورش را هم بیان کرده: «ایشان فرمودند شنیدم این افراد جمع شدند، گریه کردند که اسلام به این مملکت آمده است، این افراد همان‌ها هستند و ضدانقلاب هستند.»
تجمع در پاسارگاد همزمان با جشن تولد پنجاه وشش سالگی رضا پهلوی؛ ولیعهد سابق ایران برگزار شده و در برخی ویدئوهای منتشر شده، عده‌ای شعار «شاهزاده تولدت مبارک» سرداده‌اند. رضا پهلوی با انتشار یکی از این ویدئوها در صفحه فیس بوکش نوشته: «از همگی شما هم‌میهنانم به ویژه جوانان برومند ایران زمین برای تبریک تولدم در پاسارگاد به مناسبت روز کورش بزرگ نهایت سپاسگذاری را دارم. بهترین هدیه تولدم در سال‌های گذشته بود.»
حسین نوری همدانی که در جمع کارکنان وزارت دفاع صحبت می‌کرده از شعارهایی که در این تجمع سر داده شده هم انتقاد کرده است: « تعجب می‌کنم چه طور می‌توانند در مزار کورش جمع شوند، همان شعارهایی که برای رهبر معظم انقلاب می‌دهیم، برای کورش بدهند و باز ما زنده، نشسته‌ و تماشاگر هستیم.»
پس از انتشار این سخنان، دادستان استان فارس گفت: «پس از انجام تحقیقات لازم، لیدرها و سرشاخه‌های اصلی این تجمع که به سر دادن شعارهای هنجارشکنانه و ضدارزش‌ها اقدام کرده بودند، دستگیر شدند.» او در بخش دیگری از حرف‌هایش در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا گفته:  «اقدامات این افراد پیش از این از سوی دستگاه‌های امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی مورد رصد قرار گرفته بود.»
محمدرضا عالی پیام شاعر ، طنزپرداز و سینماگر معترض ملقب به هالو یکی از بازداشت شدگان بود. او روز جمعه توسط نیروهای امنیتی با ضرب و شتم شدید دستگیر شد و به دلیل عدم دسترسی به داروهایش به بیمارستان سعادت شهر شیراز منتقل شد.
خبر دستگیری او را روز جمعه پسرش در صفحه اینستاگرام  «هالو» منتشر کرد. یک ساعت پیش اما محمدرضا عالی پیام در صفحه اینستاگرامش با انتشار تصویری از در یک بازداشتگاه و مردمی که کنار آن جمع شده‌اند، از آزادی‌اش و نگرانی‌ درباره دیگر بازداشتی‌ها نوشت: «هفتم آبان ماه، روز کورش کبیر، حضور در پاسارگاد، یک صحبت چند دقیقه‌ای با مردم، دستگیری، کتک خوردن شدید توسط سه دلواپس قوی هیکل، بازجویی، بازجویی، بازجویی، بازداشت بدون شام و ناهار، حمله عصبی و اعزام به بیمارستان توسط اورژانس، بلاتکلیفی و بلاتکلیفی و بلاتکلیفی تا الان که در خیابان‌های شیراز پلاسم و نگران کسانی هستم که هنوز در بازداشتگاه سروش بلاتکلیفند و با خانواده‌های آن‌ها که در مقابل بازداشتگاه نگران قدم می‌زنند، همدردی می‌کنم.» او در آخربه دوستان و اشنایانش  اطلاع داده که تلفن همراهش را هنوز پس نداده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر