صفحات

۱۳۹۸ مرداد ۱۰, پنجشنبه

صدور حکم ۳۰ سال حبس برای امیرسالار داودی، وکیل و مدافع حقوق بشر محکوم است

محکوم به جرم دفاع از حق

امیرسالار داودی، وکیل و مدافع حقوق بشر، به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش، به ۲۹ سال و سه ماه (۳۰ سال) حبس و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شده است. این زندانی بدون حضور وکیل بازجویی و به طور غیابی محاکمه و محکوم شده است. بر اساس قوانین کیفری ایران، ۱۵ سال حکم زندان او قابل اجراست. 

مصطفی ترک همدانی، وکیل مدافع امیرسالار داودی، روز چهارشنبه ۹ مرداد با انتشار پیامی در توییتر خود نوشت: «امروز مطلع شدم که حکم ۳۰ سال زندان (۱۵سال قابل اجرا) امیرسالار داودی، وکیل محترم دادگستری قطعی شده است. تمام تلاش حقوقی و قانونی را به کار خواهیم بست تا با استفاده از اختیارات رییس قوه قضاییه و دادستان تهران این حکم نقض شود.»
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، خرداد سال جاری این حکم را صادر کرد. علاوه بر ۳۰ سال حبس تعزیری که ۱۵ سال آن لازم‌الاجراست، امیر سالار داودی به ۱۱۱ ضربه شلاق نیز محکوم شده است. همسر این وکیل دادگستری اعلام کرد که دادگاه انقلاب ۱۵ سال از این محکومیت را به خاطر راه‌اندازی یک گروه تلگرامی به همسر او تحمیل کرده است.
پیش از این فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین‌الملل گفته بود: «راه‌اندازی یک کانال تلگرامی برای افشای نقض حقوق بشر جرم نیست. مقامات ایرانی باید بلافاصله و بدون قید و شرط امیر سالار داودی را آزاد کنند.»
این وکیل دادگستری آبان سال گذشته بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
عفو بین‌الملل امیرسالار داودی را یک زندانی عقیدتی می‌داند و خواهان انجام اقدام فوری برای آزادی اوست: 
اقدام شما موثر است. به زبان و قلم خودتان نامه بنویسید یا از متن زیر الگوبرداری کنید.

رئیس قوه قضاییه، ابراهیم رئیسی
دفتر نمایندگی دائم ایران در مقر سازمان ملل در ژنو
جناب آقای ابراهیم رئیسی، ریاست محترم قوه قضاییه
امیرسالار داودی، وکیل حقوق بشری، ۲۹ آبان ۱۳۹۷ به دست مأموران حفاظت اطلاعات قوه‌ قضاییه در محل کارش در تهران دستگیر و از آن زمان در بازداشت به سر می‌برد. مأموران دفتر کار و منزل مسکونی او را مورد تفتیش قرار داده، اسناد و متعلقات شخصی او را ضبط کرده و او را به بند ۲۴۱ زندان اوین تهران منتقل کردند که زیر نظر حفاظت اطلاعات قوه‌ قضاییه است.
این زندانی چندین ماه در آنجا در حبس انفرادی به سر برد، در طول آن دوره بارها بدون حضور وکیل مورد بازجویی قرار گرفت و سپس در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ به بند هفت زندان اوین منتقل شد. از زمان دستگیری، امیرسالار داودی دسترسی محدودی به خانواده‌اش داشته است و ارتباط او منحصر به ملاقات‌ها و تماس‌های تلفنیِ غیرمنظم بوده است. این زندانی فقط دو بار از امکان ملاقات با وکیل خود برخوردار شده است.
امیرسالار داودی اوایل بهمن ماه ۱۳۹۷ رسماً در جریان اتهامات خود قرار گرفت. متعاقباً، ۷ خرداد ۱۳۹۸، مطلع شد که شعبه‌ ۱۵ دادگاه انقلاب تهران او را به طور غیابی با شش اتهام به جمعا ۲۹ سال و سه ماه حبس و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم کرده است.
اتهامات امیرسالار داودی که همگی در رابطه با فعالیت‌های حقوق بشری‌اش هستند، شامل «توهین به مقام رهبری»، «تبلیغ علیه نظام» و «تشکیل گروه به قصد بر هم زدن امنیت ملی» می‌شود. این اتهام‌ها تنها به دلیل مصاحبه‌های رسانه‌ای او و همچنین مطالبی مطرح شده است که او در یک کانال تلگرامی منتشر می‌کرده و در آنها به نقد برخورد مقام‌ها و مسئولان با وکلا و به طور کلی‌تر وضعیت حقوق بشر در ایران می‌پرداخته است.
در چارچوب قوانین کیفری ایران، امیرسالار داودی باید طولانی‌ترین دوره‌ محکومیتی را که به دلیل سنگین‌ترین جرم او صادر شده تحمل کند. این محکومیت در مورد او ۱۵ سال حبس به اتهام «تشکیل گروه به قصد بر هم زدن امنیت ملی» است.
امیرسالار داوودی در نظر دارد تا دادخواستی برای اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور تسلیم کند.
اینجانب مصرانه از شما درخواست می‌کنم که امیرسالار داودی را بی‌درنگ و بدون قید و شرط آزاد کنید، به این دلیل که او یک زندانی عقیدتی است و منحصراً به خاطر فعالیت‌های حقوق بشری‌اش به زندان افتاده است.
خواهشمندم کسب اطمینان کنید که او تا زمان آزادی‌اش، از حق ملاقات مستمر با خانواده و وکیل منتخب خود برخوردار می‌شود.
همچنین، خواهشمندم کسب اطمینان کنید که از دستگاه قضایی ایران برای هدف قرار دادن یا آزار رساندن به وکلای حقوق بشری بهره‌برداری نمی‌شود و از وارد کردن اتهامات کیفری به این افراد یا هر گونه اقدام قضایی دیگری علیه آنان صرفاً به دلیل استفاده‌ صلح‌آمیز آنان از حقوق‌شان خودداری کنید.
با احترام

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر