صفحات

۱۳۹۹ مرداد ۲۴, جمعه

 به آتش کشیدن مدرسه غیرانتفاعی به دست دانش‌آموز کرجی که شهریه نداشت

بی بی سی - یک دانش‌آموز دبیرستانی در کرج پس از آن که به دلیل نداشتن بخشی از شهریه‌اش از تحصیل بازماند، مدرسه غیرانتفاعی خود را با کمک سه دوستش به آتش کشید.این دانش‌آموز ۱۷ ساله، که نامش میثم گزارش شده، گفته از آنجایی که خانواده‌اش توان مالی پرداخت سه میلیون تومان شهریه‌اش را نداشتند او با وجود معدل ۱۸.۵ نه تنها نتوانسته در مدرسه قبلی‌اش ثبت‌نام کند، که نمی‌توانسته به مدرسه دیگری هم برود.

میثم به رکنا گفته: "باید سه میلیون تومان برای شهریه مدرسه پرداخت می کردم و خانواده‌ام این پول را نداشت و من یک سال مجبور شدم ترک تحصیل کنم و حتی مدارک تحصیلی‌ام را نمی‌توانستم بگیرم به همین خاطر تصمیم گرفتم از مدیر مدرسه انتقام گیری کنم."

دو نفر از دوستان میثم هم که در آتش‌سوزی دست داشتند شاگردان همان مدرسه‌ بوده‌اند. همگی آنها بازداشت شده‌اند.

میثم توضیح داده است که در قالب یک شرط‌‌بندی دوستانش را برای آتش زدن دعوت کرده است. میثم گفته پس از بازی "جرات حقیقت" که دوستانش در آن محکوم به آتش زدن شده بودند، چنین تصمیمی گرفتند.

یکی از دانش‌آموزان بازداشتی این مدرسه به خبرنگار رکنا گفت: "من مشکل مالی نداشتم. اما به خاطر رفیقم که اذیت شد در مدرسه پیشنهاد را قبول کردم."

به گفته او آنها پس از نیمه شب شیشه‌ای را شکستند و چند کپسول گاز فندک به داخل مدرسه انداختند و چند لیتر بنزین هم ریختند و مدرسه را به آتش کشیدند.

گزارش شده که آتش‌سوزی مدرسه غیرانتفاعی در خیابان مطهری کرج شش میلیارد تومان خسارت ایجاد کرده است.

این چهار نفر گفته‌اند که تصور نمی‌کردند کارشان چنین آتش‌سوزی بزرگی ایجاد کند و از آن پشیمان هستند.

مطابق قانون اساسی ایران دولت موظف به تامین آموزش رایگان است اما در دهه‌های گذشته مدارس غیردولتی به راه افتاده‌اند که شهریه یک سالشان بیش از کل حقوق و دستمزد یک ساله کارگران و کارمندان است.

چندی پیش روزنامه فرهیختگان در گزارشی نوشت که مدرسه‌های غیرانتفاعی برجسته به افرادی وابسته‌اند که "مسئولیت‌هایی را در گذشته یا حال حاضر دارند یا اینکه سازمان‌ها و ‌نهادها هم در این حوزه حضور دارند."

در آن گزارش آمد که "وجه مشترک همه این مدارس این است که همه آنها عدم شفافیت مالی دارند".

به تازگی پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان، گفت این بنیاد چند ساختمان مدارس فرهنگ، منتسب به غلامعلی حداد عادل را با اجاره ارزان به او داده است.

پولی شدن آموزش در ایران یکی از موضوعات اصلی مورد اعتراض فعالان صنفی و جنبش معلمان در ایران است.

آنها به خصوصی‌سازی مدارس معترضند.

مقام‌های امنیتی و قضایی ایران چندین نفر از رهبران و فعالان جنبش معلمان ایران را به زندان انداخته‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر