صفحات

۱۴۰۰ بهمن ۲۴, یکشنبه

 دانشگاه آزاد ١٥٠٠ استاد دیگر را اخراج می کند

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، طی یک سال گذشته ۳۲۵ استاد دانشگاه آزاد اخراج شده‌اند و ۱۵۰۰ استاد دیگر این دانشگاه نیز در فهرست بازخرید شدن قرار دارند.بنابر اطلاعات دریافتی، تنها ۴۰ استاد در استان کردستان اخراج شده‌اند و اخراج اساتید در استان‌هایی که اقلیت‌های دینی و قومی سکونت دارند شدت بیشتری دارد.

محمدصالح هاشمی گلپایگانی، رییس هیات جذب اساتید دانشگاه آزاد اسلامی، شهریور امسال در نامه استعفای خود به رییس این دانشگاه نوشته بود که حدود ۱۸۰۰ نفر از «افراد واجد شرایط بازخرید از طرف مراجع ذی‌صلاح و واحدها معرفی شدند که پیگیری امور آنان منجر به بازخریدی ۳۲۵ نفر» شد.

او در تیرماه ۹۹ به این سمت منصوب شد و گزارشی که ارائه کرده مربوط به بازه زمانی حدود یک سال و دو ماه می‌شود. 

بر اساس گزارش رسیده به ایران اینترنشنال، همچنین از استادانی که جدیدا با دانشگاه آزاد همکاری می‌کنند خواسته شده که تعهد همکاری یک ساله با دانشگاه را امضا کنند تا حق هیچ‌گونه اعتراض و پیگیری قضایی را در صورت تمدید نشدن قرارداد خود نداشته باشند.

در هفته‌های اخیر اخراج اساتید از دانشگاه‌های مختلف ایران شدت گرفته است.

از جمله حدود سه هفته پیش خبر اخراج محمد فاضلی، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه بهشتی، آرش اباذری، استاد گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف، و رضا امیدی، عضو هیات علمی گروه توسعه و سیاست‌گذاری اجتماعی این دانشگاه، منتشر شد.

مقام‌های وزارت علوم دولت رئیسی به انتقادها بی‌اعتنایی کرده و با تاکید بر «استقلال» هیات‌های جذب، اخراج این اساتید را موارد «اداری» یا «علمی» توصیف کرده‌اند.

از سوی دیگر ۱۰۵ استاد ایرانی شاغل در دانشگاه‌های آمریکا، کانادا، اروپا، هند، ترکیه و قطر اخراج اساتید در ایران را سیاسی و «پدیده‌ای تکرارشونده در ایران معاصر، به ویژه در سال های اخیر» خواندند.

این اساتید در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد گفته‌اند خدمات دانشمندان علوم اجتماعی و علوم انسانی برای مطالعه و بررسی اساسی‌ترین مسائل و مشکلات حل‌نشده اجتماعی، در جوامع مختلف بشری به ویژه در ایران، حیاتی است و چنین خدماتی تنها زمانی به ثمر می رسند که پژوهشگران از قید و بند مقتضیات سیاسی رها شوند و زیر فشار سیاست‌های سلیقه ای حاکم بر جامعه قرار نگیرند. همایون کاتوزیان، یرواند آبراهامیان، ژانت آفاری، ولی نصر، کاظم علمداری، عباس امانت، تورج اتابکی و مهرزاد بروجردی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

چندی پیش محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس، بخشنامه جدیدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی را منتشر کرد که بر اساس آن، مسئولیت بررسی «صلاحیت‌های علمی و عمومی» اساتید دانشگاه‌ها و همچنین تبدیل وضعیت قرارداد اعضای هیات‌های علمی به هیات‌های اجرایی جذب هیات علمی سپرده شده است.

اخراج اساتید دانشگاه در جمهوری اسلامی از سال ۵۹ با تعطیلی دانشگاه‌ها و اجرای سیاست «انقلاب فرهنگی»آغاز شد و این سیاست به ویژه در دولت محمود احمدی‌نژاد با اخراج اساتید و همچنین دادن بورسیه به دانشجویان عضو بسیج دانشجویی و استخدام آنان به عنوان عضو هیات علمی ادامه یافت و تشدید شد.

از: ایران اینترنشنال

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر