صفحات

۱۴۰۳ مرداد ۱۰, چهارشنبه

Hassan_Behgar_2.jpg ملی کافیست، مذهبی زیادیست،

 حسن بهگر

از ۱۴ سال پیش که من مقالۀ «ایرانیت و اسلامیت دیگر شعار ملیون نمی‌تواند باشد» را نوشتم انتقادهای شفاهی بسیاری را شاهد بودم ولی کسی قلم رنجه نکرد و به استدلال بر نخاست. آخرین بار در یکی از جلسات کلاب هاوس آقای امیر مصدق کاتوزیان بر من خرده گرفت که کارم به جایی رسیده است که به مصدق هم ایراد می‌گیرم!

۱۴۰۳ مرداد ۷, یکشنبه

 درد بی‌درمان دشمنی با شاه

دشمنی با محمدرضاشاه که گاه باعث دشمنی با کل مشروطیت یا حتی کل موجودیت ایران به‌عنوان یک ملت‌ــ‌کشور می‌شود، هیچ توجیه تاریخی واقعی ندارد و در نتیجه می‌بایستی نوعی بیماری روانی به شمار آید.

امیر طاهری ایندیپندنت فارسی

محمدرضاشاه پهلوی نزدیک به نیم قرن پیش اباز ایران رفت و ۴۴ سال پیش در تبعید درگذشت. با این حال در تمام آن سال‌ها، جای مهمی در خاطره تاریخی ایرانیان و حضوری شگفت‌آور در مرکز زندگی سیاسی میهن ما داشته است. او در واقع معیاری است برای شناخت هویت فرهنگی‌‌-سیاسی ایرانیانی که می‌کوشند تا در سپهر اجتماعی ایران جایی به دست آورند، یا اگر جایی دارند، آن را حفظ کنند.

۱۴۰۳ مرداد ۶, شنبه

 خود-آئینی و خود-مختاری

راهی بسوی رهایی

 از حکومت آخوندی!


فیروز نجومی
چه خوب همگان آگاه اند، مشکلی که جامعه ما با آن روی در روی قرار گرفته است، آن است که بجای انکه به پیش برویم، که در اینجا منظور از پیشروی چیزی دیگری نیست مگر پیش رفتن بسوی آزادی. اگر هم بطول عرض تاریخ دور و دراز خود بنگریم، بخوبی مشاهده میکنیم، بتدریج، نه، نا گهانی بسوی آزادی به پیش رفته ایم.

۱۴۰۳ مرداد ۵, جمعه

۱۴۰۳ مرداد ۴, پنجشنبه

 مزاحمت تلفنی یا ناامنی جامعه!

نیره انصاری
هرچند آزادی بیان و… در بیشتر کشورهای جهان اصول حقوقی پذیرفته‌شده‌اند، در هر کشوری محدودیت‌های خاصی دارند. در کل هر قاعده‌ای چه حقوقی و چه غیرحقوقی استثناهایی دارد و آزادی بیان هم همین‌طور است.
پیمان ﺑﯿﻦاﻟﻤﻠﻠﯽ ﺣﻘﻮق ﻣﺪﻧﯽ و ﺳﯿﺎﺳﯽ ﻧﯿﺰ ﭘﺲ از آﻧﮑﻪ ﺣﻖ آزادي ﺑﯿﺎن را ﺑﺎ ﺗﻤﺎم  اﺑﺰارﻫﺎي ﺑﯿﺎن ﺑﻪ رﺳﻤﯿﺖ ﻣﯽﺷﻨﺎﺳﺪ، اما در بندهای دوم و سوم ماده 19 پیمان بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی برای این آزادی محدودیت‌هایی وضع شده است که البته تنها به حکم قانون و در صورت ضرورت تجویز می‌شوند. این محدودیت‌ها برای حمایت از این مواردند:

۱۴۰۳ مرداد ۲, سه‌شنبه

 ما و هویت ایرانی، کوروش گلنام

Kourosh_Golnam_3.jpgویژه خبرنامه گویا

۴۵ سال حکومت اسلامی همه گونه کوششی به کار برده است تا به تصور خود جامعه ایرانی را هر چه بیش‌تر از ماهیت ایرانیِ خود تهی و پوشش تنگ، سیاه و بدقواره اسلامی را برآن بپوشاند. نتیجه ولی پس از بیش از چهاردهه این شد که امروز می‌بینیم:

۱۴۰۳ مرداد ۱, دوشنبه

 بیانیه سه تشکل سیاسی:

 صدای شاھزاده رضا پھلوی، صدای ملت ایران


هم‌میهنان ارجمند،

حکومت اسلامی از یکسو با برگزاری سیرک انتخاباتی اخیر خود که با تحریم گسترده از جانب ملت ایران روبرو شد، و از سوی دیگر با فاش شدن تلاش‌هایش برای کشتن رییس جمهوری پیشین آمریکا، بار دیگر نشان داد که بزرگترین ناقض حق حاکمیت ملت ایران و قوانین بین‌المللی، و بزرگترین خطر برای امنیت ملی ایران و صلح جهانی است.

۱۴۰۳ تیر ۳۰, شنبه

چرا بسیاری از مردم تاجزاده ها را باور ندارند؟


 هم ممکن است و هم مطلوب!


احمد وحدت خواه - ویژه خبرنامه گویا

پرنس فیلیپ همسر ملکه پیشین انگلیس به نیابت از او در مراسم جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران که در اوج تلاش و موفقیت حکومت شاه فقید در نوسازی و پیشرفت میهن ما برگزار شد شرکت کرده بود و در بازگشت به کشورش با اوقات تلخی به خاطر حضور صدها رئيس جمهوری و نخست وزیر و پادشاه و ملکه و امپراتور آن را یک «پارتی رهبران دنیا»‌ تعریف کرده بود.

 تسلیم و اطاعت

 کنشی بر خاسته از 

سیاست یا از شریعت اسلامی؟


فیروز نجومی
با آمدن پزشکیان بحث و مناظره بین اصلاح طلبان و براندازی خواهان شدت بیشتری یافت. گفتمان براندازی تاکید بر اصلاح ناپذیر بودن نظام میکند، حال آنکه اصلاح طلبان بران باورند که در باره بسته و تنگ و تاریک بودن نظام، اغراق شده است. هنوز میتوان تکانهایی خورد و به بیان آوری آنچه که در درون داری، بدون انکه مجازات و تنبیه شوی. گفتمان براندازی میافزاید که تا زمانیکه ولایت فقیه بر راس ساختار قدرت قراردارد و دارای اقتداری فراقانونی و ماورایی ست، هیچگونه اصلاحی امکان پذیر نیست، نه به بیان، آزادی، نه به تجمع و تحزب و یا تشکیل و دسته و گروهی. سرکوب، زندان و شکنجه معترضان برخاسته از اقشار مختلف جامعه از روشنفکر و دانشجو گرفته تا کارگر و کشاورز هنوز ادامه دارد.

۱۴۰۳ تیر ۲۹, جمعه

Hamed_Aiynehvand_2.jpg سیاست‌ورزی شما صادقانه نیست آقای تاج‌زاده، 

حامد آئینه‌وند

مصطفی تاج زاده از زندان مقاله‌ای تحت عنوان «چرا رای ندادم اما سکوت کردم» منتشر کرده است و آنچه در ادامه می‌خوانید نقدی است بر این مقاله و مواضعی که گرفته‌اند. پیش وبیش از هر چیز باید اظهار تاسف و دل تنگی کنم برای ایشان که بیش از دو سال است در بازداشت دوم در زندان به سر می‌برد و تاکید کنم به رغم همه اختلاف نظرها چنانکه پیشترهم تاکید کرده‌ام دوستشان دارم و اینکه او از زندان و من بیرون از مرزهای کشور باهم حول «مساله ایران» مکاتبه می‌کنیم هم تائیدی بر این مدعا و هم نشانه‌ای مبتنی بر این موضوع است که بغرنجی شرایط کشور وبیداد مهاجرت مرزهای جغرافیایی را شکسته و ایرانیان را آنچنان که در انتخابات اخیر دیدیم فارغ از دیدگاه‌ها و تفکرات سیاسی متفاوتشان در این موضوع هم نظر کرده که باید از نظام جمهوری اسلامی که حال و آینده ایران را از همه جهات در مخاطرات شدید قرار داده است عبور کرد و به همین دلیل هم اکثریت مردم دست از شرکت در انتخابات شسته‌اند.

۱۴۰۳ تیر ۲۸, پنجشنبه

 مناظره امیر طاهری و احمد زیدآبادی | 

بازگشت به پهلوی و پادشاهی مشروطه؟

:::

۱۴۰۳ تیر ۲۷, چهارشنبه

 دختران جوان بدون حجاب در دسته عزاداری


 نامه مشاور سیاسی حسن روحانی به پزشکیان

moshaver.jpg

جناب رییس جمهور منتخب!
دکتر حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی حسن روحانی

‏مقاله‌ی جنابعالی را، که به زبان دیگران نوشته و به جای مهم‌ترین روزنامه‌ی جهان در کم‌مخاطب‌ترین روزنامه‌ی ایران منتشر ساخته‌اید، خواندم؛

‏تصویری مغشوش، بدون اولوّیت، رؤیایی، غیرمنسجم، با کلی‌گویی فراوان نسبت به همه‌چیز و هرچیز، و... ارائه فرموده‌اید؛ از سیاست‌هایی دفاع کرده‌اید که حتی همین دولت پیش از جنابعالی هم به برخی از آن‌ها اعتراض می‌نمود؛ سخنانی آورده‌اید که دولت قبل، پس از سه سال به بی‌فرجامی آن‌ها پی برده بود؛ و... از مطالبی که هیچ سودی برای ملت ما نداشته و نظرات ترکیبی و تلفیقیِ نویسندگان متن است در می‌گذرم؛ و فقط چند پرسش بنیادین را مطرح می‌نمایم. اینکه:

۱۴۰۳ تیر ۲۴, یکشنبه

سخنان جمشید اسدی در انجمن هواداران پیمان نوین


۱۴۰۳ تیر ۲۳, شنبه

Parastou_Frouhar.jpg رد فتوا و چاقو، پرستو فروهر



این نوشتار برآمده از کاوش در چاقو است؛ جدیدترین کتاب سلمان رشدی که به تازگی منتشر شده و روایتِ او از سوءقصد به جانش در ۱۲ اوت ۲۰۲۲ در آمفی‌تئاتر شهر چاتاکوآ از سوی یک مسلمان متعصب را ارائه می‌دهد. در متن به تمامیِ کتاب نپرداخته‌ام بلکه تنها آن رشته‌هایی از روایت را پی گرفته‌ام که مرا به واکاویِ تجربه‌ها و برداشت‌هایم در عرصه‌ی دادخواهی واداشته‌اند.

 به برآمدن روشنایی 

باید امیدوار بود!


فیروز نجومی
یکبار دیگر، بدون کمترین درد سری، دور دوم انتخابات یا انتصابات، (یا هر انچه بنامیدش) ریاست جمهوری، در آرامش و امنیت کامل برگزار گردید. برنده این انتخابات، دکتر مسعود پزشکیان اعلام شد. اصلاح طلبی که اصول گرای خالص و راستین است، چنانکه پس از پیروزی، اولین سخنانی که بر زبان راند قدردانی از رهبر معظم بود- نه از مردمی که باو رای داده بودند- که بدون لطف او هرگز نامش از صندوقهای رای بیرون نمیامد. راست میگوید، چقدر صادقانه؟ سوالی ست که پاسخ بدان چندان ساده نیست.


 حد و مرز دمکراسی کجاست؟ ی. صفایی

tajob.jpgنقش برخی از نیروهای چپ گذشته و امروز در روند انتخابات در ایران

دراینکه باید به دمکراسی و آزادی اندیشه و گفتار ارج نهاد، شکی نیست!
ولی آیا مفهوم دمکراسی این است که با هر حکومت جنایتکاری هم‌صدا شویم؟
!
طیفی از چپ‌هایی که سازمان و هم افرادش نامدار بودند، از کادرها، اعضا و هوادارانش که برای رسیدن به عدالت اجتماعی مبارزه می‌کردند، و بدست دژخیمان اسلامی آخوندی در ایران قتل عام شدند، این روزها توسط بخشی از مردم زیر سئوال رفته‌اند. غم و افسوس از آنهایی که قتل عام شدند درحالی که امروز همان بجامانده‌های سازمان، خط فکری‌شان در جهت پایداری همان قاتلین برگشته و هرسال خود را به پای صندوق رأی در درون و بیرون ایران می‌رسانند و از این پلشتی هیچ شرمی هم ندارند!

۱۴۰۳ تیر ۲۲, جمعه

بهاره هدایت

پادشاهی خواهان  بخش گسترده ای از جامعه ایران هستند 

 دگرباوران

ننگ بر آندسته از جمهوریخواهان و پادشاهی خواهان که موجودیت یکدیگر را به رسمیت نمی شناسند اما دم از دموکراسی می زنند!

ابوالفضل قدیانی کماکان خواستار برکناری نظام جمهوری می با شد 


۱۴۰۳ تیر ۲۰, چهارشنبه

 

Nikrooz_Azami_3.jpg
 حق آن است که به "حق" رأی داد نه به " ناحق"

 نیکروز اعظمی

آن حکومت‌ها و دولت هایی دارای "حق" هستند که نه چون مورد تأیید همگانیِ جامعه بلکه پژواک آزادی، این طبیعت انسان باشند. نه دولت نازیسم هیتلری و نه نژادپرستی اقلیت سفید پوست افریقا جنوبی و نه فاشیسم حکومت اسلامی، هیچکدام "حق" نبوده و نیستند.

۱۴۰۳ تیر ۱۸, دوشنبه

 خبر تکمیلی درباره بازداشت دکتر برهانی

8-2.jpg






عبدی مدیا - خبر تکمیلی درباره بازداشت حجت الاسلام والمسلمین استاد دکتر برهانی

اتهام دقیق دکتر محسن برهانی وکیل دادگستری که در دادگاه تجدید نظر ویژه روحانیت قطعی و برای اجرای حکم ؛ایشان به زندان اوین دلالت و در اندرزگاه ویژه روحانیت (۲ ب) نگهداری میشوند به شرح ذیل است:
نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی و رفتار خلاف شان روحانیت از طریق ارتکاب اعمال مذکور.

۱۴۰۳ تیر ۱۷, یکشنبه

بازداشت محسن برهانی وکیل دادگستری 

اولین سیلی نظام به پزشکیان


 دگرباوران

ننگ بر آندسته از جمهوریخواهان و پادشاهی خواهان که موجودیت یکدیگر را به رسمیت نمی شناسند اما دم از دموکراسی وحاکمیت مردم می زنند!

۱۴۰۳ تیر ۱۶, شنبه

01_a_NSR_kh_6.jpg 

 واکنش مهدی نصیری به پیروزی پزشکیان در انتخابات

مهدی نصیری - ایرانیان دری دموکراسی سکولار توسعه گرا هستند!

انتخاب آقای پزشکیان وقفه ای در نهضت اعتراضی مردم ایران که جنبش سال ۸۸ سرفصلی مهم برای آن بود و در جنبش مهسا جهشی چشمگیر داشت، ایجاد نخواهد کرد.

دگرباوران

شرم باد بر کسانی که موجودیّت دیگران را به رسمیّت نمی شناسند!

 انتخاب ریاست جمهوری

در آزادی

یا در بند نظام ولایت فقیه؟


فیروز نجومی
این روز ها، همه جا، بویژه در رسانه های اینترنتی، مطبوعاتی و رادیو و تلویزیون، در داخل و خارج، حرف است از انتخابات ریاست جمهوری در حکومت ولایت فقیه. چون هیچیک از کاندیدها بارای لازم برای صعود بمقام ریاست جمهوری دست نیافتند، انتخابات بدور دوم کشید. از اینرو نظام بار دیگر مردم را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری فراخوند، چنانکه گویی نظام از گردش باز ایستد، اگر هرچه زودتر و سریعتر مردم به برگزیدن ریاست جمهوری جدیدی با شرکت در انتخابات مبادرت نکنند.

۱۴۰۳ تیر ۱۵, جمعه

 حسین رونقی:

 مردم همچنان محکم «نه» خواهند گفت

01_a_ro_ja_pz.jpg

حسین رونقی - مردم همچنان محکم «نه» خواهند گفت

به‌یاد سارینا اسماعیل‌زاده

کسانی که کنار هم (اصلاح‌طلب و اصولگرا) طی سال‌های اخیر مردم را سرکوب کرده‌اند، امروز از مردم رای می‌خواهند!

مردم ایران باید به‌خاطر رخداد بزرگ و تاریخی ۸ تیر در حوزه سیاسی و اجتماعی به خودشان افتخار کنند. این واقعه نتیجه آگاهی جمعی است و مردم کنار هم ایستادند و به حاکمیت «نه» گفتند. به فساد، به اعدام، به حجاب اجباری، به کشتار، به سرکوب زنان، به فقر و نداری و فلاکت «نه» گفتند و همچنان هم «نه» خواهند گفت.

۱۴۰۳ تیر ۱۴, پنجشنبه

بهاره هدایت 

پادشاهی خواهان  بخش گسترده ای از جامعه ایران هستند 

 دگرباوران

ننگ بر آندسته از جمهوریخواهان و پادشاهی خواهان که موجودیت یکدیگر را به رسمیت نمی شناسند اما دم از دموکراسی می زنند!

01_gha_kha.jpg ابوالفضل قدیانی: 

بر تحریم در دور دوم اصرار دارم اما ...

‍ ابوالفضل قدیانی - زیتون

نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ مانند سه انتخابات گذشته گواه عدم مقبولیت و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران و رأس آن، علی خامنه‌ای، بود.

این نکته که عزم مردم در عدم شرکت در خیمه‌شب‌بازی انتخابات، حتی دست مهندسان انتخابات و دستگاه پروپاگاندای نظام را برای نمایش مشروعیت بست نیز خود گویاست که جامعه ایران به چه سویی می‌رود.

 استرداد مجرمین


دکتر نیره انصاری
مقدمه

استرداد مجرمین فرایندی است که مستلزم تعاون و همکاریِ قضایی بین المللی بوده و اجرای موفق آن می تواند ضامن عدالت قضایی و جلوگیری از بی کیفرمانی و فرار مجرمان و متهمان احتمالی به کشورهای دور از محل وقوع جرم گردد. در دو قرن اخیر در سطح جهانی بسیاری از کشورها در حوزه استرداد مجرمین قوانین داخلی مبسوطی وضع کرده و به بسیاری از قراردادها و کنوانسیون های بین المللی در این عرصه پیوسته اند.

۱۴۰۳ تیر ۱۳, چهارشنبه

 هر چند که خشم و نفرت به حکومت اسلامی را درک می‌کنم، اما فحش و توهین به رأی‌دهندگان را به‌شدت محکوم می‌نمایم

 این شیوه های برخورد ما را به کجا می برد؟؟؟؟؟


احد قربانی 

مردم ما یک بار دیگر در ۸ تیر ۱۴۰۳ به نظام ولایت مطلقه فقیه یک «نه»ی بزرگ گفتند. رژیم با همه‌ی ترفندهایش توانست تنها بخشی از مردم نا آگاه و بخش‌هایی از اصلاح طلبان حکومتی و استمرارخواه را بفریبد. رژیم محافظه‌کارترین عنصر اصلاح‌طلبان را به میدان آورد تا با ایجاد امید به اصلاحات مردم را به پای صندوق‌ها بیاورد.

مصاحبه در باره سیرک انتخابات 


۱۴۰۳ تیر ۱۲, سه‌شنبه

چگونه می‌توان از «جمهوری اسلامی» فراتر رفت؟ 

 
منوچهر صالحی لاهیجی

از فردای پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ که سبب تحقق «جمهوری اسلامی» در ایران گشت، بسیاری از نیروهای لیبرال، دمکرات، سوسیال دمکرات و چپِ رادیکال بر این باور بودند که «جمهوری اسلامی» حکومت دوران گذار است و هم‌چون حکومت کرنسکی که آفریده انقلاب فوریه ۱۹۱۷ در روسیه تزاری بود، پس از چندی سرنگون خواهد شد و نیروئی رادیکال قدرت سیاسی را از آن خود خواهد ساخت.

 26ژوئن، روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه


آشنایی با فرهنگ اصطلاحات سیاسی/ حقوقیِ شکنجه 

« شکنجه/ Torture » 

زیرا بحث از شکنجه؛ گفتگو در خصوص انسان است و آزار جسمی و روانی او» 

از جمله رفتارهای غیر انسانی که به منظور اخذ اقرار یا اطلاعات از سوی متهم یا مطلع صورت می گیرد. اذیت و آزار روحی و جسمی متهم و یا مطلع است که در حقوق کیفری/جزایی تحت عنوان «شکنجه » مورد تفحص و بررسی قرار می گیرد. » 

۱۴۰۳ تیر ۱۱, دوشنبه

آقای اصلاح طلبان، ما را ازجلیلی می ترسانید؟

مصطفی مهرآئین