مهندسی انتخابات ؛ فرق است خودی بگوید یا غیرخودی!
محمدجواد اکبرین:
یکی از مهمترین دستاوردهای انتخابات ۹۶ بازخوانی پروندهی سال ۸۸ بود؛ امروز محسنی اژهای، در پاسخ به خبرنگاری که درباره فرق ادعای «مهندسی انتخابات» در ۸۸ و ۹۶ پرسید گفت: «اولاً باید دید اگر کسی واژه مهندسی انتخابات را به کار برده منظورش چیست» و کمی بعد گفت: «در سال ۸۸ شورای نگهبان اعلام کرد افرادی که معترضاند مدرک بیاورند اما نیاوردند».
میرحسین موسوی در تاریخ ۳۱خرداد۸۸ در بیانیهاش نوشت: «میگویند شکایت خود را از طریق شورای نگهبان پیگیری کنید اما این شورا بارها عدم بیطرفی خود را اثبات کرده و اصل در داوری، بیطرفی است». همان روز علی لاریجانی، رییس مجلس در مصاحبهی تلویزیونیاش گفت: «کاش برخی اعضای شورای نگهبان به نفع یک کاندیدای خاص وارد میدان نمی شدند».
بعدها محسن اسماعیلی، عضو حقوقدان شورای نگهبان گواهی داد که: «برخی اعضای این شورا در انتخابات سال ۱۳۸۸موضعگیریهای خاصی نسبت به برخی نامزدهای ریاست جمهوری داشتند، لذا در انتخابات تا حدی قانون را زیر پا گذاشتند. اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم باید بگوییم که برخی اعضای شورای نگهبان از حق خود به عنوان یک داور پا را فراتر گذاشتند». (۱۲دی۹۳) او در برنامه شناسنامه تلویزیون هم تصریح کرد «بعضی اعضای شورای نگهبان شیفتهی آقای احمدینژاد بودند» (۲۶اردیبهشت۹۳)
در همان سال ٨٨ آیتالله جوادى آملى از امامت جمعهى قم کنارهگیرى کرد و در آخرین خطبهاش گفت: «اگر فصلالخطاب قانون است برای شما شرح بدهم که همین قانون منشأ اختلاف است… ببینیم آن کسی که داور است همان کسی است که مجری است یا نه؟ اینها را باید حل کنیم».(۵تیر۸۸) تجربهی تلخ «نقض بیطرفی» باعث شد سالها پس از انتخابات ۸۸ مجلس در قالب اصلاح موادی از قانون انتخابات، موضعگیری مسئولان از جمله «اعضای شورای نگهبان» درباره نامزدها را ممنوع اعلام کند و متخلفان «تحت پیگرد قانونی» قرار بگیرند. قانون البته «عطف به ماسبق» نمیشود تا بر پایهی آن بتوان شورای نگهبان را در سال ۸۸ مُجرم دانست اما بسیار وقاحت میخواهد که با آنهمه گواهی بر نقض بیطرفی، باز هم بر درستیِ روش ظالمانهی «ارجاع شاکی به متهم» اصرار کنند!
حرف امروزِ محسنی اژهای که «باید دید اگر کسی مهندسی انتخابات را به کار برده منظورش چیست» هم فقط یک معنا دارد؛ یعنی باید دید منظورِ مدعی ماییم یا رقیب ما!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر