صفحات

۱۳۹۵ فروردین ۱۲, پنجشنبه

انفجار اطلاعات در انترنت دیوار سانسور را شکسته است


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورا را حساس خواند و از تک‌صدایی بودن فضای حاکم بر رسانه‌های رسمی انتقاد کرد. او می‌گوید رسانه‌های مجازی این فضا را دگرگون کردند.
اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار نوروزی با برخی مقام‌های مسئول، ضمن ابراز تاسف از حوادث تروریستی اخیر در بلژیک و پاکستان و اوضاع آشفته برخی کشورهای منطقه گروه ‘دولت اسلامی’ (داعش) به ویروسی تشبیه کرد که در همه جای دنیا مشغول عضوگیری است.
به گزارش روز سه‌شنبه، دهم فروردین روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس این مجمع یکی از مهم‌ترین وظیفه‌های مسئولان در این شرایط را حفظ آرامش و امنیت منطقه، پرهیز از تفرقه و عدم دامن زدن به اختلاف‌های مذهبی و دینی عنوان کرد.
پیروزی قاطع در تهران
هاشمی رفسنجانی در این دیدار گفت: «ریشه جنگ‌های منطقه به دلیل اختلافات دینی و مذهبی است و ما باید با هوشیاری و رفتاری توأم با آرامش و عقلانیت، آتش جنگ‌های مذهبی را که هر روز شعله‌ورتر می‌شود، خاموش کنیم.»
او با ستایش از «امنیت ایران در شرایط آشفته منطقه» خاطرنشان کرد که در چنین شرایطی دو انتخابات حساس پنجمین دوره مجلس خبرگان و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی «با حضور حداکثری مردم بدون کوچک‌ترین درگیری» برگزار شد.
انتخابات همزمان دو مجلس، هفتم اسفند ماه ۹۴ برگزار و مطابق آمار رسمی حدود ۶۲ درصد دارندگان حق رأی در آن شرکت کردند.
وزارت کشور میزان مشارکت در انتخابات نهمین دوره مجلس را ۶۴ درصد اعلام کرده بود. گرچه میانگین سراسری مشارکت در انتخابات هفتم اسفند دو درصد از دوره قبل کمتر بوده، در پایتخت همین میزان بیشتر به پای صندوق‌های رأی رفتند.
در تهران تمام سی نامزد فهرست «امید» که مورد حمایت اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان بودند به مجلس دهم راه یافتند و از فهرست ۱۶ نفری «خبرگان مردم»، منسوب به هاشمی رفسنجانی نیز ۱۵ نفر انتخاب شدند.
شکستن دیوار سانسور
ناظران تحرک جوانان حامی دولت و اصلاح‌طلبان در فضای مجازی، به ویژه در شبکه تلگرام را از مهم‌ترین عوامل پیروزی آنها در تهران و برخی شهرهای بزرگ ارزیابی می‌کنند.
خبرگزاری ایسنا، ۱۸ اسفند با نقل از کمال هادیانفر، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران (فتا) گزارش داد: «۷۹ درصد از کل فعالیت‌های انتخاباتی در فضای مجازی در تلگرام انجام شد و مابقی شبکه‌ها همچون فیسبوک، توئیتر و غیره نقش جدی نداشتند.»
گفته می‌شود شبکه‌های مجازی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ نیز نقش مهمی در پیروزی حسن روحانی، نامزد مورد حمایت رفسنجانی و اصلاح‌طلبان داشتند.
به گزارش دویچه‌له، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار نوروزی با جمعی از مسئولان کشور گفت: «مردم با حضور آگاهانه خود در انتخابات ۹۲ و ۹۴ دو گام بلند پیروزمندانه را برداشتند، و انفجار اطلاعات از طریق رسانه‌های مجازی منجر به شکسته شدن دیوارهای سانسور و تصمیم‌سازی توسط مردم گردید.»
غلبه بر فضای تک‌رسانه‌ای
بنابر این گزارش اکبر هاشمی رفسنجانی در ادامه انتشار «واقعیت‌های آلوده به اهداف جناحی و تک رسانه‌ای بودن» را سازگار با دنیای ارتباطات کنونی ندانست و خاطرنشان کرد که مردم به دنبال کشف واقعیت‌ها بوده و با آگاهی کسب شده توسط خودشان تصمیم‌گیری می‌کنند.
ظاهرا این انتقاد متوجه صداوسیمای جمهوری اسلامی، رسانه انحصاری حکومتی، و رسانه‌های وابسته به اصول‌گرایان تندرو است که فهرست «خبرگان مردم» را به دلیل عدم حضور روحانیان مورد حمایت رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در آن «لیست انگلیسی» خوانده‌اند.
در انتخابات هفتم اسفند کسانی مانند محمد یزدی، رئیس کنونی مجلس خبرگان و محمد تقی مصباح‌یزدی، نظریه‌پرداز اصلی اصول‌گرایان تندرو به مجلس پنجم راه نیافتند و خامنه‌ای این موضوع را «خسارت» توصیف کرده است.
نجات‌الله ابراهیمیان، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان، دهم فروردین در گفت‌وگو با خبرآنلاین با انتقاد از انگلیسی خواندن لیست مورد حمایت هاشمی رفسنجانی، او را «شخص مورد اعتماد رهبری» توصیف کرد.
احمد علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد ۲۱ اسفند در یک سخنرانی گفته است که مردم در انتخابات هفتم اسفند با رأی ندادن به کسانی مانند یزدی و مصباح‌یزدی «اطراف رهبری را قیچی کردند».
       ننگ و نکبت بر آن ایرانی که خود را مسلمان بنامد ، 
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر