صفحات

۱۳۹۸ تیر ۱۰, دوشنبه

دادگاه پرونده فساد 62 جلدی با 264 شاکی
ایران
گروه سیاسی/ «گریس‌بند نادین فرتاک پارسیان» جدیدترین نام پرونده مفاسد اقتصادی است که می‌شنویم؛ پروند‌‏ه‌ای با 62 جلد، 264 شاکی، 10 متهم و 69 میلیارد تومان جلب سرمایه که قاضی صلواتی از آن با وصف بین‌المللی نام ‎برد، دیروز در شعبه 4 دادگاه ویژه رسیدگی به آن شروع  شد.

این پرونده جدید البته با دیگر پرونده‌های مفاسد اقتصادی که این روزها در حال بررسی است یا دادگاه آنها مختومه شده، تفاوت چندانی ندارد. دور زدن قانون، سوءاستفاده از روزنه‌های شبه‌قانونی، کلاهبرداری از مردم با وعده‌های سود نامتعارف، سوءاستفاده از شرایط تحریمی کشور، توسل به مراسم مذهبی در تبلیغات برای جلب اعتماد مردم و انتصاب صوری مدیران غیر‌متخصص در سایه غفلت‌های نهادهای ناظر و نبود سیستم شفاف مدیریتی از جمله محورهای مهم اکثر پرونده‌های مذکور است.
برهمین اساس است که بسیاری از کارشناسان تأکید دارند اگر چه برخوردهای قضایی با متهمان مفسد امری اجتناب‌ناپذیر است اما برای ریشه‌کنی فساد یا کم کردن آن کافی نیست و می‌طلبد با اصلاح قوانین یا وضع قوانین جدید کارآمد و از جمله تزریق شفافیت بیشتر به سیستم مدیریتی کشور مانع از بروز فسادهای کلان شد. پرونده جدید مطرح شده هم خارج از همین چارچوب نیست و تعدادی که به نظر می‌رسد نسبت‌های فامیلی هم با هم دارند، با همین شیوه‌های مرسوم اقدام به کلاهبرداری از مردم کرده‌اند.
نماینده دادستان در آغاز جلسه دیروز دادگاه به معرفی 10 متهم پرونده پرداخت که 7 نفر از آنان نام خانوادگی‌شان «هاشمی» بود. «مریم ‌هاشمی» فرزند محمد، که در هنگام خروج از کشور دستگیر شد به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور به نحو عمده از طریق جذب سپرده در قالب عقد مضاربه منتهی به حیف و میل سپرده‎گذاری و سردستگی گروه مجرمانه و تحصیل مال از طریق نامشروع و پولشویی به مبلغ ۶۹۶ میلیارد و ۸۱۲ میلیون و ۴۶۱ هزار و ۴۰۵ ریال متهم است.
سایر متهمان این پرونده از جمله «محمد ‌هاشمی» فرزند محمدرضا، «علی‌ هاشمی» فرزند محمد، «مصطفی ‌هاشمی» فرزند محمدرضا، «محمدرضا‌ هاشمی» فرزند محمد، «حسن ‌هاشمی» فرزند علی اکبر و «ابوالفضل ‌هاشمی» فرزند غلامحسین با اتهامات مشابه مدیرعامل (سردسته) شرکت در حال محاکمه هستند. سه متهم دیگر این پرونده به نام‏‌های «محسن ثابت قدم راسخ»، «ابراهیم مختاری» و «بهرام شازده احمدی» هم به مباشرت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به نحو جزئی متهم هستند که این مبالغ بین 16 تا 90 میلیارد ریال است.


پرداخت سود 300 درصدی


نماینده دادستان در تشریح اقدامات «مریم‌ هاشمی» از دفاتر غیررسمی او در برخی شهرها از جمله تهران و مشهد گفت که این دفاتر وظیفه جذب نقدینگی را داشتند و تاکنون مبادرت به جذب سرمایه از ۸ هزار نفر از شهروندان کرد‎ه‌ اند. «مریم ‌هاشمی» اقدام به جذب میلیونی و میلیاردی سپرده مردم در قالب قراردادهای صادرات گندم و خاویار و مواد پتروشیمی و اقدام به عملیات بانکی خارج از نظام بانکی با پرداخت  تا ۳۰۰ درصد و بالاتر سود کرده است. طبق اظهارت «مریم‌ هاشمی»، «علی نقیان» به واسطه فردی به نام «حمیدی» که معاون وزیر جهاد کشاورزی بوده محصولاتی همچون گندم و جو و چغندر کشت می‌کردند و سود آن را به سرمایه‎گذاران پرداخت می‌کردند. متهم «مریم‌ هاشمی» قبل و بعد از تأسیس نادین فرتاک پارسیان، با ادعای واردات و صادرات شیرینی‎جات و خاویار و محصولات نفتی و صادرات گوجه و کشت و صنعت زمستانه قزاقستان و غیره مبادرت به جذب سپرده با سودهای بالا در قالب عقد مضاربه می‌کرده که با ناتوانی از بازپرداخت سود مورد شکایت سپرده‎گذاران قرار می‌گیرد.


قرارداد هتل کربلا و فرستادن 500 نفر به زیارت امام حسین(ع)


به گزارش ایسنا، نماینده دادستان در ادامه قرائت کیفرخواست متهمان این پرونده گفت: تبلیغات متهمان از طریق پیامک و زبانی بوده است. متهمه‌ «هاشمی» با طراحی سناریوهای مختلف مثل بلوکه شدن پول در خارج یا با مطرح کردن اینکه به دلیل تحریم‌های جدید نمی‌توانند پول را وارد کشور کنند از ارائه مبالغ و سود به سپرده‌گذاران اجتناب می‌کردند و زمانی که سپرده‎گذاران شکایت کردند با شایعه بیماری و سکته مظلوم نمایی می‌کردند. او اقدام به جذب نقدینگی مردم و سرمایه‌گذاری وجوه در واردات گندم و صادرات زعفران می‎کرده است. متهمه به سرمایه‌گذاری در شرکت نیلگون افق و مشارکت در ساخت هتل در کربلا و... اشاره کرده است. متهمه «مریم‌ هاشمی» قراردادهایی با شرکت‌های زیر منعقد می‌کند از جمله قرارداد هتل کربلا و هتل اکسفورد و شرکت کشت کتان در استرالیا و تأسیس کلینیک توانبخشی معلولان و فرستادن ۵۰۰ نفر به زیارت امام حسین (ع). او می‌گوید شرکت‌هایی که با آنها کار می‌کرده ایرانی و خارجی بوده و درخصوص همکاری با نهادهای حاکمیتی اقرار کرده که با هیچ‌کدام از این نهادها همکاری نداشتم.


فریب مردم و جذب سپرده از افراد بی بضاعت

اما اتهامات سایر متهمان این پرونده، فریب مردم برای جذب سپرده است. آن گونه که نماینده دادستان گفت: متهم «محمد‌هاشمی» فرزند محمدرضا در فریب مردم و جذب سپرده از افراد بی بضاعت برای سرمایه‌گذاری نقش داشته لذا یکی از ارکان پرونده است. متهم «علی‌ هاشمی» فرزند محمد در فریب سپرده‌گذاران و حیف و میل اموال نقش داشته و طبق اظهارات متهم عضویتش در هیأت مدیره جنبه تشریفاتی داشته و چک شخصی خود را به عنوان ضمانت بازپرداخت به سپرده‌گذاران تحویل می‌داد. «مصطفی ‌هاشمی» فرزند محمدرضا با جلب دوستان و آشنایان و انجام عملیات فریبکارانه یکی از ارکان این پرونده است و طبق اظهارات او مبلغ اولیه‌ای که از مردم جذب شده ۵ الی ۱۰ میلیارد تومان بوده که این وجوه در حوزه‌های صادرات مواد غذایی و نیشکر و شیلات و چغندر قند و ماکارونی و... سرمایه‌گذاری شده است. نماینده دادستان در ارتباط با متهم «محمدرضا‌ هاشمی» گفت: این متهم گفته نقشی در شرکت نداشته است و از آنجا که مردم به وی اعتماد داشتند، وجوه را به حسابش واریز می‌کردند. نامبرده ۸۷ میلیارد تومان از شرکت چک گرفته و قرار بر این بوده که وجوه برای سرمایه‌گذاری و ارسال سرامیک به عراق و شیلات و زعفران به خارج از کشور استفاده شود. وی درخصوص متهم «ابوالفضل ‌هاشمی» هم گفت: متهم گفته که به دلیل اعتماد به «مریم‌ هاشمی» و از آنجا که آنها انسان‌های مؤمنی بودند نظرش برای سرمایه‌گذاری جذب شده است و سپرده‌گذاران خودشان در جریان سرمایه‌گذاری بودند. «ابوالفضل‌ هاشمی» در اظهاراتش گفته اگر سهامی ۳۰۰ درصد سود داشته یکصد درصد برای خودمان و ۲۰۰ درصد برای سپرده‌گذاران اختصاص می‌دادیم و در نحوه جذب سپرده فقط از حساب خودم و برادرم استفاده می‌کردیم و بنده مستقیم آن را به حساب «مریم‌ هاشمی» واریز می‌کردم‌. در ادامه نماینده دادستان گفت: «محسن ثابت قدم» سرمایه‌های کلان را به نام شرکت می‌گرفت و بعد از آن به حساب خود واریز می‌کرد و سود را نمی‌داد یا سود خلاف واقع پرداخت می‌کرد.  جلسه بعدی امروز برگزار می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر