صفحات

۱۳۹۶ آذر ۱۵, چهارشنبه

بازگشت تروریست های داعش به اروپا


جلال ایجادی ، جامعه شناس
تروریست های جهادی فراوانی که از فرانسه به سوریه رفتند و به داعش پیوستند خواهان بازگشت هستند. روزگار عجیبی است، این جوانان مسلمان شیفته خلیفه اسلامی، به فرانسه پشت کردند تا برای داعش و علیه غرب جنگ کنند. امروز با فروریزی داعش، آنها با شتاب خواهان بازگشتند و وکلای متعددی بکار دفاع پرداخته اند.
روزنامه لوموند می نویسد: براساس آمار دولتی 1800 نفر طی سه سال اخیر از فرانسه به سوریه رفتند که از آن میان 300 نفر کشته شدند، 1200 نفر پس از واژگونی دولت خلیفه در همان مناطق پراکنده هستند و 303 نفر به فرانسه بازگشته اند. در شرایط کنونی، در میان بازگشت کنندگان 134 نفر در زندان، 39 نفر زیر کنترل دستگاه قضایی، 69 نفر آزاد ولی تحت مراقبت، 59 کودک و جوان زیر سن قانونی، هستند. نوجوانان زیر کنترل نهادهای اجتماعی قرار دارند. حال در میان 1200 حاضر در منطقه 700 نفر اغلب مرد و در سن قانونی هستند و 500 نفر نوجوان زیر هیجده سال می باشند. براساس اطلاعات بدست آمده تعداد بسیار زیادی از این نوجوانان آدمکش های حرفه ایی شده اند و یا دارای تمایل به دیگر آزاری و خشونت هستند. در نظام خلیفه گری داعش نوجوانان میان 7 تا 17 سال توسط فرماندهان داعش «شیرهای جوان» خلیفه تلقی شده و کارآموزی نظامی و مذهبی دیده اند و میدانند چگونه از شمشیر و خنجر و اسلحه علیه «کفار» استفاده کنند. داعش بارها از این نوجوانان برای فیلم های تبلیغانی و نمایش سربریدن ها در برابر دوربین تلویزیون استفاده نموده است. یکی از این فیلم ها، اعدام 25 سرباز سوریه ای توسط نوجوان را در آمفی تئاتر شهر قدیمی «پالمیر» را نشان می دهد. یک فیلم دیگر کشتار زندانیان کرد را نشان می دهد. در این فیلم پنج نوجوان داعشی که زندانیان را سرمی برند عبارتند از: یک نفر انگلیسی، یک نفر مصری، یک نفر کرد، یک نفر تونسی و یک نفر ازبک.


حال از نظر جامعه شناسی معضل بزرگی برای فرانسه مطرح است. چه سیاستی نسبت به افرادی که خواهان بازگشت هستند، باید در پیش گرفت؟ برپایه همه پرسی، اغلب فرانسوی ها نگران هستند و نمی خواهند آرامش جامعه برهم بخورد. ولی افرادی که از سوریه بازمیگردند دارای ملیت فرانسوی هستند و خانواده اشان در فرانسه است. برخی از این افراد ادعا دارند که پشیمان هستند. آیا واقعن آنها پشیمان شده اند؟ در فرانسه نوجوانانی که تا بحال بازگشت کرده اند اغلب دستخوش حالات روانی خشونت گرا، استرس شدید، افسردگی و اندوه هستند. این افراد دچار بحران روانشناسانه هستند و دارای رفتار مضطرب و غیرمسئول نسبت به محیط انسانی میباشند. بخشی از این نوجوانان رفتار جنایت آمیز خود را حفظ کرده اند، تمایل به کشتن دارند و اسلامگرایی حاد خود را رها نکرده اند. آنها محصول سالها پروپاگاند اسلامی و شستشوی مغزی میباشند. حال در برابر بازگشت احتمالی جهادیست ها و جوانان مکتب داعش چه باید کرد؟ برپایه گفته های برخی از این جهادیست ها، آنها خواهان بازگشت هستند زیرا بدرفتاری مسئولان داعش را دیدند و بنابراین دلسرد و پشیمان هستند. ولی بطور مسلم عامل اصلی این تمایل به بازگشت، شکست نظامی داعش و فروریختن رویای خلیفه گری این جریان تروریستی است. از این پس، برای این افراد پول و امنیت زیر چتر داعش وجود ندارد. در فرانسه مسئولان کشوری میدانند که اکثریت آنها در اقدامات تروریستی و کمک های تروریستی شرکت داشته اند، ولی دولت مجبور است بر پایه قانون و تصمیم دادگاه فرانسه اقدام کند. به این ترتیب جنگ روانی و سیاسی و نظامی دیگری در دل جامعه فرانسه و برخی کشورهای دیگر اروپایی، در حال شکل گیری است. این لشکر شکست خورده داعشی برمیگردد، ولی این افراد خشونت و ایدئولوژی اسلامی را در اعماق ذهن خود حفظ کرده اند. بیشتر آنها در زندان بکار تبلیغاتی علیه غرب و دمکراسی ادامه خواهند داد و در دل جامعه عقاید بنیادگرایانه را پخش خواهند کرد. تمدن غرب تناقضات درونی خود را تشدید خواهد کرد زیرا اسلام در پی تسلط بر جهان است. اسلام در جستجوی خفه کردن جامعه باز است. (جلال ایجادی 5/12/2017).

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر