صفحات
▼
۱۳۹۵ آبان ۱۰, دوشنبه
فساد زنجیره ای ، ویروسی که « نظام » را می بلعد.
رادیو زمانه
هیوا رضاپور
شمار پروندههای فساد اقتصادی در ایران روز به روز افزایش مییابد و مبلغ اختلاسها بزرگتر میشود. سه هزار میلیارد تومان که تا سه سال قبل رکورد اختلاس در ایران بود حال با پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان نزدیک به سه برابر بیشتر شده است. متهمان پروندهها زنجیرهای به یکدیگر وصلاند.
کودک آزاری جنسی در پناه « بیت » المجرمان
مجید محمدی
در چهار دههٔ گذشته شاهد یک الگو در مواجههٔ حکومت و بالاخص بیت رهبری با مجرمان و متهمان نزدیک به آن و نهادهای انتصابی آن (مثل سپاه، دستگاه قضایی و نیروی انتظامی) بودهایم: مصونیت قضایی، شغلی، سیاسی و حرفهای. موردی را سراغ نداریم که مجرمان و متهمان نزدیک به ولی فقیه و نهادهای تحت نظر وی (اگر سروکاری با دستگاه قضایی داشتهاند) عادلانه مورد محاکمه قرار گرفته باشند؛ در صورت صدور حکم آن حکم در مورد آنها کاملا اجرا شده باشد؛ موقعیتی را به دلیل جرم و اتهام از دست داده باشند؛ و هزینهای برای اعمال مجرمانهٔ خود پرداخته باشند. در این میان فرقی میان پروندههای قتل، فساد مالی، حمل مواد مخدر و جرائم جنسی نبوده است.
چرا بلوچ ها با امکانات و شرایط 100 سال پیش زندگی می کنند؟
عبدالستار دوشوکی
اذعان وزیر کشور به غلبه نگاه امنیتی در استان و مهمتر از آن بلعیدن بودجه های عمرانی استان توسط نهاد های نظامی و امنیتی، اعتراف به حقیقت تلخی است که فعالان سیاسی بلوچ در طی سالیان متمادی آن را جار می زدند.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در بازگشت از سفر خویش از بلوچستان در چهارمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور در تهران سخنرانی کرد. وی در سخنرانی خود گفت " در فاصله ۱۰ دقیقهای از زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان، حدود ۲۵۰ هزار نفر از مردم با امکانات، شرایط و استانداردهای ۱۰۰ سال قبل زندگی میکنند". وی همچنین گفت که دو لشکر برای "ایجاد امنیت و جبران نبود توازن" در استان سیستان و بلوچستان مستقر هستند، در حالی که هزینه نگهداری این دو لشکر "دو برابر نیاز سرمایهگذاری" برای توسعه این استان است.
۱۳۹۵ آبان ۸, شنبه
گزارش های تکاندهنده از گسترش آسیب های اجتماعی
زیتون ـ مهسا محمدی:
افسردگی در جامعه ما نسبت به ده سال گذشته افزایش یافته است. رئیس انجمن علمی پیشگیری از خودکشی ایران با اعلام این خبر گفت:« یکی ازعوامل خطر اقدام به خودکشی افسردگی است و این موضوع شانس خودکشی را شش بار بیشتر میکند.»
از جیب هر معلم 8 میلیون و 800 هزار تومان دزدیدند
علم الهدی نماینده ولی فقیه
صندوق ذخیره فرهنگیان تاسیس شد و 5 درصد از حقوق معلمان به آن واریز شد و این صندوق الان 27 شرکت دارد که یکی از آنها بانک سرمایه است و در این بانک مدیرعاملش اسنادی را جعل کرد و اموال این معلمان را به حساب شخصی خود را واریز کردند و در سال 93 بانک سرمایه اعلام ورشکستگی کرد. مگر چشمتان باز نبود که دزدید؟
بازگشت به دوران رسالت وگره خوردن دین و دولت
دکتر فیروز نجومی
حضرت ولایت فقیه، رهبر معظم انقلاب، آقا سید علی خامنه ای، در چهاردهم خرداد(89) بار دیگر بر فراز منبر قدرت جلوس نمود و به مناسبت بيست و يكمين سالگرد "رحلت امام راحل» بندگان الله را به تسلیم و اطاعت، تقلید و تبعیت، و یا به "اسلام ناب محمدی،" اسلامی که خصم آشتی ناپذیر "اسلام آمریکایی" است، فراخواند.
حضرت ولایت فقیه، رهبر معظم انقلاب، آقا سید علی خامنه ای، در چهاردهم خرداد(89) بار دیگر بر فراز منبر قدرت جلوس نمود و به مناسبت بيست و يكمين سالگرد "رحلت امام راحل» بندگان الله را به تسلیم و اطاعت، تقلید و تبعیت، و یا به "اسلام ناب محمدی،" اسلامی که خصم آشتی ناپذیر "اسلام آمریکایی" است، فراخواند.
۱۳۹۵ آبان ۷, جمعه
بزرگداشت یک شخصیت بزرگ یا گسترش فاشیزم ؟
شکوه میرزادگی
چند سالی است که - علاو بر حکومت اسلامی و وابستگان آن که مستقیم وغیر مستقیم، رسمی و غیر رسمی از استقبال مردمان و حضورشان در پاسارگاد در روز کورش بزرگ و لحظه سال تحویل جلوگیری می کنند - دیگرانی نیز هستند که، درست در آستانه ی روز کوروش بزرگ، مطالبی را علیه کوروش و یا علیه کسانی که در بزرگداشت این روز می کوشند منتشر می کنند، و بی آنکه اشاره ای به وضعيت اسفناک کشور و تلاش مردم گريزان از حکومت اسلامی در راستای بزرگداشت نقاط روشن تاريخ شان اشاره ای داشته باشند می کوشند تا آنان را با برچسب زدن های بی پایه از اين کار باز دارند.
۱۳۹۵ آبان ۶, پنجشنبه
آرزویی ناگفته : " تحصیل برای تغییر "
ناهید حسینی
آزادی، کسب دانش، فرصتهای شغلی، مشارکت در ساختارهای سیاسی محلی و ملی، وساختارهای سیاسی-اجتماعی از دلایل اصرار زنان برای کسب تحصیلات عالی بودهاند. حرکتی آهسته، اما پیوسته و قاطع برای ایجاد تغییر، که میتواند به عنوان وجه پنهان و ناگفته خواسته "تحصیل برای تغییر" ارزیابی شود
تحصیلات دانشگاهی در نظر بسیاری از مفسران، تامین کننده فرصتهای بزرگ تری برای زنان در توسعه شغلی و اجتماعی است [۱]. با وجود این، در تعدادی از کشورها، مثل ایران، این فرایند به طور کامل محقق نشده است.
چهره های سکولاریزم
کورش اعتمادی
وجه تمایز سکولار دمکراتها با نوگرایان اسلامی که هر یک از آنها هم امروز مدعی اند سکولار هستند، فراتر رفتن از سکولاریسم به سکولاریسم لائیک است. این روند بدین معنا است که سکولار دمکراتها هرگز اجازه نخواهند داد مجدداً دین در عرصه حکومت، دولت و روابط اجتماعی مردم در سطح عمومی، آموزشی، خانواده، فرهنگی …
۱۳۹۵ آبان ۵, چهارشنبه
پوتینیسم
اکونومیست
چگونه باید امپراتوری ناکارآمد و مرگبار پوتین را مهار کرد؟
چهار سال پیش میت رومنی، کاندیدای وقت حزب جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری گفت که روسیه بزرگترین دشمن ژئوپولیتیک آمریکاست. باراک اوباما در پاسخ به این نظر در آن زمان به تمسخر آن پرداخت و گفت: «نسل ۱۹۸۰ میخواهد سیاست خارجی آنها برگردد، اما جنگ سرد ۲۰ سال پیش تمام شده است.»
۱۳۹۵ آبان ۴, سهشنبه
۱۳۹۵ آبان ۳, دوشنبه
گفتگوی جنجالی فائزه هاشمی
با فرارسیدن انتخابات تنورها برای سرگرم کردن مردم داغ می شود! آیا فائزه هاشمی یک سکولار دموکرات است ؟
۱۳۹۵ آبان ۲, یکشنبه
عزاداری حکومتی
سیامک بهاری
تلاش ویژه حکومت اسلامی برای برگزاری گسترده مراسم عزاداری محرم به نحو بارزی مشخص میکند که این مراسم اساساً یک پروژه حکومتی است. بسیج نیرو و شبکهء بزرگی از عوامل و عناصر حکومت اسلامی، با تخصیص بودجههای هنگفت چند هزار میلیاردی توسط سازمان تبلیغات اسلامی و سایر دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی، و دستورالعمل های حکومتی به تمام ادارات و مؤسسات و ارگان های دولتی، دخالت مستقیم دستگاه های امنیتی و اعمال قدرت آنها، بکارگیری بسیج مساجد، دستجات هیئتهای مذهبی محلات و مدّاحان، که اساساً از عناصر امنیتی و اطلاعاتی حکومتی تشکیل شدهاند، تا مدارس و دانشگاه ها و کانون های هنری دستساز حکومت گرفته تا بکارگیری دانشآموزان مدارس و حتی کودکان شیرخوار تحت عنوان "سه سالاگان حسینی" و "شیر خواران حسینی" در این نمایشحکومتی، در داخل و خارج کشور شرکت داده شدهاند.
بانک های ایران بسترساز فساد مالی هستند
دویچه وله:
به گفتهی دادستان تهران در تمام پروندههای بزرگ فساد اقتصادی بخشی از جرمها بر بستر بانکها رخ داده است. معاون نظارت بانک مرکزی نیز ریشه تخلفهای مالی را قوانین بد و مشتریان متصل به قدرت میداند. دادستان تهران، عباس جعفری دولتآبادی در نشستی با حضور مسئولان حراست و بازرسی بانکهای دولتی و خصوصی به بررسی راههای پیشگیری از وقوع جرایم اقتصادی و مقابله با فساد مالی و بانکی پرداخت.
جزئیات کامل قتل مذهبی فرهنگ امیری ، شهروند بهایی
فرهنگ امیری
بهائی نیوز ـ به گزارش اختصاصی خبرگزاری بهائی نیوز قتل فرهنگ امیری شهروند بهائی ساکن یزد به دلایل مذهبی صورت گرفته و ضاربین ضمن اعتراف به قتل، عمل به قتل را به دلایل مذهبی عنوان کردهاند.
۱۳۹۵ آبان ۱, شنبه
چرا فساد همزاد جمهوری اسلامی و شرط بقای آن است ؟
علی کشتگر
مقایسه اقتصاد ایران با کشورهایی که در مقطع انقلاب بهمن هم سطح ایران و یا عقب تر ازآن بودند، نشان می دهد که ایران در این 37 سال سلطه حکومت دینی مدام سیر قهقرایی پیموده است. در این مدت همراه با افت سرمایه اجتماعی، فساد در اندام های نظام حاکم و سطوح مختلف جامعه ایران سال به سال گسترش یافته و این دو پدیده منفی متقابلا اثر تشدید کننده برهم داشته اند.
در چرائی نامگذاری « اله » و آغازیدن با نام او!
فیروز نجومی
«بسم الله،» شاید مقدس و ساده تر از این عنوان نتوان در سراسر جهان یافت، جمله ای که صدها میلیون نفر با راندن آن بر زبان احساس میکنند که اگر در کام شیر هم فرو روند، سالم و دست نخورده خروج خواهند یافت. ما میاموزیم که با نام الله بهر کاری دست بزنیم از جمله در لحظه ای که نطفه انسان دیگری بسته میشود. وای اگر پدران و مادران ما در بحبوحه ی تلذذ از تن و فرو نشاندن آتش شهوات نفسانی، ایراد «بسم الله» را بدست فراموشی سپرده باشند.
۱۳۹۵ مهر ۳۰, جمعه
از فساد خرد تا فساد کلان
محمود ختائی*:
ساعت ٩ صبح یک روز غیرتعطیل، مقابل فروشگاهی، منتظر بازشدن مغازه است و برای فراموشی انتظار، اطراف را نگاه میکند. کمی آنطرفتر، زیر سایه درخت کنار جوی خیابان، واکسی دورهگرد بساط جعبه واکسش را روی زمین چیده است و کفشهای عابران را سبکسنگین میکند. مرد با نگاهی به کفشهایش آنها را به واکسی میدهد تا انتظار کوتاهتر شود.
۱۳۹۵ مهر ۲۹, پنجشنبه
پرسشهایی از آقای پرویز داور پناه
آقای پرویز داورپناه به عنوان یکی از اعضای جبهه ملی ، هر از گاهی به شیوه و سیاق آقای حسین شریعتمداری تلاش می کنند تا جنبش رو به رشد سکولار دموکراسی را تخریب نمایند. در اینجا پرسشهایی را مطرح و در انتظار پاسخ به آنها از طرف ایشان هستیم که : آیا ایشان وهمفکرانشان همانند نظام جمهوری اسلامی که خود را با سکولاردموکراسی در تضاد می بیند ، می باشند ؟ یا ایشان و یارانشان با برخی از اعضای جنبش سکولار دموکراسی سر سازش ندارند ؟ آیا ایشان و همفکرانشان خود را اساسآ « سکولار دموکرات » می دانند یا خیر؟ تا زمانیکه به این پرسشها پاسخ داده نشود، قطعآ نمی توان در مورد مواضع و اظهارات ایشان قضاوت درستی انجام داد. دگرباوران
کاسبی بس است! اسلام را به خانه ها برگردانید
مجتبی واحدی
به عنوان یک فرد پایبند به احکام دینی، تصور میکنم برای کسانی که دغدغه دین دارند تنها یک راه وجود دارد: اصرار بر پایان دادن به کاسبیهای دینی، جمع کردن بساط دینفروشی در عرصههای حکومتی و بازگرداندن دین به خانههای متدینان
بیش از سی و هفت سال از آغاز حکومت دینی در ایران گذشته است و اکنون بعید می دانم کسی جز منتفعان از اینحکومت ، همچنان بر استقرار حکومت دینی اصرار داشته باشد؛ اگر چه اصولا منحکومت مستقر در ایران را "دین سوار " و نه " دینی " می دانم. بحث بر سر مبانی دین و حکومت دینی ، امری علیحده هست. ممکن است برخی افراد ، اشکال اساسی را در ساختار دین و اصول و فروع آن بدانند.
تقدس اسارت می آورد
عبدالکریم سروش ، قابله ی جنین سی ساله روشنفکری دینی
م . ف . سخن
همزمان با زايمان «مريم مقدس»، كه «نفخه ى الهى دريافت كرده»، در جايى دور افتاده طفل ديگرى در حال زاده شدن از مادر تاريخ معاصر است، و آن طفلِ «سكولاريسم» است؛ سكولاريسمى كه مادرش «نفخه ى الهى» دريافت نكرده و موجودى است تماما زمينى. هر چند دكتر سروش، به هر دليلى مى خواهد سر به تنِ اين طفل معصوم نباشد، اما هواداران اندك شمار اين طفل، چنين آرزويى براى طفل دكتر سروش ندارند. آن ها اتفاقا خواستارِ ايجاد شرايطى هستند كه روشنفكرى دينى و هر روشنفكرى ديگرى موردِ سركوبِ حكومت قرار نگيرند.
۱۳۹۵ مهر ۲۸, چهارشنبه
شوخی تلخی به اسم « در عوض امنیت داریم »
مهدی تاجیک اول گفتند که ایران در سوریه حضور ندارد، بعد گفتند که حضور مستشاری دارد، کمکم تصاویر نیروهای نظامی و سلاحهای ایرانی فاش شد، در نهایت تمام آن انکارها به اینجا رسید که بله حضور داریم و از این حضور دفاع میکنیم و آنها که رفتند مدافع حرم هستند. حضور نظامی در سوریه به بهانه دفاع از «حرم حضرت زینب» و با استراتژی جلوگیری از سقوط رژیم اسد تبدیل شد به یکی از پایههای اصلی سیاستخارجی.
آنکه به نام مردم سخن می گوید ، دروغگو ست
حمید آقایی
با توجه به وجود غیرقابل انکار اختلافات و شکافهای طبقاتی – فرهنگی و گرایشهای مختلف مذهبی و قومی در جامعه ایران، هرگز نمیتوان از یک مردم و حتی یک ملت واحد صحبت به میان آورد. به این اعتبار هر سیاستمدار، یا بهاصطلاح روشنفکر و یا رهبری که ادعای نمایندگی و سخنگویی مردم را، بهعنوان یک کل تجزیهناپذیر، بنماید، قطعاً دروغ میگوید و غیرقابل اعتماد است
۱۳۹۵ مهر ۲۷, سهشنبه
سکولاریسم و انحلال حکومت اسلامی
در شرایطی که قدرت، دین است و دین، قدرت، تدبیر چیست؟ از کدام یک باید رهایی جست؟ از قدرت و یا از دین؟ آیا چنین چیزی امکان پذیر است؟ یعنی که آیا میتوان آنچه از هم جداناشدنی است تجزیه نموده، یکی را سرنگون و دیگری را در زربفت پیچیده با سلام و صلوات از اریکه قدرت روانه ی جایگاه سنتی اش، مسجد و حوزه های علمیه ساخت؟ …
یک فاجعه ی عمدی دیگر، با این اعمال ویرانگرانه چه باید کرد؟؟
شکوه میرزادگی
خبر فاجعهی تازهی ویرانی جنگل باستانی هیرکانی، که از جنگلهای استثنایی جهان محسوب میشود، به راستی تکاندهنده است. این ویرانی نيز، همچون بسیاری از منابع طبیعی ما، بهوسیلهی سازمانهای مختلف دولتی با اقداماتی نظير احداث راههای غیرضروری در دل بخشهای بکر، قطعه قطعه کردن جنگل، برهم زدن اکوسیستم، تخریب آبخیزهای حیاتی، ساختن سدهای حسابنشده، آلوده کردن جنگل با مخازن دفع زباله و... و بالاخره قلع و قمع درختان، صورت میگيرد
۱۳۹۵ مهر ۲۶, دوشنبه
چین مائو تسه تونگ ، ایران علی خا منه ای
محمد ارسی
ایران امروز، ایران تحت رهبری خامنهای شباهتهای بسیاری با چین کمونیستِ سال هاىِ پایانىِ حکمرانی مائو تسهدونگ دارد. هر چند این دو کشور باستانی و تمدنساز، سیر و سرنوشت تاریخىِ متفاوتی داشتند ولی به لحاظ تحولات زیرو رو کنندهی انقلابی که در این دو مملکت، صورت وقوع یافته، تشابهات بسیاری دارند که درک و فهم این تشابهات، در فهم وضع کنونی ایران و گمانهزنی در ارتباط با روند تحولات آتی جمهوری اسلامی ایران میتواند سودمند و یاریرسان باشد.
سکولار دموکراسی از تئوری تا عمل / اسمعیل نوری علا در گفتگو با روشنفکر
روشنفکر/ «اسماعیل نوری علا» از روشنفکران برجسته و بنام ایرانی است که چندان نیاز به معرفی ندارد. او در یک دهه اخیر بیش از پیش توجهاش را معطوف به نظریههای سیاسی کرده است. از او میتوان بهعنوان یکیاز برجستهترین نظریهپردازان «سکولاریسم» و «سکولار دموکراسی» در چند دهه اخیر یادکرد. نوشتار پیشرو حاصل گفتگویی است که تارنمای روشنفکر با ایشان دربارهی سکولاریسم و سکولار دموکراسی داشته است.
نهادهای پشتیبانی ایدئولوژیک از استبداد مذهبی ، تمامیت خواهی و کشور گشایی در ایران
مجید محمدی
دیوانسالاری دینی و نظامی در ایران در دههی شصت بر شور انقلابی بازمانده از سال ۵۷ و امواج جنگ سوار بود و نیازی به توجیه نظری خود نمی دید. در دههی هفتاد با اوج گیری بروز و نشر اندیشههای دمکراتیک، حاکمیت قانون، جامعهی مدنی، عرفیگرایی، اصلاح دینی و آزادیهای مدنی دیوانسالاری دینی و نظامی غیر از نظریهی ولایت فقیه چیز دیگری برای عرضه نداشت و از همین جهت به تکفیر و تفسیق مخالفان و منتقدان، بستن روزنههای بروز اندیشههای رقیب و سرکوب نویسندگان و روزنامه نگاران و هنرمندان منتقد پرداخت. در همین دهه بود که قتل دگر اندیشان و تعداد نشریات بسته شده اوج گرفت.