صفحات

۱۳۹۴ اسفند ۲۵, سه‌شنبه

ممکن نیست مردم را در دراز مدت فریب داد


به گزارش سحام و به نقل از جماران سید حسن خمینی در مراسم عزاداری هیأت ایثارگران در حسینیه جماران به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) با تأکید بر موضوع «اعتماد به فهم مردم» در ایجاد قدرت، یادآور شد: این امر موجب قدرتمند شدن، امیدوار شدن و توانمندی می شود. ما باید باور کنیم که نمی توان همه را فریب داد، گرچه برای مدت کوتاهی ممکن است دل مردم فریب بخورد اما در بلند مدت ممکن نیست و اینگونه نیست که اگر صاحبان تریبون های رسا دائما حرف خود را بزنند مردم همیشه حرف آنها را باور کنند.
یادگار امام با اشاره به شکسته شدن انحصار رسانه ای در دنیای امروز یادآور شد: در همان زمانی که انحصار رسانه ای در اختیار بنی امیه بود ندای خاندان اهل بیت(ع) از درون کارزار به گوش مردم رسید و تاکنون هم بلندترین صداست.

وی «اعتماد به نفس» را دیگر عامل قدرت برشمرد و تصریح کرد: بسیار مهم است که انسان ها مذبذب نباشند؛ چرا که گرچه فتح و ظفر ظاهری باعث اقبال و ادبار گروهی می شود اما انسان هایی که اعتماد به نفس دارند شخصیت محکمی دارند قدرتمندتر هستند و به همین خاطر توان صبر بالایی دارند.

سید حسن خمینی در جمع بندی سخنان خود، عوامل پدیدآورنده صبر را همان عوامل ایجاد انقلاب و حرکت در جامعه دانست و گفت: اگر دیدیم عواملی که صبر را پدید می آورد غیر از این عوامل است؛ نام آن صبر نیست بلکه ضعف و ناتوانی است؛ چرا که صبر ریشه در حرکت، امید، نشاط و نگاه به آینده دارد اما خون دل خوردن ریشه در نگاه به گذشته، ضعف و ناتوانی.

وی با اشاره به آیه «و لنبلونکم بشى ء من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و بشر الصابرین» و روایتی از پیامبر(ص) در خصوص صبر تصریح کرد: اگر در جایی مصلحت بر قیام کردن باشد باید قیام کرد، اما اگر مصلحت بر سکوت است باید سکوت کنیم؛ اما گرفتار توجیهات نشویم چرا که بعضی اوقات مصلحت شخصی مان را مصلحت جمعی نام می دهیم.

یادگار امام ادامه داد: انسان موجود بسیار عجیبی است که گاهی توان کلاه گذاشتن بر سر خود را نیز دارد و لذا وقتی به خاطر ترس یا طمع جرأت حرکت کردن ندارد می گوید این کار به مصلحت نیست!

وی با اشاره به این بیت سعدی که می گوید «هر که را خوف و طمع در کار نیست/ از ختا باکش نباشد وز تتار» ، اظهار داشت: اگر کسی نسبت به آنچه دارد نترسد و نسبت به آنچه ندارد طمع نکند، تبدیل به انسان واقعی می شود. البته در همین نقطه هم ممکن است به دلیل نداشتن علم کافی، شجاعت کار انسان را خراب کند و از همین رو باید به فهم دیگران توجه کند و با مشاوره و شناخت پیش رود تا جامعه، جهان و دشمن را بهتر بشناسد.

سید حسن خمینی با بیان اینکه گاهی فضای روبه وری خویش را به درستی نمی شناسیم، تأکید کرد: صبوری در این نیست که زانوی غم و ناتوانی به بغل بگیریم؛ بلکه باید در هنگام توانایی و قدرت برای مصالح بالاتر شرایط را تحمل کنیم که در این صورت صبر علوی داریم.

وی در پایان یادآور شد: انسان صبور انسانى است که اگر تشخیص داد، با همان قدرت قیام مى کند و با همان توان در مقابل غیر مى ایستد و اگر لازم شد هر هزینه اى را در این مسیر مى پردازد. بنابراین، انسانى صبر حقیقى دارد که اگر هدف اقتضا کرد لحظه اى در قیام سستى نکند و با همان انگیزه که به صبر روى آورده است به قیام و انقلاب و جوشش روى آورد؛ اگر چه باید توجه داشت که گاه صبر بزرگترین جوشش و فریاد است.



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر