صفحات

۱۳۹۶ فروردین ۲۴, پنجشنبه

فرا

فرا خوان دکترمحمد ملکی
اعتراض به انتخابات در میدان آزادی در روز انتخابات


دکتر محمد ملکی: ما در ایران انتخابات نداریم، این انتصابات است!

دکتر محمد ملکی در اولین مصاحبه اختصاصی خود با شبکه «دُرّ تی وی» در سال ۱۳۹۶ ٬انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم را مورد بررسی قرار داد، و با بیان تاریخچه ای از نحوه برگزاری انتخابات از دوره رضا خان پهلوی تا زمان حال گفت، ما در ایران انتخابات نداریم، انتصابات است.

دکتر محمد ملکی در ادامه این گفتگو گفت انتخابات شرایطی دارد به این معنی که مردم آزادانه نماینده خود را انتخاب کنند نه این که عده ای را برای مردم انتخاب کنند و بگویند شما به کسانی که ما برایتان انتخاب کرده ایم رای بدهید، در حقیقت این یک انتصابات است، و من بر این عقیده هستم که در ایران بر خلاف آنچه آقای خامنه ای ادعا میکند، انتخاباتی نداشته و نداریم.
دکتر محمد ملکی گفت تا زمانی که در ایران انتخابات با همان شرایط و ویژگیهایی «انتخابات در کشورهای دمکراتیک» برگزار نشود، در هیچ انتخاباتی شرکت نخواهم کرد، و تا زمانی هم که این نظام بر سر کار است برگزاری انتخابات آزاد با ویژگیهای بین المللی در ایران غیر ممکن است.
دکتر محمد ملکی گفت شرایط در جهان با سرعت در حال تغییر است، و سال ۹۶ سال بسیار متفاوتی است و من از مردم میخواهم که تحت تاثیر شرایطی که برایشان درست می کنند قرار نگیرند و در این انتخابات شرکت نکنند، پیشنهاد من این است که در روز انتخابات کسانی که در رای گیری شرکت نمیکنند در مکانی مانند میدان آزادی تجمع کنند.
دکتر محمد ملکی در پایان گفت ما از اصلاح طلبان می پرسیم که شما چه چیزی را می خواهید اصلاح کنید؟ چه چیزی مانده که اصلاح کنید؟ این سوالات را پاسخ دهید تا برنامه شما مشخص شود و مردم خودشان تصمیم بگیرند.»


در باره عمار ملکی فرزند محمد ملکی


عمار ملکی، متولد سال ۱۳۵۷ در تهران، حدود هفت سال است در هلند زندگی و تحصیل می‌کند. حوزه پژوهش او تأثیر تفاوت‌های فرهنگی در پیدایش و انتخاب مدل‌های دموکراسی است.
با عمار ملکی درباره تفاوت‌های فرهنگی ایران و هلند گفت‌و‌گو کرده‌ایم. او می‌گوید: «در ایران توجه مردم به سیاست یک اجبار است. حکومت در تمامی عرصه‌ها نقش تعیین کننده و کنترل کننده دارد. در تمامی زندگی روزمره، سبک پوشش و سبک زندگی فردی مردم، دُم حکومت هست و پای مردم به ناچار روی آن قرار می‌گیرد. به همین دلیل ایرانیان همیشه به ناچار درگیر سیاست هستند. اما در هلند سکولار که نهاد سیاست از دیگر نهادها جداست، کسی وارد حوزه سیاست می‌شود که علاقه خاص به بحث سیاستگذاری یا علم سیاست دارد.»
او می‌گوید که جامعه جمع‌گرای ایران و جامعه فردگرای هلند، دست‌کم در هشت شاخص فرهنگی در دو قطب متضاد قرار دارند.
عمار ملکی در ایران تا مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک تحصیل کرده و سال‌ها در صنایع خودروسازی به کار و تحقیق مشغول بوده است. خانواده‌ او هم دانشگاهی و سیاسی‌اند. پدرش، محمد ملکی، نخستین رییس دانشگاه تهران پس از انقلاب بود که اکنون از منتقدان جدی حکومت است.
دغدغه‌های اجتماعی و مدنی، عمار را به تحصیل در علوم اجتماعی علاقه‌مند ساخت. او در سال ۱۳۸۷ برای ادامه تحصیل به هلند آمد و در رشته سیاستگذاری عمومی از دانشگاه دلفت، مدرک کارشناسی ارشد گرفت. سپس تحصیلات خود را در علوم سیاسی و مطالعات میان فرهنگی تا مقطع دکترا در دانشگاه تیلبورگ ادامه داد.
عمار به موضوع مبارزات مدنی هم علاقه‌مند است و کتاب «از نافرمانی مدنی تا بدفرمانی مدنی» حاصل پژوهش او در این زمینه است. از او نوشته‌ها و مقاله‌های متعددی در رسانه‌های فارسی زبان منتشر شده است. مقالات انگلیسی او نیز در ژورنال‌های بین‌المللی به چاپ رسیده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر