صفحات
▼
۱۳۹۸ اردیبهشت ۱۰, سهشنبه
تورم یا بحران زیستی؛ چه بلایی سر طبقات فقیر آمده است؟
ایران وایر - علی رنجیپور - آنچه مردم ایران این روزها تجربه میکنند، پدیدهای کمسابقه حتی در اقتصاد ناپایدار و پرنوسانی مانند ایران است. دست کم در ۲۵سال گذشته سابقه نداشته که آمارهای رسمی حجم تورم قیمتها را در یک سال بیش از ۵۰ درصد برآورد و محاسبه کنند.
این تجربه اگرچه یک تجربه مشترک و جمعی برای تمام سطوح جامعه ایران است، اما حجم، وزن و تاثیر آن به طور مساوی میان اقشار مختلف تقسیم نشده است. قدرت خرید طبقات متوسط و -حتی تا حدودی طبقات پردرآمد- به طور محسوسی کاهش یافته، اما بلایی که بر سر طبقات فرودست و کمدرآمد آمده، قابل قیاس با آن نیست. حتی آمار رسمی نشان میدهند که تورم چگونه توان زیستی فقرا را تحلیل برده و میبرد.
برای رهایی مردمان میهنان مان از بدبختی چه باید کرد؟
منوچهر تقوی بیات
چه باید کرد؟ پرسش ساده ای است که هر کس، چه اندیشمند باشد یا نباشد، در روز بارها برای هر کار ساده ای از خود می پرسد. اما این پرسش را درباره ی زندگی همگانی مردمان میهن مان، همه کس از خود نمی پرسد. برخی اصلا این مسئله را مربوط به خود نمی دانند؛ زیرا مردمان کوچه و بازار در یک کشور واپس نگه داشته شده و استعمارزده، کار کشور خود را به دیگران واگذار می کنند و می گویند؛ "به ما چه، هر جا در شد ما دالانیم، هر جا خر شد ما پالانیم."( و یا؛ "هر که خر است ما پالانیم، هر که در است ما دالانیم.". این گفته ی ضد ایرانی که سرچشمه ی آن از استعمارگران است، هم میهنان ما را به خاک سیاه نشانده و شهروندان کشور ما را از حق تصمیم گیری درباره ی زندگی خودشان و هم میهنان خودشان باز داشته است.
محمد حسین سپهری:
حاکمیت زمانی احساس قدرت می کند که ما احساس ضعف کنیم
محمد حسین سپهری، معلم شریف مشهدی، ضمن برشمردن برخی مشکلاتی که جامعه معلمان ایران با آن دست به گریبان است، بر قدرت حضور مردم تاکید میکند و همگان را به حضور برنامهریزی شده و فکر شده و استفاده از شبکههای اجتماعی در تجمعات پیشرو دعوت میکند. لازم به ذکر است روز ۱۲ اردیبهشت به دعوت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی، معلمان سراسر کشور تجمعاتی را برای تحقق خواستههای صنفی خود برگزار خواهند نمود.
«اعتراض مدنی بازار»
۱۳۹۸ اردیبهشت ۸, یکشنبه
اينها دردشان اسلام و ايران نیست؛ دردشان در قدرت ماندن خودشان است ف.م.سخن
از پلیدی روحانیت حاکم بر ایران هر چه بگوییم کم گفته ایم. این را از روی نفرتی که از این جماعت عقب مانده دارم نمی گویم. دیروز که خبر کشته شدن طلبه ای در همدان را خواندم متاثر شدم. متاثر به خاطر دیدن آدمی که موجودی لاغر اندام و نحیف بود و مسوول کتاب خانه ی مسجدی در همدان، و فرق اش با دیگر آدم ها لباس منحوسی بود که به تن داشت.
دادگاه " ویژه در ویژه" مبارزه با مفاسد اقتصادی ، غیر قانونی در غیرقانونی
گفتوگو با عبدالکریم لاهیجی، رئیس جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران و رئیس افتخاری فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر
فیروزه رمضانزاده/ تحریریه مجله حقوق ما: عبدالکریم لاهیجی نخستین وکیلی بود که در دادگاههای انقلاب قبول وکالت کرد. او وکالت پرونده محمدرضا سعادتی را برعهده داشت اما بهزودی خود تحت تعقیب قرار گرفت.
سیاست بد است و مذهب خوب است؟
حسن بهگر
من چندی پیش، طی مقاله ای اقلیت های مذهبی را به حمایت از لائیسیته دعوت کردم و در یک مقاله جداگانه خطاب به بهائیان پرسشی را مطرح که اگر بهائیت به عدم دخالت در سیاست باور دارد، چرا برخی از بهائیان در سیاست دخالت کرده و می کنند و دیگر اینکه پرسیدم در این حالت مقولهُ حکومت جهانی بهائیت چه معنائی دارد.
حکومت اسلامی و بیم از آزادی!
فیروز نجومی
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به خاطر گرامیداشت روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت ۹۸) و در اعتراض به تعیین دستمزد زیر خط فقر، گرانی و تورم افسارگسیخته مایحتاج اولیه و معیشت کارگران، بازنشستگان و تمام مزدبگیران، ممانعت از ایجاد سندیکا و دیگر تشکل های مستقل کارگری، خصوصی سازی و پولی سازی آموزش و پرورش، قراردادهای سفید امضاء، تبعیض و نابرابری حقوق زن و مرد، افزایش بی رویه کودکان کار، بازداشت یا زندانی کردن کارگران و معلمان و دیگر فعالین صنفی که بخش عظیمی از کارگران و قشر فرودست جامعه را در بر می گیرد در مقابل مجلس ( میدان بهارستان) تجمع برگزار می کند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از تمام همکاران محترم اعم از رانندگان، کارگران تعمیرگاه ها، پرسنل اداری و خدماتی، کنترلین و بازنشسته ها درخواست دارد جهت برگزاری هر چه باشکوه تر روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت) روز چهارشنبه ساعت ۱۰ صبح در مقابل مجلس (بهارستان) حضور بهم رسانند.
گرامی باد اول ماه مه ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
چهارم اردیبهشت ۹۸
۱۳۹۸ اردیبهشت ۵, پنجشنبه
نامه به رئیس اتحادیه کانون سراسری وکلای دادگستری ایران
محمد رضا روحانی حقوقدان
آقاى بهمن كشاورز چهل سال پيش ، در ايام جوانى يكديگر را از نزديك مى شناختيم . در راهروهاى كاخ دادگسترى يا كانون وكلا يا جلسات گوناگون سلام وعليكى داشتيم . در زمان «طاغوت» تلاش مى كرديم تا هر كدام در حد لياقت خويش و در اجراى رسالت شريف وكالت يعنى دفاع از حقوق و آزادى مردم شايستگى خود را براى بر تن داشتن كسوت افتخارآمیز وكالت نشان دهيم. دريغا كه درعصر ياقوت وسلطه ارتجاع شمايان پاى از راه بيرون زديد. اينك در نامه نوشتن به شما براى من امكان به كار بردن عنوان همكار محترم و تجديد مراتب احترام وجود ندارد . ديگر من شما را نمى شناسم تا مخاطب «سلامى جو بوى خوش آشنایی» باشيد.
لابد از خود مى پرسيد كه به اين ضد انقلاب فرارى چه هيزم ترى فروخته ام كه از شش هزار كيلو مترى بى هيچ سلامى به عتابى چنين عريان پرداخته است در حاليكه عنوان «رئيس اتحاديه سراسرى كانون هاى وكلاى دادگسترى ايران» را در صدر نامه اش آورده است . من پاسخ اين سؤال مقدر را از افاضات شما اتخاذ سند كرده ام كه نوشته ايد كه در ايام ياقوت «گروه عظيمى از كارمندان كشورى و لشكرى وامنيتى...» قانوناً به كانون تحميل شده اند .
۱۳۹۸ اردیبهشت ۴, چهارشنبه
وضعیت وکلای دادگستری
چهار دهه رنج و ایستادگی در برابر بی عدالتی و بی قانونی
بهمن کشاورز درگذشت
بهمن کشاورز حقوقدان برجسته کشورمان، درگذشت.
کریم کشاورز -فرزند بهمن کشاورز- به ایسنا گفت که پدرش صبح امروز به علت عارضه قلبی دار فانی را وداع گفته است.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درگذشت این وکیل دادگستری و حقوقدان برجسته را به خانواده او و جامعه حقوقی کشور تسلیت میگوید.
بهمن کشاورز متولد ۱۳۲۳ که سابقه ریاست بر کانون وکلای دادگستری مرکز و اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران( اسکودا) را داشت. در رسیدگی به پرونده غلامحسین کرباسچی، بهمن کشاورز وکالت شهردار پیشین تهران را به عهده داشت.
آثار و تالیفات حقوقی ارزشمندی از این حقوقدان و استاد دانشگاه برجای مانده است.
پروژه قطع کامل صادرات نفت ایران کلید خورد
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲ آپريل ۲۰۱۹
دویچه وله: کاخ سفید بهطور رسمی اعلام کرد که معافیت خریداران نفت ایران تمدید نخواهد شد. قرار است که در سال جاری میلادی صادرات رسمی نفت ایران به "صفر" برسد. اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از این پروژه حمایت میکنند.
رضا خندان:
حکم حبس نسرین ستوده قطعی شد
همسر نسرین ستوده، وکیل زندانی میگوید محکومیت همسرش به ۳۳ سال حبس که طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۱۲ سال آن قابلیت اجرا دارد، قطعی شده است.رضا خندان همسر نسرین ستوده روز سهشنبه سوم اردیبهشت (۲۳ آوریل) در گفتوگو با خبرگزاری دولتی “ایرنا” ضمن اعلام قطعیشدن محکومیت همسرش به ۳۳ سال زندان، گفت خانم ستوده به حکم اعتراض نکرده است.
۱۳۹۸ اردیبهشت ۳, سهشنبه
بازی ماهرانه عمران خان در زمین جمهوری اسلامی
عبدالستار دوشوکی
از دوست تحلیلگری که در امور پاکستان خبره است پرسیدم سفر کاپیتان سابق تیم ملی کریکت پاکستان و نخست وزیر فعلی آن کشور به مشهد و استعانت (کمک طلبیدن) از امام رضا و تمجید از برکات انقلاب اسلامی در تهران و سپس ادای احترام و دعاخوانی در مقبره آیت الله خمینی را چگونه تفسیر می کند؟ به اردو جواب داد: “عمران خان نمبر وان کلاری تا اور اب بی هه. وه سب سه اچهی طرح کیل کیلتاهه؛ چاهه عربستان کا گروند هو یا ایران کا”. عمران خان همواره بازیگر (بازیکن) ماهر و “شماره یک” بوده و است. او بهتر از هرکسی می تواند بازیگری کند. چه در زمین عربستان باشد یا در زمین ایران”.
سردار علی نصیری فرمانده حفاظت سپاه از ایران گریخت
با وجود آنکه مقامات سیاسی و نظامی به شدت سعی در رسانه ای نشدن خروج این سپاهی از کشور دارند اما منابع آگاه این اخبار را پوشش دادند. هنوز از مکان دقیق وی اطلاعی در دست نیست، اما گفته میشود تحقیقات حفاظت اطلاعات سپاه حاکیست که وی به سفارت آمریکا در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس رفته و درخواست پناهندگی کرده است.
۱۳۹۸ اردیبهشت ۲, دوشنبه
تا کی باید مردم ایران هزینه ماجراجویی خامنهای را بپردازند؟
زیتون
۱. «سعید قاسمی» از فرماندهان سابق سپاه پاسداران در مصاحبهای تلویزیونی میگوید که «سپاه در جنگ بوسنی تحت پوشش هلال احمر فعالیت نظامی انجام میداد»، سردار «رمضان شریف» سخنگوی سپاه هم در واکنش به این سخنان قاسمی گفته: «اظهارات وی شخصی و فاقد اعتبار بوده و مورد تایید سپاه نمیباشد.»
۲ . آذرماه سال ۹۰، «جواد کریمی قدوسی» نماینده مشهد در مجلس با اشاره به پرونده فساد مالی ۳هزار میلیارد تومانی گفت: «علاءالدین بروجردی» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یکی از متهمین این پرونده است و برای وی کیفرخواست صادر شده و قاضی نظر به بازداشت وی دارد.
۱۳۹۸ اردیبهشت ۱, یکشنبه
خبرگزاری هرانا – شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با انتشار فراخوانی از فرهنگیان بازنشسته و شاغل کشور خواسته است که روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه همزمان با روز معلم در تجمع اعتراضی حضور یابند. در این فراخوان اشاره شده است که این تجمع در راستای پیگیری مطالبات صنفی و آموزشی و در اعتراض به عدم توجه مسئولان به مطالبات بر حق فرهنگیان در ادارات کل آموزش و پرورش استان و شهرستان ها برگزار خواهد شد.
۱۳۹۸ فروردین ۳۱, شنبه
حشمت اله طبرزدی :
اگر حشد الشعبی و فاطمییون قصد سرکوب معیشت خواهان را داشته باشند تکه تکه خواهند شد
بیاینه تعدادی از شخصیت های سیاسی و فرهنگی
هشدار!
نقشه سپاه پاسداران، تهدیدی برای مردم ایران و صلح در منطقه
يکشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱ آپريل ۲۰۱۹
هم میهنان!
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با گسیل یگان هایی از "حشد الشعبی" به خوزستان و استقرار بخشی از "لشکر فاطمیون" در لرستان، سرانجام دو بازوی برونمرزی خود را وارد ایران کرد تا سطح ماجراجویی ها و تروریسم چهار دهه ای خود علیه مردم ایران و تهدید امنیت در منطقه را بالاتر ببرد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با گسیل یگان هایی از "حشد الشعبی" به خوزستان و استقرار بخشی از "لشکر فاطمیون" در لرستان، سرانجام دو بازوی برونمرزی خود را وارد ایران کرد تا سطح ماجراجویی ها و تروریسم چهار دهه ای خود علیه مردم ایران و تهدید امنیت در منطقه را بالاتر ببرد.
روحانیت ، خصم آشتی ناپذیر زمان و آزادی
فیروز نجومی
روحانیت چه در تاریخی بسیار طولانی که “سکوت ” و “انفعال” برگزیده و تنها از نفوذ و قدرت “معنوی ” خود بهره بر میگرفتند، چه در زمانی که به آرزوی دیرینه خود رسیده و عروس قدرت را در ا آغوش خویش کشیدند، در هر دو حالت ش، خصم آشتی ناپذیر “زمان” و “آزادی” بوده اند.
۱۳۹۸ فروردین ۲۹, پنجشنبه
معیشت خواهان
چطور وجدان شما قبول می کند؟
صدیقی، امام جمعه تهران: به جهنم که تحریم میخواهد تشدید شود، چرا نگرانید؟
امام جمعه تهران خطاب به مردم گفت: خداوند با فشارهای بین المللی میخواهد امتحانتان کند، چرا نگرانید که تحریم باشد و تشدید شود؛ به جهنم که تشدید شود.
به گزارش «انتخاب»، حجتالاسلام کاظم صدیقی در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران اظهار کرد: چرا نگرانید که تحریم باشد و تشدید شود؛ به جهنم که تشدید شود. مگر شما خدا ندارید. مگر خداوند کم داده است. مگر قرآن نمیخوانید؟ شما کی هستید؟ این فرانسه و آن آمریکا خودشان دچار چالش هستند.
۱۳۹۸ فروردین ۲۸, چهارشنبه
وحشی ها در ایران چه می کنند؟
محمد نوریزاد
یک: مجلس شورای اسلامی، دستمالی است که هم باید بر قپه های روی دوش سرداران سپاه برق بیندازد و هم غبار از عمامه ی آسدعلی بروبد، وگرنه نماینده اگر نماینده بود، بر می خروشید که: ورود نظامیان دیگر کشورها، به داخل کشور، آنهم در شرایط خاص و خاص و خاص، باید با اجازه ی رسمیِ نمایندگان مجلس باشد!
دو: وحشی های عراقی و لبنانی که از دکمه های لباس شان، تا عروسک بچه هایشان، تا النگوهای همسرانشان، تا گنبدها و گلدسته ها و ضریح مطلای عتبات عالیاتشان، تا نیروگاه و استادیوم ورزشی و بیمارستان و خیابان هایشان، تا حقوق ماهیانه ی آمیخته به اضافه کارشان، و تا اتومبیل های شیک زیر پایشان از پول های دزدیده شده ی مردم ایران است، برای چه به ایران آمده اند؟ و برای چه در خوزستان پرسه می زنند؟ برای کمک به سیل زدگان؟