صفحات

۱۳۹۴ دی ۷, دوشنبه

84 درصد ترور و خشونت در جهان اسلام صورت می گیرد


                   
                             حسن روحانی      
دویچه وله - رئیس جمهور ایران گفت، ۸۴ درصد خشونت، ترور و آدم‌کشی در دنیای اسلام رخ می‌دهد. روحانی خواستار ایستادگی در برابر "خشونت فکری و گفتمانی" و کسانی شد که "اسلام را دین کشتار، خشونت، شلاق، اجحاف و ظلم" معرفی می‌کنند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز یکشنبه (۶ دی/ ۲۷ دسامبر) در سخنانی در "کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی" از اینکه "۸۴ درصد خشونت، ترور و آدم‌کشی" در دنیای اسلام رخ می‌دهد، اظهار تاسف کرد.
کنفرانس "وحدت اسلامی" همه ساله از سوی "مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی" برگزار می‌شود. این مجمع در سال ۱۳۶۹ (۱۹۹۰) با هدف "تلاش برای آشتی دادن مذاهب مختلف اسلامی و ایجاد تقریب بین دیدگاه‌های آنان" تشکیل شد.
به نظر می‌رسد ۲۵ سال فعالیت تشکیلات "تقریب مذاهب اسلامی" ثمری نداشته و "دنیای اسلام" بیش از هر زمان دیگر، در تفرقه و خشونت و خون و خون‌ریزی غوطه‌ور است.



روحانی در ادامه سخنان خود به "کشتار مسلمانان به دست مسلمانان" اشاره کرد که به گفته او «با پرچمی به جان مردم افتاده‌اند که نام مبارک الله و پیامبر عظیم‌الشان بر پرچم آن‌ها نقش بسته است».
"شرم دنیای اسلام"
رئیس‌جمهور ایران افزود: «۸۴ درصد خشونت، ترور و آدم‌کشی در دنیای اسلام، آفریقا، خاورمیانه و غرب آسیا در حال رخ دادن است. در حالی که مسلمانان در برابر خون مسلمانان مسئول و پاسخگو هستند آیا این قابل قبول است که پول مسلمانان را به آمریکا بدهیم و بمب و موشک بخریم و بر سر مردم بیچاره یمن بریزیم و موشک در اختیار داعش، جبهه النصره و گروه‌های تروریستی قرار دهیم؟»
اشاره روحانی به عربستان سعودی است که با تشکیل یک ائتلاف عربی مواضع گروه شورشی حوثی‌ها در یمن را بمباران می‌کند. ایران همچنین عربستان، قطر، ترکیه، اردن و برخی کشورهای دیگر را متهم می‌کند که از گروه‌های شورشی سوریه از جمله داعش و النصره حمایت می‌کنند.
عربستان سعودی، ترکیه، قطر و نیز بسیاری دیگر از کشورهای جهان، ایران و روسیه را متهم می‌کنند که با حمایت بی‌دریغ از رژیم بشار اسد و سیاست سرکوب بی‌رحمانه او علیه معترضان در سال ۲۰۱۱، سوریه را به جنگ داخلی کشانده‌اند.
روحانی در ادامه سخنان خود این پرسش را مطرح کرد که «آیا برای دنیای اسلام شرم ندارد که مسلمانان با بچه‌های کوچک و زن‌ها در زمستان‌های سرد از رودخانه‌ها گذر کرده و به پناه کشورهای غیراسلامی روند و آنها نیز مسلمان‌ها را پشت درهای بسته نگه‌ دارند؟»
خشونت از کجا آغاز می‌شود؟
این همه خشونت در "دنیای اسلام" از کجا نشات گرفته است؟ حسن روحانی می‌گوید، این خشونت‌ها بی‌تردید از "خشونت ذهنی و فکری یک جمعی" بر می‌خیزد: «اگر خشونت از فکر آغاز شد، این خشونت به سخن، گفتار و سپس به گفتمان تبدیل می‌شود و خطر آن روزی است که در یک جامعه اسلامی و غیر اسلامی، گفتمان، خشونت و افراط باشد.»
او تاکید کرد: «تا گفتمان ما عادلانه، متعادل و به دور از افراط و تفریط نباشد، نتیجه آن خشونت عملی هم خواهد بود». به نظر او، "تکفیر از خشونت فکری، تحجر و عدم اعتدال" نشات می‌گیرد.
روحانی تفاوت‌ها در تفسیر‌ و تعبیرها را ناشی از طبیعت انسان و قابل قبول دانست، اما گفت "تنازع و رو در روی هم ایستادن" پرسش‌برانگیز است.
به گفته رئیس جمهور ایران «اگر امروز گروهک‌هایی چون داعش می‌توانند سرباز‌گیری کنند عاملش فقر مادی و فرهنگی است». روحانی ‌افزود: «سال‌هاست که از وحدت سخن می‌گوییم، اما وحدت دنیای اسلام بدون اتصال اقتصادی دنیای اسلام امکان‌پذیر نیست و اگر اقتصاد و فرهنگ، دانشگاه و علم و دانش ما به غیراسلام متصل باشد، نمی‌توان از وحدت و اتحاد مسلمانان سخن گفت.»
او ضمن تاکید بر اینکه تنها "با تغییر گفتمان باید مسیر تروریسم را از بین ببریم"، افزود: «در ایران ما روزی حاکمان مغول بر کشور ما حاکم شدند اما فرهنگ و گفتمان ایرانی توسط عالمان ما در دربار مغولیان رواج یافت و در نهایت همین مغول مروج احکام رحمت اسلام شده و مساجد بزرگی را ساختند، پس باید فکر جوانان دنیای امروز را تصرف کنیم.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر