صفحات

۱۳۹۴ اردیبهشت ۹, چهارشنبه

جمهوری اخلاق کُش، جمهور بی اخلاق

مجتبی واحدی 
یکی از ادعاهای اساسی آیت اله خمینی که توانست گروه زیادی از متدینان را به فداکاری تا حد بذل جان تشویق نماید ادعای زیرپاگذاشتن احکام اسلامی توسط رژیم شاه بود. او با انواع تبلیغات، بسیاری از مردم را قانع کرده بود که حکومت مورد نظر او، اسلام را در ایران احیا خواهد کرد و در سایه حکومت اسلامی، دنیای ایرانیان نیز آباد تر خواهد شد

او زمانی ادعا کرده بود اگر تنها یک ساعت در روز رادیو در اختیار وی و همفکرانش باشد تحولی اساسی در فرهنگ و رفتار مردم ایجاد خواهدشد. اکنون نزدیک به چهار دهه از آن روزها گذشته و علیرغم فراز و نشیب ها در مدیریت اجرایی کشور، رسانه های پرمخاطب و تریبون های پر هزینه جمهوری اسلامی همواره توسط کسانی اداره شده که سخنگویان مستقیم رهبر نظام بوده اند. 

۱۳۹۴ اردیبهشت ۷, دوشنبه

خانه خانواده جمال الدین خانجانی، از اعضای شورای یاران بهایی, توسط نیروهای امنیتی در سمنان تخریب شد

خانه ییلاقی خانواده جمال الدین خانجانی، از اعضای شورای یاران بهایی که در زندان به سر می برد روز گذشته توسط نیروهای امنیتی در سمنان تخریب شد. به گفته خانواده خانجانی یک روز قبل به آنها گفته شده بود که ۴۸ ساعت برای تخلیه منزل مهلت دارند و دیروز ،در شرایطی که آنها موفق به گرفتن توقف حکم تخریب از دیوان عالی کشور شده بودند، این خانه که در زمین های کشاورزی آنها واقع شده تخریب شد.

جمال الدین خانجانی، یکی از ۷ عضو گروه یاران (شورای ۷ نفره بهائی در ایران) است که از ۲۵اردیبهشت ۸۷ بدون مرخصی در زندان به سر می برد و به ۲۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است، فواد خانجانی، نوه او و نوید خانجانی دیگر عضو خانواده خانجانی نیز در حال حاضر در زندان به سر می برند.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۶, یکشنبه

گفتگو با اسماعيل نوری علا

برنامه بی پرده، بی تعارف از مهدی فلاحتی صدای امریکا


بخش اول

بخش دوم

۱۳۹۴ اردیبهشت ۵, شنبه

بهوش، دوران رهایی فرا رسیده است!

فیروز نجومی
در ایرانی آزاد و دموکراتیک، در ایران آینده، به فرض که آیت الله ها و حجت الاسلامها از فراز منبر دین و قدرت فرو آیند و به جایگاه اصلی خود، به مساجد و حوزه های علمیه باز گشته و حرفه ی دینداری خود را از سر بر گیرند. 

آیا میروند در این اماکن "مقدس " می نشینند و از نهی از منکر و امر به معروف دست بر میدارند؟ 

از تعریف و تعیین خوب و بد، حلال و حرام، زشت و زیبا، از آموزش دقایق مراسم وضو و نمازگزاری، بر شماری فضایل تسلیم و اطاعت، جهاد و شهادت و عبودیت و بندگی، خود داری میکنند؟

فریب و ریا را رها و درستی و راستی نسبت به مردم پیشه خود میسازند؟

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲, چهارشنبه

نرگس محمدی: به رشد آگاهی و مقاومت در برابر نقض حقوق بشر خوشبينم

بهداد بردبار: کمتر از دو سال بعد از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، ايران و کشورهای گروه ۱+۵ در مذاکرات هسته‌ای در لوزان سوئيس، به تفاهم سياسی رسيدند و اين توافق را با صدور بيانيه مشترکی در روز پنج‌شنبه، ۱۳ فروردين‌ ماه اعلام کردند.
در پی تفاهم‌های مطرح‌ شده در بيانيه مشترک لوزان، اين پرسش مطرح می‌شود که آيا به دنبال اين توافق، وضعيت آزادی‌های مدنی و حقوق بشر در ايران هم بهبود خواهد يافت؟
راديو زمانه به منظور بررسی تأثير احتمالی تفاهم‌نامه لوزان بر وضعيت حقوق بشر ايران، با نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و عضو کانون شهروندی زنان گفت‌و‌گويی انجام داده‌ است.
خانم محمدی در اين گفت‌و‌گو، با تأکيد بر اين‌که توافق انجام شده بر فضای داخل هم تأثير خواهد گذاشت، می‌گويد: «می‌توانيم اميدوار باشيم که توافق ايجاد شده بين ايران و غرب در دراز مدت به تغييراتی در سياست خارجی ايران منجر شود و ايران هم مناسبات خود با جهان را بر اساس تفاهم و مصالحه، تنظيم کند.»

خط مشی سیاسی جامعه بهائیان


سخرانی قاسم بیات دربارە خط مشی سیاسی جامعه بهائیان 







برنامه یاران تاریخ 30 جولای 2015

۱۳۹۴ فروردین ۳۰, یکشنبه

کیست گورکن دین؟

فیروز نجومی
بعضا خاک سپاری دین را گذشته از اینکه امری محال میدانند، طرح آنرا نیز جنجال برانگیز و تحریک کننده تلقی میکنند. گویی که وقتی از کندن گور دین سخن میرانیم از پدیده ای نوظهور و بسیار غریبی سخن رانده ایم. آیا دین اجداد ما ایرانیان، الله پرستی بوده است؟ ما ایرانیان، پیامبری داشته ایم از جنس انسان و دارای پیامی بود در خور بشریت تا ابدیت: سه نیک، پندار، گفتار و کردار نیک. الله آمد با شمشیر و شریعت. گفت یا من و یا هیچکس دیگر. ما ایرانیان تسلیم شدیم و هراس از تنبیه و مجازات را بدل گرفتیم. به اطاعت از احکام الله گردن نهادیم. مسلمان شدیم. به حقارت و خواری در برابر الله تن دادیم. 

۱۳۹۴ فروردین ۲۸, جمعه

تساهل و دگرباوری در جامعه



سخنرانی دکتر عباس میلانی در کنفرانس ایرانیان در تورنتو در ماه می ٢٠١٤
تساهل دینی در ایران و غرب

متاسفانه ایران به سمت برابری جنسیتی می رود


فرشته روح‌افزا٬ معاون شورای هماهنگی زنان اصول‌گرا از تلاش‌ها برای برابری جنسیتی و حضور زنان در مناسبات اجتماعی٬ سیاسی و فرهنگی در ایران اظهار تاسف کرده است.

خانم روح‌افزا گفته متاسف است از اینکه در حال حاضر مقام زن نادیده گرفته شده و جهان به سمت برابری جنسیتی حرکت می‌کند و دائم چکش حقوق من٬ حقوق من بر سر زده می‌شود.

وی افزوده متأسفانه امروز در همه جا گفته می‌شود باید زن‌ها اجتماعی و دارای اشتغال باشند و به ورزشگاه‌ها بروند و سوت بزنند.

۱۳۹۴ فروردین ۲۶, چهارشنبه

اسلام برابری جنسیتی را عامل ظلم به زن می‌داند

رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا در نشست کارکنان دبیرخانه شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده گفت: اسلام برابری جنسیتی را عامل ظلم به زن می‌داند. 

به گزارش خبرگزاری مهر، مشروح سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا در نشست کارکنان دبیرخانه شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده که صبح امروز ۲۴ فروردین ماه در تهران برگزار شد، از نظر شما می گذرد.

۱۳۹۴ فروردین ۲۴, دوشنبه

ما با انکار یکدیگر هرگز به انکار استبداد نخواهیم رسید بلکه حاملان آن خواهیم شد!

(سخنرانی در دهمین کنگره حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)/ هامبورگ/ آلمان/ ۳۰ و ۳۱ اوت ۲۰۱۴)
الهە بقراط
راه پیشگیری از فجایع بیشتر و غلبه بر گسست همه جانبه، همانا یک همبستگی ملّی فراگیر و یک همگرایی پایدار بر اساس به رسمیت شناختن حقوق متقابل یکدیگر و احترام به اختلاف‌هاست، از طرفداران دو نظام مشروطه و جمهوری، از راست و چپ، تا اقوام گوناگون و پیروان مذاهب مختلف و بی‌دینان. آنهایی که به پشتیبانی کشورهای خارجی یا نیروهایی از داخل نظام مذهبی امید بسته‌اند، فقط به «کسب قدرت» می‌اندیشند. مهم اما نگاه داشتن قدرت است که تنها از دو طریق امکان دارد: یکی نیروی سرکوب، و دیگری نیروی مردم!

۱۳۹۴ فروردین ۱۹, چهارشنبه

توافق آنها، توقع ما!

اقبال اقبالی*
بیش از 37 سال از عمر حکومت اسلامی گذشت و هنوز گروهی بر سر ماهیت انسان ستیزانه، ایران فروشانه و ضد ملی حکومت اسلامی اما و اگر می گذارند. این اما و اگرهای مدافعان آشکار و پنهان، و بی شرم و شرمگین ِ بقای نظام اسلامی، تا هنگامی که عملکرد حکومت منافع آنها را تأمین کند ادامه خواهد داشت و نمی توان بر آنها خرده گرفت که چرا از منافع سیاسی اجتماعی خود دفاع می کنند.

بنابراین، روی سخن نه با "توافق چی ها"، بلکه با ملت ایران (شهروندان کشور) است که باید از زیر بار سمپاشی های حکومت و جارچی هایش بیرون آیند، از عزیمت گاه منافع کشور و ملت ایران در سیاست دخالت نمايند و روندها را بسود فردای بهتر، که تنها با رهائی از زیر سلطهء اسلامگرایان میسر است، هدایت کنند. 

۱۳۹۴ فروردین ۱۸, سه‌شنبه

تفاهم هسته‌ای و حقوق بشر از نگاه نسرين ستوده

سحام نیوز , ونداد اولادعظيمی:
نسرين ستوده، حقوق‌دان، وکيل دادگستری و فعال مدنی، ضمن استقبال از تلاش‌ها برای پايان به روابط خصومت آميز در روابط بين الملل، آن را بستری مناسب برای بهبود حقوق بشر، اما ناکافی خواند. خانم ستوده، بانی کمپين حق کار، حق دگرانديشان ، که ششمين ماه تحصن خود در اعتراض به محروميت از وکالت را درمقابل کانون وکلا می‌گذراند، عدالت قضايی را از مهم‌ترين چالش‌های حقوق بشر در ايران خواند و بر شهامت مدنی فعالان حقوق بشر ، به مثابه شرط لازم برای دست‌يابی به مطالبات حقوق بشر، تاکيد کرد. گفت‌وگو با نسرين ستوده درخصوص تاثير احتمالی تفاهم اخير هسته ای ايران با شش قدرت جهانی، در حوزه حقوق بشر در پی می آيد:

۱۳۹۴ فروردین ۱۷, دوشنبه

زیباکلام به حسین شریعتمداری چه پاسخی داد؟

صادق زیباکلام با نگارش نامه ای سرگشاده به حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان به یادداشت روز گذشته در رد تفاهم لوزان واکنش نشان داد.

متن نامه صادق زیباکلام را در ادامه می خوانید:

جناب آقای حاج حسین شریعتمداری
مدیرمسئول روزنامه وزین کیهان دامت افاضاته

یک آقای دیگر در ماه

مجتبی واحدی
در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی، یک شب در سراسر ایران بسیاری از مردم سر به هوا شدند تا تصویر "آقا" را در ماه ببینند. هنوز هم هیچکس نمی داند کدام سیستم خبررسانی با آن سرعت شایعه تصویر آیت اله خمینی در ماه را در آن حد از گستردگی پخش نمود. اما ذوق زدگی بسیاری از ایرانیان از ماه نشینی "آقا" را کسی نمی توانست توصیف نماید. سهم ایرانیان از "ماه آقا دار"، ذوق زدگی بود و سهم شایعه سازان اصلی، سواری بر گرده ساده اندیشی مردم.

۱۳۹۴ فروردین ۱۶, یکشنبه

با همین اداها و نمایش ها ایران را دادند دست شورای امنیت

احمدی نژاد، غلامحسین الهام که از شورای نگهبان به نمایندگی از احمد جنتی به کابینه وی پیوست و حسین فدائی که خود از متهمین فاجعه کهریزک است و اکنون نیز در مجلس علیه دولت روحانی مشغول است. همین تیم قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ملت ایران را یک نعمت الهی معرفی می کردند. نعمتی که سودهای میلیاردی اش به جیب شماری از فرماندهان سپاه و همین تیم رفت و فعلا آوارش بر سر "بابک زنجانی" خراب شده است. بزرگترین فرصت آباد سازی ایران در 8 سال دولت احمدی نژاد با بزرگترین در آمد نفتی تاریخ ایران از کف رفت. آنها نباید محاکمه ملی شوند؟
...
جواد سیمین  در صفحە فیسبوک خود اینچنین نوشت؛
گیرم دلار دوباره بشود ۸۰۰ تومان
گیرم سکه هم بازگردد به ۴۰۰ تومان
گیرم دوباره دارو مجانی شود
گیرم گوجه فرنگی دوباره بشود ۳۰۰ تومان
آیا دوباره من ۱۸ ساله خواهم شد؟
۱۰ سال جوانی ام پای کوته فکری های تو سوخت.

طرح بحث: جمهوری خواهان ایران وگرایشات درون آنها

متن زیر طرح بحث مختصری است پیرامون جمهوری خواهان ایران و گرایشات درونی آنها که در شروع نشست سیاسی انجمن جمهوری خواهان ایران – پاریس، به تاریخ عصر یکشنبه ۲۹ مارس، ارائه شده است. در این نشست پیرامون موضوع گفت وگوهایی صورت گرفت و نظرات مختلف مطرح شد و ادامه بحث درباره همین مبحث به نشست سیاسی ماه آینده واگذار گردید.
***
یکم – درمیهن ما ایران، مثل دیگر نقاط جهان، گرایشات سیاسی مختلف و گاه متضاد، خود را با جمهوری و جمهوری خواهی تعریف می کنند. چنین است که جمهوری ایران، جمهوری دموکراتیک، جمهوری دموکراتیک و لائیک، جمهوری دموکراتیک و سکولار، جمهوری عرفی، جمهوری فدرال، جمهوری سوسیالیستی، جمهوری دموکراتیک خلق، جمهوری اسلامی، جمهوری اسلامی دو، جمهوری دموکراتیک اسلامی در ادبیات سیاسی ایران مطرح شده اند. هریک از این فورمولبندی ها از پیشینه تاریخی معینی برخوردارند و طرفداران آنها، به این یا آن صورت و تحت نام های مختلف، خود را سازمان داده اند.

۱۳۹۴ فروردین ۱۴, جمعه

چه کسی را می توان دیکتاتور نامید؟

اشکبوس طالبی
شاید پاسخ به این پرسش چندان هم مشکل نباشد. براساس داده های جدید روانشناسی و تحلیل تیپ های شخصیتی، شناخت و بررسی شخصیت دیکتاتورها کار چندان مشکلی نیست. چرا که تاریخ زندگی آن ها به سادگی قابل دسترس است. دوران کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی، و بزرگسالی آن ها را می توان بررسی کرد و شرایط تبدیل شدن آن ها به یک دیکتاتوری کوتوله یا دیکتاتور بزرگ را تحلیل نمود. البته مصاحبه رو در رو با دیکتاتورها کار بسیار مشکلی است. روان پزشکان و روان شناسان بالینی همواره مشکل داشته اند تا از نزدیک و در یک شرایط عادی بتوانند با آن ها مصاحبه کنند، به آن ها تست شخصیتی بدهند تا شخصیت آن ها را آنالیز کرده و به ارزشیابی شخصیت آن ها بپردازند. برای تحلیل شخصیتی دیکتاتور ها چاره را آن دیده اند که روی سخنان و مشاهدات و گزارشات نزدیکان دیکتاتورها یا خاطرات و اعمال و رفتارآ نها تکیه کنند. البته این گونه گزارش ها و مشاهدات نزدیکان دیکتاتورها ایده آل نیستند. اما توانسته انداطلاعات دقیقی را از رفتار خصوصی، عواطف و نوع سلوک با خانواده و نزدیکان و نحوه اندیشیدن و جهان بینی آن ها را ترسیم کنند.

۱۳۹۴ فروردین ۱۳, پنجشنبه

نقش دگرباوری در تحقق دموکراسی





  حسن یوسفی اشکوری

دوست گرامی جناب آقای وحیدی از من خواستەاند که در باب ایده پیشنهادی ایشان «دگرباوری» به عنوان بدیل «دموکراسی» سخنی بگویم و در واقع در این باب اظهار نظر کنم. از باب امتثال امر چند کلمه ای تقدیم می کنم.
طبق یکی از نوشته های جناب وحیدی ایشان (و همفکران وی در سایت دگرباوران) دگرباوری را به عنوان جانشین عنوان متداول دموکراسی به کار می برند. اما چنین بدیل سازی ای چندان موجه نمی نماید. زیرا دموکراسی هرچند با حق دگرباوری ملازمه دارد (چنان که خواهد آمد) ولی نسبت این همانی بین آن دو مفهوم برقرار نیست. گزیدة دعوی من این است که دموکراسی یک مدل مدیریت جامعه و نظم و نظام سیاسی است و دگرباوری حقی است که برای هر انسانی قایل هستیم و از این رو فردی است و حداقل صبغه فردیت آن بر ابعاد اجتماعی آن چیره و غالب است.

۱۳۹۴ فروردین ۱۲, چهارشنبه

دفاع از حقوق زنان ایرانی در ورزشگاه استکهلم

گزارشی از حضور کارزار رفع ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها در ایران در دیدار دوستانه تیم‌های ملی ایران و سوئد در استکهلم

هم‌زمان با بازی تیم‌های ملی فوتبال ایران و سوئد، گروه‌های مختلف به حمایت از حقوق زنان ایرانی برای حضور در وزرشگاه‌ها پرداختند

بر اساس گزارش رسیده به خودنویس، شب گذشته و در حاشیه دیدار دوستانه تیم‌های ملی ایران و سوئد در ورزشگاه استکهلم، صدای اعتراض گروهی به نمایندگی از زنان ایرانی که حق ورود به ورزشگاه‌ها را ندارند، توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد.