صفحات

۱۳۹۶ خرداد ۹, سه‌شنبه

صادق لاریجانی:
شما چه کاره اید که « حصر» را بشکنید ؟

شرق:
از اتاق‌های فکر آنان خبر می‌رًسد که می‌گویند تا التهابات انتخاباتی باقی است و فضا داغ است، باقی منویات خود را دنبال کنیم و سخنان خود را به کرسی بنشانیم. بنده از چنین فضایی بوی فتنه استشمام می‌کنم. در سال ۸۸ نیز برخی تلاش داشتند با فشارهای پوپولیستی در مقابل نهادهای قانونی بایستند، اما از مردم سیلی محکمی خوردند». 

او موضوع رفع حصر را از جمله این موضوعات دانست و گفت: «همه دیدند که برخی در مورد این موضوع قبل و حین انتخابات چه کردند و همنوایان آنان چه گفتند. ما این مسائل را هم از دور می‌بینیم و هم از نزدیک شاهد اتفاقاتی که در پشت پرده رخ می‌دهد هستیم. ماهیت این کار شبیه همان کاری است که در فتنه ۸۸ صورت گرفت؛ نقل کرده‌اند که کاندیدایی در جمع هواداران خود خطاب به آنان گفته است که ما آمده‌ایم حصر را بشکنیم.

شما چه کاره‌اید که بخواهید حصر را بشکنید؟»رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: «عالی‌ترین نهاد امنیتی کشور در این زمینه تصمیمی را اتخاذ کرده است. رفع حصر نیز مانند سایر مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای معتبربودن پروسه خاص خود را دارد و اینکه بخواهیم عواطف مردم را برای ایستادگی مقابل این قبیل تصمیمات قانونی تحریک کنیم همان روح و باطن فتنه ۸۸ است. 

برهمین‌اساس به این قبیل رسانه‌ها و افرادی که تلاش می‌کنند به صورت زنجیره‌ای و همنوا چنین مسائلی را دائما تکرار کنند و از این طریق فشار وارد آورند هشدار می‌دهیم که این بساط را جمع کنند وگرنه قوه قضائیه با اقتدار، خود این بساط را جمع خواهد کرد».او افزود: «به فرض که شورای عالی امنیت ملی مصوبه خود را ملغی کند و رفع حصر اتفاق بیفتد، در این صورت تازه کار قوه قضائیه برای رسیدگی قضائی به این موضوع آغاز می‌شود و تصمیم در مورد این اتهامات و نحوه رفتار با متهمان با قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده و در چارچوب مقررات قانونی خواهد بود».

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه مردم و حزب‌الله همان مردمی هستند که با تمام تهدیدات پای صندوق رأی رفتند تا از امنیت کشور و نظام دفاع کنند، به همه کسانی که تلاش می‌کنند مسیر انحرافی را برای ایستادگی در مقابل نهادهای قانونی بازکنند، توصیه کرد که از این کار دست بردارند؛ زیرا سیلی محکمی از مردم خواهند خورد. او با بیان اینکه نباید با برخی اقدامات شیرینی حماسه حضور مردم را تلخ کرد، به هجمه‌ها علیه قوه قضائیه پرداخت و گفت: «ماه‌ها و بلکه سال‌هاست که چنین هجمه‌هایی وجود دارد، اما این حملات در ماه‌های اخیر تشدید شد. 

نباید فراموش کنیم که قوه قضائیه در کشور ما و در سایر کشور‌ها یک نهاد حاکمیتی است و بالاترین نقش و اثرگذاری آن در فصل خصومت‌ها و پایان‌دادن به نزاع‌ها و مرجع نهایی‌بودن است. دشمن مدت‌هاست تلاش می‌کند که این ویژگی را از دستگاه قضائی، به‌عنوان رکن مهم نظام اسلامی بگیرد. البته تلاش دشمن در این زمینه جای تعجب ندارد، اما متأسفانه برخی افراد در داخل نیز عمدا یا سهوا آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و به این توطئه کمک می‌کنند».رئیس قوه قضائیه با اشاره به برخی اظهارات در ایام انتخابات گفت: «با چه منطق عقلی و دینی چنین تخریب‌هایی را نسبت به ارکان نظام انجام می‌دهید؟

نه‌تنها درباره قوه قضائیه، بلکه معتقدیم تضعیف دولت و مجلس نیز کار نادرستی است، اما قوه قضائیه ویژگی خاصی در زمینه فصل خصومت دارد که لزوم تقویت این نهاد را موجب می‌شود. ما بحثی در مورد انتقاد حقوقی و قضائی از آرای صادره از سوی محاکم نداریم؛ چنان‌که این کار نیز توسط خود دستگاه قضائی هم انجام می‌شود و آن را موجب اتقان هرچه بیشتر آرا و ارتقای سطح اقتدار قوه قضائیه می‌دانیم، اما تخریب مسئله دیگری است».

برخی دستگاه‌ها می‌خوابند و از قوه قضائیه توقع دارند 
آیت‌الله آملی‌لاریجانی افزود: «در مناظره‌های انتخاباتی گفتند که قوه قضائیه در مبارزه با فساد به‌ویژه در دولت قبل چه کار کرده است؟

در پاسخ، به همین یک مثال می‌توان اکتفا کرد که در تاریخ جمهوری اسلامی سابقه نداشته است که معاون‌اول رئیس‌جمهور در زمان تصدی، ۱۳ جلسه مورد تحقیق و محاکمه قرار گیرد و نهایتا نیز حکم به محکومیت او صادر شود. آیا ما این کار را نکردیم؟

آیا ما به پرونده فساد ۳‌‌هزار‌‌میلیاردی که از طریق قوه‌ مجریه شکل گرفته بود رسیدگی نکردیم؟

درحالی‌که دستگاه‌های اجرائی موظف‌اند سرمنشأ فساد را از بین ببرند، اما متأسفانه برخی دستگاه‌ها می‌خوابند و بعد از قوه قضائیه توقع دارند که به فساد رسیدگی کند. چرا به این موضوع پرداخته نشد که علت وقوع چنین فسادی در حوزه نفت چه بود».او با اشاره به سایر اقدامات دستگاه قضائی در برخورد با مفاسد اقتصادی، عنوان کرد: «بی‌تردید تضعیف نهادهای حاکمیتی برخلاف قواعد عقلانی و موازین امنیت ملی است. 

برهمین‌اساس دادستان تهران و سایر دادستان‌های سراسر کشور موظف‌اند موارد تخریب قوه قضائیه را به دقت رصد کنند و اگر به این نتیجه رسیدند که برخی اظهارات نهایتا موجب آسیب‌رساندن به امنیت کشور می‌شود، با قاطعیت با آن برخورد کنند. دلسوزانه توصیه می‌کنم که دست از تخریب نهادهای قانونی بردارند و با رعایت منافع ملی از این مسیر اشتباه برگردند».

سفر «ترامپ» به منطقه برای توسعه ایران‌هراسی بود 
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به سفر «ترامپ» به منطقه، گفت: «همگی دیدیم که چگونه رئیس‌جمهور آمریکا به کشوری رفت که دست حکامش آلوده به خون مردم بی‌گناه یمن است و مرتکب شدیدترین جنایات جنگی شده است. در واکنش به چنین اقداماتی باید گفت؛ لعنت بر این حقوق‌بشر آمریکایی که صرفا ابزاری در دست دولت‌های سلطه است. این سفر برای پشتیبانی از رفتارهای ضدبشری سعودی‌ها، تقویت صهیونیست‌ها و توسعه ایران‌هراسی بود».

او با بیان اینکه دور تا دور کشور ما بستر توطئه‌چینی‌های دشمنان است، افزود: «آمریکایی‌ها از‌ هزاران کیلومتر آن سوتر آمده‌اند و با سران حکومتی که در تمام دوران خود و اجدادش هیچ‌گاه انتخاباتی را تجربه نکرده‌اند رقص شمشیر می‌کنند، بعد به جمهوری اسلامی می‌گویند که شما حامی تروریسم هستید. در پاسخ باید گفت که شما پدر تروریست‌ها و خالق تروریسم در منطقه‌اید»‌.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه جمهوری اسلامی در شرایطی که منطقه وضع خاصی دارد امنیت و اقتدار خود را حفظ کرده است، عنوان کرد: «واقعا چه فکری می‌کنید که به جمهوری اسلامی فشار می‌آورید تا از تسلیحات موشکی خود عقب‌نشینی کند؟ 

وقتی قراردادهای تسلیحاتی ۴۰۰‌‌میلیارد‌دلاری می‌بندید، چرا باید جمهوری اسلامی از برنامه‌های دفاعی خود دست بردارد؟

هیچ‌گاه چنین اتفاقی رخ نخواهد داد و جمهوری اسلامی از دستیابی به امکانات و توانمندی‌های دفاعی خود یک قدم عقب نخواهد نشست. این سخن همه مردم، مسئولان و رهبر معظم انقلاب است».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر