زیتون– کمتر از یک روز از انتشار نامه ی مهدی کروبی به حسن روحانی، بخشی از رسانه ها و تحلیل گران اصولگرا نسبت به آن واکنش نشان دادند.
رضا سراج، مسئول اسبق بسیج دانشجویی کشور و یکی از کسانی که بعد از اعتراضات سال ۸۸ در مقام تحلیلگر و کارشناس با اطلاعات سپاه، صدا و سیما و رسانه های منتسب به سپاه فعالیت می کند در کانال تلگرامی خود نامهی مهدی کروبی به حسن روحانی را زمینه سازی برای برجام ۲و۳و۴ دانست و از تکرار قتل های زنجیره ای سخن نوشت.
مهدی کروبی در نامه خود به حسن روحانی، خواستار برگزاری دادگاه مطابق اصل ۱۶۸ قانون اساسی شده بود.
سراج در این یادداشت، نامه ی مهدی کروبی را «سناریوی چند لایه جنگ روانی» دانست «که برای اهداف خاص و معینی منتشر شده است.». به زعم او « در رمز گشایی از این نامه به راحتی می توان فهم کرد که نگارندگان آن، زمینه سازی برای برجام ۲ و ۳ و ۴ را مد نظر داشته اند. از این منظر این نامه امتدادی از مواضع آقایان هاشمی و روحانی برای کدخداپذیری از طریق برجام های زنجیره ای و سریالی است.»
مسئول اسبق بسیج دانشجویی موضوع برجام ۲ را «سیاست های ایران در منطقه»، موضوع برجام۳ را « سپاه و عملکرد آن» و موضوع برجام۴ «شورای نگهبان» نگهبان دانسته و بخش هایی از نامه ی مهدی کروبی را به هر کدام از این برجام ها اختصاص داده است.
حسن روحانی در پیام نوروزی خود موضوع برجام۲ را اقدام مشترک ملی در «داخل کشور خوانده بود اما تاکنون هیچکدام از مسئولان در خصوص موضوع برجام ۳و۴ سخنی نگفته اند.
رضا سراج بخش هایی از نامهی کروبی را نیز مرتبط با سفر جان کری به منطقه دانسته است.
رهبرجمهوری اسلامی نیز در سخنرانی اول فروردین ۹۵ در شهر مشهد، به «افرادی» اشاره کرده بود که « گفتوگو با آمریکا در موارد دیگر و حتی موضوع قانون اساسی کشور را برجامهای ۲ و ۳ و ۴» می دانند.
تحلیگر صدا و سیما، در بخش دیگر از تحلیل خود با انتساب قتل های زنجیره ای به اصلاح طلبان، نوشته است « بعد از انتشار نامه نانجیبانه کروبی، بوی توطئه قتل های زنجیره ای به مشام می رسد. از همین رو بعد از انتشار نامه مذکور، باید بیشتر از وی مراقبت شود تا حوادث قتل های زنجیره ای و انتساب آن به نظام و نیروهای انقلابی تکرار نشود.در سال ۱۳۷۷ پس از آنکه اصلاح طلبان در انتخابات خبرگان با شوک غیر منتظره مشارکت حداکثری مردم مواجه شدند، احساس کردند پایگاه اجتماعی آنها دچار ریزش شده است بر همین اساس با سلسه اقداماتی موسوم به مشروعیت قهقرائی، سعی کردند جامعه را به قرمز ( خشونت طلب ) و آبی ( اصلاح طلب ) تقسیم کنند و مقبولیت و اعتبار نظام را به سمت صفر سوق دهند. در این ارتباط قتل های زنجیره ای، سرآغاز متهم ساختن نظام، رهبری و نیروهای انقلابی و دو قطبی سازی جامعه بود.»
از سوئی دیگر، سایت رجانیوز، ، در تحلیلی متفاوت نوشت که «محتوای این نامه که حرف جدی و جدیدی ندارد و تکرار همان هتاکیهای قبلی به نظام و تداوم تهمت تقلب است».
این سایت افزوده است «نامه منسوب به کروبی اقدامی برای کاهش فشارها پس از انتقادهای صریح رهبرانقلاب از رویکردهای جریان غربگرای داخلی در همسویی با استکبار باشد.»
رجانیوز، اگرچه این نامه را منتسب به مهدی کروبی خوانده، اما آن را «نخستین اقدام رسانهای کروبی پس از حصر» دانسته است.
جهان نیوز، که با مدیریت زاکانی نماینده فعلی مجلس فعالیت می کند، با بازنشر یک تحلیل تلگرامی به نامهی مهدی کروبی پرداخت و با یادآوری اظهاراتی از رهبرجمهوری اسلامی، به نقل از او نوشت: «جرم اینها بزرگ است و اگر امام بودند شدیدتر برخورد میکردند. اگر اینها محاکمه شوند حکمشان خیلی سنگین خواهد بود و قطعا شما راضی نخواهید بود. ما اکنون به اینها ملاطفت کردهایم.»
جرم رهبران جنبش اعتراض ۸۸ موسوم به «جنبش سبز» تا کنون در هیچ دادگاهی ثابت نشده است و مهدی کروبی در نامه ی اخیر خود به حسن روحانی خواستار تشکیل دادگاه شده است.
جهان نیوز اظهارات احمد جنتی در یکی از نمازجمعه های تهران را «پاسخی مبتنی برنظریه فقهی حکومتی اسلام» به این «مساله» دانسته است. امام جمعه موقت تهران در آن اظهارات مجازات رهبران جنبش اعتراض ۸۸ را «اعدام» دانسته بود.
نویسنده مطلب منتشره در جهان نیوز نتیجه گرفته است « نامه کروبی را میشود جور دیگری هم تفسیر کرد . او با رد رافت اسلامی، در واقع، از روحانی درخواست مرگ کرده است.»
مهدی زریننام، خبرنگار روزنامه وطنامروز، زیر لینکی درباره نامه کروبی به روحانی، نوشت: «همون اول اگه اعدامش کرده بودن، اینقدر دور برنمیداشت». مهدی محمدی، از نزدیکان سعید جلیلی و نویسندگان رسانههای اصولگرا، در کانال تلگرام خود نوشت که همه حرف نامه کروبی «این است که ما را هم ببینید». محمدی اضافه کرده که با برگزاری دادگاه به شکل علنی موافق است، چرا که فرصتی است برای «ستانده شدن داغ دل میلیونها مرد و زن مظلوم ایرانی که توهمات مالیخولیایی یک مشت جنایتکار در سال ٨٨ آتش در زندگی آنها افکند؛ و هم صحنهای برای خلق کمدیهای بینظیر، ناشی از مهارت شگرف ایشان در ارائه استدلالهای پیچیده و مبهوت ساختن افکار عمومی».
عبدالرضا داوری، از نزدیکان محمود احمدینژاد، ساعاتی پس از انتشار نامه کروبی، مطلبی را در کانال تلگرام خود منتشر کرد که نویسنده معتقد بود طرح این نامه «پروژهای برای سرپوش گذاشتن بر بازتاب گسترده سفر تاریخی فرزند ملت ایران دکتر احمدینژاد» به آمل است. داوری ساعاتی بعد تصاویری از یک کتاب را منتشر میکرد که به نوشته او سندی بود از رابطه کروبی با «مقامات ارشد امنیتی و سیاسی اسرائیل». براساس نوشته این کتاب٬ کروبی در سال ۱۹۸۰ با شیمون پرز دیدار کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر