صفحات

۱۳۹۶ خرداد ۳, چهارشنبه

      دستگیری دختری که با لباس مردانه وارد ورزشگاه آزادی شده بود

دویچه وله
نیروهای امنیتی در جریان بازی تیم‌های استقلال و العین در ورزشگاه آزادی، دختری را که با پوشیدن لباس پسرانه به استادیوم راه یافته بود، دستگیر کردند. تلاش زنان ایرانی برای ورود به ورزشگاه‌ها همچنان بی‌نتیجه مانده است.
تیم استقلال تهران و العین امارات روز دوشنبه (۲ خرداد/ ۲۲ مه) در ورزشگاه آزادی تهران در چارچوب مرحله رفت یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا به مصاف هم رفتند. هزاران تماشاگر هوادار استقلال برای حمایت از تیم محبوب‌شان به ورزشگاه آمده بودند.
در این میان یک دختر ایرانی نیز با پوشیدن لباس تیم استقلال و به سر کردن دستمال آبی‌رنگ برای تماشای بازی تیم مورد علاقه‌اش به ورزشگاه آمده بود که توسط مأموران امنیتی شناسایی و دستگیر شد.
این نخستین باری نیست که گزارشی مبنی بر دستگیری دخترانی که با لباس پسرانه برای تماشای بازی تیم‌های محبوب‌شان به ورزشگاه رفته‌اند، منتشر می‌شود.
اجازه ورود به ورزشگاه‌ها و تماشای بازی‌ها از نزدیک همچنان یکی از مطالبات اصلی زنان در ایران است که تا کنون بی‌نتیجه مانده است. محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران این موضوع را در دستور کار دولت خود قرار داد، اما به دلیل واکنش‌های منفی گسترده‌ای که میان روحانیون و مراجع برانگیخت، به سرانجامی نرسید.
پس از آن دولت حسن روحانی نیز تلاش کرد تا شرایط حضور زنان در ورزشگاه‌ها را فراهم آورد، اما این بار نیز مخالفت تندروها این تلاش‌ها را به شکست کشاند.
تلاش برای رفع ممنوعیت حضور تماشاگران زن در استادیوم‌های ورزشی از سال‌ها پیش آغاز شده است و کارزارهای مختلف و گاه پردامنه‌ای هم در این رابطه جریان داشته است.
جعفر پناهی، فیلمساز سرشناس ایرانی در فیلم تحسین‌شده “آفساید” ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه‌ را دستمایه کار خود قرار داد و تلاش‌های چندین دختر ایرانی را که با لباس مبدل در تلاش برای ورود به ورزشگاه آزادی برای تماشای بازی ایران و بحرین هستند، به تصویر کشید.

حضور زنان در میتینگ‌های انتخاباتی در ورزشگاه‌ها بلامانع بود
سازمان دیده‌بان حقوق بشر سال گذشته در نامه‌ای به رئیس فدراسیون بین‌المللی والیبال از او خواست تا به دلیل اعمال همین محدودیت‌ها‌، میزبانی ایران را برای رقابت‌های بین‌المللی والیبال مشروط به حضور آزادانه زنان در ورزشگاه‌ها کند.
زنان ایرانی در حالی همچنان از تماشای مسابقات ورزشی در ورزشگاه‌ها محروم مانده‌اند که در مناسبت‌های سیاسی نظیر میتینگ‌های انتخاباتی یا مناسبت‌های اجتماعی نظیر مراسم تشییع جنازه ناصر حجازی حضور آنان در ورزشگاه‌ها بلامانع بوده است.
در جریان انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری در ایران سحر دولتشاهی، هنرپیشه سینما و یکی از حامیان حسن روحانی، در جریان میتینگ انتخاباتی روحانی در ورزشگاه آزادی با اشاره به این ممنوعیت همیشگی برای زنان خطاب به رئیس‌جمهور گفت: «من از اینجا ورزشگاهی که دختران بسیاری آرزو دارند فقط یک بار از حق حضور در آن برخوردار باشند، با شما درباره آزادی صحبت می‌کنم. بر آزادی سلام می‌کنم.»
درهای ورزشگاه‌ها در حالی به روی زنان ایرانی بسته مانده است که زنان خارجی در موارد مختلف با رعایت حجاب اجازه یافته‌اند از نزدیک شاهد بازی تیم‌‌های کشورشان در مقابل رقبای ایرانی در ورزشگاه‌ها باشند. بسیاری از زنان ایرانی این تبعیض را غیرقابل قبول دانسته و نسبت به آن اعتراض داشته‌اند.
در موارد معدودی نیز شمار اندکی از مردان در این اعتراض‌ها با زنان همراهی کرده‌اند که البته این همراهی تنها در حد در دست داشتن پلاکاردهای اعتراضی کوچک به هنگام تماشای بازی‌ها در ورزشگاه‌ها باقی مانده است.

زنان، پشت درهای بسته‌‌ ورزشگاه اما پای ثابت جشن‌های خیابانی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر